Dodaj do ulubionych

Awans Pochanke!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 09:59
No i można się było tego spodziewać: parę tygodni po zamążpójściu za
dyrektora programowego TVN Adama Pieczyńskiego, pani Pochanke znienacka
awansuje!! Będzie teraz prowadzić główne wydanie Faktów. Pani Anicie Werner
współczujemy i namawiamy do zakusów na prezesa Waltera!
A tak bardziej serio: nie lubię dziennikarstwa w stylu p. Pochanke. Denerwują
mnie jej przyddechy i zjadanie końcówek. Jej nerwowy sposób mówienia też
przeszkadza. Nie mogłaby dalej prowadzić tego swojego magazynu w TVN 24?
Obserwuj wątek
    • Gość: eroll Re: Awans Pochanke! IP: *.chello.pl 08.09.04, 11:35
      Szefostwo Tvn zdało sobie sprawę że Lisa trudno będzie zastąpić jedną
      osobowością dlatego będziemy mieć teraz w sumie pięciu prowadzących. Myślę że
      prowadzący mogliby występować w dueatach tak jak kiedyś w
      weekendowych "Faktach". Powstałyby duety np: Pochanke-Pawłowski, Werner-
      Rymanowski i Redo-Kajdanowicz. Co myślicie?
      • Gość: ABC A może hiena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:04
        I zabójczy duecik Mołek - Hiena, pardon, Wrona!!!
      • Gość: ? Re: Awans Pochanke! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:44
    • Gość: Skwarek Popychanke na szybe! IP: 62.148.94.* 08.09.04, 15:00
      Pan Pieczyński się miota, robi chaotyczne zmiany - bo nie ma zadowolenia z
      dotychczasowych prowadzących - jedyną osobą która dobrze zrobi fakty jest jego
      wieloletnia kochanka, a obecna żona - Justyś. Ona ma takie parszywe parcie na
      szybe - co widać, słychać i czóć że sobie poradzi z każdym kadydatem na
      prowadzącego. Anita ze swoją czasem ponurą minką wcale nie jest taka zła - ona
      naprawdę ma w sobie dziennikarską żyłkę - potrafi dobrze przekazywać informacje
      z delikatnym akcentem na co ciekawsze smaczki w tematach. Justynka zaś się
      potwornie nakręca - przerywa rozmówcom, pokrzykuje jakby miała zaraz
      szczytować, i jest przesadnie napuszona co ma sprawiać wrażenia zaangarzowania
      i profesjonalizmu. Fakt jest Fakt - d_upą zrobiła karierę.
      • zsa-zsa Re: Popychanke na szybe! 08.09.04, 19:39
        Przerywanie rozmówcom to irytująca maniera sporej liczby dziennikarzy tvn-u,
        nie tylko Pochanke. Dzisiaj jedna z dziennikarek (niestety nie wiem która, bo
        byłam w ferworze prac domowych i tylko słuchałam jednym uchem) w pewnym
        momencie chyba z pięć-siedem sekund mówiła równolegle z zaproszonym gosciem (bo
        ten sie uparł i chciał dokończyć zaczęte zdanie). Tragedia! Co najgorsze, te
        wtręty i przerywniki prowadzących to najczęsciej ich "błyskotliwe" refleksje,
        zupełnie zbędne.
        • Gość: ABW Re: Popychanke na szybe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 23:02
          Tak, a celują w tym zwłaszcza super-radiowcy, "redaktorzy" jedynki, panowie
          Grzesiowski i Szrubarz. Ten pierwszy w dodatku nie ma kompletnie warunków
          głosowych do występów przed mikrofonem, ale uparcie charczy, smarka i przerywa
          rozmówcom i jest jeszcze za to nagradzany. Cóż nie tylko śpiewać każdy może...
      • Gość: jolek Re: Popychanke na szybe! IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.04, 20:19
        ...a ja szczytowałem jak to czytałem - od Twoich błędów ortograficznych -
        następnym razem poproś kogoś,żeby Ci korektę tekstu zrobił, albo nie pisz
        wcale..
        • Gość: jolek Re: Popychanke na szybe! IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.04, 20:22
          Ten wpis dotyczy niejakiego SKWARKA, /oczywiście gdyby jakieś watpliwości
          były../
    • roxi_hart Re: Awans Pochanke! 08.09.04, 23:09
      Ja tez nie lubie sposobu mowienia Pochanke-moim zdaniem nie nadaje sie ona do telewizji ani tym bardziej do radia. Ale juz sie ustawila.....
      • Gość: michos Re: Awans Pochanke! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 23:24
        Oj ustawiła się ustawiła. Tak mocnej pozycji jak ona nie ma nikt. Jest żoną
        szefa i prowadzi magazyn 24 godziny i jeszcze pcha i ktoś ją pcha do faktów o
        19.00 Dla mnie to jest szczyt beszczelności i braku przynajmiej odrobiny
        przyzwoitości. Przyjście pochanke i połączenie obu redakcji oznacza, że fakty
        stracą swoją wyjątkowość i wszystko zamieni się w jedną wielką papke.
        2 najbardziej nielubiane przeze mnie osoby z tvn24(pochanke i ryman) były w
        ostatnim czasie strasznie promowane a moja ukochana Anitka cały czas ma
        niepewną pozycję.
        Dla mnie to jest obrzydliwe a na widok pani pochanke nie dobrze mi się robi.
        To się nazywa nepotyzm. Pochanke mogłaby być oficerem służb mundurowych i
        krzyczeć tam by mogła ile chce.
        • Gość: terry Re: Awans Pochanke! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 23:40
          A mi się Pochanke bardzo podoba. I jako kobieta, i jako dziennikarka. Jest
          dociekliwa, zadaje celne pytania i nie pozwala gościom odbiegać od tematu. A co
          do krzyczenia. Cóż - lubię ostre kobiety, z własnym zdaniem. Z taką miło jest
          się "poprztykać". A poza tym Justyna Pochanke to, po odejściu Iwony Kutyny,
          jedyna dziennikarka TVN24, na którą miło popatrzeć.
          • Gość: orkel Re: Awans Pochanke! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.04, 07:58
            Zgadzam się terrym prócz pochwały dla pani Kutyny, która była brzydka,
            beznamiętna i sprawiała wrażenia sekretarki, którą ktoś posadził przed kamerą,
            bo umie czytać.
            Co do nowej prowadzącej "Fakty"...
            1)ktos napisał:
            "A tak bardziej serio: nie lubię dziennikarstwa w stylu p. Pochanke. Denerwują
            mnie jej przyddechy i zjadanie końcówek. Jej nerwowy sposób mówienia też
            przeszkadza. Nie mogłaby dalej prowadzić tego swojego magazynu w TVN 24?"
            Sposób mówienia i przydechy nazywasz dziennikarstwem ?! Dal mnie dziennikarstwo
            to coś więcej i mi się dziennikarstwo Justyny Pochanke podoba (sposób mówienia
            też).
            2)Skwarek napisał:
            "Pan Pieczyński się miota, robi chaotyczne zmiany - bo nie ma zadowolenia z
            dotychczasowych prowadzących - jedyną osobą która dobrze zrobi fakty jest jego
            wieloletnia kochanka, a obecna żona - Justyś."
            Njpierw piszesz, że dotychczasowi prowadzący się nie sprawdzają, że Justyna
            jest najlepsz, a potem że nie powinna dostać tej roboty, bo jest żoną
            Pieczyńskiego...zadziwiający tok rozumowania.

• Gość: skwarek Popychanke! IP: 62.148.94.* 09.09.04, 08:57
              Byćmoże nie jest to zbyt czytelna ironia - chodziło mi o to że ,moim zdaniem p.
              Pieczyński osiągnie satysfakcję kiedy to jego żona będzie pojawiać się we
              wszystkich programach TVNu - nawet w sporcie i w pogodzie, będąc cały czas
              prowadzącą magazynów w TVN24 jak i w Faktach.
              Oczywiście że nie jest najlepsza i nie ma takiej możliwaości żeby była - jest
              poprostu dobrze wypromowana - pokazywanie się wszędzie i kojarzenie jej pyska z
              kanałęm TVN24 w czasie trwania akcji promocyjnych, oraz kreowanie na
              profesjonalistkę dało efekty.
              Szanowni państwo z reklamy najlepiej wiedzą że jak sie dobrze przyłoży reklame
              to i papier toaletowy sie sprzeda jako papiery wartosciowe.
            • Gość: kioto Re: Awans Pochanke! IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 09.09.04, 08:57
              Gość portalu: orkel napisał(a

> 2)Skwarek napisał:
              > "Pan Pieczyński się miota, robi chaotyczne zmiany - bo nie ma zadowolenia z
              > dotychczasowych prowadzących - jedyną osobą która dobrze zrobi fakty jest
              jego
              > wieloletnia kochanka, a obecna żona - Justyś."
              > Njpierw piszesz, że dotychczasowi prowadzący się nie sprawdzają, że Justyna
              > jest najlepsz, a potem że nie powinna dostać tej roboty, bo jest żoną
              > Pieczyńskiego...zadziwiający tok rozumowania.

Kolego orkel
              Widzę, że masz kłopoty z czytaniem ze zrozumumieniem.
    • Gość: kamuii Re: Awans Pochanke! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.09.04, 10:37
      Lubię Pochankę jako prowadzącą magazyn 24 h ale od faktów won !!! jest
      rewelacyjna w wywiadach ale swoją niekompetencję jeśli chodzi o newsy
      udowodnila 11.09.Nie popieram też Nepotyzmu a podobno biedna Justysia tak się
      opierala bo nie chciala stracic rozmów z goścmi no ale na całe szczęscie mąż ją
      namówi bo co by to było ?? Niech się tylko Tvn nie zadławi od nadmiaru gwiazd
      bo mają to do siebie że szybko im wodda sodowa uderza do łba. A Fakty powinny
      naeżeć do Marcina,Anity i Rymana natomiast Patrycja niech zostanie w
      popołódniowych najlepiej z Ziemcem - Kajdanowicz i Pochanke out of
      FUCKTY !!!!!!!
    • Gość: Pop Re: Awans Pochanke! IP: *.star.net.pl 09.09.04, 13:02
      Nie lubiłam jej jeszcze za nim dowiedziałam się,że siedzi z Pieczyńskim-jeżeli
      dla kogoś grymasy,przerywniki,zupełnie niepotrzebe podnoszenie głosu jest
      szczytem dziennikarstwa,to jego sprawa-Pochanke się nie nadaje-bo nieważne z
      kim sie jest ale kim sie jest.
      • Gość: michos Re: Awans Pochanke! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 17:32
        No to już możemy być pewne, że Anitkę zdegradowali do faktów popołudniowych aby
        zrobić miejsce pochanke. Dziś Anita prowadziła fakty o 16.45 a nie robiła tego
        od bardzo dawna i jest to analogiczna sytuacja jakby Pieńkowską mieli dać na
        15.00 a wiadomo, że to jest niemożliwe.
        Oni niszczą Anitę a promują wszędzie pochanke. To jest jakieś chore.
        Czuję, że następuje powolny upadek Anitki. Oni już jej nie chcą o 19.00 i
        będzie tam poddawana ciągłym represjom np. cały czas zmniejsznie ilości wydań o
        19.00, skrócenie dyżurów w tvn24 a promowanie cały czas jędrzejowskiej.
        Ja nie cierpie Pochnke i zgadzam się całkowicie z jej przeciwnikami.
        Nepotyzm pełną gębą.
        • Gość: flucky Re: Awans Pochanke! IP: *.acn.waw.pl 09.09.04, 18:24
          alez pierdolicie bzdury! "przydech ma, kocowki zjada i sie wali z mezem, precz z faktow". nasrane macie pod kopulami? przychodzi czlowiek do studia, odczytuje z promptera to co ma odczytac i wychodzi. widzowie przyswajaja w tym czasie 50 proc. informacji, z czego tylko polowe ze zrozumieniem i przelaczaja na teleturniej. przeciez tu nie chodzi o to, kto czyta, tylko co czyta, do kurwy nedzy!
          • Gość: Skwarek Pochanke czy...? IP: 62.148.94.* 10.09.04, 09:39
            Dla takich ćwierć inteligentów jak ty, co przyswajają 50% informacji z Faktów -
            faktycznie jest bez większej różnicy czy poprowadzi Pochanke, czy Anitka, czy
            Lis, czy też będziesz oglądał teleturniej na polsacie , czy relacje z wyścigu
            pielgrzymek na TVtrwam.
            Oprócz tego że czytają z promptera to mają swoją osobowość, wpływa na dobór i
            kolejnośc przedstawianych wiadomości i na sam tekst co w prompterze mu sie
            przewija.
            Tak więc jest istotne kto prowadzi (czyta) Fakty - chodźby z tego powodu, że
            jak prowadził Lis to ćwierćintelinencja przyswajała więcej niż 50%, a jak
            Pochanka to nawet 15% tego co ona czyta nie zatrybisz osiołku.
          • Gość: skwarek Re: Awans Pochanke! IP: 62.148.94.* 10.09.04, 09:50
            Oczywiście poprzedni wpisz adresowany był do gościa "flucky".

Tak na marginesie może i masz troszkę racji - pani Pochanka wchodzi do studia
            odczytuje i wychodzi.
            Różnica polega na ty właśnie że profesjonalista jak Lis , czy ekipa "starych
            Faktów" przez cały dzień pracują - Lis dokładnie znał każdy news, każdy tekst
            który powstawał, w ciągu dnia , aż do ostatniej chwili przed faktami, kiedy to
            poprawiał sam każdą literówkę w promterze, każde niestylistycznie pasujące
            zdanie w wiadomości i dbał o każdy detal.
            Właśnie takie podejście do całości nazywa się "profi", a to co reprezentyją
            ludzie z TVN24 - z Pochanką i Peczyńskim na czele to amatorszczyzna w
            najbardziej parszywym wydaniu - byle szybko, byle dynamicznie , byle głośno,
            ażeby barany oglądały ten szajs, to Pochanka troszke pokrzyczy na gościa i
            będzie mieć ładne ozdobniki pod spodem i się jej monitor wysunie czy wsunie -
            to się nazywa tandeta, kolego!!!
            Za parę chwil Polsat pot wodzą Liska zacznie wydawać program informacyjny - to
            sobie raz przełącz z tego teleturnieju i zobacz jak powinien wyglądać seris
            informacyjny.
            • Gość: kamuii Re: Awans Pochanke! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.09.04, 13:17
              Lis to profesjonalista ale i bubek jednak za to co zrobili Anicie będe trzymała
              kciuki za niego żeby swoim dziennikiem rozwalił Koteryjne fakty nawet to nowe
              studio im nie pomoże
              • Gość: efka Re: Awans Pochanke! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 16:33
                dla mnie w TVN-nie jest dwoje extra prezenterow-Pochanke w newsach i Wasilewski
                w pogodzie. Reszta to kit
                • basto Re: Awans Pochanke! 11.09.04, 13:41
                  Ryman tak jak Pochanke ma Mag24h i Fakty, może Pieczyński też jest jego
                  kochankiem.
                  Poza tym nie mówcie mi, że Anita jest lepsza od Pochane...może za jakiś czas.
                  Przecież ona jest jakieś 12 lat młodsza. Za młoda na główne Fakty.
                  • Gość: Anitko wróć!!! Re: Awans Pochanke! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 13:48
                    Anitę już wywalono z faktów więc teraz będzie się liczyć tylko pochanke a
                    Anitkę potraktowano jak śmiecia. To wszystko się nazywa nepotyzm.
                    Nie wiek jest ważny tylko to jak się wykonuje swoją robotę a Anitka ją wykonuje
                    najlepiej ze wszystkich. Pochanke tylko wkrzyczy i robi d...
                    Pochanke(32l), Anitka(26l) więc nie jest to 12 lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka