Dodaj do ulubionych

Robinson-zabicie węża......

IP: 217.153.178.* 20.09.04, 22:27
jak mozna zabic węża mając pod dostatkiem tyle jedzenia..po prostu kaprys
ludzki....żałosne....nie mogłem patrzeć na to jak Dzielny Kenio zabija
niewinne stworzenie....brak mi słów...
Obserwuj wątek
    • pawel-strzalka Kenio srenio 20.09.04, 22:31

• Gość: józek Re: Kenio srenio IP: *.acn.waw.pl 20.09.04, 22:38
        I ta osrana modelka od siedmiu boleści, klaszcząca w łapki-zabić, zabić.
        • pawel-strzalka Re: Kenio srenio 20.09.04, 22:39
          w następnym odcinku murzyny przyjdą sie za nia zabrać a wszyscy beda klaskac w
          łapki gwałcic-gwałcić
    • Gość: kolo Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.04, 22:38
      milinony ludzi codziennie je mieso mimo ze ma pod dostakiem mnóstwo innych
      pokarmów
      oburzanie się na Kena trąci hipokryzją
    • Gość: marzena Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 20.09.04, 23:35
      popieram....moze nei sam fakt, że zabił....ale w jaki sposób to zrobił...jak
      można ucinać wężowi głowę na miękkim podłożu...:((( myślałam, że zwymiotuję,
      jak za pierwszym razem nie odciał głowy:(((..........okropność
    • Gość: Kamień:) Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.swic.dialup.inetia.pl 21.09.04, 00:14
      No właśnie. Ja nie widziałam, jak zabijał. Ale wiem, że dla kaprysu głogu można zabić. Niekoniecznie dla kaprysu programu.

OK, to pewnie jakiś program, nie widziałam.

pozdrawiam :)
      • reniatoja Re: Robinson-zabicie węża...... 21.09.04, 01:29
        Po cholere to ogladacie. TRzeba bylo rzygnąć i przelaczyc kanal, a nie
        podniecac sie teraz. Zabil to zabil. JAk mozna zabic karpia w wigilie na
        przyklad? Albo kure na rosol? JAk mozna zabic czloieka? A zabijaja sie non stop
        na swiecie, a wy sie jakims wezem przejmujecie. Ja nie wiem jak to mozna zjesc
        weza, ale z tym zabijaniem niewinnego stworzenia to smieszni jestescie.
        • Gość: telewidzka Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 06:18
          Nie jem miesa wiec mam chyba prawo wypowiedziec sie i nie byc uznana za
          hipokrytke?

reniatoja napisala:
          Zabil to zabil.

I ma racje. Zgwalcil to zgwalcil, ucial glowe to ucial, molestowal to
          molestowal. I dotad bedzie to bez znaczenia dokad nie dotknie ciebie. Jak dla
          mnie to dopiero teraz naprawde powialo groza.
          • reniatoja Re: Robinson-zabicie węża...... 21.09.04, 07:01
            Gość portalu: telewidzka napisał(a):

> Nie jem miesa wiec mam chyba prawo wypowiedziec sie i nie byc uznana za
            > hipokrytke?

Masz prawo wypowiedziec sie. Niemniej w kontekscie tego, co dzieje sie obok
            nas, Twoje pisanie w takim histerycznym tonie o tym co zobaczylas w telewizji,
            dla mnie jest hipokryzja i chyba mam prawo to napisac?
            >
            > reniatoja napisala:
            > Zabil to zabil.
            >
            > I ma racje. Zgwalcil to zgwalcil, ucial glowe to ucial, molestowal to
            > molestowal. I dotad bedzie to bez znaczenia dokad nie dotknie ciebie. Jak dla
            > mnie to dopiero teraz naprawde powialo groza.

Powialo groza po Twoim chorym interpretowaniu moich slow. I Twoim zyczeniu,
            zeby mnie to dotknelo, zebym zrozumiala, ze to nie jest bez znaczenia. Mam
            nadzieje, ze to zyczenie nigdy nie odwroci sie w Twoja strone i nie wroci do
            Ciebie. Ja napisalam Zabil to zabil - majac na mysli zwierze w celu spozycia
            go. Robia tak miliony i robia to Twoi najblizsi, jak sądze również. Nie mialam
            na mysli ze zabijanie to pestka, gwalcenie i tak dalej. Wlasnie mnie to oburza,
            ze wokol nas codziennie ludzie sie morduja po prostu dlatego, ze sie
            nienawidza, albo, jeszcze gorzej, dla zabawy, gwalca, napadaja, a tu nagle
            takie rozczulanie sie nad jakims zwierzeciem, bo ludzie chcieli sie nim
            posilic. Bo w telewizorze pokazali. A sasiad za plotem ukartupil kure bo chce
            miec rosól, chociaz ma znacznie wiecej innych rozwiazan obiadowych niz ci na
            tej wyspie. I temu si nie dziwisz, a to wlasnie dziwi mnie. Ja w zabicui tego
            weza nie widze nic zdroznego. W zabiciu tego weza dla spozycia go. Nie w
            zabijaniu dla samego zabijania. No coz, ja nie jestem wegetarianka.
            • Gość: nosek Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.acn.waw.pl 21.09.04, 08:20
              Ale to nie była naturalna sytuacja tylko wymyślona na rzecz taniej rozrywki,
              czujesz róznicę?
              • the_dzidka Re: Robinson-zabicie węża...... 21.09.04, 09:14
                Gość portalu: nosek napisał(a):

> Ale to nie była naturalna sytuacja tylko wymyślona na rzecz taniej rozrywki,
                > czujesz róznicę?

No właśnie!!
                To była sytuacja stworzona na potrzeby programu. Ci ludzie nie konali z głodu.
                Gdyby konali, przerwano by program. Wąż został zabity na potrzeby programu i
                dla kasy (każdy strasznie chce program wygrać). I to jest obrzydliwe.
                • gianni_vonsacze Re: Robinson-zabicie węża...... 21.09.04, 09:17
                  najlepiej powołać Komisję Śledczą w sprawie zabicia węża!!!!
                • reniatoja Re: Robinson-zabicie węża...... 21.09.04, 11:30
                  No i co z tego, ze nie konali z glodu, wyjasnij mi!. Zabili zwierze, zeby je
                  zjesc!. Miliony ludzi nie konaja z glodu, a zabijaja zwierzeta w celu zjedzenia
                  ich, czemu z tego nie robicie problemu. Potrzeby programu, no coz, taki
                  program, stacja jest komercyjna, nie pierwszy program emituje, ktory ma na celu
                  tania sensacje. Dla mnie o wiele gorsze niz zabijanie weza na potrzeby programu
                  bylo wystawianie sie do wziecia 25 panien w programi kawaler do wziecia.
                  Szukacie Dziury w calym.
                  • the_dzidka Re: Robinson-zabicie węża...... 21.09.04, 11:53
                    reniatoja napisała:

> No i co z tego, ze nie konali z glodu, wyjasnij mi!. Zabili zwierze, zeby je
                    > zjesc!.

Zabili zwierzę "dla zabawy". To z tego.
                    • reniatoja Re: Robinson-zabicie węża...... 21.09.04, 11:55
                      Owszem, jesli zabili dla zabawy, to zgadam sie, ze to nie do przyjecia. Ja
                      jednak nie uwazam, ze zrobili to dla zabawy, skoro go potem jednli. Gdybym
                      zabila węża dla zabawy to nie zjadlabym go, bo trzeba sie mocno pzrzelamac,
                      albo faktycznie byc glodnym, zeby zjesc węza będąc polakiem. A skoro zjedli, to
                      dla mnie dowod na to, ze nie zrobili tego dla zabawy.
                      • Gość: telefon Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.04, 19:57
                        Byłaś kretynką, jesteś i będziesz. Może jakiś Koreańczyk zabije i zeżre twojego
                        psa? TVN zrobi o tym program i wszystko będzie w porządku. No skoro pies
                        zostanie zżarty...
                        • reniatoja Re: Robinson-zabicie węża...... 23.09.04, 00:29
                          Gość portalu: telefon napisał(a):

> Byłaś kretynką,

Mozemy rozmawiać bez takich? Opanuj swoje emocje i wtedy pogadamy.
            • Gość: Robinson-wystarczy Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 18:24
              Oj pomysl chwile.
              hipokryzja?, chyba pomyliłas definicje.
              Z hipokryzją to będziemy mieli do czynienia,
              gdy bedziesz mamą i będziesz karmiła swoje dziecko
              kanapka z szynką podczas oglądania z dzieckiem bajki
              np o 3 swinkach.
              To świnka i to świnka. Ale ty pewnie nie bedziesz miała
              kło[potu z rozroznieniem. i top bedzie hipokryzja.
          • tropiciel_blednego_aha Re: Robinson-zabicie węża...... 21.09.04, 11:22
            Gość portalu: telewidzka napisał(a):

> Nie jem miesa wiec mam chyba prawo wypowiedziec sie i nie byc uznana za
            > hipokrytke?
            >
            > reniatoja napisala:
            > Zabil to zabil.
            >
            > I ma racje. Zgwalcil to zgwalcil, ucial glowe to ucial, molestowal to
            > molestowal. I dotad bedzie to bez znaczenia dokad nie dotknie ciebie. Jak dla
            > mnie to dopiero teraz naprawde powialo groza.

i tak "logicznie" od zabicia weza mozna przejsc do molestowania, opamitaj sie kobieto, taki wywod paralogiczny mozna przeprowadzic w kazdej sprawie...
            • reniatoja Re: Robinson-zabicie węża...... 21.09.04, 11:27
              Dokladnie Tropicielu, dzieki.
            • Gość: telewidzka do tropiciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 23:19
              No coz tropiciel dziela nas pewnie lata zycia, doswiadczenia, nadajemy na
              kompletnie innych falach. Twoje "fale" to reniatoja. Ja ciebie nie bede
              nawolywac do opamietywania bo to twoj problem jak patrzysz na to zagadnienie
              nie moj. Nikogo nie nawolywalam do zmiany zdania wyrazilam swoje wlasne i nadal
              mowie ze niektore wypowiedzi dla mnie wieja groza. Nawet nie chce mi sie
              cytowac bzdetow o zabijaniu zwierzakow przez moja rodzine, o przypisywaniu mi
              slow ktorych autorka nie bylam bo to bez sensu. A wracajac do meritum. Kazde
              zabijanie dla zabijania, dla zabawy, dla popisu, dla durnego aplauzu jest
              dranstwem. Co ja zreszta bede to tlumaczyc.....
    • Gość: elle Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.pronet.lublin.pl 21.09.04, 10:07
      jej, nawet jeśli wąż został zabity na potrzeby programu to dlaczego to ma byc
      gorszy powód niż zabijanie dla późniejszej przyjemności zjedzenia rosołu i
      takich tam. Myślę że jednak chęć zjedzenia czegos poza ryżem bardziej
      usprawiedliwia ich działanie nie prosta chęć jedzenia tego na co mamy akurat
      ochotę bez względu na to że ta nasza potrawa była niedawno żywa;)Tamten gość
      (Igor??) tak się oburzał że ten wąż to było TAKIE WSPANIAŁE ZWIERZĘ. A co w nim
      było bardziej wspaniałego niż w kurach, kaczkach krowach no i rybach???Zupełnie
      tego nie rozumiem. Wydaje mi się że rzeczywiści oburzać się mogą tylko
      wegetarianie- no ale nawet w tym przypadku nie na zbicie węża tylko na
      zabijanie zwierząt w ogóle a nie za zabicie tego konkretnego węża. Poza tym
      węże są okropne!!;) i to by było na tyle:)
      • Gość: ale ludzie, po co wy to g... oglądacie??? IP: 193.111.166.* 21.09.04, 10:13
        j.w.
      • Gość: KIRA Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.crowley.pl 21.09.04, 10:15
        Nie chce zaajmowac kajiegos stanowiska konkretnwgo w tej sprawie ale argument
        że " weże sa okropne" raczej nie jest sesnownym argumentem, to dziecinna
        argumentacja.......
        • Gość: elle Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.pronet.lublin.pl 21.09.04, 10:18
          o jez, to było tylko na koniec;) czego nie skomentujesz reszty mojej wypowiedzi
          tylko końcowy żart?
          • Gość: KIRA Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.crowley.pl 21.09.04, 10:31
            NIe komentuje bo mi sie chce ( bez urazy) choć bliższa jest mi opcja NIE
            zabijania zwierzęcia ot tak, co innego gdyby nie mieli co jest ale mieli....
            Kenio próbuje na siłe zmienic swój image pedalski z BB......
            A ten pojechany Gosiaczek, Boże głupszej laski dawno nie widziałam.....leci na
            Kena....dobra miałam nie komentowac bo mi się nie chce:):):)
            • Gość: elle Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.pronet.lublin.pl 21.09.04, 10:40
              no mi też się nie chce;))) ale co tam- ja też jestem za niezabijaniem zwierząt
              raczej ale dlaczego jak zabili rybę nikomu nawet nie przychodzi do głowy żeby
              protestować-bo ryby zabija wiele osób a węże raczej nie (przynajmniej nie w
              Polsce) I właśnie to mnie wkurza. Że daje się prawo do zabijania wielu różnych
              zwierząt a węży to już nie. Dlaczego?
              • Gość: KIRA Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.crowley.pl 21.09.04, 10:43
                Wydaje mi się zę chodzi o zabijanie dla zabijania, bo tak naparwde to było
                rozrywka, nie zribili tego tylko dlatego że toi byli głodni.......
                I umówmy Kenio_Srenio nie zabił humanitarnie weża......
                • Gość: elle Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.pronet.lublin.pl 21.09.04, 10:54
                  no ale patrz-zabija sie kurę na obiad nie dlatego że jest to jedyna jadalna
                  rzecz(istota;)) w okolicy tylko dlatego że ma się ochotę na kurę- i tak samo
                  było w ich sytuacji- mieli wielką ochotę na mięso. Dlatego go chyba zabili a
                  nie dlatego że mieli wielką ochotę kogoś lub coś zabić? No tak mi się wydaje. A
                  że Kenio się popisuje jest głupi to już zupełnie inna sprawa;))
          • Gość: kamuii Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.09.04, 10:32
            owszem codziennie jem mięso nawet jak mam inne jedzenie ale sama go nie zabijam
            i to jeszcze w obrzydliwy i nieludzi sposób.Poza tym to nie była naturalna
            sytuacja nie konali z głodu i nie znaleźli tego węza przypadkiem.Była to
            zmyślna zabawa producentów i zabijanie tylko po to by się sprawdzić.Sami
            przecież gdy jeden z nich nie chciał zabić argumentowali "no ale ty jadłeś już
            masz doświadczenie to my też chcemy" Zabicie dla sprawdzenia sił.Ewa Leja
            producentka już raz na zafundowała taką zabawę kiedy w "Agencie" remek zabił
            królika,ktoś ich potem do sądu podał i dobrze...A tak z innej beczki widziałam
            pare wersji amerykańskich i ci nasi zawodnicy są jacyś tacy słabi co chwile
            kontuzje 2 osoba do domu pojechała co odcinek ktoś jest w ciężkim stanie .W usa
            tak nie było przypominam sobie że odwieźli jednego gościa jak wpadł do
            ogniska.Czy oni aby napewno wzieli najlepszych czy najbardziej medialnych ?
            Btw Kenio i ten żel boy w blond włosach niech jadą do domu !!!
            • Gość: elle Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.pronet.lublin.pl 21.09.04, 10:44
              i to ma być argument? Ze sama nie zabijasz? No ja myśle że oni też by woleli
              żeby ktoś to za nich zrobił i podał im super przyprawione na złotej tacy ale
              taki jest ten program że nie podają;)A Ty jak jesz mięso to dlatego że konasz z
              głodu?
              • Gość: kamuii Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.09.04, 10:53
                1.napisałam wyżej że jem mięso pomimo ze nie konam z głodu
                2.Nie oni nie woleli by żeby ktoś to zrobił za nich Kenio chciał się
                prawdzić "bo ten 2 gi jadł węża a on jeszcze nie " widac było że on poprostu
                się do tego pali jaki to on nie jest the best i wogóle !!! w imię tego zabili
                węża nie dlatego ze byli głodni.O głodzie to sobie mogą mówić zieloni a nie
                Kenio !!! Mało mieli tych owoców ? podobno bardzo syte byly.Mieli tez od
                cholery ryżu.I aż mnie zemdliło od słów jednej z tyuch panienek "od tygodnia
                ryż łeeeee" Jestem studentką i zdarza się że jem ryż z wegetą cały miesiąc a
                nie gonię za kurą z podwórka zeby ją zabić !!!
                3.I jeszcze 1 zabić można w różny sposób...nie koniecznie odcinając łeb
                • Gość: ? Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.pronet.lublin.pl 21.09.04, 10:55
                  a wiesz jak się zabija węża?
                • Gość: kolo Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 13:03
                  prosimy o opis jak sie zabija węża...czekamy z niecierpliwością, IMHO odciecie
                  glowy to najbardziej "humanitarny" sposób
                  • Gość: Bożena Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.mpips.gov.pl 22.09.04, 10:17
                    Jesteś wyjątkowo tępym i niewrażliwym człowiekiem, tyle można powiedzieć
                • Gość: kolo jaka różnica miedzy wężem a rybą? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 13:04
                  do tej pory nie potrafie zrozumieć...
                  • Gość: elle Re: jaka różnica miedzy wężem a rybą? IP: *.pronet.lublin.pl 21.09.04, 13:11
                    ryba ma płetwy a wąż nie;))nie wiesz że to zapewnia nietykalność?Taki wężowy
                    immunitet:)
      • Gość: Bożena Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.mpips.gov.pl 22.09.04, 10:11
        Różnica jest taka, że my nie oglądamy zabijania zwierząt na ekranie a w
        badziewnym robinsonie NIE BYŁO TO POTRZEBNE, kpw?
    • Gość: YANE Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:39
      Mnie najbardziej znokautowal okrzyk tego goscia jak pacal w leb weza, ze nie ma juz Kenia, czy cos w ten desen. I chyba to bylo najgorsze, ze smierc tego zwierzecia miala zmienic jego image. Nie wiem z jakiego na jaki, bo nie ogladalam BB, ale jak z gorszego na lepszy to jakos mu to nie wyszlo :/
    • Gość: kolo zalew hipokrytów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.04, 10:52
      trudno mi zrozumiec te wypowiedzi.. wczesniej jeden z uczesntików zlapal rybę,
      zabil ją i zjadl... dlaczego nie protestujecie przeciw temu...
      wcale nie musial zabijac ryby, przecież mógl jeść ryż
      jaka jest różnica między rybą a wężem???
      • Gość: elle Re: zalew hipokrytów IP: *.pronet.lublin.pl 21.09.04, 10:57
        no właśnie!!!
        • Gość: kamuii Re: zalew hipokrytów IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.09.04, 11:10
          a róznicy pomiędzy zjedzeniem psa i kury tez nie widzisz ?

nie wiem jak się zabija węża ale na pewno nie na miękkim podłożu 2 razy
          podcinając mu łęb przy radosnych okrzykach dobij go dobij....
          • Gość: ale zaraz, zaraz.... IP: 193.111.166.* 21.09.04, 11:30
            nadal nikt nie odpowiedział na moje pytanie: po co wy to g... oglądacie,
            ludziska kochane? i dlaczego w dodatku tak sie emocjomujecie tym okropieństwem?
            przecież to wszytko sztuczne, wyrezyserowane, głupie, na koturnach,
            plastikowe...
            • Gość: elle Re: zaraz, zaraz.... IP: *.pronet.lublin.pl 21.09.04, 11:31
              no dobrze-ja Ci odpowiem- jeśli chodzi o mnie oglądam ten program bo mam
              ochotę:) wystarczy?
            • Gość: YANE Re: zaraz, zaraz.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 11:34
              Bo lubimy? ;)

Btw 'na koturnach' to z cala pewnoscia nie jest. To okreslenie raczej zarezerwowane jest dla sztuki, choc w znaczeniu pejoratywnym, a nie taniej rozrywki ;)
              • Gość: ale Re: zaraz, zaraz.... IP: 193.111.166.* 21.09.04, 11:41
                a czy nie czujecie sie troszke jak te owieczki co gryza trawę na takim
                pastwisku, na jakie pozwala im w danym dniu ich pasterz?
                uwaga o koturnach - dobra:)masz rację, trudno mówić o jakiejkolwiek wspólnocie
                intencji i formy pomiędzy sztuka i tvn.
                nie wystarczy mi "bo mamy ochotę"... nie wystarczy... czasem ma sie ochotę
                puścić bąka, ale że jest w pokoju i szef i przystojny kolega z działu 2, to
                soie człowiek powstrzymuje...(prosze o wybaczenie dla uzycia tej paskudnej i
                grubiańskiej analogii)
                • Gość: elle Re: zaraz, zaraz.... IP: *.pronet.lublin.pl 21.09.04, 11:45
                  przykro mi że Ci nie wystarczy- na szczęscie nie Ty decydujesz co mam oglądać:)
                  a jeśli chodzi o Twoją analogię to po prostu w moim domu, w moim pokoju nie ma
                  nic ani nikogo kto byłby tym Twoim analogicznym szefem czy przystojnym kolegą
                  więc nie mam potrzeby się powstrzymywać;) A mój personalny przystojny kolega
                  jest taką samą owieczką jak ja i też...puszcza...tvn;))
                • Gość: YANE Re: zaraz, zaraz.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 11:47
                  A czy nie sadzisz, ze jest to czyjs swiadomy wybor, ze oglada wlasnie ten program? Nie bede mowic, ze jest wysokich lotow i jest w nim jakas idea, bo jak wspomnialam wyzej to zwykla tania rozrywka. Ale czasem trzeba sie "poodmozdzac" ;))))) Gorzej jak dla wielu cos takiego staje sie sensem zycia i 'nie wychodza' poza r-s i tasiemcowe seriale, ale to juz przyczynek do calkiem innej dyskusji :)
          • Gość: elle Re: zalew hipokrytów IP: *.pronet.lublin.pl 21.09.04, 11:30
            oj no dobra - nie ma się co kłoćić. Dla Ciebie wężowi bliżej do psa a dla mnie
            do ryby. Każdy ma prawo do swojego postrzegania zwierząt:)Pozdrawiam i dodam
            jeszcze że od dziecka szczególnie nie lubię węży bardziej niż jakichkolwiek
            innych stworzeń stąd może nie jestem obiektywna i się czepiam:) No to narazie:)
            • Gość: kamuii Re: zalew hipokrytów IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.09.04, 11:38
              elle no własnie nie ma się co kłócić :) pozdrawiam
    • Gość: NIe wegetarianka Re: Robinson-zabicie węża...... IP: 195.50.100.* 21.09.04, 11:36
      Jadam mięso co więcej bardzo lubię je jeść. Ale nie domagam się transmisji na
      żywo z ubojni. Bo po co? Wczorajszy "mord na wężu" ;-) był nie po to, żeby
      biedni wychudzeni Robinsonowie mogli przyjąć troche białka, tylko po to, żeby
      sprawdzić, czy są w stanie zabijać, no i po to by nam, widzom, dostarczyć
      trochę ekstra adrenaliny. I to mnie mierzi.
      • reniatoja Re: Robinson-zabicie węża...... 21.09.04, 11:58
        O! To do mnie przemawia - zabijanie dla sensacji, podniesienia adrenaliny, czy
        sprawdzania do czego czlowiek sie posunie, owszem tak. Ale ten wątek zaczyna
        sie ubolewaniem, ze mieli tyle innego jedzenia a zabili niewinne stworzenie. I
        taka argumentacja zupelnie do mnie nie przemawia, bo mnostwo ludzi ma wiele
        innego jedzenia do wyboru, a wybiera mieso. I dlatego uznalam, ze to hipokryzja
        w czystej postaci. Dopiero pozniej w dyskusji pojawily sie argumenty o
        adrenaline, zabawie i innym sprawdzaniu siebie czy walce o wygrana.
        • Gość: Jaaaaaaaaaaaa Re: Robinson-zabicie węża...... IP: 195.245.217.* 21.09.04, 12:31
          Jakbym zamiast płetw, maski, rurki i sieci etc., wylosował węża to zajebałbym
          go gołymi rękami z przyjemnością!!!!!!!!!!! :)
          ;)
          • ania_2000 Re: Robinson-zabicie węża...... 21.09.04, 13:17
            Sadze ze nie ma co sie klocic o zabicie weza.
            na pewno dla wielu osob bylo to w mniejszym lub wiekszym stopniu(ja) jakiegos
            rodzaju "szokiem". Oczywiscie - nie chodzi tutaj o sam fakt jedzenia miesa, bo
            99% polakow je mieso (prosze sie nie czepiac czy wiecej czy mniej:) ale
            przeciez my nie zabijamy OSOBISCIE naszego "miesa", tylko kupujemy je w
            kawalkach w sklepie - wiec odczucie jest zupelnie inne. Zrozumiale jest wiec,
            ze czesc ludzi sie burzy na ogladanie takich scen, tym bardziej ze jest to waz
            (egzotyka- niecodziennosc), glod nie zaglada w oczy - i wcale nie mozna tych
            ludzi nazywac hipokrytami tylko dlatego ze nie pasa im widok zarzynania weza na
            zywo.

Druga sprawa jest tutaj "widowiskowosc" show - i oczywistym jest, ze zostalo to
            specjalnie spreparowane na uzytek ogladalnosci itp.

Ale wydaje mi sie - ze to wszystko razem co powyzej napisalam - nie wzbudzilo
            takich mieszanych emocji, gdyby nie chodzilo o idiote kena.
            Bo wlasnie to, w jaki sposob ON sie zachowywal - jego teksty, gorliwosc, krzyki
            normalnie powalaly. Ten czlowiek ma chyba IQ rzedu 10punktow. Zupelnie
            niedojrzaly emocjonalnie gosc - be-zna-dzie -ja . A ta
            modelka/mu/wtorujaca...no powiem tak - tworzyli by doskonala pare.

Mysle, ze gdyby weza dostali zieloni - i zabijal go wincenty(ten gornik) to nie
            wzbudziloby to polowy "entuzjazmu" wsrod nas, w porownaniu z tym co zrobil
            kenio.

aha - a najsmutniejsze bylo to, jak kenio zaczal wykrzykiwac trzymajac wezowe
            truchlo na rekach - nie ma juz kenia, nie ma!!!!...co za zenada:(
    • Gość: wiki Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:13
      Kenio zachowywał się momentami jakby mu odbiło ,pałał taką żądzą mordu,że aż
      strach.Zapachniało "Władca much".Może chce odmienić swój wizerunek utrwalony w
      BB i chce pokazać ,że jest maczo.Inna sprawa,że zarzynał tego węża jak ostatni
      patałach.
      • Gość: gosiu kenio IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.09.04, 13:24
        hehe - kenio maczo:)) on moze sobie najwyzej maczo poogladac w tv - bo sam
        nigdy nim nie bedzie. po prostu facet nie reprezentuje ze soba nic - zaznacza
        sie absolutny brak jaj. i nie pomoga nieudolne krzyki, pohukiwania,
        popisy "odwagi" - zeby byc maczo trzeba wpierw byc mezczyzna:)
        • Gość: asia robinsonowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:38
          ludzie, to jest telewizja!!! widzimy to, co producenci/scenarzyści chcą nam
          pokazać, owszem, można po pewnych zachowaniach wyciągać wnioski, że ktoś jest
          bardziej lub mniej pokręcony, ale nie widzimy całego spektrum sprawy.
          poza tym zabijanie królika/węża/kury/konia nie jest niczym sensacyjnym,
          wszystko zależy od kontekstu sprawy, w meksyku to byłby przysmak, w chinach
          zwyczajne danie, u nas jest to bulwersujące, bo my jadamy kury, świnki,
          krówki...
          a już wogóle nie rozumiem wytłumaczenia jednej z osób, że ona nie zabija, tylko
          zjada... jak jesz mięso i chodzisz w skórzanych butach to weź pod uwagę że na
          to zawsze złożyło się życie jakiegoś zwierzaka i nie piernicz że ty nie
          zabijasz!
          inną sprawą jest to dlaczego taka sytuacja zdarza się w programie - dla chęci
          zarobienia na reklamach, bo będzie więcej widzów, wyżej wymienionego
          sprawdzenia na co stać uczestników i jak daleko się posuną, inne...
          • Gość: Bożena Re: robinsonowie IP: *.mpips.gov.pl 22.09.04, 10:30
            aska jesteś równie tępa i ograniczona w pojmowaniu podstawowych spraw życia i
            śmierci jak głupi kenio(tak ogólnie) Radzę ci - marsz na kurs wrażliwości,
            przyda ci się na pewno!!!
            • gianni_vonsacze Re: robinsonowie 22.09.04, 10:36
              Gość portalu: Bożena napisał(a):

> aska jesteś równie tępa i ograniczona w pojmowaniu podstawowych spraw życia i
              > śmierci jak głupi kenio(tak ogólnie) Radzę ci - marsz na kurs wrażliwości,
              > przyda ci się na pewno!!!

co Wy w tym ministerstwie tacy nerwowi tej???
              nie na forum a polityką mi się zajmować!!!
              ;)
              • Gość: Buuuuuuuuuu Re: robinsonowie IP: *.mpips.gov.pl 22.09.04, 10:53
                vonsaczu ja nie jestem jak ty hipokrytką, piszę tylko kiedy jest jakiś ważny
                powód. Ty produkujesz się jak oszalały (oczywiście w pracy- ile stworzonek już
                namordowałeś, zajmujesz się tym zawodowo? nic dziwnego, że nie kumasz sprawy),
                Kiedyś nawet podobał mi się twój dowcipny styl.ALE TO PRZESZŁOŚĆ, JESTEŚ NUDNY
                BURAKU I HIPOKRYTO.
        • Gość: renia Re: kenio IP: *.athens.access.acn.gr 21.09.04, 16:45
          Kenio nie reprezentuje soba nic i w zwiazku z tym nigdy nie bedzie maczo. To ja
          sie pytam, co trzeba soba reprezentowac, zeby byc maczo? Bo do tej pory to
          myslalam, ze wlasnie taki ktos kto nic soba nie reprezentuje moze spokojnie
          aspirowac do miana maczo. Byle byl glupawy, zadufany w sobie no i troche
          prezencji mial.
    • Gość: berry Re: Robinson-zabicie węża...... IP: 80.51.226.* 21.09.04, 14:35
      Niezależnie od aspektów moralnych dot. tego czy zabicie węża jest ok czy nie
      jest jeszcze inny aspekt całej sprawy. Otóż ten reality show ma jak na razie
      mizerną oglądalność. Na WM podawano, że pierwsze odcinki ogladało ok. 1,5-1,7
      mln widzów. Dzisiaj pojawiły się dane o oglądalności za ostatni tydzień i w
      pierwszej dziesiątce najchętniej ogladanych programów w tvn nie ma Robinsonów.

www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=15869
      Jeden odcinek tego reality show (Robinsonowie) kosztował ponoć cztery razy tyle
      co jeden odcinek Agenta. Jest to najdroższy program wyprodukowany w historii
      tvn-u. A pamiętajmy, że Agent miał 3-4 mln ogladalności, BB 2-4 mln, BB Ring 5-
      6 mln.
      Jak zatem widać obecna oglądalność Robinsonów to porażka. Być może dla
      poprawienia oglądalności emitowane będą drastyczne sceny w tym programie.

A nie byłaby to nowość. W Agencie pokazano jak student z Lublina zatłukł
      królika. Sprawę opisał na pierwszej stronie SE, zainteresowali się tym obrońcy
      praw zwierząt, tvn dostał cięgi ale oglądalność skoczyła. To samo z BB seks
      Kena z Frytką - opis w SE i słupki w górę.
      • Gość: hmmm Re: Robinson-zabicie węża...... IP: 217.153.178.* 21.09.04, 15:15
        a moze zacznijmy od tego że Kenio srenio wywiera jakąś presję na tych
        ludzi.....Przez ta cała akcje z wężem grupa podzieliła się...To chyba Ken
        wyskoczył z tym że biora NIESPODZIANKE gdyby miał więcej klepek i rozsądku
        dałby głos pozostałym a takto ci ludzie zostali "skazani" na rządy Kenia i
        teraz on tu rządzi-to dopiero porażka....No i czemu nie wybrali jedzenia i
        sprzętu do nurkowaniua-mieli by więcej radochy a przy tym żyli by w
        zgodzie..teraz wszyscy sa dla siebie obcy..Gorsza grupa bardziej wbudza u mnie
        sympatie i wcale nie jest gorsza bo u nich mimo g.łodu i ogólnej nie ma czegoś
        takiego jak kłótnie i niedomówienia..postawmy sprawe jasno:oni nie zabiliby
        tego węża...przynajmniej więkoszość..dobrze mówię?
        • Gość: tatanka_iotanka Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 16:32
          Nie podoba mi się krótkowzroczność i bezmyślność grupy Kenia.
          Nie podoba mi się jego (Kenia) buta i arogancja. Sposób w jaki 'podziękował'
          drugiej drużynie za ich dary. A fakt, że jego drużyna (idąca za jego
          wrzaskiem 'niespodzianka') wybrała trzecią skrzynię spodziewając się 'nocy w
          hotelu' odrzucając sprzęt do połowów i masę jedzenia, sprawia, że nie wróżę im
          świetlanej przyszłości na wyspie.
          • Gość: pralinka_malinka Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 16:44
            Ciekawe kiedy wykopią Kenia,ale chwila ta zbliża się szybkimi krokami.Dodam
            jeszcze,że zrobił się obleśny to jego paskudne,pomarszczone brzuszysko fuj.
      • Gość: Bożena Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.mpips.gov.pl 22.09.04, 10:34
        No ja na pewno nie będę tego chłamu oglądać, właśnie dlatego, że pokazali
        zabijanie węża, widocznie względy moralne są dla niektórych jednak BARDZO WAŻNE
    • Gość: maniek Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 21.09.04, 17:29
      ja bym obciol leb kenowiinasral w szyje.
    • Gość: Robinson BOJKOT Wyprawa Robinson BOJKOT IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 18:07
      Światowa Deklaracja Praw Zwierząt:

Art.3.
      a) żadne zwierzę nie może być przedmiotem maltretowania i aktów okrucieństwa
      b) jeśli okaże się, że zwierzę musi być zabite, należy je uśmiercić szybko,
      nie narażając je na ból i trwogę.

Art.4.
      Każde zwierzę, które należy do gatunku dzikiego, ma prawo do życia na wolności
      w swym
      naturalnym otoczeniu, ziemskim, powietrznym lub wodnym oraz prawo do
      rozmnażania się.
      Każde pozbawienie wolności, choćby w celach edukacyjnych, jest z tym prawem
      sprzeczne.

Art.10.
      a) żadne zwierzę nie może służyć rozrywce człowieka,
      b) wystawianie zwierząt na pokaz oraz widowiska z udziałem zwierząt narażają na
      szwank
      godność zwierzęcia.

Art.11.
      Każdy akt prowadzący do zabicia zwierzęcia bez koniecznej przyczyny jest mordem,
      czyli zbrodnią przeciwko życiu.

Art.13.
      a) zwierzę martwe należy traktować z poszanowaniem,
      b) sceny przemocy, której ofiarą padają zwierzęta, nie powinny mieć wstępu na
      ekrany kin i telewizji,
      chyba, że mają inny cel poza samym tylko pokazywaniem, jak gwałci się prawa
      zwierząt.
      • Gość: Bożena Re: Wyprawa Robinson BOJKOT IP: *.mpips.gov.pl 22.09.04, 10:38
        I dlatego przyłączam się do bojkotu pieprzonego tvn
    • Gość: trin Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 18:25
      Oj ludziska ludziska...
      A w jakim celu sie zabija karpie na Wigilie? Plywa sobie rybka tydzien w wannie
      a pozniej lup w leb i na stol. Z glodu? Nie, dla show zwanego tradycja.
      Setki tysiecy zwierzat co chwila gina dla zaspokojenia glodu, podstawowych
      potrzeb, kulinarnych zachcianek, tradycji i wreszcie rozrywki ludzkiej. A
      wszyscy sie rzucaja bo zabito jednego weza w programie ktory poprostu wypada
      krytykowac.
      Jakby oni go nie zabili to zabili by go tubylcy, kolejna ekipa krecaca swoj
      show na wyspie, jakis drapieznik czy mysliwy... napewno nie umarlby ze starosci.
      I wreszcie - jakos nie przypominam sobie glosow oburzenia przy odcinku kiedy
      mieli zjesc kilka paskudztw, w tym kawalek weza - tamten waz tez musial zginac.
      Ale jako ze tamtego "krawego niehumanitarnego zabojstwa" nie pokazano na
      ekranie to nikt nawet uwagi nie zwrocil... Hipokryzja, ot co.
      • Gość: Bożena Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.mpips.gov.pl 22.09.04, 10:43
        A nie słyszałaś o działaniach n.p."Empatii" w sprawie bojkotowania tego,
        rzeczywiście, koszmarnego zwyczaju świątecznego. Nie kupuj, i nie zarzynaj
        karpia naświęta, one właśnie bez tego będą piękne.
        • Gość: trin Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:14
          Nie, nie slyszalam :). Jest na swiecie wiele innych dzialan ktore na bojkot i
          napietnowanie zasluguja, akurat swiateczny karp jest moim zdaniem jednym z
          najmniej waznych.
          A karp na swieta jest mniam mniam. Choc w naszym domu juz od lat kupuje sie
          martwe, bo nie ma kto ubic.
    • saavage Re: Robinson-zabicie węża...... 21.09.04, 18:54
      To było okrutne...

Potwierdziło, że tefałen jest szmaciarską telewizją, grającą na najniższych
      instynktach...

Ble, nigdy więcej reality a Kenio jak mu tam jest tragiczny, lepiej żeby został
      na wyspie na zawsze
      • Gość: telewidzka I to na tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 23:31
        Moze wyjasnie moje stanowisko. Programu nie ogladam, wlaczylam sie do dyskusji
        kiedy przeczytalam o bestialskim zabiciu weza. Miesa nie jadam / moja rodzina
        rowniez nie/ bo jestem przeciwna zabijaniu. No coz taka mam filozofie zyciowa i
        dobrze mi z nia. Nie walcze z tymi ktorzy jedza mieso nikogo nie mam
        zamiaru "nawracac" bo kazdy czyni wybor we wlasnym sumieniu. Upierac sie jednak
        bede ze stwierdzenie "zabil to zabil" w samej swojej wymowie jest grozne. Jesli
        sie nie ma wrazliwosci to sie jej po prostu nie ma i nie ma potrzeby
        kamuflowania tego poprzez dobierania gornolotnych slow, czy tez napadanie
        na "biednych maluczkich" takich jak ja, ktorzy takich zachowan nie akceptuja. I
        to by bylo na tyle w tym temacie.
    • Gość: foxy cleopatra Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:50
      Hej, nie chodzi o to, że Ken zabił węża, po to, żeby grupa mogła dostarczyć
      organizmom potrzebne białko (jak pięknie mowili żółci). Chodzi o to, że to
      zwierzę zabito ZE SZCZEGÓLNYM OKRUCIEŃSTWEM. a tego w telewizji pokazywać nie
      wolno.
      • johnny_tomala Re: Robinson-zabicie węża...... 22.09.04, 10:36
        to oni mogli zamiast tego węża wybrać sprzęt do nurkowania? no debile ostatni.
        a o zawartosc białka w ich organiźmie byłbym spokojny - nic im nie będzie.
    • sarsuniaa Robinson............ 22.09.04, 10:47
      Kenio juz niedlugo bedzie mial smierc zolwia na sumieniu... smutne to, ale jesc
      cos musza:(
    • coudi Tu chodzi o to że zrobili z tego SHOW. 22.09.04, 15:17
      TVN coraz bardziej dziczeje, podobno w Agencie ktoś musiał zabić króliczka...bo
      takie mu ktoś "zadanie" wyznaczył. Ludzie sa debilami, czym innym jest
      zabijanie jako środek a czym zabijanie jako sama w sobie zabawa.
      • Gość: patafian Re: Tu chodzi o to że zrobili z tego SHOW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 18:17
        W następnym odcinku zamiast węża będzie Kazia Szczuka.
        • Gość: rewq Re: Tu chodzi o to że zrobili z tego SHOW. IP: *.crowley.pl 24.09.04, 00:27
          Puszczona luzem? Ale bedzie ubaw...:)_

a na koncu dopadnieta Kazia odwroci sie i wysepleni cos z pytajnikiem na koncu
          i tak zalatwi swojich przesladowcow,
          ktorym mozgi exploduja, zlapani w petle myslenia probujac rozszyfrowac belkot
          Kazi...

i od tej pory nikt sie z Kazi smiac nie bedzie...
    • Gość: kurs-or Re: Robinson-zabicie węża...... IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 23.09.04, 00:55
      pierwsze komentarze..

www.joemonster.org/phorum/read.php?f=18&i=17434&t=17434
    • Gość: śliwka Propozycja dla TVN IP: 217.11.147.* 23.09.04, 07:49
      Może by tak relacje z ubojni pokazać na żywo? np. codziennie o godz. 20.00 to
      dopiero byłaby oglądalność! Ludzie pokroju tych co występują w "reality" będą
      bili brawo widząc świnki wkładane na żywca do oparzarki. To dopiero zabawa na
      poziomie (podobno)ludzi myślących(?). Kretynizm, kretynizm i jeszcze raz
      kretynizm.
      • Gość: Alusia Re: I co w tym dziwnego IP: *.chello.pl 23.09.04, 07:56
        Co roku zabijacie niewinne karpie a tu raptem rozczulają się nad wężem, w czym
        jesteście lepsi, bo bardziej religijni?
        • Gość: lda Re: I co w tym dziwnego IP: *.net 23.09.04, 22:18
          Ale karpie,swinie,kurczaki hoduje sie na mięso,a tego węza raczej nie.
          • Gość: qqq Re: I co w tym dziwnego IP: *.crowley.pl 24.09.04, 00:30
            i co to zmienia?
            czy chodowanie kurczakow na smierc jest bardziej czy ,mniej okrutne przez to?
            a moze waz bardziej cierpi niz gdyby kurczakow nie zabijac???

eeech, pieprzeni hipokryci i ekolodzy od siedmiu bolesci...
    • Gość: Kama 100% normy wykonane IP: *.ae.krakow.pl 24.09.04, 17:42
      Zrobili numer z wezem i bylo o tym we wszystkich gazetach, programach,
      wiadomosciach itp.
      Wystarczy zrobic cos ,,kontrowersyjnego'' i cala Polska bedzie mowic o
      chlamowatym programie.
      Brawo!!!
      • gazeta.wyborcza.pl Nie ma juz KENIA? 24.09.04, 23:35
        zdaje sie, ze wiekszosc z piszacych tu, ktorzy nie widza nic zlego w zabiciu
        TEGO weza, nie widziala tego odcinka....to bylo obrzydliwe....
        Kenio, na poczatku programu powiedzial, ze zglosil sie do tego programu, nie po
        wygrana ale glownie po to zeby zmienic swoj wizerunek po BB, zauwazcie ze
        zgrywal ciagle macho, a po zarznieciu biednego stworzenia, uniosl rece do gory
        i krzyknal: Nie ma juz Kena!!!!
    • darq Re: Robinson-zabicie węża...... 25.09.04, 15:20
      Obejrzałem to dzisiaj i wcale nie było pokazane, że oni zabili węża. Nawet nie
      pokazali, w jaki sposób Kenio go złapał (dostał do ręki od ekipy tvn?), potem
      był zamach siekierą w spowolnieniu (a może tylko zamarkowanie zamachu?)
      zakończony tuż nad głową węża, a potem już zwłoki węża bez głowy. Czy w tygodniu
      pokazali coś więcej? Bo jeśli nie, to daję 99%, że wszystko było wyreżyserowane
      i odpowiednio zmontowane, a zabity wąż przygotowany uprzednio na boku.
      • Gość: uuuu Re: Robinson-zabicie węża...... IP: 217.153.178.* 25.09.04, 16:40
        w dzisiejszej powtórce nie było zabicia węża..trzeba było ogladać odcinek
        wcześniej..tam było wszystko pokazane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka