Dodaj do ulubionych

Iks Faktor 4

04.03.14, 13:30
Jak tam, spodobało się Wam "odswieżenie" formuły?
Dla mnie powiało desperacją w ściganiu się z Must Be The Music.
I oczywiście przyciągnęło zespoły, które mają poczucie misji reanimacji rocka w Polsce i grają takie licealne kawałki sprzed trzech dekad. Supcio :/
Obserwuj wątek
    • muneca.brava Re: Iks Faktor 4 04.03.14, 21:39
      He, właśnie w wojsowym wątku Cię pytałam, czy widziałeś :D

Ja z ciekawości popatrzę, co z tego wyniknie, ale dla mnie wydziwiają. Jeszcze za chwilę wprowadzą zasadę, że tyłem będą siedzieć i grzyby naduszać - no bo skoro gdzie indziej się sprawdziło...
    • aguszak Re: Iks Faktor 4 05.03.14, 09:03
      Oglądam ze stoickim spokojem, oglądam ;)
      Zespoły mi się podobały, nie podobał mi się duet mama-syn, a reszta do przetrawienia ;-)
      Ja chyba jakoś uzależniona jestem od programów muzyczno-tanecznych, niezależnie od ich prowadzenia (się także ;-)
    • kelle1986 Re: Iks Faktor 4 05.03.14, 22:54
      Ewa jest świetna, dla niej chyba będę oglądać. I bez sensu pomysł z tymi zespołami rockowymi, jak już dodali czwartą osobę w jury to mogli zrobić takie kategorie jak w innych edycjach..
    • argentea Re: Iks Faktor 4 06.03.14, 11:27
      Ewa Farna beznadziejna, nie ma nic sensownego do powiedzenia.
    • waznewydarzenia Re: Iks Faktor 4 08.03.14, 20:02
      Wiadomo, że programy typu X Factor robią wszystko aby miec jak największą oglądalność. Kwestia gustu, źle nie jest :)
    • czaswrogpieniadz Re: Iks Faktor 4 16.03.14, 12:05
      Oglądam zaleznie od tego, czy formułę w przyszłości da się czymś nowym pobić :). Idola ogladałam naiwnie i wierzyłam, że nie pojawi się nic co przeszkodzi programom całkowicie promować uczestników, choćby nawet takie forum. Zamyślam się nad tym.
    • kubissimo pierwszy lajf 01.05.14, 13:41
      nudka :/
      Nie podobał mi się żaden z zespołów. Teoretycznie Hatbreakers mają jakiś tam potencjał, ale to nie był dobry występ. Pozostałe dwa do zapomnienia.
      W grupie Tatiany odpadł najlepszy uczestnik (Joao) i najsłabszy uczestnik (Karolina?), a została taka sobie dziewczyna.
      U Ewy podobała mi się tylko Daria śpiewająca Aerosmith. To przedziwne, bo mam alergię na ten kawałek, ale jej udało się zaśpiewać go trochę inaczej i chyba pierwszy raz mi się podobało. Pozostałe dziewczyny li i jedynie poprawnie.
      U Mozila bardzo podobał mi się Artem w pierwszym występie (drugi też niezły, ale widać, że chłopak nie ma świadomości kamery i robi przedziwne miny, które psują efekt). Panowie Jakubowie znośnie, ale też bez szału. Liczę na więcej.

Poza tym ten chaos z zasadami jest beznadziejny. Odpadła dwójka uczestników i tak naprawde żadne z nich nie mogło się nawet pożegnać, czy podziękować. Wszystko na chybcika :/
    • meo_lessi Re: Iks Faktor 4 04.05.14, 12:30
      Tydzień temu nie oglądałam, więc nie wiem, jak wypadli poszczególni uczestnicy. Szkoda, że wtedy odpadł Joao, najlepszy z całej dwunastki. Poza tym nieporozumieniem jest kilka wyborów poszczególnych jurorów jeśli chodzi o trójki finałowe, no ale to już zaszłość.
      Jeśli chodzi o wczorajszy odcinek, to: dziewczyna w okularach, przerwa, Hatbreakers, finito. Nie wiem, czy Sweet Dreams to taki samograj, na dodatek interesująco zaaranżowany, czy to zasługa samej wokalistki, natomiast Hatbreakers są ciekawi, szczególnie na tle dwóch pozostałych zespołów festynowych. Aha, wokalista wygląda jak młody Pacino, nie jak terrorysta.:) Dziewczyny - ta, która odpadła, wykrzyczała piosenkę, filigranowa śpiewa z jakąś dziwna manierą, która mnie drażni, a słodka brunetka ma ładny głos, lecz jest raczej nijaka. Chłopaki - skoro występu Artema tak strasznie nie wypada komentować, no to się łaskawie powstrzymam, przystojniak najsłabszy, a trzeci chłopak momentami śpiewa z manierą ocierającą się o Cugowskiego. Reasumując - mam dwoje wykonawców do oglądania, chyba, że ktoś mnie zaskoczy.
      • aguszak Re: Iks Faktor 4 05.05.14, 09:24
        Wkurzyło mnie w zeszłym odcinku, wkurzyło i w tym: kalumnie rzucane przez jurorów na głosujących. Pytanie: kogo sami wystawiliby do odpadnięcią, skoro o wiekszości, przynajmniej w ostatnim odcinku, typują do ścisłego finału?? W końcu publiczność nie zagłosowała na najsłabszego wg jury, Kubę, więc chyba zachowali się po myśli "ekspertów", a potem była Daria i Hatbrakers - kogo w zamian za nich? Jakuba? Ankę? Bawinki? - niech szanowni jurorzy wezmą odpowiedzialnośc za osoby, które pojawiły się w live'ach - przecież brali ich z domów jurorskich, dlatego, że w każdym z nich upatrywali potencjalnego finalistę, zwycięzcę?... Nie rozumiem, tych smutnych żali jurorskich. A już zupełnym nadużyciem było w pierwszym live stwierdzenie, że to pewnie rasizm przemawia przez głosujących - dlaczego Tatiana pogrzebała Joao jakąś sentymentalną bosanową, w której wypadł tylko przyzwoicie...? Dlaczego niby Artem na tle innych był wybitny, choć Bruno Marsa zaśpiewał praktycznie takt w takt i ton w ton, jak oryginalny wykonawca??
        To tyle... ulało mi się! ;-)
        • argentea Re: Iks Faktor 4 05.05.14, 13:18
          Ten Artem to chyba jest trzymany w programie tylko dla zamanifestowania poparcia dla Ukrainy.
          • eo_wina Re: Iks Faktor 4 05.05.14, 17:36
            Ten Artem to chyba jest trzymany w programie tylko dla zamanifestowania poparci
            > a dla Ukrainy.

Tak jak Artur Krywycz w The Voice of Poland :-/
        • meo_lessi Re: Iks Faktor 4 10.05.14, 22:10
          Ja to średnio zwracam uwagę na pitolenie jury (chyba, że powiedzą coś zabawnego) - wiadomo, że te wszystkie "skandal", "hańba", czy tez w drugą stronę "jesteś najlepszym wokalistą ostatniego dziesięciolecia" to gadki pod publiczkę, nadawanie dramaturgii. Osobiście nie lubię, no ale program oglądają różni ludzie.
          Pisałam, że może ktoś mnie zaskoczy, no i masz - najbardziej podobał mi się Artem, zaśpiewał naprawdę świetnie. Drugie miejsce ma Anna, chociaż miałam wrażenie, że momentami ledwo wyrabiała wokalnie.:) Z zespołów widziałam tylko Barwinki, jak zwykle podobali mi się średnio. Pozostała trójka wokalistów nie zrobiła na mnie większego wrażenia.
          • aguszak Re: Iks Faktor 4 12.05.14, 10:36
            Artem był świetny tym razem, naprawdę ciary miałam, jak słyszałam w jego wykonaniu "I see fire". W sumie wszyscy w ostatnią sobotę mieli naprawdę wspaniałe wykonania, nie było wg mnie do czego się przyczepić i trudno było wytypowac kogoś do odpadnięcia, choć myślałam sobie, że to raczej będa Barwinki i Marta Bijan. Szkoda mi Magdy Bal...
            • meo_lessi Re: Iks Faktor 4 12.05.14, 17:35
              Gdybym miała wybierać między Magdą a Martą, to chyba też postawiłabym na Magdę, która wydaje się być barwniejszą osobą. Zdaje się, że poprzednią edycję wygrała jakaś niezapamiętywalna dziewczyna, może starczy?:)
              Wiadomo było, że wreszcie musi odpaść zespół. Tylko szkoda, że akurat ten, a nie Trzynasta, względnie Barwinki. A w finale ma być trójka wykonawców? PS. Pamiętam czasy Idolowe i późniejsze, gdzie odcinek miał kilkaset wpisów, a teraz...:)
              • mama303 Re: Iks Faktor 4 17.05.14, 20:33
                Barwinki i Marta do domu! Czas na Was
                • lilith76 Re: Iks Faktor 4 17.05.14, 22:36
                  W zeszłym tygodniu skomplementowali tyłeczek Patrici i dziś chodziła w gieźle ciążowym.
                  • meo_lessi Re: Iks Faktor 4 18.05.14, 08:31
                    Marta wyraźnie odstaje od reszty i powinna wczoraj wylecieć. Poza tym Wojewódzki miał trochę racji - wiadomo, że nastolatki różnie przechodzą trudny wiek, ale mnie też się już znudziło patrzenie na jej smutną minę obrażonego dziewczęcia. Nie wiem, czy w ścisłym finale maja być dwie, czy trzy osoby - jeśli dwie, to chciałabym Annę i Artema, jeśli trzy, to dorzucam Jakuba. Ps. Nie uważam, żeby Anna położyła "Testosteron", za do Adele w wykonaniu Marty - to rzeczywiście było koszmarne. Dziewczyna ma ładny głos, ale myślę, że jeszcze za wcześnie dla niej.
                    • lilith76 Re: Iks Faktor 4 18.05.14, 13:06
                      Może dziewczyna nie jest medialna, a to głównie show. Wg takich kryteriów Czesław też by odpadł już na pierwszym castingu.
                      Mnie jej trochę żal, bo sama też jestem typem "obserwatora" i w towarzystwie jestem "niewidzialna". Ale ja nie idę na scenę :)
                      Jej odpadnięcie nie zasmuci, bo polska scena trochę jest już przesycona młodymi, ładnymi, melancholijnymi dziewczętami.
                      • meo_lessi Re: Iks Faktor 4 18.05.14, 19:09
                        Ale Czesław właśnie jest medialny, inaczej nie siedziałby w jury.:)
                        Co innego bycie introwertykiem (trzymając się X-faktora, takie wrażenie sprawia czasami Dawid Podsiadło), a co innego wieczny foch i nieumiejętność odnalezienia się w miejscu, do którego w końcu samemu się przyszło.
    • meo-lessi Re: Iks Faktor 4 01.06.14, 17:24
      Ale ruch w tym wątku.:)
      Gratulacje dla zwycięzcy, chciałam żeby wygrał Artem albo Ania.:)
      Artem z odcinka na odcinek zyskiwał w moich oczach, a kiedy obejrzałam na youtube jego śpiewanie z gitarą na ulicy, kupił mnie zupełnie. Poza tym wydaje się być przesympatycznym człowiekiem. Bardzo podobało mi się, jak zaśpiewał pierwszą piosenkę, tą po ukraińsku, Bruno Mars też fajnie mu wyszedł.
      Duety - najlepiej chyba Ania, później Artem, a Marta podobała mi się tylko w pierwszej piosence. W ogóle szkoda, że uczestnicy nie śpiewali swoich kawałków, tylko mieliśmy powtórki, na dodatek wykonane i zaaranżowane tak samo. No ale skoro już mieliśmy, to Ania mogła postawić na Sweet Dreams.:)
      Ps. To chyba pierwszy odcinek, kiedy pani jurorki (z akcentem na Ewę) nie "ubogacały" każdej wypowiedzi słowem "kurde" - brawo, można.
      • eo_wina Re: Iks Faktor 4 05.06.14, 06:09
        > Ps. To chyba pierwszy odcinek, kiedy pani jurorki (z akcentem na Ewę) nie "ubog
        > acały" każdej wypowiedzi słowem "kurde" - brawo, można.

Taaaaa....za to było "mega" wypowiedziane we wszelkich konfiguracjach
    • memissa Re: Iks Faktor 4 07.06.14, 18:41
      świetny chłopak wygrał. kibicowałam mu od początku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka