Dodaj do ulubionych

Świąteczne "hity" TVP

16.12.11, 17:48
Normalnie można pawia puścić. Widziałem dzisiaj zapowiedź świątecznych "hitów" filmowych w TVP. Jak zwykle bez zaskoczeń. Po raz kolejny polska pseudokomedia "Dlaczego nie", jakiś gniot z Seagalem, wieczny hit na sobotę Piraci z Karaibów, kolejna powtórka "Jak rozpetałem II wojnę światową", nawet to badziewie z Janowskim w swięta nadają. Oczywiscie nikt nie karze świat spędzać przed tv, choć zawsze się rzuci okiem, ale na święta możnaby nadać coś specjalnego a nie to co już leciało kilka razy w ciągu roku. Jakoś TVP Kultura dla garstki oglądających ten kanał osób przygotowało dość ciekawą ofertę, zaś dla mas jak zwykle jedno i to samo goowno.
Obserwuj wątek
    • ankas4 Re: Świąteczne "hity" TVP 16.12.11, 20:46
      Też sobie pomyslalam to samo jak zobaczyłam zapowiedz... nie wiem juz sama z czego to wynika...nie jest możliwe, ze tvp zawsze popelnia ten sam błąd i nadaje same starocie i powtórki, moze ktos z ich dzialu marketingu czy innego zrobil badania i tam wyszlo, ze na tych wlasnie starych szlagierach mogą jednak zgromadzic dużą widownię? bo naprawdę jeśli to nie to,to nie wiem skąd oni biorą ciągle te same pomysly na te same filmy/programy na święta...
    • gwiezdnesufityy Re: Świąteczne "hity" TVP 16.12.11, 23:32
      Nietety , tak już jest , że każdy kanał nadaje w święta to samo! Np Polsat, jak zwykle "Święta Last Minute" jakaś bajka i coś z serii Kevina samego gdzieś tam. Polska skazana jest na powtórki w święta, oni nadają jakieś ciekawe nowe filmy, widocznie tylko wtedy kiedy najmniej wolnego jest. No cóż trzeba się przyzwyczaić. Pozdrawiam! :)
      _____
      www.gwiezdnesufity.pl
    • kibic.zalogowany Re: Świąteczne "hity" TVP 17.12.11, 01:41
      ...i właśnie dlatego nigdy w życiu nie zobaczą ode mnie nawet śmierdzącego grosza na abonament!
      Pie...one upolitycznione pasibrzuchy na stołkach, betonowy nudny i schematyczny klimat, sztuczni sztywni i z pedalskim uśmieszkiem prezenterzy... taka jest właśnie ta ogólnopolska telewizyjna zgnilizna!!!
      • wladca.piers.ceni Re: Świąteczne "hity" TVP 25.12.11, 23:39
        kibic.zalogowany napisał:

> ...i właśnie dlatego nigdy w życiu nie zobaczą ode mnie nawet śmierdzącego gros
        > za na abonament!

zapłacisz, jeśli tylko wezmą się na serio za egzekwowanie abonamentu i odwrotnie - nie będziesz płacił choćby program był najlepszy z możliwych, jeśli opłacanie będzie się odbywać na dotychczasowych zasadach, czyli de facto na dobrowolności
    • aduerin Re: Świąteczne "hity" TVP 17.12.11, 22:57
      > Oczywiscie nikt nie karze świat spędzać przed tv, choć
      > zawsze się rzuci okiem, ale na święta możnaby nadać coś specjalnego a nie to co
      > już leciało kilka razy w ciągu roku

Oczywiscie, nikt ci nie kaze, ani ty nie musisz sie karac ogladaniem tv. Proponuje wylaczyc telewizor i komputer i spedzic Swieta ze slownikiem ortograficznym.
    • harry_callahan Re: Świąteczne "hity" TVP 18.12.11, 00:04
      I jeszcze ten podekscytowany głos tak zapowiadający te zgrane to wyrz.ygania gnioty, jakby to były jakieś nowości sprzed miesiąca.
    • toreon Re: Świąteczne "hity" TVP 19.12.11, 10:16
      TV w tym względzie cofa się. W latach 90-tych tradycją było, że w I dzień świąt leciał jakiś absolutny hit, który był w kinach 2-3 lata wcześniej. Pamiętam jak nadano Goldeneye czy Joe Black, kiedy były to filmy bardzo świeże. Teraz jest to nie do pomyślenia.
    • mariuszeeeek Re: Świąteczne "hity" TVP 21.12.11, 17:33
      Jak dla mnie Pingwiny z Madagaskaru w wersji świątecznej tv.wp.pl/opisdlg.html?prid=23559928227&name=Madagwiazdka.html choć jak się spojrzy na program tv to dużo w tym roku pozycji różnych, każdy znajdzie coś dla siebie!

Wesołych!
    • marzeka1 Re: Świąteczne "hity" TVP 25.12.11, 18:53
      A ja - świadomie przeglądając program telewizyjny- z przyjemnością obejrzałam w TVP Kultura:
      - w Wigilię wieczorem nieznaną mi polską wersję opowieści Dickensa "Kolęda wigilijna" (uwielbiam w okresie świątecznym obejrzeć jakąkolwiek wersję, tę widziałam po raz pierwszy, chociaż to film z 1993 roku)
      - dziś: cudowną francuską komedię "Dalej niż na północ". Brawa dla TVP Kultury za niezłe propozycje.
    • wiotka_trzpiotka Re: Świąteczne "hity" TVP 25.12.11, 22:46
      dlatego, jak co roku, obejrzę sobie mój świąteczny MUST HAVE
      czyli "Żywot Briana";)
      • marzeka1 Re: Świąteczne "hity" TVP 26.12.11, 21:04
        O, a dzisiaj na Filmboxie obejrzałam również nieznaną mi wersję musicalu "Opowieść wigilijna" z 2004 roku- dlatego jestem zadowolona, obejrzałam to, co chciałam.
        • kkokos Re: Świąteczne "hity" TVP 26.12.11, 21:23
          a ja właśnie na zone europa oglądam drugą cześć (pierwsza byłą wczoraj) rewelacyjnej wersji legend arturiańskich "mgły avalonu" z julianą margulies m.in.
    • kubissimo Re: Świąteczne "hity" TVP 26.12.11, 23:06
      niewiele czasu spedzilem przed tv, ale duzym plusem byly dla mnie dzisiejsze propozycje:
      - Dziadek do orzechow (na Kulturze)
      - Kasia Ballou (nie pamietam na czym) :)
      - wieczorny Smuteczek (na tvp2)
      • polikarpia Re: Świąteczne "hity" TVP 26.12.11, 23:21
        Przypadkiem trafiłam na "Smuteczek..." i zostałam do końca. Wspaniała podróż sentymentalna do Kabaretu Starszych Panów. Bez zadęcia, z humorem. Brawa dla Macieja Stuhra za scenariusz i reżyserię. A patrząc na Grzegorza Małeckiego "widziałam" J. Wasowskiego:)
        • kubissimo Re: Świąteczne "hity" TVP 26.12.11, 23:22
          >A patrząc na Grzegorza Małeckiego "widzia
          > łam" J. Wasowskiego:)

pod koniec mialem podobne wrazenie :)
    • jureek Re: Świąteczne "hity" TVP 27.12.11, 10:45
      Nie wiem, czy można to nazwać hitem, ale świetnym pomysłem na TVP Kultura było wigilijne "karaoke z kolędami".
      Jura
      • marzeka1 Re: Świąteczne "hity" TVP 27.12.11, 13:21
        O, czyli wychodzi na to, że naprawdę postarała się TVP Kultura. I fajnie.
      • ksywa Re: Świąteczne "hity" TVP 27.12.11, 13:58
        Potwierdzam, bardzo fajny pomysł. Od kolęd w róznych gwiazdorskich przeróbkach to ja zawsze trzymam się z daleka, a tu było b. tradycyjnie, kolędy brzmialy jak kolędy. Jakoś tak ciepło, zwyczajnie, bez napinki... Ale prawdziwym hitem był dla mnie film "Boże Narodzenie" na Ale Kino. Europejska kooprodukcja z Diane Kruger, oparta na faktach prawdziwie wigilijna opowieść o mało znanym epizodzie z czasów I wojny św., kiedy w ten jedyny wieczór żołnierze z wrogich okopów wyszli, by spędzić wspólną wigilie na tzw. ziemi niczyjej. I dla mnie to jest ten 'duch świąt. Szkoda, ze to nie misyjna TVP, ani programowo najlepsze TVN pokazała taki film... Ale widać lepiej i łatwiej karmić publikę każdego roku tymi samymi amerykańskimi kevinami i christmasami, a potem ubolewać nad komercjalizacją świąt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka