Dodaj do ulubionych

KTO WIDZIAŁ WCZORAJ POSPIESZALSKIEGO?

IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 09:15
Ja nie mogłem wytrzymać...oczywiscie Jachu musiał przez cały program lansowac
swoja tezę jedyna słuszną, a najlepszym gościem była i tak baba z SLD-UP. A
jej cytat z katolickiego podręcznika do wychowania seksualnego, w którego
nomenklaturze za przeproszeniem cipka to ZAPIECZETOWANE ŹRÓDŁO MIŁOŚCI....
Boze, popłakałem sie ze smiechu przy tym.....
Obserwuj wątek
    • Gość: ale Re: KTO WIDZIAŁ WCZORAJ POSPIESZALSKIEGO? IP: 193.111.166.* 21.09.04, 09:25
      ja oglądałam...
      Pospieszalski, jak zwykle niepoprawny. Baba z SLD - jak łaskaw byłes ja nazwać -
      okropna, brzmiała jak łamany kołem eunuch po paru głębszych - do tego te
      anegdotki, wpadanie w słowo, smiechy.
      Ale dobrze, że takie dyskusje są w mediach - pewnie większość kobiet
      szpikujących sie hormonami codziennie po raz pierwszy w zyciu usłyszała, że to
      w ogóle może szkodzić.
      • Gość: fanta Re: KTO WIDZIAŁ WCZORAJ POSPIESZALSKIEGO? IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 09:30
        wiesz, wszystko szkodzi, nawet sledź w occie.....
        • Gość: ale Re: KTO WIDZIAŁ WCZORAJ POSPIESZALSKIEGO? IP: 193.111.166.* 21.09.04, 09:41
          sądzę, że nie czas to i nie miejsce na dyskusje na temat zalet i wad
          hormonalnej antykoncepcji - to jest kwestai tylez ideologiczna co naukowa.
          Ale raz jeszcze powtórzę - cieszę się, że telewizja publiczna powtarza cos
          więcej na ten temat niż hasła reklamowe koncernów farmaceutycznych - taka
          właśnie jej rola.
          Pospieszlaski nie jest obiektywnym i dobrym prowadzacym - ale odważnym.
          Nie podobało mi się, że panowie profesorowie przerzucaja się faktami naukowymi
          (przynajmniej wg ich zdania), a jednocześnie nawzajem nazywaja sie kłamcami.
          Ale w innym programi nikt nie smiałby powiedziec, że tabletki antykoncepcyjne
          mogą w stopniu znacznym i nieodwracalnym uszkodzić organizm kobiety. I to mnie
          cieszy, że zaczyna być pluralistycznie w publicznej tv.
          • Gość: Mat Re: KTO WIDZIAŁ WCZORAJ POSPIESZALSKIEGO? IP: 5.6R* / *.nokia.com 21.09.04, 11:11
            Wiesz, aspiryna również może w sposób trwały i nieodwracalny uszkodzić ciało
            nie tylko kobiety. I co z tego wynika? Czy mamy nie używać aspiryny? To jest
            demagogia a nie argumentacja

• Gość: ale Re: KTO WIDZIAŁ WCZORAJ POSPIESZALSKIEGO? IP: 193.111.166.* 21.09.04, 11:26
              Gość portalu: Mat napisał(a):

> Wiesz, aspiryna również może w sposób trwały i nieodwracalny uszkodzić ciało
              > nie tylko kobiety. I co z tego wynika? Czy mamy nie używać aspiryny? To jest
              > demagogia a nie argumentacja
              >

wybacz, ale to co ty mówisz to demagogia - klasyczne reductio ad absurdum,
              chwyt retoryczny godny Leppera.

Powtarzam: nie chcę tu dyskutowac na temat tabletek. Ale po wypowiedziach
              forumowiczów widzę jak bardzo tego typu dyskusje sa potrzebne - jesteście
              zindoktrynowani niesamowicie. Tabltki są bezpieczne, wspaniałe i cudowne, zaś
              ci co tak nie uważaja to ciemnogród i czarna masa:)
              Kochani, świat nie jest czarno-biały, ale pełen odcieni szarości. O
              antybiotykach 20 lat temu tez mówiono w samych superlatywach - dzis podchodzimy
              do nich (my pacjenci i lekarze) znacznie ostrożniej.
              Otwórzcie swoje głowy na argumenty waszych przeciwników, posłuchajcie ich,
              przemyślcie - może czegos nowego sie dowiecie, może zmienicie choc częściowo
              zdanie? Bo naprawdę "Warto rozmawiać"...;)
              • Gość: fanta Re: KTO WIDZIAŁ WCZORAJ POSPIESZALSKIEGO? IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 11:45
                A czy nie uważasz,ze cała dyskusja na ten temat zawsze bedzie obciażona
                doktrynerstwem? na nieszczescie wszelkie tego typu tematy bedą wywoływały
                różnego rodzaju wibracje pt "Pan jest niewolnikiem swiatopoglądu!!!".
                Ja chyba jestem człowiekiem oswiecenia i wali mnie to, czy ktoś bieże pigułki
                bo jest agnostykiem, czy nie bieze, bo jest katolikiem. Istotne sa dla mnie
                tylko fakty czysto medyczne, a o te coraz, niestety, trudniej.... Wczorajsza
                dyskusja była dla mnie tego najlepszym przykładem.

A to, co wygaduwał ten licealny wychowawca od 7 boleści, sprawiało, ze mi się
                wnetrzności przewracały.
                I argument cudownego publicysty powołujacego sie na konstytucję i prawa
                rodziców do wychowywania dzieci zgodnie z ich swiatopogladem....
                sorrrry....a jak swiatppoglad rodziców opiera sie na twierdzeniu ze ziemia jest
                płaskim dyskiem....?
                Dziecko mam prawo do jak najszerszej wiedzy, a nie do zasciankowej moralności,
                najczęsciej podwójnej....
                • Gość: Kejt Re: KTO WIDZIAŁ WCZORAJ POSPIESZALSKIEGO? IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 21.09.04, 14:07
                  Wkurzający był brak profesjonalizmu prowadzącego - żadnej konkluzji,
                  nieumiejętność zapanowania nad gośćmi, ktorzy się przkrzykiwali. Jednak
                  najbardziej zdenerwował mnie pseudo-nauczyciel licealny. Włos się na głowie
                  jeży!!! Zastanawiam się czy możemy cokolwiek zrobić, aby tacy ludzie nie mieli
                  styczności z naszymi dziećmi? Tak jak powiedział profesor w studiu - tacy jak
                  ten pseudo-pedagog nigdy nie powinni mieć wstępu do szkoły, bo szkola to
                  instytucja, która powinna dostarczać informacji, a nie indoktrynować!
                  Poza tym przy tego typu dyskusjach najlepiej wychodzi dwulicowość kościoła. Tak
                  naprawdę antykoncepcja rodzi się w głowie i mała jest różnica między
                  zastosowaniem pigułki, prezerwatywy, czy pomiaru śluzu albo temperatury.
                  Wszystkie te metody służą jednemu - zapobieżeniu ciąży!
                  Jedna z zaproszonych kobiet z kręgu katolickiego zaczęła się oburzać, ze
                  dyskusja sprowadza się do rozmowy o seksie z pominięciem sfery emocjonalnej!
                  Polecam tej pani udział w konferencjach przedmałżeńskich (obowiązkowych!) w
                  kościele Św. Józefa w Olsztynie (właśnie miałam "przyjemność" brania w nich
                  udziału). Tam katechetka bez ogródek na początku spotkania pokazuje lalkę -
                  imitację 10-tygodniowego płodu i osobom, ktore bedą niedługo wstępować w
                  związek małżeński wykrzykuje na "dzień dobry" że aborcja to zło! Zero
                  poszanowania dla wrażliwości uczestników spotkań! Poza tym rozdaje plansze do
                  pomiaru temperatury i śluzu i każe w ostatniej rubryce zaznaczać każde
                  współżycie w danym miesiącu! I niech nikt nie śmie mówić, że to kościół
                  troszczy się o duchowy rozwój wiernych. Czuuję obrzydzenie wracając myślami do
                  tych spotkań...
                  • Gość: 3x Re: KTO WIDZIAŁ WCZORAJ POSPIESZALSKIEGO? IP: *.local.pl / 62.233.183.* 21.09.04, 15:08
                    > Wkurzający był brak profesjonalizmu prowadzącego - żadnej konkluzji,

Po to widz ma rozum, zeby sam sobie wyciagnal wnioski z rozmowy.

> nieumiejętność zapanowania nad gośćmi, ktorzy się przkrzykiwali.

Taka nasza umiejetnosc prowadzenia rozmow.

Program byl bez tezy. Pospieszalski pozwalal mowic roznym osobom i o calkowicie
                    odmiennych pogladach. Jest skrzywiony prawicowo, ale nie manipuluje
                    wypowiedziami.

• Gość: Bazyl Re: KTO WIDZIAŁ WCZORAJ POSPIESZALSKIEGO? IP: *.c.net.pl 21.09.04, 22:50
                  Dziecko mam prawo do jak najszerszej wiedzy, a nie do zasciankowej moralności,
                  > najczęsciej podwójnej....

Dobrze prawisz, w naszym kraju zdrowy rozsądek to towar bardzo deficytowy, a
                  podwójna moralność to niestety prawie standard etyczny. Podpisuję się obiema
                  rękami pod twoimi słowami.
                • hanatol Re: KTO WIDZIAŁ WCZORAJ POSPIESZALSKIEGO? 21.09.04, 23:07
                  }I argument cudownego publicysty powołujacego sie na konstytucję i prawa
                  }rodziców do wychowywania dzieci zgodnie z ich swiatopogladem....
                  }sorrrry....a jak swiatppoglad rodziców opiera sie na twierdzeniu ze ziemia jest
                  }płaskim dyskiem....?
                  }Dziecko mam prawo do jak najszerszej wiedzy, a nie do zasciankowej moralności,
                  }najczęsciej podwójnej....

W takim razie należałoby ten artykuł z konstytucji skreślić.
                  Dopóki on jest rodzice mają prawo decydować o tym jak będą wychowywać swoje
                  dziecko (choćby i w zaściankowej moralności).
                  Czy jest artykuł konstytucji zabraniający wierzyć, że ziemia opiera się na
                  czterech słoniach ?
                  Kto według Ciebie ma decydować czy światopogląd rodziców jest głupi czy nie ?

Pan Michalkiewicz jest przynajmniej konsekwentny w tym co mówi.
    • reniatoja Re: KTO WIDZIAŁ WCZORAJ POSPIESZALSKIEGO? 21.09.04, 11:37
      okropnie niski poziom wczrajszego programu. Nie do wytrzymania, choc mogla to
      byc bardzo interesujaca dyskusja. Ale on zaprasza do tego rogramu za duzo osob,
      w dodatku niewychowanych ktorzy sie nawzajem nie sluchaja, a jedynie chca bez
      przerwy gadac. Baba rzężąca w srodku to niesamowicie drazniąca cwaniara, nie
      wiem w ogóle jako kto ona była zaproszona do tego programu. Wlasciwie to tylko
      jeden facet mowil konkretnie i bez emocji ani cwaniactwa.
    • Gość: corgan dyskuje o tabletkach warto prowadzić dialog IP: 217.11.142.* 21.09.04, 19:32
      ale może niekoniecznie przez tego młotka Pospieszalskiego. W ogóle wszelkie
      dyskuje o "zapieczetowanych źródłach miłości" i temu podobnych okolicach źle
      się mają w środowisku ultrakatolickim.

Widziałem jego parę dyskusji w ś.p. Televizji Puls. Też było kiedyś o
      tabletkach. Tablietki be, prezerwatywa fuj i niezgodna z nauką papieża za to
      naturalne metody a już w małżeństwie - to supercacy. Pamiętam jak jakis koleś
      usiłował wmówić zebranym w studio babkom, ze jest czułym i troskliwym ojcem, ze
      głaszcze żonę i opiekuje sie dzieckiem bo żona nie bierze i nie brała zadnych
      prochów antykoncepcyjnych. W domyśle - babsztyle które żrą tabletki ruchają sie
      na prawo i lewo a dla nich s/m to ledwo gra wstępna. No w domysle te co żrą
      tabletki to są nietroskliwe i nie głaszczą.

Rzadko trafiał się w TV taki tendencyjny z góry założoną tezą program. Musze
      kiedyś raz jeszcze obejrzec Pospieszalskiego. Ciekawe czy znowu będzie program
      o gejach bez gejów za to z Młodzieżą Wszieśpolską i profesorami którzy mają
      100% recepty na wylecznie z tej paskudnej choroby. hehe
      • Gość: P-77 Re: dyskuje o tabletkach warto prowadzić dialog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 22:41
        Tydzień temu była ciekawa dyskusja o szkole - Pospieszalki naprawdę zaprosił
        gości prezentujących różny punkt widzenia, sam też się nie wtracał.
        Wczoraj niestety czar prysł, znów było jak dawniej.
        Chociaż stwierdzenie posłanki z SLD, że "miłość to kwestia chemii a seks
        fizyki" zaskakująco udane.
        • Gość: P-77 Re: dyskuje o tabletkach warto prowadzić dialog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 23:51
          Właśnie zobaczyłem powtorkę na tv Polonia. Dyskusja cokolwiek chaotyczna -
          względnie wysoki poziom prezentowali ginekolog optujący za środkami i poseł
          Piecha z P-iS-u. Pani z biura pełnomocnika do spraw równego statusu płci
          powtarzająca w kółko o "przyrodzonym prawie" do antykoncepcji mało przekonująca
          a nauczyciel rzeczywiście dramat.
          Poza tym przpeis konstystucji mówiący o prawie rodziców zgodnie z włąsnymi
          przekonaniami zawiera również drugi człon "wychowanie to powinno uwzględniać
          stopień dojrzałosci dziecka a także jego przekonania". Inaczej jest gdy dziecko
          ma lat pięć, inaczej gdy ma piętnaście. A co powiedzieć gdy świadkowie Jehowy
          odmawiają zgody na przetoczenie krwi u swoich dzieci? Oni też powołują się na
          swoje prawa.
          • Gość: ewacia Re: dyskuje o tabletkach warto prowadzić dialog IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.04, 00:29
            Punkt widzenia....
            Czy wiesz jak można się czuć po tabletkach??
            Przepisano mi je leczniczo a nie antykoncepcyjnie
            a przeżyłam wszystkie działania niepożądane w ulotce napisane
            To był koszmr-psychiczny i fizyczny
            I nie jestem jedynym takim przypadkiem w moim otoczeniu
            Tabletki,aczkolwiek wspaniałe pod względem antykoncepcji,mają często fatalne
            skutki uboczne
            Zajrzyjcie na forum Piękne włosy.....i poczytajcie jak pięknie można po nich
            wyłysieć...będąc piękną,młodą kobietą....

Nie wszystkio złoto,co się świeci...
            • Gość: P-77 Re: dyskuje o tabletkach warto prowadzić dialog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 00:41
              > Punkt widzenia....
              > Czy wiesz jak można się czuć po tabletkach??
              > Przepisano mi je leczniczo a nie antykoncepcyjnie
              > a przeżyłam wszystkie działania niepożądane w ulotce napisane
              > To był koszmr-psychiczny i fizyczny
              > I nie jestem jedynym takim przypadkiem w moim otoczeniu
              > Tabletki,aczkolwiek wspaniałe pod względem antykoncepcji,mają często fatalne
              > skutki uboczne
              > Zajrzyjcie na forum Piękne włosy.....i poczytajcie jak pięknie można po nich
              > wyłysieć...będąc piękną,młodą kobietą....
              >
              > Nie wszystkio złoto,co się świeci...
              Myślę, że dotknęłaś sedna problemu - środki antykoncepcyjne mają więcej
              wspólnego włąśnie z kosmetykami, odżywkami do włosów czy dezodorantami niż z
              lekami dlatego ich refundacja jest niepotrzebna.
              Natomiast skoro poruszono kwestię domniemanej raktwóczości to chyba należało
              zaprosić onkologa?
              • Gość: ale Re: dyskuje o tabletkach warto prowadzić dialog IP: 193.111.166.* 22.09.04, 09:38
                był histopatolog - stwierdzono, że mówi od rzeczy (tzn. stwierdził profesor pro-
                tabletkowy)
    • wojtek_kosynier Re: KTO WIDZIAŁ WCZORAJ POSPIESZALSKIEGO? 22.09.04, 09:37
      I tak Pospieszalski nie jest aż tak tendencyjny, jak w PULS-ie. Co innego
      felietony...
      Kto w polskiej popie....onej lewicy odpowiada za desygnowanie swych
      przedstawicieli do występowania w tego typu programach! Stronę opowiadającą się
      za powszechnym dostępem do antykoncepcji wspaniale reprezentowali dwaj
      ginekolodzy, z których zwłaszcza pan Dębski (mam nadzieję, że nie przekręciłem
      nazwiska) umiejętnie „gasił” (takie jest przynajmniej moje zdanie)
      nawiedzonych, demagogicznych oponentów. Niestety, wrażenie psuła jakaś
      skrzecząca, ruda baba z SLD – uprawiająca demagogię (w drugą stronę) w czystej
      postaci. Zresztą ponoć ta pani (Seneszyn czy jakoś tak) pojawiła się wczoraj u
      Olejnik i także fatalnie wypadła.
      Jakże inaczej na jej tle prezentuje się pani Sosnowska „od Borowskiego” (w SLD
      była specjalistką od „problemu gejowskiego”), która w TVN24 w rozmowie z red.
      Miecugowem wypowiadała się dostojnie (choć przyp....oliła prezydentowi i klasie
      rządzącej) kompetentnie i widać, że faktycznie ma serce z lewej strony.
      Jak para korzysta z metod naturalnych, to wielkie brawa. Ale to nie znaczy, że
      inna para też się ma tego trzymać.
      Jeszcze jedno. Prezerwatywa jest be, bo się „marnuję sperma”. A w metodzie
      naturalnej się nie marnuje?! No, chyba nie.. bo jest nieskuteczna.
      • Gość: ewacia Re: Sosnowska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.04, 16:51
        A propos tej dostojnej damy,to jej serce jest na tyle po lewej stronie,ze
        po urodzeniu dziecka,nie wychowuje go i nie płaci alimentów na nie.(opisywano
        to w zeszłym roku w gazetach-nie pamiętasz??)
        Pytam więc dlaczego nie stosowała środków antykoncepcyjnych???A jeśli tak,to
        czyżby jest to potwierdzenie ich skuteczności.

Przekłamanie podajesz.
        Piszesz,że to para stosuje tabletki.NIE!
        To kobieta połyka niepotrzebne przez cały cykl medykamenty nie wiedząc jakie
        mogą ją spotkać skutki uboczne.Często są one oddalone w czasie.Z niemożnością
        zajścia w ciążę (np. z następnym partnerem)Poczytaj forum niepłodność.
        A może niech faceci się zaczną sterylizować.Albo niech sie szprycują jakimiś
        lekarstwami,aby ich sperma nie była płodna.

dziwię się,że osoby uchodzace za feministki tak się poddają facetom...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka