_rafi
10.04.02, 12:44
Rząd, który kontroluje radio i telewizję publiczą, decyduje o tym, co pojawi się w Wiadomościach, chce
również kontrolować media prywatne!!!
Leszkowi Millerowi nie podoba się, że Fakty, Informacje, czy Wydarzenia pokazują rzeczywistość, taką,
jaka ona jest. Bo tylko prywatne stacje pokazały Iwińskiego, jak obłapia tłumaczkę (jest jej
pracowadcą, więc było to molestowanie seksualne w jego klasycznej formie), ale przykładów można
wyliczać więcej i więcej...
Doszli do wniosku, że skoro mają w rękach tvp, to mogą za jej pośrednictwem zmanipulować ludzi.
Przekonać nas, że media prywatne to monopoliści i trzeba wzmocnić biedną publiczną.
Teraz mam do Was pytanie: Czy chcecie, żeby w naszych telewizorach pojawiały się TYLKO programy
w takim kształcie, w jakim się to podoba rządowi? Dzienniki telewizyjne będą WYŁĄCZNIE chwalić
ministrów, tak jak to robi teraz telewizja publiczna, a wywrotowa krytyka przestanie istnieć.
Czy nie boicie się reglamentacji wiadomości? Wystarczy popatrzeć na Fakty, a potem na
Wiadomości. Jak wielu relacji nie zobaczycie w tvp? Bo szkodzą one wizerunkowi Leszka Millera.
Niedawno pomyślałem sobie, że to nie może być prawda, jesteśmy przecież krajem demokratycznym,
żaden rząd nie wprowadzi CENZURY. Ale przekonałem się na jednej sprawie: Masa - świadek
koronny, zeznał, że minister sprawiedliwości Barbara Piwnik za uniewinnienie kilku bandziorów, w
tym Masy, dostała futro. Ujawnił to Super Express. Następnego dnia Wiadomości, nie podając
przykładu Masy i pani minister, potępiły instytucję świadka koronnego! Wypowiadały się w relacji ze
cztery osoby, które dowodziły, że świadek koronny to zła rzecz! Nie zaprosili do wypowiedzenia się
żadnego policjanta, czy prokuratora! (Dzięki zaznaniom Masy na jesieni rozpocznie się proces
czternastu bandziorów, którzy zostali niedawno zatrzymani)
Napiszcie co myślicie o zatykaniu ust mediom prywatnym (niezależnym od rządu). Czy jedynie słuszne
Wiadomości są dla Was wystarczające? Czy też sądzicie, że rząd chce nam zabrać możliość
zobaczenia pełnego obrazu tego, co dzieje się w Polsce?