Dodaj do ulubionych

Jerzy Owsiak. Orkiestra ludzkiego języka

IP: *.jugow.sdi.tpnet.pl 08.01.05, 15:17
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Reno Stacja kosmiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 15:19
      Ojciec Dyrektor z zawiścią patrzy na te pieniądze,które nie trafią do jego
      kiesy.Znów plany zbudowania stacji kosmicznej odsuną się w czasie...
    • Gość: janciovodnik Re: Jerzy Owsiak. Orkiestra ludzkiego języka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 15:34
      Najpierw sam coś zrób a potem innych krytykuj. Nie ma jak to napisać żeby
      tylko napisać. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconyzh WOŚP-owiczuff
      • Gość: miop Re: facet od nowomowy krytykuje nowomowe hehe IP: *.broker.com.pl 08.01.05, 15:53
        • Gość: miop Re:tak to nagania sie biedote aby oplacala igrzysk IP: *.broker.com.pl 08.01.05, 16:13
          troche biedocie mina zrzednie jak z dzieckiem udadza
          sie do szpitala a tam ich ustawia w kolejce planowej
          na dwa lata a potem zechca doplaty do zabiegu na urzadzeniu
          kupionym za skladowe pieniadze z publicznych zbiorek
          do prywatyzowanych szpitali
          ciekawe czy wtedy beda mieli skrzydelka w glowie
          czy mroczki przed oczami

impreza od samego poczatku byla pomyslana jako propagandowa heca
          przyslaniajaca nieudolnosc rzadzacych
          a w warunkach obecnych pozostala tylko heca
          finansowana w duzej swojej czesci z funduszy tvp I SAMORZADOWYCH
          jako bezplatna reklama politykow i lyberalnych wlascicieli "biedronek"

• Gość: pogromca_Boga do Pana Cynika IP: 130.75.98.* 09.01.05, 12:44
            rozumiem, ze poza szyderczym cynizmem niese Pan cudowne lekarstwo na Polska
            mentalnosc i wynikajacy z niej po czesci polski realizm. Pewnie skromnosc nie
            pozwala wspomniec o owym remedium moj drogi Panie...
            rusz chocby palcem w bucie, potem zabieraj sie za ocene kogos ideii i wysilku
            igrzyska? tania heca?
            wiesz ile dzieci zyje dzieki Owsiakowej orkiestrze?
            probujesz zrobic Owsiaka winnym polskiej przekupnosci i nieuczciwosci?
            zastanow sie nad pytaniem ,nim padnie moj Panie
    • Gość: uosiu przygłupy z was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:37
      żaden z was nie zrobił w życiu niczego więcej niż poranną kupę, więc zamilknijcie.
      • baba67 Re: przygłupy z was 08.01.05, 17:48

No dobra, trzeba cos robic, za serce chwytac itp.
        Nie zmienia to faktu, ze akcje tego typu wyreczaja zlodziejskie panstwo(a
        skladke zdrowotna mamy jedna z najwyzszych na swiecie).
        Taka akcja powinna wiecej miejsca poswiecic brakom, ktore powinny byc
        uzupelnione z budzetu, a za duza czesc z naszych skladek trafia do piedzistolkow
        roznego szczebla.
        Moj typ tak ma, ze nie lubie ostentacji, ale moze sprawnie a cicho dzialajace
        organizacje charytatywne to dopiero u nas melodia przyszlosc...
        Co nie znaczy, ze mam cos przeciwko WOS osobiscie.
      • Gość: szpaku Re: przygłupy z was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 09:23
        mow za siebie, skoro nie chce Ci sie nic robic...moje stowarzyszenie zbiera
        pieniadze na wypoczynek dla biednych dzieci, na stypendia dla nich i wszystko
        trafia do adresatow wiec moze nie tak szybko generalizuj??
        www.emka.vis.pl
        • Gość: baba Re: przygłupy z was IP: *.acn.waw.pl 09.01.05, 11:01

Ja pisze o okreslonej sytuacji, a nie o normalnie dzialajacych fundacjach,
          ktore istnieja nawet w zamoznych i dobrze zarzadzanych krajach.Margines biedy i
          ludzie, ktorym trzeba pomoc sa wszedzie.Czy ja gdzies napisalam, ze jestem
          przeciwko
          dzialalnosci charytatywnej ?
          • Gość: Szpaku Re: przygłupy z was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 13:54
            Baba to dotyczy wypowiedzi Uosia, ktory mowi, ze nikt z nas nic nie zrobil poza
            poranna potrzeba fiziologiczna, sorry jesli mogles zrozumiec to inaczej
            pozdrawiam
    • Gość: Jan XXIII LIŻYDUPY RYDZYKA to tępi goście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:24
      Kłamliwa i satanistyczna telewizja i radio zrobiła z waszych niewykształconych
      rozumków kupe przesiąkniętą propagandą faszysty Rydza, który woli by bigoci
      wpłacali swoje emerytura na jego prorosyjskie imperium zła i nienawiści mające
      niewiele wspólnego z Chrystusem Żydem
      • Gość: gość PROGRAM RADIA SZATANA NA JUTRO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:26
        RADIO MARYJA - program na jutro
        9-11 - rydzowe przeboje
        11-12 - motoryzacja: jak zamontować ambonę na maybachu
        12-14 - psychlogia: jak zrobić pranie mózgu staruszkom, żeby oddawali całe
        renty i emerytury na grubego bęcwała
        14-15 - modlitwa o zdrowie ojca dyrektora przerywana co 5 minut numerami kont
        15-17 - motoryzacja: pimp my ride - jak przerobić Maserati na papamobile do
        podróżowania po Toruniu
        17-19 - rezydencje najbogatszych Polaków - relacja z dzielnicy willowej Lichenia
        19-9 numery kont i program hipnozujący bigotów i bigotki do oddania wszystkich
        oszczędności, sprzedania domów, wydziedziczenia dzieci i wpłacenia wszystkiego
        na konto grzybowego ojczulka.
        • Gość: borowik Re: PROGRAM RADIA SZATANA NA JUTRO IP: *.speed.planet.nl 09.01.05, 12:52
          Ojcciec DyrektorZydem, prawdziwe nazwisko Rajckier, imie ojca Szymche, matki
          imienia niestety nie znam dokladnie wg. niektorych Fajga.
    • Gość: Kocham Owsiaka JUREK TRZYMAJ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 08.01.05, 18:45
      To co robisz jest świetne i święte. Nie słuchaj zawistników- zazdroszczą ci.
      To za tobą idą czyny a nie puste słowa pełne nienawiści.
    • Gość: Bartek z Łodzi Re: Jerzy Owsiak. Orkiestra ludzkiego języka IP: *.vline.pl 08.01.05, 19:06
      wszystko bardzo dobrze, ja jestem wielkim entuzjastą orkiestry, ale polityków
      bym w to nie mieszał. orkiestra ma tak duże zaufanie bo nie ma w niej ludzi
      polityki i tak powinno pozostać... Przemysl to Jurku !!
    • Gość: MalgoNY Re: Jerzy Owsiak. Cud nad Wisla IP: *.proxy.aol.com 08.01.05, 19:46
      J. O. jest dla mnie zjawiskiem z pogranicza basni .
      Kurcze , wierze mu i jestem dumna,ze mimo tylu swirow, polska ziemia wydala
      czlowieka przez duze CZ.
      Jak sie to dzieje ,ze Orkiestra jeszcze sie kreci? Nie wiem...
      Moze dlatego, ze wiara w Owsiaka, drodzy rodacy ,to wiara w Porzadnego Goscia,
      jakim zawsze chcielibysmy byc ,zanim poszlismy na latwizne??
      • Gość: miop Re:kreci sie jak wszystko inne dzieki temu ze IP: *.broker.com.pl 09.01.05, 03:02
        polacy wybieraja, placa i nie zadaja rachunkow

dzisiaj znowu kolejny dzien telewizyjnej hucpy
      • Gość: victoria Re: Jerzy Owsiak. Cud nad Wisla IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 09.01.05, 11:01
        Gość portalu: MalgoNY napisał(a):

> J. O. jest dla mnie zjawiskiem z pogranicza basni .
        > Kurcze , wierze mu i jestem dumna,ze mimo tylu swirow, polska ziemia wydala
        > czlowieka przez duze CZ.
        > Jak sie to dzieje ,ze Orkiestra jeszcze sie kreci? Nie wiem...
        > Moze dlatego, ze wiara w Owsiaka, drodzy rodacy ,to wiara w Porzadnego
        Goscia,
        > jakim zawsze chcielibysmy byc ,zanim poszlismy na latwizne??
        Orkiestra się kręci, bo telewizja macz w tym palce. Ona stworzyła tego
        baśniowego człowieka. Wybrała tego, ale mogła wybrać też innego - przypadek.
    • Gość: B COOL Re: Jerzy Owsiak. Orkiestra ludzkiego języka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 10:30
      Żal mi się robi jak na was patrzę , wy Owsiakowi-filantropi.Żal.Bo i żadni z
      was filantropi (prawdziwy pomaga po kryjomu,robi to cały czas , a nie obwiesza
      sie jak choinka SERDUSZKAMI), i Owsiak też nie jest pewny (a już napewno nie
      jest luzakiem , bardziej loserem). DOBRO CZYŃ CAŁY ROK !! !! !!
    • Gość: andrzej Re: Jerzy Owsiak. Orkiestra ludzkiego języka IP: 5.5.* / 80.58.37.* 09.01.05, 10:39
      Sa ksieza i ludzie w czarnych sutannach.J.O. do boju.Wspieram
    • Gość: ABW Re: Jerzy Owsiak. Orkiestra ludzkiego języka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 11:18
      Dobre! Jakby mojemu psu dali przez cały rok tyle darmowego czasu antenowego w
      najlepszych pasmach to chyba efekty nie byłyby gorsze niż tego całego Owsika.
      Poza tym zwierzę nie chciałoby ani procenta na fundacyję. Wystarczyłaby miska
      strawy. No, ale Owsik też zwierzę, ino bardziej spasione. Musi się cały czas
      tuczyć, inaczej ni mo łorkiestry...
    • Gość: ela Re: Jerzy Owsiak. Orkiestra ludzkiego języka IP: 80.50.214.* 09.01.05, 11:35
      O.K.Niech Owisiak zbiera,skoro państwo nie daje a powinno.I to jest zakichany
      obowiązek państwa.Obłudą jedzie mi tylko fakt,że skoro Owsiak dostaje czerwonej
      gorączki na słowo "Kościół",to dlaczego na niedzielną mszę przejść nie można
      spokojnie bez przedarcia się przez zastępy dzieci zbierających na Orkiestrę pod
      drzwiami kościoła.Dam i do puszki dzieciakom i na tacę księdzu,bo takie mam
      zasady,że zawsze wspomagam tego typu akcje.I nie zbiednieję od tych
      datków.Tylko skoro tak się pluje na "Czarnych",księży to może spróbować zbierać
      datki w miejscach neutralnych wyznaniowo a nie pod owymi źródłami zła
      wszelkiego jakimi wg Owsiaka są kościoły.Daja tam tez te wyśmiewane "moherowe
      berety" z Radia Maryja bo sama widzę to na własne oczy jak jedna babcia z drugą
      supła grosze i wrzuca.Akcja niech sobie funkcjonuje i bardzo dobrze tylko po co
      ta agresja wobec Kościoła w sytuacji gdy się z niego korzysta?
      • Gość: vvvv Re: Jerzy Owsiak. Orkiestra ludzkiego języka IP: *.agh.edu.pl 09.01.05, 12:19
        popieram te słowa a na dodatek dodam cytat komentarza z Onetu:
        "Może ktoś z fanów WOŚP o Owsiaka mi wyjaśni - skoro Owsiak nie cierpi
        koscioła i nie wpuszcza Przystanku Jezus na Woodstock (co za bezczelna kradzież
        nazwy słynnej imprezy), to dlaczego wysyła dzieciaki pod Kościoły a nie pod
        bary piwne i bazy Hare Kriszna. Dziś nie można normalenie wejść lub wyjsć z
        kościoła aby nie być otoczonym (KILKAKROTNIE) przez żebrzących. Pomijając
        szczytną ideę akcji nie każdy lubi być namolnie zaczepiany po 20 razy w ciągu
        20 minut.Zatem, dlaczego Owsiak pcha się w ten dzień pod Kościoły, skoro na
        codzień ich nie trawi? "
      • Gość: rydz Re: Jerzy Owsiak. Orkiestra ludzkiego języka IP: *.speed.planet.nl 09.01.05, 12:54
        Ale komusze scierwo z ciebie:"panstwo musi dawac", a niech ci da ale w d...
        • Gość: ela Re: Jerzy Owsiak. Orkiestra ludzkiego języka IP: 80.50.214.* 09.01.05, 14:26
          No cóż, poziom jaki zaprezentowałeś przynosi wstyd Owsiakowi.którego jesteś
          chyba zwolennikiem.Nie ma o czym z Tobą rozmawiać jeśli reprezentujesz sobą
          takie bagno.Nie wiem co tutaj mają do rzeczy komuchy.A i do państwa po nic rękę
          nie wyciągam a wprost przeciwnie.Nienawiść zalała Ci oczy.Az strach się bać
          takich popleczników Owsiaka.
      • Gość: victoria Re: Jerzy Owsiak. Orkiestra ludzkiego języka IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 09.01.05, 17:34
        Dzisiaj przed kościołem już o 8.00 dzieciaki zbierały pieniądze i nikt ich nie
        przeganiał.Pieniądze wrzucały osoby "w sile wieku"
    • Gość: pistacja Rany... IP: *.kosa.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 13:25
      Zygać mi sie chce jak czytam niektóre wpisy...
      Zawsze najgłośniej krzyczą i krytykują ci którzy nic nie robią,nie daja,nie
      pomagaja...
      Fakty są takie ze sprzet z datków WOŚP jest w szpialach,na
      porodówkach,oddziałach dziecięcych,pomaga,ratuje życie.
      Doceniają to dopiero ci,których dzieci dzięki temu sprzętowi żyją i zdrowieją.
      Nikt wam nie kaze lubic Owsiaka.
      Skoro w naszym "ukochanym" kraju na nic nie ma kasy,pomagajmy sobie sami!
      I napewno nikt nie zbiednieje,jak wrzuci do puszki te 2zł,bezwzględu na to jaka
      ma ideologię.
      A ziarnko do ziarnka...
      • Gość: Szpaku Re: Rany... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:01
        ja daje i to zawsze, ale wiesz troche zaczynaja mnie meczyc napastliwi
        kwestujacy, dam z wlasnej nie przymuszonej woli...
        a dla Pana Owsiaka mam szacunek tym wiekszy ze sam sie zaczelem zajmowac
        dzialanoscia spoleczna i wiem jaki to stres i odpowiedzialnosc
      • Gość: dzio Re: Rany... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:35
        właśnie - wszyscy potrafią narzekać, a jak ktoś robi coś dobrego, to zaraz szuka się w tym jakichś podłych przekrętów. z tego, co wiem, orkiestra rozlicza się z zebranych pieniędzy tak dokładnie, że bardziej nie można, co więcej, podaje do publicznej wiadomości to rozliczenie, w odróżnieniu na przykład od Ojca Dyrektora - dzięki temu ufam im, że moje 5 zeta nie pójdzie do czyjejś kieszeni, tylko faktycznie na sprzęt medyczny. gadanie, że owsiak kosi na orkiestrze potworną kasę jest totalną bzdurą. przecież ten facet ma mieszkanie w zwykłym bloku, a nie willę z basenem!!

zarzucanie, że kasa częściowo idzie na różnego rodzaju promocję jest przejawem głupoty... trzeba być kompletnie oderwanym od rzeczywistości, żeby wierzyć, że akcja na taką skalę jest w stanie funkcjonować bez włożenia w nią jakichś pieniędzy. a wydaje mi się, że te 3 mln. , które z zeszłorocznych 27 (tak z dokłądnością do trzech milionów, dokładnie nie pamietam kwoty, jaką orkiestra zebrała) poszły na plakaty, koncerty, puszki, woodstock i inne elementy promocji, to jest z czysto ekonomicznego punktu widzenia cholernie dobra inwestycja. znajdźcie mi przedsiębiorstwo, które potrafi załatwić sobie procentowo taki zysk z wkładu własnego........

a jeżeli chodzi o woodstock i protesty pod tytułem - ja daję na dzieci, a tu sobie piwko piją i na koncertach skaczą - można nie lubić takiej muzyki, można nie lubić piwa, można nie lubić takiego sposobu ubierania się, takiego rodzaju zabawy. ale jeżeli ktoś przejdzie się po woodstockowym polu namiotowym, założę się, że zobaczy więcej pozytywnych ludzkich odruchów, chęci pomocy drugiemu, obcemu człowiekowi i zwykłych przyjacielskich gestów, niż widział przez całe swoje życie... i za stworzenie takiego pięknego miejsca na ziemi, gdzie obcy ludzie głodnemu dadzą jeść, ze smutnym porozmawiają, zgubionemu pokażą drogę, omdlałego zaniosą do lekarza, a pijanego przeniosą do cienia, żeby udaru nie dostał - owsiakowi i orkiestrze chwała i wielki, wielki szacunek!
        • Gość: las_i_woda Re: Rany... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:39
          moim skromnym zdaniem problem polega na wyjątkowej w tym roku
          eskalacji "ciśnień": w niedziele rano oglądałem pierwsze dłuższe wejście wośp
          na tvp2, owsiak w ciągu pół godziny trzy razy "wrzucał" rydzykowi i jego
          rozgłóśni (moherowe berety i itp), bez sensu, to tylko wzmaga frustracje i
          rodzi agresje;
          wpieranie bliźnich jest bardzo szlachetne, w żaden sposób nie można umniejszać
          skali i wartości pomocy wośp dla dzieciaków, a konflikt zasadza sie w moim
          mniemaniu na poziomie medialnym, dobroczynność wszak nie wymaga głupawki jaka
          rozgrywa się we wszytskich odziałach telewizji publicznej w dniu finału, nie
          można mieć pretensji, że komuś nie pasuje "róbta co chceta", a innym tv trwam,
          jest demokracja
          apel do obu stron: róbie swoje jak potraficie najlepiej dla wspólnego dobra, bo
          ten biedny kraj nie wytrzyma następnej "wojny ideolo", która z personalnego
          konfliktu dwóch panów rozlewa sie na zindoktrynowane masy po OBU stronach
          barykady...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka