Dodaj do ulubionych

NDiNZ - sezon 2015/2016

27.08.15, 16:45
Nowy sezon przed nami:

(UWAGA SPOILER!)

odc. 604 W szpitalu podejmuje pracę nowa lekarka, Sylwia Mróz (Magda Turczeniewicz). Doktor przeprowadza trepanację czaszki u Katarzyny Smudy. Po zabiegu prawniczka zapada w śpiączkę, a urzędnicy chcą umieścić jej córeczkę, Matyldę (Amelia Czaja) w izbie dziecka, czemu sprzeciwia się Falkowicz. Na chirurgii pojawia się dwójka nowych pacjentów. Maria Bruzel (Ewa Audykowska), podopieczna Wiktorii i Sylwii, ma na twarzy szpecący guz, który zniekształca jej rysy twarzy. Pobyt w Leśnej Górze to dla niej szansa na odzyskanie normalnego wyglądu. Z kolei druga z pacjentek Klaudia skarży się na silne bóle brzucha. W szpitalu zjawia się jedynie brat dziewczyny Paweł. Dopiero po pewnym czasie lekarze odkrywają, że rodzeństwo mieszka samotnie od kilku lat i nie utrzymuje kontaktów z rodzicami.

odc. 605 Radwan udaje się na wieczorek dla samotnych. Ze zdumieniem odkrywa, że na imprezę przyszła także nowo zatrudniona w Leśnej Górze lekarka, Sylwia Mróz. Szczepan zaprasza Agatę na romantyczny rejs barką do Konstancina. Dzień później do szpitala trafiają ofiary pożaru. Wśród poszkodowanych znajduje się małżeństwo strażaków: Alicja i Olek. Stan ratownika jest krytyczny, lekarze robią co w ich mocy, by zachować mężczyznę przy życiu. W trakcie operacji żony rannego odkrywają, że pacjentka jest w ciąży. W pożarze ucierpiała także kilkuletnia Oliwka. Dziewczynka ma uraz głowy i musi przejść trepanację czaszki

Wątek Wiki i Falkowicza nudny jak flaki z olejem. Smuda jest straszna. Skąd nagle Falkowicz ojcem? Już chyba naprawdę scenarzyści nie mają pomysłu na rozwinięcie tego wątku. Dobrze, że przynajmniej pojawi się nowa twarz :D
Obserwuj wątek
    • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 27.08.15, 17:47
      jedna sie pojawi, bo wejdzie n miejsce tej ktora zniknie :/
      • lowett Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 27.08.15, 21:48
        Którą masz na myśli, Baar? Jej już jakiś czas nie ma. Zresztą tam ciągle ktoś sie pojawia i znika :D
        • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 28.08.15, 06:20
          Niektorzy pojawiaja sie i znikaja , niektorzy zegnaja sie definitywnie, np Sambor :(
          • konwalka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 28.08.15, 16:24
            Bogu niech będą nareszczie dzięki (jak mawiał mój pierworodny w czasie mszalnego błogosławieństwa) za wyjazd doktor Hany w czeluści Izraela
            watek "miłosci" jej i Gawryły jest jednym z najbardziej abstrakcyjnych w całym polskim serialstwie
            były trzy takie bloki: hana i gawryło mówią sobie: nie moge bez ciebie żyć i nagle biora slub; potem maja bez przerwy kłopoty i sie rozstają; potem hana znowu mówi: nie moge bez ciebie życ i nie chce sie juz rozstawać nigdy i wyjeżdżają daleko i na zawsze
            kompletnie od czapy
          • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 28.08.15, 22:33
            Sambor nie zniknął, tylko zszedł na drugi plan, co też niespecjalnie mi się podoba.
            • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 29.08.15, 11:26
              Aktor grajacy sambora juz sie wypowiedzial przed wakajami na ten temat - nie przedluzyl kontraktuy
              • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 03.09.15, 13:35
                A czy aktorka grająca Ninę też może odeszła? Po prostu nie trawię tej postaci. Ale Sambora mi szkoda. Ktoś jeszcze odszedł z serialu?
                • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 03.09.15, 13:39
                  Z tego co wyczytalam przez lato odszedl definitywnie Sambor i ... zona Piotra - skleroza!!
                  Nic wiecej nie wiem :)
      • lowett Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 03.09.15, 12:31
        W zasadzie ta nowa lekarka dobrze się zapowiada. W końcu jakaś postać, która rzeczywiście wygląda na lekarza, bo ostatnio było pod tym względem cienko.
        • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 03.09.15, 12:38
          Ale znowu postac nad ktora ciazy jakas wieeelka tajemnica.
          Szkoda, ze psiaka wiecej nie bylo...
    • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 03.09.15, 13:32
      Z Falkowiczem to było jakoś tak : on się w ostatnim odcinku dowiedział że prawniczka Smuda ma córkę, Matyldę. No i jak się spytał o ojca Matyldy to prawniczka w ogóle nie chciała z nim rozmawiać. Dopiero po tym wypadku mu powiedziała urywanymi zdaniami że Matylda to jest jego córka i żeby się nią zaopiekował (a w ogóle, co zrobili z Barbarą Botoks? Przeżyła ten wypadek? Bo nawet słowem o niej nie wspomnieli).

Nowa lekarka wygląda mi na typ "Trzynastki" z House'a - ciężko chora ale stara się trzymać. Ale czemu ją tak bez żadnego wprowadzania pokazali? Aż się zaczęłam wczoraj zastanawiać czy coś przegapiłam bo nijak kobiety nie kojarzę. Natomiast co do Hany i Gawryły to ja już się pogubiłam : jedna strona mówi że wyjechali na stałe i do Leśnej Góry nie wrócą, inna strona mówi że wrócą za jakiś czas oboje a trzecia mówi że Gawryło wróci sam.

Co mnie osobiście drażni jest to że już od pierwszego odcinka scenarzyści obsadzają biednego Puchałę (nie będę mówić na niego Tomasz, dla mnie to jest Puchała i kropka!) jako tego zazdrośnika który stoi Wiki na przeszkodzie do szczęśliwego związku z Adamem. A już to co on będzie robił w następnym odcinkach jest dla mnie absolutnie niewiarygodne i ja protestuję przeciwko takiemu traktowaniu Puchały.
      • lowett Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 03.09.15, 14:51
        ami_lii napisała:

> Z Falkowiczem to było jakoś tak : on się w ostatnim odcinku dowiedział że prawn
        > iczka Smuda ma córkę, Matyldę. No i jak się spytał o ojca Matyldy to prawniczka
        > w ogóle nie chciała z nim rozmawiać. Dopiero po tym wypadku mu powiedziała ury
        > wanymi zdaniami że Matylda to jest jego córka i żeby się nią zaopiekował

No ja to rozumiem, że wypadek itd, ale jakoś tak to wyszło nagle, bez zająkiwania się wcześniej, że coś ich łączyło. Falkowicz nawet jej dobrze nie pamiętał na samym początku, a tu bach i dziecko jest jego. Dziwne to. On może jej nie pamiętać, zgoda. Ale jej zachowanie? Ona też traktowała go raczej jak dawnego dalszego znajomego, to mi nie pasuje. Przecież na pewno myślała o nim dużo i często jeśli jest ojcem jej dziecka, i raczej też wiedziała gdzie pracuje (choćby dlatego, żeby go omijać, skoro miała do niego żal). Historia zupełnie od czapy.

> Nowa lekarka wygląda mi na typ "Trzynastki" z House'a - ciężko chora ale stara
        > się trzymać. Ale czemu ją tak bez żadnego wprowadzania pokazali? Aż się zaczęła
        > m wczoraj zastanawiać czy coś przegapiłam bo nijak kobiety nie kojarzę. Natomi
        > ast co do Hany i Gawryły to ja już się pogubiłam : jedna strona mówi że wyjecha
        > li na stałe i do Leśnej Góry nie wrócą, inna strona mówi że wrócą za jakiś czas
        > oboje a trzecia mówi że Gawryło wróci sam.

Tretter coś tam tłumaczył, że nawet jej nie przedstawił. Może za Latoszka przyszła?
        Haną i Gawryłą nie wyjaśnili, bo może aktorzy chcą mieć furtkę do powrotu. Kto ich tam wie. Ale też bym wolała, żeby to było jasno powiedziane.

> Co mnie osobiście drażni jest to że już od pierwszego odcinka scenarzyści obsad
        > zają biednego Puchałę (nie będę mówić na niego Tomasz, dla mnie to jest Puchała
        > i kropka!) jako tego zazdrośnika który stoi Wiki na przeszkodzie do szczęśliwe
        > go związku z Adamem. A już to co on będzie robił w następnym odcinkach jest dla
        > mnie absolutnie niewiarygodne i ja protestuję przeciwko takiemu traktowaniu Pu
        > chały.

Puchała jest spoko. :D Pamiętam go jeszcze z "Samego życia". Facet nie pasuje na czarny charakter i zazdrośnika, dlatego to drażni. Zresztą ten motyw małożonka-zazdrośnika już był, u Agaty. Nuda.

• skarolina Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 03.09.15, 15:40
          >No ja to rozumiem, że wypadek itd, ale jakoś tak to wyszło nagle, bez zająkiwania się wcześniej, że coś >ich łączyło. Falkowicz nawet jej dobrze nie pamiętał na samym początku, a tu bach i dziecko jest jego. >Dziwne to. On może jej nie pamiętać, zgoda. Ale jej zachowanie? Ona też traktowała go raczej jak >dawnego dalszego znajomego, to mi nie pasuje.

Co prawda nie pamiętam szczegółowo tych odcinków, gdzie ona się pojawiła, ale od pierwszego ich spotkania miało się wrażenie, że jest między nimi jakaś zadra. Ona go traktowała złośliwie i z dystansem, jakby miała jakiś żal albo pretensje.
          • raszefka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 04.09.15, 21:23
            A o co chodzi z tym oczekiwanym przez Matyldę tatą-superbohaterem? Prawniczka nie miała męża? Opowiadała chyba Falkowiczowi o wypadku, że sama reanimowała? Zgubiłam się...

Wątek z eurosierotami mnie dobił. Brak rodziców, ubezpieczenia etc. stał się problemem nie w pierwszym zetknięciu z pielęgniarką izby przyjęć, tylko dopiero kiedy dziecko trzeba było kłaść na stół. Aham.
            • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 05.09.15, 17:27
              To Leśna Góra - nie dość że dzieci przyjęli to jeszcze zooperowali mimo braku ubezpieczenia a na koniec Falkowicz nawet znalazł znajomego który dzieciom pomoże "poza systemem" (czyli co tak właściwie?). W "normalnym" szpitalu by dzieci nawet do szpitala nie przyjęli bo brak ubezpieczenia więc idźcie sobie.
              • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 05.09.15, 17:50
                Nie do konca - przyjac to by zapewne przyjeli, tylko wystawili stosowny rachunek.
                • skarolina Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 05.09.15, 20:13
                  W Polsce dzieci do lat 18 są uprawnione do bezpłatnej opieki medycznej.
                  • raszefka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 05.09.15, 22:32
                    Tylko trochę za tym chodzenia jest, żeby NFZ łaskawie zapłacił, z tego co słyszałam.
        • maniaczytania Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 05.09.15, 09:43
          lowett napisał(a):

> Puchała jest spoko. :D Pamiętam go jeszcze z "Samego życia". Facet nie pasuje na czarny charakter i zazdrośnika, dlatego to drażni. Zresztą ten motyw małożonka-zazdrośnika już był, u Agaty. Nuda.

Motyw dziecka, o którym ojciec nie wiedział, też (Gawryło). Widzę, że serial zaczyna zjadać własny ogon i słusznie zrobiłam, że od jakichś dwóch sezonów już go nie oglądam ;)
          Was za to podczytuję regularnie! :)
          • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 05.09.15, 09:44
            maniaczytania napisała:
            Widzę, że serial za
            > czyna zjadać własny ogon i słusznie zrobiłam, że od jakichś dwóch sezonów już g
            > o nie oglądam ;)
            > Was za to podczytuję regularnie! :)
            >
            Ja mam tak z eMka i BSz.......
            • angazetka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 06.09.15, 21:47
              Jak tak mam ze wszystkimi polskimi, które kiedyś oglądałam ;) Czyli MjM, NDiNZ oraz NW.
              • lowett Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 13.09.15, 02:30
                NW i BS były nudne od pierwszej sceny. Kompletnie do mnie nie przemawia fabuła w stylu "śledzimy losy ludzi mieszkających przy jednej ulicy". Nope.
    • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 09.09.15, 21:32
      Tylko jedno pytanie: od kiedy w leśnej górze jest kaplica?

(Puchała, zostaw wreszcie Wiktorię. To małżeństwo nie ma po prostu sensu.)
      • lowett Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 09.09.15, 21:57
        Od wtedy od kiedy nie ma bufetu :D
        • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 12.09.15, 14:05
          Nie ma bufetu? 0_o Przecież przed przerwą wakacyjną pokazywali świeżo wyremontowany bufet 0_o.

(już się TVP nastawia na przyjście nowej władzy?)
          • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 12.09.15, 14:37
            Aktorka zrezygnowala ze wspolpracy, to nie ma kto dzierzawic...
    • ja27-09 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 10.09.15, 08:18
      Aaaaaleee się wczoraj wynudziłam. Emocje jak podczas wędkowania. Muzyka kompletnie nie pasuje do akcji na ekranie i powoduje jakiś taki pogrzebowy nastrój. Aktorzy chyba się uwsteczniają w zawodzie, albo nudzą, bo "grają tylko oczami i robieniem grymasów. Nuda i dłużyzna. I mam wrażenie, że producenci na siłę chcą zrobić z tego serialu Greys Anatomy. Podróba :(
      • asiek25 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 10.09.15, 12:24
        Zgadzam się, nuuuuuuuudy.
        W poprzednim odcinku zresztą też.
        A wątki, w których dwoje dorosłych ludzi zamiast mówić o co chodzi, tylko wywraca oczami, są już nudne do wyrzygania. Oczywiście nowa pani doktor nie mogła wczoraj powiedzieć o co chodzi z tym mężem, tylko buduje się widzom jakieś sztuczne napięcie, że będą jakieś mega tajemnice.
        Zieeeeeeeeew.........
    • raszefka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 10.09.15, 10:28
      Dlaczego na Ipli odcinek, który był już w tv nadal jest płatny? :(
    • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 23.09.15, 21:36
      Ja protestuję przeciwko robieniu z Puchały zazdrośnika i damskiego boksera!! A już w ogóle to protestuję przeciwko temu co jest w zapowiedziach następnych odcinków, czy Puchała wam wygląda na bandziora?! Dwa - miło że scenarzyści sobie przypomnieli o Konicy ale mogliby w końcu wyjaśnić co z tymi jego dziećmi. Jego rozmowa z Klaudią brzmiała jakby rozprawa już się zakończyła i on miał dzieci pod opieką.

Mina Falkowicza na koniec odcinka oznacza tylko chyba jedno : że wyniki są zupełnie nie takie jakich się spodziewał. A skoro są nie takie, to co teraz z tym dzieckiem? (Tak kuratorkę okłamać, nieładnie! Ale widać że zdolności aktorskie dziecko ma niesamowite).
      • skarolina Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 23.09.15, 21:45
        A Konica z Martą to mieli bliźniaki i jeszcze jedno dziecko? Bo mi się kołacze, że to trojaczki były? Czy coś pomieszałam?
        • kachullcia Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 24.09.15, 15:23
          Były bliźniaki i potem jedno. I przecież było wyjaśnione, teściowa na sali sądowej nagle się namyśliła i zeznawała na korzyść Konicy, deklarując, że pomoże mu w wychowaniu dzieciaków.
      • konwalka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 24.09.15, 15:59
        > Ja protestuję przeciwko robieniu z Puchały zazdrośnika i damskiego boksera!!

a ja nie protestuje
        po pierwsze- bardzo wazne przeslanie spoleczne: przemocowcami bywaja także osoby publicznego zaufania, tzw "dobrzy ludzie"
        po drugie- on wreszcie moze odejdzie z tego filmu, plissssss....
    • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 05.11.15, 14:33
      Dwie rzeczy musicie mi wyjasnić :

- Kto w końcu dał alibi Krajewskiemu? Puchała czy ten złodziej od Falkowicza? I jeśli to jednak Puchała, to jak on to wytłumaczył? Przecież powiedział i Adamowi i Wiki że go nie widział wtedy w parku.
      - Czy ta kobieta przytulająca się do męża (?) doktor Sylwii to nie była czasem ta pielęgniarka co jej Radwan powiedział że w ciąży jest? I w ogóle, o co chodzi z tym jej mężem? Oni są w separacji czy co że oddzielnie mieszkają i chyba w ogóle się nie spotykają?

Ale w końcu scenarzyści znaleźli zastosowanie dla psychiatry Dryla. Rany, ale zarosnął :) Kiedy udało mu się taką brodę wyhodować?
      • skarolina Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 05.11.15, 14:48
        >- Kto w końcu dał alibi Krajewskiemu? Puchała czy ten złodziej od Falkowicza? I jeśli to jednak Puchała, to jak on to wytłumaczył? Przecież powiedział i Adamowi i Wiki że go nie widział wtedy w parku.
        Puchała - poprosił policjanta o nieujawnianie danych świadka, więc dla Adama i Wiki jest anonimowy.

>- Czy ta kobieta przytulająca się do męża (?) doktor Sylwii to nie była czasem ta pielęgniarka co jej Radwan powiedział że w ciąży jest?

Tak, to ona.

>I w ogóle, o co chodzi z tym jej mężem? Oni są w separacji czy co że oddzielnie mieszkają i chyba w ogóle się nie spotykają?

Nie było do tej pory wyjaśnione, może teraz się akcja zagęści, jak trzeba będzie wyjaśnić, czemu pan doktor widuje pielęgniarkę z tego samego szpitala, w którym pracuje żona, a do żony ma za daleko :)
        • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 30.11.15, 01:00
          Atmosfera wokół męża pani doktor zagęszcza się coraz bardziej. Już nawet Radwan się zorientował, że coś nie tak.
          • darkness99 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 01.12.15, 21:47
            W związku z tym, że chyba nową wiodącą parą mają być nowa lekarka (imienia nie pamiętam - Sylwia?) z Radwanem, to obawiam się namnożenia wątków ginekologiczno-neurologicznych, zresztą już były ze 2-3 przypadki pod rząd. :/
            • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 02.12.15, 02:59
              No. Kurde, gdzie Wiki, Przemo, Treter, Falkowicz? Leśna Góro wróć!!!!!!
              • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 02.12.15, 03:00
                Sambor...
                • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 02.12.15, 09:18
                  Sambora to juz od dawna nie ma i nie bedzie natomiast czytalam, ze ma wrocic pani Konicowa.
                  • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 05.02.16, 00:10
                    No i wróciła
      • lowett Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 06.11.15, 13:10
        Obejrzałam ostatnio jednym okiem ostatni odcinek.

Z Puchałą to akurat jasne. Poprosił, że jego zeznanie ma pozostać anonimowe. Nie wiem na ile to realne u nas, ale niech im będzie. Załóżmy że Wiki i Adam się nie dowiedzą.

A na watkach u Radwanie i tej nowej to chyba spałam. Nie wiem nic.
        • konwalka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 02.12.15, 09:26
          a pan doktor, ktory stuka polowe szpitala aktualnie, to objawil sie jednoczesnie w dwoch odslonach
          wrocil jako Adasko w BSz, no i tu
          • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 02.12.15, 09:35
            pewnie kasy chlopina potrzebuje :)
            • baabeczka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 02.12.15, 16:18
              Musi nadrobić czas,w ktorym go nie bylo w zadnym serialu. Gral jakaś powazną rolę w teatrze wroclawskim,ale dokladniej nie pamiętam:-)
              • ib_k Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 02.12.15, 19:28
                Gral jakaś powazną ro
                > lę w teatrze wroclawskim,ale dokladniej nie pamiętam:-)

4 części Dziadów w całości, Gustaw/Konrad, z resztą jest w tym absolutnie rewelacyjny, polecam
                • roks30 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 02.12.15, 21:09
                  Mam pytanie. Oglądałam odcinki z 2002 o tam byla pokazana teściowa Konicy czyli matka Marty i ona dziwnie się zachowywala tak jakby miala początki Alzheimera (nie umiała otworzyć puszki). Natomiast jak walczyła o dzieci byla całkiem normalna. Czy to bylo jakos wyjaśnione przez te lata serialu
                  • lilith76 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 03.12.15, 23:33
                    A to nie był ten odcinek, kiedy matka Marty nakupiła jakiś podejrzanych kremów do twarzy - super naturalnych - które były naszprycowane jakimś składnikiem, hormonem, który rozwalał jej tarczycę?
                    • roks30 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 04.12.15, 14:22
                      To było wtedy jak treter do nich przyszedł do domu. Ona go chciała poczestowac orzeszkami w puszce i nie umiała ich otworzyć.
                      • konwalka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 10.12.15, 09:45
                        fajny odcinek, podobal mi sie
                        zwlaszcza rozpacz Przema byla dobrze zrobiona
                        natomiast nigdy nie zrozumiem, dlaczego Rybicka jest namietnie obsadzana w rolach superatrakcyjnych lasek
                        idealna bylaby do roli Jagny w chlopach, ale kompletnie mi nie pasuje do tych wszytskich pieknosci,atrakcyjnosci we wspolczesnych produkcjach
                      • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 03.01.16, 16:17
                        Ona wtedy była po urazie w głowę (spadła ze schodów) i rzeczywiście przez jakiś czas miała poważne problemy z pamięcią. Np nie pamiętała jak się nazywają przedmioty codziennego użytku.
                    • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 03.01.16, 16:19
                      Akcja z tarczycą była kilka lat później, jakoś się to zbiegło w czasie z pierwsza ciążą Marty.
                      • roks30 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 03.01.16, 20:55
                        Ok dzięki za info
    • misterni Wielki powrót Latoszków ;) 22.01.16, 23:44
      Latoszek jak zwykle gburowaty, Lena zarozumiała, została teraz szefową prawie eksmęża, oj, będzie się działo ;) Chociaż jak mniemam, zamysł scenarzystów jest taki, żeby ich ponownie połączyć ;). Nie będzie to łatwe, bo koło Leny już się kręci jakiś nażelowany goguś, który jest już na pierwszy rzut oka całkowitym przeciwieństwem Witka i który wybitnie działa mu na nerwy. Przewiduję wiele spięć na tej linii i jedno finalne, w którym goguś dostanie w końcu w zęby ;)
      Nie wiem co to akcja ze Szczepanem była, bo zaczęłam oglądać mniej więcej od drugie kwadransa, dlaczego i od kogo on wziął? Wku...wi Agaty się zupełnie nie dziwię.
      No i wygląda na to, że Adam się rozprawi wreszcie z doktorem Tomaszem Puchałą ;)
      I gdzie jest Wiki?? Brakuje mi jej ;)
      • czekolada72 Re: Wielki powrót Latoszków ;) 23.01.16, 11:06
        Ogolnie mowiac jest do kitu
        Dla mnie osobiscie jest nie do przyjecia rozwod Latoszkow i ewentualne spikniecie Latoszka z Agata, ktora wlasnie porzuca nacpanego szym,ona.
        No nie i juz. Bo tak!
        Coz, jak ogladam tego typu serial, to jednak lubie miec pare sielskich do bolu i roztroju watkow, a scenarzysci . ech....
        Rozprawili sie z Burskimi, pozbyli sie corki Opani (skleroza) i jej amanta-meza; pozbyli sie tego chudego wysokiego lekarza - skleroza to malo powiedziane!; pozbyli sie dawnego Adama, pamieta jeszcze ktos? "sparowanego" z taka lekarka z rudymi kreconymi wlosami... ; pozbyli sie mojego ulubionego Sambora; pozbyli sie slodkich ale sielskich Baar i Bukowskiego. Z PUchały zrobili kawał drania, z Adama - nie wiadomo kogo. Sianko - w wersji mocno ograniczonej :/
        Dobrze, ze jeszcze Tretter istnieje, bo o sympatycznym ginekologu swiat zapomnial...
        I po co ja to ogladam?
        Chyba wylacznie, zeby potem uczestniczyc w tym forum :)))
        • skarolina Re: Wielki powrót Latoszków ;) 23.01.16, 13:17
          No jest do kitu. Ostatnio oglądam na tvp seriale stare odcinki (150-160) i tam niby wszystko jest bardziej w konwencji telenoweli, bardziej statyczne, ale jednak w każdym odcinku znacznie więcej treści. Tu wszystko pourywane, postacie pojawiają się raz na parę tygodni, operacja ledwo się zaczęła, to już się skończyła, zero jakiejkolwiek ciągłości czegokolwiek. Oglądam z przyzwyczajenia, ale bez zachwytu.
          Co do Burskich - ponoć mają się pojawić z powrotem...
          Pawica był sparowany z jakąś lekarką? Coś mi umknęło, czy skleroza mnie dopadła?
          • misterni Re: Wielki powrót Latoszków ;) 23.01.16, 22:34
            Tak, był z panią doktor Kasią hematolog z naukowym zacięciem (Antonina Choroszy), z którą się rozstał był, bo zdradziła go "niechcący" z byłym mężem (w tej roli Jacek Borkowski)
            • misterni Re: Wielki powrót Latoszków ;) 23.01.16, 22:39
              I też nie mogę odżałować Pawicy, tego pociesznego młodego chirurga Jacka co wyjechał do Anglii, a największy mam żal do scenarzystów za Mareczka Zbiecia. No jak można było tak postąpić? Wiem, że Wilczak musiał odejść z serialu, bo się związał kontraktem z TVN, ale okrutne to było :(
              No i Mariolki mi żal.
            • skarolina Re: Wielki powrót Latoszków ;) 23.01.16, 23:27
              Aaaa, że z Choroszy to pamiętałam, ale wyleciało mi z głowy, że ona lekarzem była, chyba mi się nałożyło z jej rolą w "Egzaminie z życia" bodajże, tam lekarzem nie była :)
    • asiek25 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 29.01.16, 14:17
      Serial chyba zrobił się wybitnie nudny, skoro nikt nie ma ochoty na komentarze :)

Rybicka wyrywającą zakochanego Adama z łap Wiki trochę mnie irytowała. Ponadto ryzykowała i sama się pchała pod nóż. Ale to, jak została potraktowana na dworcu to aż mnie zabolało.

I czy tylko ja mam wrażenie, że postać Sylwii jest jakaś niespójna? Jak się pojawiła w serialu, to miałam wrażenie, że ma jakieś problemy małżeńskie, że coś tam się u niej nie klei. A tu nagle ona przedstawiana jako szczęśliwa w małżeństwie, dodatkowo w ciąży i zdziwiona faktem, że mężuś ma romans.
      • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 29.01.16, 18:38
        Oj, ta scena na dworcu okropna była. Nie chciałabym nigdy znaleźć się w skórze tej dziewczyny
        • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 31.01.16, 18:37
          Ta scena to była chyba robiona pod fanów Wiktoria/Adam. Miało pewnie wyjść romantycznie w stylu "prawdziwa miłość zawsze zwycięża" ale ktoś stanowczo przesadził z reżyserią i wyszło strasznie.
          • konwalka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 01.02.16, 17:15
            wyszło jak wyszło, ważne, że dr Tomasz znika raz i na zawsze (mam nadzieję)
            • baabeczka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 01.02.16, 17:28
              To,ze Tomasz znika, specjalnie mnie nie martwi, tylu dobrych aktorow zniknelo , ale nagromadzić wokoł niego tyle zła,to już przesada.robi sie zupelnie nieprawdopodobnie. Wiadomo,ze było bajkowo,ale teraz to juz kosmicznie. Szkoda. Jak rozmawiam z moimi wnuczkami, to im sie podoba, czyli zrobil sie to serial dla dzieci i mlodziezy :-) ?
              • lilith76 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 02.02.16, 18:31
                Szkoda doktora Tomasza. Jego jedyną winą było to, że związał się z Wiki. A, że nie był Jedyną Prawdziwą Autentyczną Miłością, to musiał okazać się szmatą.
                Wielu to spotyka od życia ;)
                • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 03.02.16, 20:51
                  Mnie z jednej strony szkoda Puchały bo wyraźnie widać że Wiki jest wobec niego nie w porządku a to z niego robią bandytę a z drugiej strony, może to i lepiej że on zniknie? Nie będę się denerwować kolejnymi pomysłami scenarzystów na zrobienie z niego potwora i damskiego boksera.
    • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 31.01.16, 18:34
      No nie, ja protestuję przeciwko takiemu traktowaniu Puchały przez scenarzystów!!

Nie dość że Wiki go zostawia i ucieka do Adama (taaaa, kto by się tego spodziewał) to jeszcze się okaże że najbliższy tragiczny wypadek w leśnej górze to pośrednio jego wina. Puchała nie dopilnował któregoś pacjenta by ten na pewno poszedł do doktora Dryla (on w ogóle pracuje jeszcze w tym szpitalu? :/), pacjent wyszedł i samochodem staranował przystanek autobusowy. A na przystanku stała córka Konicy - co się z nią stanie, nie musicie nawet zgadywać. No i jeszcze mu dorzucą tą aferę z kupowaniem leków :/

W rezultacie czego Puchała definitywnie odchodzi z Leśnej Góry :(

• lilith76 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 03.02.16, 20:50
        Gender atakuje. Jednemu z dzieci Konicy zmienili płeć.
        • baabeczka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 04.02.16, 10:20
          Sporo nagromadzono nieszczęść w jednym odcinku...dosyć ciężko strawne. Tyle wątków na raz, troszke się pogubiłam :-)
          Szkoda,ze po tych łamańcach z Puchalą dodali Konice. Bez niego to juz nie ten serial. Chyba,ze sie mylę i Konica zostaje?
        • misterni Chodzi o młodsze? 04.02.16, 10:21
          To już dawno temu zmienili ;)
          Zresztą mam wrażenie, że całe zamieszanie wzięło się z tego, że gdy Marta była w ciąży, Konica sobie żartował, że do Jasia i Małgosi pasuje Jaga ;). A potem urodził się chłopiec jednak.
          Strasznie mi żal tej małej Małgosi, może jej jednak nie uśmiercą? Konica przecież zwariuje, on i tak taki niestabilny emocjonalnie. A zauważyliście, że na końcu pojawiła się Marta? Ciekawe czy zagości na dłużej.

lilith76 napisała:

Gender atakuje. Jednemu z dzieci Konicy zmienili płeć.
          • misterni Re: Chodzi o młodsze? 04.02.16, 10:26
            Kurcze, znalazłam opis następnego odcinka, Małgosia jednak nie przeżyje :(
            Głupio wymyślili :(
            • bachula_gr Re: Chodzi o młodsze? 04.02.16, 10:55
              Kim byla ta mloda pani chirurg, ktora tak po prostu weszla miedzy skalpel a zaciski? Ze to niby corka Burskich? Ktora? Jak? Co? Juz nawet nie pamietam co z Kuba I Zosia zrobili?
              Zadzwonil telefon I stracilam panowanie nad serialem - help ;)
              • the_accidental Re: Chodzi o młodsze? 04.02.16, 12:06
                Córka Burskich, Julka. Osobiście bardzo mi się nie podobało jej wejście wczorajsze i zarozumiałe przekonanie, że ona tam może wszystko, bo wszyscy tam przecież są jej "wujkami" i "ciociami". Latoszka potraktowała wręcz protekcjonalnie!
                Przyznaję, że nie oglądałam serialu w czasie, gdy zniknęli z niego Burscy, nie wiem więc, gdzie się podziewają w rzeczywistości serialowej, ale przypuszczalnie ta Julka została wykształcona gdzieś w świecie - dlaczego miałaby więc teraz wracać nagle do jakiejś Leśnej Góry, zamiast rozwijać się dalej w dużym mieście lub za granicą? Wątek trochę od czapy, moim zdaniem.
                • asiek25 Re: Chodzi o młodsze? 04.02.16, 13:27
                  Gwoli ścisłości - Julka jest adoptowaną córką Zosi, jeszcze przed jej ślubem z Kubą.
                  Więc raczej powinna być Stankiewicz, a nie Burska ;)
                  Co się z nią działo, to trudno powiedzieć, bo dzieci Burskich znikały z ekranu tak jakoś chyłkiem i po cichu. Najpierw ta Julka, potem Tomek.
                  Potem Kuba zamienił się w księdza, a na końcu zwinęła się Zosia z Amelką.

Nie wiem jak Wam, ale mnie szkoda Puchały. I jakiejś wielkiej przemocy z jego strony to ja nie widziałam. Facet ożenił się z laską, która go nigdy nie kochała i kombinował na wszelkie sposoby, coby w niej tę miłość wzbudzić. No i mu nie wyszło.
                  • misku123 Re: Chodzi o młodsze? 04.02.16, 15:05
                    a tak z innej beczki. Ciekawa jestem jak na swoja własną, wprawdzie udawaną śmierć reagują dziecięcy aktorzy. Dziewczynka grajaca Małgosię - córkę Konicy, to koleżanka z klasy mojej córki. I przyznam córka bardzo przeżyła sceny jak ta mała leżała nieprzytomna itd. I mimo że ma już 9 lat to miała problem z ogarnięciem ze to fikcja itd. Scen jak mała umiera już z całą pewnością nie zobaczy.
                    • konwalka Re: Chodzi o młodsze? 04.02.16, 16:16
                      pojechali po bandzie
                      umierajce dziecko jednego z glownych bohaterow, lekarka, ktora w czasie operacji ma atak padaczki i prawie zarzyna swoja pacjentke oraz traci ciaze, pyskata gowniara z australii...
                      • ami_lii Re: Chodzi o młodsze? 04.02.16, 17:26
                        Dobrze że chociaż Tretter ochrzanił Julkę za tą akcję. Wystarczająco mnie dziwiło jak Falkowicz wparował do obcego szpitala i tak po prostu pozwolili mu operować (bo "wielka sława w świecie medycznym") a już z Julką to w ogóle był jakiś cyrk. Tak po prostu dziewczyna sobie wchodzi na salę i z miejsca operuje? No sorry. A jej powrót z Niemiec (bo Burscy zdaje się wyjechali by otworzyć klinikę gdzieś w Monachium? Coś takiego chyba było że najpierw Kuba wyjechał otwierać klinikę a dopiero potem ściągnął Zosię z Amelką) jest rzekomo dlatego że Julia odkryła istnienie swojego biologicznego ojca gdzieś w okolicach Leśnej Góry.

Puchały to mi bardzo szkoda - przepraszam ale wszystkie jego zachowania dziwne wynikały z tego że on doskonale wiedział że Wiktoria go zdradza z Adamem. Co, miał siedzieć spokojnie w w tym samym szpitalu i udawać że nic nie wie? On był dla niej dobry a ona go olewała. No to facet się wkurzył i kilka nierozsądnych rzeczy zrobił. A teraz nie dość że Wiki go zostawiła, nie dość że wyciągnęli mu tą sprawę z lekami to jeszcze scenarzyści mu ten wypadek dowalili. To już po streszczeniu poprzedniego odcinka było widać że to jego obwinią:/

A co do dziwnej sceny z doktor Mróz - ona tak znikąd tego napadu dostała? Kilka razy już się lekarze podczas operacji czuli źle ale zwykle wcześniej pokazywano że ten lekarz źle się czuje i że inni chirurdzy się go pytają czy nic mu nie jest i czy nie chce mieć przerwy. Nikt nie zauważył że z doktor Mróz jest coś nie tak zanim dostała tego napadu?
                        • konwalka Re: Chodzi o młodsze? 04.02.16, 18:42
                          Tomasz odchodzi i ja to błogosławię, chociaż rozegranie postaci uwazam za absurdalne
                          Ten związek - wiki i tomasza, potwornie mnie męczył, jako widza
                          natomiast bardzo żałuję, że znika Turczeniewicz (a znika w ogole?)
                        • czekolada72 Re: Chodzi o młodsze? 10.02.16, 09:01
                          ami_lii napisała:

> Dobrze że chociaż Tretter ochrzanił Julkę za tą akcję. Wystarczająco mnie dziwi
                          > ło jak Falkowicz wparował do obcego szpitala i tak po prostu pozwolili mu opero
                          > wać (bo "wielka sława w świecie medycznym") a już z Julką to w ogóle był jakiś
                          > cyrk. Tak po prostu dziewczyna sobie wchodzi na salę i z miejsca operuje? No so
                          > rry. A jej powrót z Niemiec (bo Burscy zdaje się wyjechali by otworzyć klinikę
                          > gdzieś w Monachium?

A czy ona nie wyjechala nauki pobierac do Australii? Do jakiejs przyszywanej babci??

>
                          > A co do dziwnej sceny z doktor Mróz - ona tak znikąd tego napadu dostała? Kilka
                          > razy już się lekarze podczas operacji czuli źle ale zwykle wcześniej pokazywan
                          > o że ten lekarz źle się czuje i że inni chirurdzy się go pytają czy nic mu nie
                          > jest i czy nie chce mieć przerwy. Nikt nie zauważył że z doktor Mróz jest coś n
                          > ie tak zanim dostała tego napadu?

Ona wyjasniala w poprzednich odcinkach, ze ma powypadkowa(?) padaczke, i po odkryciu swej ciazy -> odstawieniu lekow, chciala zrezygnowac z pracy w LG. Ktos ja chyba od tego powstrzymal.

Faktycznie stracila ciaze?
                          Faktycznie aktorka odchodzi?
                          To sie nie nagrala za dlugo...

• bachula_gr Re: Chodzi o młodsze? 10.02.16, 10:48
                            A ja dopiero zajarzylam, skad znam nowa Julke I dlaczego kojarzy mi sie z kitlem..... ;-)
                            Toz to Basia T. z LEKARZY byla.
                            Brawo ja.
                  • misterni Re: Chodzi o młodsze? 05.02.16, 00:18
                    asiek25 napisała:

Gwoli ścisłości - Julka jest adoptowaną córką Zosi, jeszcze przed jej ślubem z Kubą.
                    Więc raczej powinna być Stankiewicz, a nie Burska ;)

Tyle że po ślubie z Zosią, Kuba również przysposobił Julkę :)
                    ,
                    • skarolina Re: Chodzi o młodsze? 05.02.16, 16:38
                      Tomek zresztą też był najpierw Kozal, a potem Burski. Tak, wiem, syn Kuby, ale w sumie zdaje się badań genetycznych nie robili, a matka już nie żyła, żeby to potwierdzić.
                      • asiek25 Re: Chodzi o młodsze? 08.02.16, 11:59
                        Ja nie pamiętam, czy robili badania, czy nie.
                        Ale jeśli nie, to chyba Kuba musiał w takim razie adoptować Tomka, aby był jego synem. A o adopcji też nic nie było.
                        A potem szast, prast, i Tomasz Burski :DD
                        • misterni Re: Chodzi o młodsze? 08.02.16, 12:08
                          Pamiętam, że jeździli do Torunia jakieś dokumenty załatwiać, a o normalnej procedurze adopcyjnej mowy nie było, bo być nie mogło - Tomek mail już 18 lat i jeśli wyraził zgodę, żeby Kuba go usynowił, to sprawa była prosta. :)
                          • asiek25 Re: Chodzi o młodsze? 08.02.16, 12:21
                            Wydaje mi się, że jak Tomek się w serialu pojawił, to miał 16 lat. I faktycznie gdzieś tam jeździli i coś załatwiali, ale to było zaraz na początku, więc on nie mógł mieć jeszcze 18.
                            • misterni Re: Chodzi o młodsze? 08.02.16, 17:31
                              Wydaje mi się też, że robili na początku badania genetyczne. W każdym razie na 100% była o tym mowa.
                              • asiek25 Re: Chodzi o młodsze? 09.02.16, 18:16
                                Chyba rzeczywiście robili, bo przypomina mi się, że była jakaś rozmowa pomiędzy Tomkiem a matką Burskiego, w której ona mówiła, że jest naukowcem i że owszem wierzy. Ale w fakty.
    • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 10.02.16, 21:55
      Czy ktoś poza mną ma wrażenie że scenarzyści nieco przedramatyzowali scenę śmierci Małgosi? Rozumiem Wiktorię która mimo wszystko prowadzi akcję reanimacyjną. Rozumiem Konicę który nagle się zrywa i biegnie do sali operacyjnej. Nawet powiedzmy że jestem w stanie zrozumieć zapłakaną Klaudię. Ale scena z teściową Konicy która w jednym momencie czyta bajkę a w drugim urywa i z przerażeniem w oczach patrzy gdzieś w dal i scena z tym sprawcą wypadku który mimo śpiączki roni łzy to już była przesadzona.
      • lilith76 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 10.02.16, 22:08
        Śmierć Małgosi została tak zespojlerowana, że już w tamtym odcinku się z nią pogodziłam. Dzisiejszy odcinek był cały milimetr za granicą.
    • asiek25 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 22.02.16, 12:43
      Niech mnie ktoś oświeci - czy Klaudia i Konica są parą? Bo kiedyś jakby mieli się ku sobie, ale w sumie nie wiem jak to się rozwinęło.
      Jeśli są, to dlaczego Klaudia sama siebie potraktowała jak sprzątaczkę w domu Konicy, kiedy odnalazła się niewierna małżonka?
      • konwalka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 22.02.16, 13:53
        mnie interesuje, dlaczego w mającym taki potencjał tematyczny watku smierci Małgosi, pominieto temat pobrania narządów do przeszczepu. Może dlatego, że sprawa dotyczyła bohatera serialu? Najłatwiej sie lobbuje za pobraniami organów gdy sprawa dotyczy postaci niezaangazowanej emocjonalnie (serialowo)
        • mmk9 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 23.02.16, 08:27
          Chyba chcialabyś pobierać narządy zaraz po przywiezieniu do szpitala. Cóż, w tym wypadku niemożliwe, jako córkę lekarza ratowano ją do upadłego. Wiktoria odstąpiła od reanimacji chwile po ostatecznym zatrzymaniu się serca. Wątroba była od początku do niczego. Może rogówkę daloby sie pobrać, jeśli bierze się od zmarlych, nie znam się.
          • lilith76 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 23.02.16, 18:22
            Czy do pobrania narządów nie musi nastąpić śmierć mózgu?
            Tam mózg działał do końca.
            Chyba, że konwalce chodzi o to, że nie poprowadzono wątku wypadku, jego konsekwencji tak, by zahaczyć o kwestię pobierania narządów.
            • konwalka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 23.02.16, 18:43
              chodzi wlasnie o to
              ale temat jest megatrudny
              • mmk9 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 24.02.16, 12:39
                "Słuchaj, Rafał, gdyby Małgosia jednak umarła, to możemy pobrać narządy, c'nie?" zdecydowanie od tego powinni byli zacząć, niech się widownia uczy.
                • konwalka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 24.02.16, 13:47
                  ale raczej wiesz, ze to sie tak nie odbywa?
                  • lilith76 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 24.02.16, 18:30
                    Każdy rodzic, którego dziecko walczy o życie jest w takiej samej rozpaczy jak serialowy Konica. A jednak lekarze mają swoje procedury i sposoby na rozmowę.
                    Nikt nie pomyślał o takim wątku i tyle. Pojawi się w innym odcinku, gdzie widownia będzie miała chłodny stosunek i do umierającego dziecka, i do rodzica.
                    • konwalka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 24.02.16, 19:57
                      no wlasnie, chlodny stosunek to zawsze jest warunek sine qua non
                      wtedy strasznie łatwe sa wybory, oceny etc
                    • mmk9 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 24.02.16, 20:05
                      Nie każdy rodzic jest lekarzem ze szpitala, który ratuje dziecko. Dziecko kolegi ratuje się do upadłego, tak jak robiła Wiktoria i nie wspomina przy tym, ze ktoś, gdzieś, potrzebuje części zamiennych. Zupelnie inną sprawą jest, niestety, stwierdzenie śmierci obcego dziecka obcego robola dajmy na to. I proszę, nie opowiadajcie mi tu o nadzwyczajnej etyce świata lekarskiego poza Leśną Górą.
      • raszefka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 22.02.16, 14:03
        Są parą. Klaudia bardzo taktownie trzyma się w pewnym dystansie, bo to przede wszystkim rodzina Konicy poniosła stratę, nie ona. Ale obserwuje Rafała, żeby być pod ręką w razie potrzeby. Bardzo ładnie pokazane wg mnie.

To chyba raczej Marta nie zauważyła, że już nie jest parą z Konicą
        • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 22.02.16, 14:49
          raszefka napisała:

,To chyba raczej Marta nie zauważyła, że już nie jest parą z Konicą

I to na własne życzenie. Co do Klaudii, zgadzam się i mam nadzieję że scenariusz nie pójdzie w kierunku powrotu Marty na łono rodziny, kosztem Klaudii.
          • konwalka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 22.02.16, 16:12
            ale w serialu musi sie DZIAC, więc powrot marty nie jest zlym pomyslem
            • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 25.02.16, 00:38
              Niech próbuje wracać, żeby coś się działo, ale żeby Konica jej nie przyjął. Klaudia to dla niego dużo lepsza opcja, niż ta głupawa Martusia.
    • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 30.03.16, 21:11
      Kim jest ten nowy lekarz, doktor Bart? I czy zostaje na dłużej? :D Przypomina Falkowicza z jego pierwszych odcinków czyli będzie wesoło. I ma fajne okulary.
      • konwalka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 30.03.16, 21:48
        co by sie teraz nie wydarzylo w lg, to Glowacki to wynagrodzi
        mam nadzieje, ze wyjmowanie preta to nie byl epizod tylko zaczyn wielu fajnych watkow
        • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 30.03.16, 22:14
          Oby, oby! Trzeba Falkowicza zastąpić bo ten to już przeszedł całkowitą przemianę wewnętrzną. A ten Bart był dzisiaj świetny :D
          • raszefka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 30.03.16, 23:00
            Wygląda na to, że jest autorem ciąży Julki.
            • bachula_gr Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 31.03.16, 07:23
              No i mamy polskie Grey's Anatomy- czlowiek z pretem w glowie ;-)
              Bart na miare Falkowicza, powiew swiezosci.
              • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 31.03.16, 11:40
                Raszefka - tak właśnie podejrzewałam po ich ostatniej rozmowie. Profesor, wielka sława, Wiktorię traktuje z góry a do Julki mówi na ty? Jak nic musiało ich coś łączyć.
                • asiek25 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 31.03.16, 11:54
                  No pewnie, że ich coś łączy/łączyło!
                  Przecież pytał, czemu nie zadzwoniła i chyba coś sugerował, że ona go nie chce.
                  Też uważam, że to sprawca Julkowego dziecka.
                  I też mam nadzieję, że Głowacki zostanie w serialu na dłużej, bo na pewno go trochę ożywi.
                  I już mam smaka na ścinki słowne między Bartem a Falkowiczem :DDD
                  • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 31.03.16, 15:59
                    Mnie ciekawi czy Falkowicz się zorientuje że on kiedyś dokładnie tak samo się zachował jak Bart :D Poczytałam trochę strony serialowe i wygląda na to że Bart będzie nowym nabytkiem Leśnej Góry. I Julka jest głównym powodem tej decyzji (czyli jednak robili coś więcej w tych Niemczech niż parzenie kawy i sprzątanie papierów :D)

A kolejna dobra wieść (przynajmniej dla mnie): Puchała wraca do Leśnej Góry!

• toja50 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 31.03.16, 17:31
                      Falkowicz jest tylko jeden...ma grację :-) Bart to mlot...taki przyciężkawy, ale ok niech mąci.
                      Natomiast Julki nie znoszę. Kręci się po tych odcinkach jakoś bez przydzialu. Po mocnym wejściu...nie wiadomo co tam robi. Może teraz błyśnie
                      • raszefka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 31.03.16, 18:25
                        Też nie znoszę Julki. Wszystkichznająca, wszystkowiedząca mądrząca się pani doktór z rocznym stażem pracy.
                        • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 31.03.16, 22:22
                          A ja sie nie moge zdecydowac ktorej bardziej nie trawie aktualnie ;) Julki, czy tej od padaczki - obie koszmarne!
                          • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 01.04.16, 00:13
                            Szkoda że Julki nie gra Sara Müldner. Ogólnie brakuje mi trochę starej obsady - mogliby się pojawiać Sambor, Ruud Van Graaf, Burscy. Ruud niby mignął w ostatnich 2 odcinkach, ale maało :/
                            No i brakuje mi dawnych scen z dyżurki pielęgniarek. Scenarzyści całkiem sobie odpuścili problemy średniego personelu w Leśnej Górze, a szkoda.
                            • bachula_gr Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 01.04.16, 08:12
                              W Julce najbardzoiej mnie wkurza jej...grzywka! Jakas taka kretynsko infantylna. W LEKARZACH wygladala super ;-)
                            • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 01.04.16, 09:46
                              Ruud się pojawia, na zmiane u Ojca Mateusza ;)
                              Średni personel zaś ma przezyc ożywienie.
                            • skarolina Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 01.04.16, 13:27
                              misterni napisała:

> Szkoda że Julki nie gra Sara Müldner. Ogólnie brakuje mi trochę starej obsady -
                              > mogliby się pojawiać Sambor, Ruud Van Graaf, Burscy. Ruud niby mignął w ostatn
                              > ich 2 odcinkach, ale maało :/

Nie, nie, tylko nie Burscy. Ostatnio na TVP Seriale zdarzyło mi się obejrzeć parę dawnych odcików (ok. nr 200) i para Zosia i Kuba w tej chwili jawi się jako mdła do urzygu wręcz. A to były odcinki "burzliwe" z czasów, kiedy się rozstali.
                              • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 01.04.16, 23:24
                                To umówmy się, że będziesz zamykała oczy jak się będą pojawiać ;)
                                Ja nie chcę ich powrotu do głównych wątków, ale żeby czasem wpadli do LG z wizytą ;)
                                • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 04.04.16, 07:10
                                  No ale na to raczej nie ma szans, z tego co wypowiadali sie ostatnio aktorzy.
                                  • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 08.04.16, 00:00
                                    Wiem, wiem, ale czasem brak ich, teraz to juz zupełnie inny serial.
                        • pratel12 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 07.04.16, 20:08
                          Też jej nie znoszę. aktorka ma jakąś koszmarną manierę mówienia a cała postać sprawia wrażenie wsadzonej " na siłę" I teraz ten wątek z ciążą...idiotyczny.

Czy mnie się wydawało, czy ona do Tretera mówi raz "wujku" a czasem per pan - wczoraj przy parzeniu kawy?
                          • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 07.04.16, 23:59
                            Coś tam mówili kiedyś, że wujku tylko prywatnie, a w pracy pan ;)
                          • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 08.04.16, 06:37
                            pratel12 napisała:

> Też jej nie znoszę. aktorka ma jakąś koszmarną manierę mówienia a cała postać s
                            > prawia wrażenie wsadzonej " na siłę" I teraz ten wątek z ciążą...idiotyczny.
                            >
                            Watek z ciaza zostal specjalnie wymyslony, gdy aktorka po angazu zglosila, ze JEST w ciazy.
    • asiek25 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 21.04.16, 09:31
      Jak tam, nie oglądacie?
      Mam wrażenie, że wraca stary Falko.
      "No, do pracy, kolego" i trzask rozdeptanego balona :DD
      Ścinki Falko z Bartem miłe dla ucha, ale liczę na zaognienie atmosfery :)))
      • raszefka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 21.04.16, 12:39
        I w to wszystko pięknie wpisane skamlanie do słuchawki, czy jest choć cień cienia szansy na opiekę nad Matyldą. Miodzik.
        • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 21.04.16, 12:58
          Puchałę gdzieś w cień usunęli ale myślę że profesor Bart mi to wynagrodzi :) Coraz bardziej go lubię. Fajne było jak wszyscy się tak ekscytowali tym nożem wodnym - nie tyle że Bart operuje ale ma nóż wodny! :D I jak Tretter ich z sali wyrzucił tylko po to by zająć najlepsze miejsce przy komputerze :D

Natomiast mamie Matyldy coś się mocno musiało poprzestawiać - z tego co pamiętam, to wcześniej była super odpowiedzialną mamą i nie pozwalała Matyldzie jeść słodyczy. A teraz zabiera Matyldę z lekcji bez powodu, kupuje jej lody i popcorn a potem w ramach "czegoś szalonego" wbiega z nią na jezdnię na czerwonym świetle?
          • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 22.04.16, 12:41
            Oj zaiskrzyło między Falkowiczem a Bartem. Mam nadzieję, że będzie iskrzyć coraz bardziej i że nie będzie to, jak ujął Tretter początek pięknej przyjaźni, a ciekawej relacji, przepełnionej rywalizacją, licznymi docinkami wypowiadanymi z nieprzeniknioną miną, ale też wzajemnym szacunkiem i kurtuazją ;)
            Podobało mi się, jak Bart rzekł w trakcie wywiadu, że jakby chciał spokojnej i nudnej pracy, to zostałby naczyniowcem i na to wszedł Falkowicz :D. Cudo :D
            • baabeczka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 22.04.16, 14:17
              A ja z Bartem mam problem,rozumiem co mowi Falkowicz,Tretter inni a nie rozumiem co mowi Bart. Moze to mój sluch więdnie a moze to kiepska dykcja Glowackiego. Czy tylko ja tak mam?
              No i nareszcie się zaczęła jakas akcja,bo sennie ostatnio bylo:-)
              • kasiadove Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 22.04.16, 18:15
                Jak dla mnie ten aktor bełkocze...
              • bachula_gr Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 24.04.16, 18:40
                Oj tak, a myslalam, ze to z moim polskim na obczyznie juz kiepsko....ufff
                • baabeczka Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 25.04.16, 19:18
                  Ulżyło mi, już chcialam odwiedzić laryngologa.
                  Bardzo lubie tego aktora z wczesniejszych ról filmowych, ale ostatnio coś za bardzo gwiazdorzy:-(
    • amysia1 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 28.04.16, 11:15
      Wczorajszy odcinek, nuda, stagnacja, siedzimy, siedzimy nic się nie dzieje....
      Tak zawsze lubiłam ten serial, a wczoraj sie wymęczyłam :(
    • misterni Ależ to przewidywalne wszystko 05.05.16, 15:16
      Gdy Sylwia przed operacją wywaliła Porczyka z sali szpitalnej, a prosiła Krzysztofa, żeby był przy niej, gdy się obudzi, na 100 procent można było przewidzieć, że niewierny mąż po wszystkim stanie się jedyną zaufaną osobą, a ten drugi największym wrogiem :D
      Profesor Bart pod wpływem ckliwo - emocjonalnej atmosfery w LG oraz hormonów ciążowych Julki, które zamiast jej, dopadły jego, oczywiście przechodzi totalną przemianę z oschłego naukowca na wrażliwca, który w ciągu minut użył trzech dotąd nieznanych sobie słów: przepraszam, proszę i dziękuję ;)

Żal mi Falko i "Matyldzi". Mam nadzieję, że ułoży się wszystko w tym temacie.
      • konwalka pytanie takie 05.05.16, 19:37
        czy medycznie jest mozliwe takie zamieszanie z glejakiem?
        nieoperacyjny, operacyjny, nieglejak jednak, bedziemy zyc długo i szczesliwie
        to jest mozliwe medycznie?
        • misterni Re: pytanie takie 06.05.16, 00:38
          Jest możliwe, diagnostyka przecież była niepełna.
      • asiek25 Re: Ależ to przewidywalne wszystko 06.05.16, 13:57
        misterni napisała:

> Profesor Bart pod wpływem ckliwo - emocjonalnej atmosfery w LG oraz hormonów ci
        > ążowych Julki, które zamiast jej, dopadły jego, oczywiście przechodzi totalną p
        > rzemianę z oschłego naukowca na wrażliwca, który w ciągu minut użył trzech dotą
        > d nieznanych sobie słów: przepraszam, proszę i dziękuję ;)

Eeee, nie było tak źle...
        Wątek amnezji Sylwii i cudownie uzdrowionej pacjentki z glejakiem oczywiście przewidywalne do wyrzygania.
        Ale Bart ciągle jest dla mnie ok.
        "To przez kwiaty, tak? Że ci nie dawałem?" No padłam :DDDDD
        • misterni Re: Ależ to przewidywalne wszystko 06.05.16, 15:09
          Nie no, ja nie twierdzę, że Bart jest nie ok ;) Na razie nawet ta jego przemiana wygląda jakby ktoś programował robota na konkretne zachowania ;). Stoi sobie za nim taki niewidoczny duszek i kręci śrubkami i trybikami w odpowiednich momentach ;)
          • eulalija Re: Ależ to przewidywalne wszystko 07.05.16, 09:33
            Ocieplą Barta żeby dobrze opiekował się Julką.
            A scena ze świeżutkim małżonkiem kręcącym młynka Bartem prześliczna.
            I bądź tu sztywniakiem jak cię rodzina pacjenta łapie w objęcia.
            Cud że go nie podrzucił.
          • asiek25 Re: Ależ to przewidywalne wszystko 07.05.16, 13:53
            misterni napisała:

> Nie no, ja nie twierdzę, że Bart jest nie ok ;) Na razie nawet ta jego przemian
            > a wygląda jakby ktoś programował robota na konkretne zachowania ;).

Buhahahahahaha!!!!!!!!!
            Cudowne!!! :DDDDDDDD
            • ami_lii Re: Ależ to przewidywalne wszystko 08.05.16, 17:00
              No weźcie, ja Barta z każdym odcinkiem coraz bardziej uwielbiam :) "Nie kupiłem ci kwiatów bo kupowanie martwych roślin których nawet nie da się zjeść uważam za bezcelowe". Neurobóg, specjalista poważany na całym świecie ale jeśli chodzi o kontakty z kobietami to totalna sierota :D To jest takie urocze jak on próbuje zaimponować Julce a ona go totalnie olewa, i jeszcze Bart nie wie co o jej chodzi :) "Dlaczego jesteś taka niepraktyczna?".

Reszta wątków totalnie przewidywalna.
              • asiek25 Re: Ależ to przewidywalne wszystko 09.05.16, 11:38
                Tak, Bart fantastycznie ożywia ten serial.
                I z godnością zastąpił Falko, którego scenarzyści trochę nam "wycukierkowali" i niepotrzebnie ocieplili.
                • misterni Re: Ależ to przewidywalne wszystko 10.05.16, 00:50
                  O przepraszam, wczoraj Falko też był fajny - plan operacji z Konicą szlag trafił, bo musiał lecieć do "Matyldzi", więc szast - prast zamiana kolejności działań i szybka ewakuacja z sali operacyjnej ;)
                  Brakuje mi częstszych konfrontacji Falko z Bartem, mam nadzieję że scenarzyści nam trochę dogodzą pod tym względem ;)
    • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 11.05.16, 22:59
      O rany!! Kuba po wypadku leży w stanie ciężkim na ojomie! ;)
      I gdzie Bart odwiózł Julkę? Rili do kliniki w Berlinie?
      No i stare powiedzenie "chłopa jej trzeba" znalazło potwierdzenie w serialu ;) Blanka ledwie jakieś gacie znalazła, już stała się przykładną córką i Adama olała ;). Za to Adam zerkał coś zbyt uważnie na młodą parę, przecież nie z ojcowskiej troski ;)
      • misterni Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 11.05.16, 23:02
        Tak sobie myślę, że może Kubę przewiozą do LG, bo gdzież indziej tak dobrze go wyleczą? ;)
        • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 12.05.16, 17:25
          A co było Bartowi wczoraj bo przegapiłam? Zasłabł tylko czy coś poważniejszego?
          • bmsien Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 12.05.16, 20:48
            Konsylium lekarskie w składzie Burska, radiolog i Adam stwierdziło że to kamienie nerkowe, a zasłabnięcie wywołało także odwodnienie - Bart przez wiele godzin operował w dusznej sali z zepsutą klimatyzacją. Po podaniu leków stwierdził że już jest zdrowy i chciał iść do domu, Julka nie chciała go puścić samego więc pojechała razem z nim.
            • czekolada72 Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 13.05.16, 07:04
              Ale to , ze z nim pojechala to byla chyba taka zawoalowana zgoda na prosbe Barta, by razem zamieszkali.
      • bachula_gr Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 13.05.16, 10:19
        I gdzie Bart odwiózł Julkę? Rili do kliniki w Berlinie?

.............wygladalo mi to na poziom odlotow (na Okeciu, bo pomaranczowe neony :), choc przeciez ona w zaawansowanej ciazy (2? 3? trymestr)?
        • ami_lii Re: NDiNZ - sezon 2015/2016 15.05.16, 17:20
          Obejrzałam dokładnie - scena Julki i chorego dramatyzującego Barta jest cudowna. "A jak to moje ostatnie chwile? Najgorsze, że sam nie będę mógł się zoperować. A przecież nie ma lepszego neurochirurga ode mnie!" a Julka się z niego nabija że potrzebna mu konsultacja psychiatryczna. I że wyśle Barta do izolatki! :D

Już mówiłam że uwielbiam doktora Barta ale teraz to już w ogóle <3 Najlepsza część tego serialu (bo to że doktor Sylwia cudownie odzyskała pamięć odcinek po operacji mózgu nawet mnie nie zdziwiło).
          • misterni Wygląda na to, że końcówka sezonu 2015/2016 06.06.16, 22:50
            zakończy nam się mało sensacyjnie. No chyba że będziemy mieć jakąś bombę w ostatnim odcinku.
            W tym był cudny Falkowicz jak zwykle i no i ostatnia scena bójki, po której Porczyk wpadł pod auto. Ciekawe, czy zejdzie, czy nadal będzie dręczył doktor Sylwię, siostrę Beatę i doktora Radwana?
            • asiek25 Re: Wygląda na to, że końcówka sezonu 2015/2016 07.06.16, 13:24
              misterni napisała:

> W tym był cudny Falkowicz jak zwykle i no i ostatnia scena bójki, po której Por
              > czyk wpadł pod auto. Ciekawe, czy zejdzie, czy nadal będzie dręczył doktor Sylw
              > ię, siostrę Beatę i doktora Radwana?

Nie zejdzie, były zajawki.

I również kocham Barta!!! :)))
              • ami_lii Re: Wygląda na to, że końcówka sezonu 2015/2016 09.06.16, 14:34
                Porczyk wpadł pod auto ale niestety dzięki wysiłkom Falkowicza i Radwana przeżył. Więc korzystając z okazji, zagroził doktor Mróz że oskarży Radwana o próbę zabójstwa co zniszczy karierę Radwana definitywnie chyba że Mróz z nim zerwie i wróci do niego. Poza tym, stracił czucie w nogach a przecież doktor Sylwia nie zostawi męża kaleki prawda? Jakby powiedział o tym komu trzeba to miałaby poważne problemy...

Aż żałuję że on jednak nie zmarł na tym stole.
                • czekolada72 Re: Wygląda na to, że końcówka sezonu 2015/2016 10.06.16, 06:56
                  Wiecie.... ja sie chyba poddalam z ogladaniem tego kuriozum....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka