Gość: Dora IP: *.gdynia.mm.pl 06.11.04, 22:26 Właśnie obejrzałam. Bardzo podobał mi się film. Narazie nie jestem w stanie nic powiedzieć, ten film trzeba przemyśleć.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Morgul Re: Wszystko o Lily Chou-Chou *** IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 23:08 Zgadzam się. Ten film... Nie można od razu opowiedzieć, jaki był. Ale nie zaprzeczam, że skłonił mnie do refleksji. Poza tym skłonił mnie także do zainteresowania się japońską muzyką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Wszystko o Lily Chou-Chou *** IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.04, 18:47 O tak, muzyka była ciekawa :) Właśnie wałkuje po raz setny 'ai no jikken' i inne utwory lily chou-chou :D Warto było obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewoonia Re: Wszystko o Lily Chou-Chou *** IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 23:33 zgadzam sie poniekond z artykułem muzyka z filmu była naprawde wyjontkowa niekarzdy takom preferuje i morze znieść przez 150 minut dobrze że powstajom takie filmy dzienki nim morzemy mieć jakiś zarys tego co dzieje sie w odległej krainie o której wiemy naprawde niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
qrnik Re: Wszystko o Lily Chou-Chou *** 06.11.04, 23:39 Ewoonia... błagam zaglądaj częściej do słownika języka polskiego, bo mnie osłabiasz... poniekond, wyjontkowa, niekarzdy, takom, morze, powstajom, dzienki, morzemy - sprawdź jak to się pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mua Niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 14:24 Prawdę mówiąc, bardzo mnie ten film rozczarował. Nie można mu odmówić urody i 'awangardowej' techniki (cyfrowa kamera), ale przez 150 minut można pokazać dużo więcej niż ładne obrazki. Jeśli chodzi o jego głębię - poskiego widza z pewnością uwiedzie egzotyka i siła obrazów. Jednak w Japonii to temat wałkowany na wszystkie sposoby, conajmniej od lat osiemdziesiątych. Film tak naprwadę nic nowego nie wnosi, jest raczej czymś w rodzaju pseudo-dokumentu, nawet nie sfabularyzowanego. Ładny materiał edukacyjny dla krajów zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chn Re: Niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 01:07 Niezgodzam sie. Film zrobil na mnie naprawde kolosalne wrazenie, a muzyka to dla mnie najmniej wazny element w dziele. Film jest nieprzwidywalny,z niebanalna fabula, mowi o problemach dla niektorych odleglych, a dla niektorych calkiem bliskich. Ten film byl dla mnie wyjatkowy i wziad daje mi do myslenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słodka*idiotka!! Re: Wszystko o Lily Chou-Chou *** IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 15.11.04, 07:27 obejrzałam ten film trzy razy. za pierwszym razem czułam niedosyt, niestety za trzecim razem było dokładnie tak samo, któreś z was napisało że w filmie były "ładne obrazki" ja ich nawet nie zauważyłam. moim zdaniem film jest rewelacyjny i faktycznie nie da sie go opowiedzieć, ale również nie mogę przestać o nim myśleć, jednocześnie uważam że muzyka w tym filmie odgrywała bardzo dużą rolę, jak na razie jej szukam, mam nadzieje że znajde, jak macie jakieś namiary gdzie można ją znaleźć bardzo prosze o notke. miłego dnia i "szczęśliwego eteru" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewoonia Re: Wszystko o Lily Chou-Chou *** IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 20:39 ja tez szukam muzyki niestety dotychczas znalazłam tylko 1 piosenkę Odpowiedz Link Zgłoś