Gość: pokerowiec IP: *.chello.pl 27.12.04, 13:35 kurdelebele jaka tozasada jest, ze to niby kazdy zna, ale nie każdy korzysta? wg mnie to NIE UFAJ NIKOMU czyli TRUST NO ONE czyli ARCHIWUM X Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Zasada Wielkiego SZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:22 Prosze powiedzcie mi w ktorym momencie tego filmu wystepuje Grazyna Szapolowska ??????????? Wydawalo mi sie, ze znam film dobrze, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Zasada Wielkiego SZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:37 Nie pamiętam,widziałem dawno temu.A tą dziwkę to kto grał nie ona czasem? Odpowiedz Link Zgłoś
hansfrank Re: Zasada Wielkiego SZU 27.12.04, 17:04 Zasada to rzeczywiście w uproszczeniu "Nie ufaj nikomu", a Szapołowska grała żonę Szu i występuje tylko na początku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Szu Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 23:49 Kiedy dokładnie miała miejsce akcja "Wielkiego Szu"? Z recenzji wynika że niby lata 70-te bo jest i Dworzec Centralny (widać jak Marriotta-LOT stawiają-to akurat początek lat 80-tych więc mała niekonsekwencja, film kręcono w 1982 lub 83 i dlatego Marriott się załapał), grają w Hotelu Forum. Ale skąd u licha w jednej z początkowych scen ten "starożytny" pociąg na początku filmu? On mi tam wyraźnie nie pasował. A sam film rewelacyjny, oglądam go za każdym razem i kompletnie się nie starzeje. No i od tego oglądania zwracam uwagę na szczegóły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lombroso Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 00:16 W latach 70., na co wskazują gierkowskie hasła w Lutyniu. W ogóle przez cały film w tle przewija się delikatnie zarysowana epoka jeżowłosego myśliciela. Zdaje się, że cenzura w roku 1982 wręcz z zadowoleniem mogła przyjąć fakt, iż film delikatnie przysrywał minionemu okresowi (Mikun, hotelowi oszuści, szpanerzy, postać grana przez Frycza - to wszystko zjawiska lat 70.). Co do hotelu, to wydawało mi się, że jest to warszawski Novotel (obecnej nazwy już nie pamiętam) z ulicy Żwirki i Wigury. Odpowiedz Link Zgłoś