Dodaj do ulubionych

BB to rozrywka dla prymitywa

IP: 212.33.90.* 23.05.02, 12:12
Tak wczoraj wieczorem na TVP1 stwierdzili dwaj psychologowie społeczni.
A ja sie z nimi zgadzam w 100%.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 12:19
      Niestety nie ogladalem, ale z tematem watku calkowicie sie zgadzam :)

Pozdr.
      • mmpm Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 12:33
        Wobec tego witam serdecznie obu prymitywów na forum BB!
        • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 12:55
          z tego co widze to jest nas juz trzech :)) wiec witaj i Ty prymitywie :)
          • mmpm Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 13:07
            Mnie tu witać nie trzeba!
            Ja biedny debil, idiota, itp., a ostatnio nawet warzywko, wciąż tu jestem
            obecny.
            Ale to tak miło powitać nowych członków w klubie.
            • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 13:10
              Wyrazy szczerego wspolczucia co do Twoich problemow :)))

Pozdrawiam debila :)
              • mmpm Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 13:12
                Gość portalu: Kaziuk napisał(a):

> Wyrazy szczerego wspolczucia co do Twoich problemow :)))

Jakich problemów? Czyżbym czegoś nie zauważył? ;-)
                >
                > Pozdrawiam debila :)

Wzajemnie. ;-)
                • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 13:16
                  Przeciez to Ty o sobie piszesz ze jestes debilem, idiota i warzywkiem :)))
                  • mmpm Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 13:19
                    Ale nie widzę w tym żadnego problemu... ;-)))
                    • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 13:26
                      Dlatego wlasnie Ci wpolczuje :))))
                      • mmpm Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 13:32
                        Och, jak to miło, że ktoś się zainteresował biednym M, który traci czas na
                        prymitywną rozrywkę.;-)
                        A może jest jeszcze dla mnie ratunek??? Może nie jestem całkowicie stracony dla
                        społeczeństwa pogardzającego takimi mało elytarnymy rozrywkami? ;-)))
                        • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 13:39
                          Czy sie poswiecasz calkowicie tej rozrywce czy nie to juz Twoja sprawa, ja w to
                          nie wnikam :)) Jaki ratunek ? :)) przeciez piszesz ze nie masz z tym zadnego
                          problemu to i gut :))
                          • mmpm Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 13:44

> Czy sie poswiecasz calkowicie tej rozrywce czy nie to juz Twoja sprawa, ja w to
                            >
                            > nie wnikam :)) Jaki ratunek ? :)) przeciez piszesz ze nie masz z tym zadnego
                            > problemu

Myślałem, że jak kto wobec mnie współczujący, to i poratować zechce... A w jaki
                            sposób, to już moja głowa na to za mała... Oczekiwałem jakichś konstruktywnych
                            propozycji...

to i gut :))
                            Przepraszam, ale ja prymityw z obcych języków to tylko polski znam, i nie
                            zrozumiałem...:-)

• Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 13:50
                              ok. no to moze tak skoro uwazasz ze BB nie jest prymitywny to dlaczego ?:)

• mmpm Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 14:14
                                BB nie jest bardziej prymitywnyny, niż:
                                1. "Ich Troje" i większość zespołów muzyki pop
                                2. "Złotopolscy" i zdecydowana większość seriali (zdecydowana większość innych
                                programów też...)
                                3. "Malowany ptak" i wiele innych książek
                                4. Sejm i prawie wszyscy politycy (Seba górą!)
                                5. 92% społeczeństwa bez wyższego wykształcenia
                                6. Studenci, którzy z braku wolnej chaty uprawiają sex na korytarzu akademika
                                (miałem kiedyś takich sąsiadów...)
                                7. Ci z wyższym wykształceniem też... (długo by wymieniać dlaczego-zwłaszcz,
                                gdy wydają autorytatywne sądy o czymś, czego nie widzieli...)
                                8. I wszystko pozostałe...

BB nie odbiega, moim zdaniem, ogólnym poziomem od całości społeczeństwa
                                (bynajmniej nie tylko polskiego). Czy wobec tego WSZYSCY* JESTEŚMY PRYMITYWAMI
                                i WSZYSTKO JEST PRYMITYWNE? Zapewne tak...

*Taka malutka generalizacja

To ogólny wytwór kultury masowej - ot, tacy jesteśmy...
                                I dlatego lubię oglądać BB - bo to rozrywka na poziomie (przynajmniej moim...)

;-)))))

To może teraz - dlaczego BB jest prymitywny? ;-)
                                • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 14:56
                                  Uwazam ze jest prymitywny, poniewaz tym co decyduje o atrakcyjnosci tego
                                  programu, to autentycznosc pokazywania wszem i wobec ludzkich slabosci,
                                  atrakcyjnosc tego ze robi sie z czyjegos np. zalamania nerwowego (byc moze zbyt
                                  duze slowo) show ogladany przez tysiace. Przyjaznie ktore byc moze faktycznie sie
                                  tam nawiazuja sa poddawane probom, sztucznym probom kiedy ktos musi wyeliminowac
                                  kogos innego. Sklonnosc do tego ze im wiecej konfliktow, lez, tym lepiej itp. itd.
                                  Czy myslisz ze jezeli nie bylo by tego wszystkiego w programie to program ten byl
                                  by atrakcyjny ? A wszystko jest okraszone tym ze mozna wygrac pieniadze. Nie
                                  sadze ze uwazasz ze program jest na poziomie bo w rezultacie konczy sie wygrana
                                  pieniezna. A jezeli tak, to czy Ty zgodzilbys sie zeby na kilka miesiecy np.
                                  filmowano/podgladano Ciebie i Twoja rodzine, w imie tego ze powstanie z tego
                                  material (ogladany przez cala Polske) reprezentujacy jakis poziom ?
                                  • kapeco Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 15:11

> Uwazam ze jest prymitywny, poniewaz tym co decyduje o atrakcyjnosci tego
                                    > programu, to autentycznosc pokazywania wszem i wobec ludzkich slabosci,
                                    > atrakcyjnosc tego ze robi sie z czyjegos np. zalamania nerwowego (byc moze zbyt
                                    >
                                    > duze slowo) show ogladany przez tysiace. Przyjaznie ktore byc moze faktycznie s
                                    > ie
                                    > tam nawiazuja sa poddawane probom, sztucznym probom kiedy ktos musi wyeliminowa
                                    > c
                                    > kogos innego. Sklonnosc do tego ze im wiecej konfliktow, lez, tym lepiej itp. i
                                    > td.
                                    > Czy myslisz ze jezeli nie bylo by tego wszystkiego w programie to program ten b
                                    > yl
                                    > by atrakcyjny ? A wszystko jest okraszone tym ze mozna wygrac pieniadze. Nie
                                    > sadze ze uwazasz ze program jest na poziomie bo w rezultacie konczy sie wygrana
                                    >
                                    > pieniezna. A jezeli tak, to czy Ty zgodzilbys sie zeby na kilka miesiecy np.
                                    > filmowano/podgladano Ciebie i Twoja rodzine, w imie tego ze powstanie z tego
                                    > material (ogladany przez cala Polske) reprezentujacy jakis poziom ?

Popieram .

• mmpm Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 15:57

> Uwazam ze jest prymitywny, poniewaz tym co decyduje o atrakcyjnosci tego
                                    > programu, to autentycznosc pokazywania wszem i wobec ludzkich slabosci,
                                    > atrakcyjnosc tego ze robi sie z czyjegos np. zalamania nerwowego (byc moze zbyt
                                    >
                                    > duze slowo) show ogladany przez tysiace.

Znacznie bardziej na tego typu instynktach żerują tzw. telenowele dokumentalne,
                                    przy których relity to małe piwo... (a propos - postawi mi dzisiaj ktoś?;-) ).
                                    Poza tym - czy to dziwne, że ludzie karmieni przez wile lat całkowicie fikcyjną
                                    papką chcą oglądnąć wreszcie coś autentycznego (nawet jeśli to jest tylko r.
                                    shows)?

Przyjaznie ktore byc moze faktycznie s
                                    > ie
                                    > tam nawiazuja sa poddawane probom, sztucznym probom kiedy ktos musi wyeliminowa
                                    > c
                                    > kogos innego.

It's only game!

Sklonnosc do tego ze im wiecej konfliktow, lez, tym lepiej itp. i
                                    > td.
                                    > Czy myslisz ze jezeli nie bylo by tego wszystkiego w programie to program ten b
                                    > yl
                                    > by atrakcyjny ?
                                    A czy dziwi Cię, że przeciętny widz woli oglądnąć "Terminatora" niż film
                                    Bergmana? (ja też wolę...) Dlatego jestem w stanie zrozumieć prowokowanie
                                    konfliktów w celu podniesienia oglądalności, chociaż wkurza mnie, że wielokrotnie
                                    tv w tym przeginają...

A wszystko jest okraszone tym ze mozna wygrac pieniadze. Nie
                                    > sadze ze uwazasz ze program jest na poziomie bo w rezultacie konczy sie wygrana
                                    >
                                    > pieniezna.
                                    Pieniądz rządzi światem. Potraktujmy wobec tego BB jako teleturniej "Pół miliona
                                    bez rozumu"... :-)

A jezeli tak, to czy Ty zgodzilbys sie zeby na kilka miesiecy np.
                                    > filmowano/podgladano Ciebie i Twoja rodzine, w imie tego ze powstanie z tego
                                    > material (ogladany przez cala Polske) reprezentujacy jakis poziom ?

Ja straszny materialista jestem... Bez pieniędzy ani rusz.;-)

• Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 16:25
                                      > Znacznie bardziej na tego typu instynktach żerują tzw. telenowele dokumentalne,
                                      >
                                      > przy których relity to małe piwo... (a propos - postawi mi dzisiaj ktoś?;-) ).
                                      > Poza tym - czy to dziwne, że ludzie karmieni przez wile lat całkowicie fikcyjną
                                      >
                                      > papką chcą oglądnąć wreszcie coś autentycznego (nawet jeśli to jest tylko r.
                                      > shows)?

Ciagle argumentujesz przez porownania do "Ich Troje" "Telenowel" (uwazam ze to
                                      porownania nieadekwatne) - nie dajesz przez to zadnej konkretnej odpowiedzi na
                                      pytanie dlaczego uwazasz ze to program na poziomie, i ze nie jest prymitywny.

> Przyjaznie ktore byc moze faktycznie s
                                      > > ie
                                      > > tam nawiazuja sa poddawane probom, sztucznym probom kiedy ktos musi wyelim
                                      > inowa
                                      > > c
                                      > > kogos innego.
                                      >
                                      > It's only game!

Jezeli to jest gra, to jedynie gra na ludzkich zachowaniach, i manipulacja
                                      ludzkimi zachowaniami.

> Sklonnosc do tego ze im wiecej konfliktow, lez, tym lepiej itp. i
                                      > > td.
                                      > > Czy myslisz ze jezeli nie bylo by tego wszystkiego w programie to program
                                      > ten b
                                      > > yl
                                      > > by atrakcyjny ?
                                      > A czy dziwi Cię, że przeciętny widz woli oglądnąć "Terminatora" niż film
                                      > Bergmana? (ja też wolę...) Dlatego jestem w stanie zrozumieć prowokowanie
                                      > konfliktów w celu podniesienia oglądalności, chociaż wkurza mnie, że wielokrotn
                                      > ie
                                      > tv w tym przeginają...

I znowu to samo, ciagle porownujesz. O muzyce filmach ksiazkach, wszystko
                                      wrzucasz do jednego worka Zreszta czy ja mowie ze Ich Troje , Terminator, itp to
                                      cos na wysokim poziomie itp. Dyskutujemy o BB prawda ?

> A wszystko jest okraszone tym ze mozna wygrac pieniadze. Nie
                                      > > sadze ze uwazasz ze program jest na poziomie bo w rezultacie konczy sie wy
                                      > grana
                                      > >
                                      > > pieniezna.
                                      > Pieniądz rządzi światem. Potraktujmy wobec tego BB jako teleturniej "Pół milion
                                      > a
                                      > bez rozumu"... :-)

No w sumie to ja moglbym to tak potraktowac, ale Ty stoisz przeciez na innym
                                      stanowisku ? :)

> A jezeli tak, to czy Ty zgodzilbys sie zeby na kilka miesiecy np.
                                      > > filmowano/podgladano Ciebie i Twoja rodzine, w imie tego ze powstanie z te
                                      > go
                                      > > material (ogladany przez cala Polske) reprezentujacy jakis poziom ?
                                      >
                                      > Ja straszny materialista jestem... Bez pieniędzy ani rusz.;-)
                                      >

Bardzo wymijajace odpowiedz. Czyli innymi slowy za kase zgodzilbys sie na cos
                                      takiego tak ? bez obrazy, ale nie sadzisz ze to naprawde troche prymitywne ?

• mmpm Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 16:51

> Ciagle argumentujesz przez porownania do "Ich Troje" "Telenowel" (uwazam ze to
                                        > porownania nieadekwatne) - nie dajesz przez to zadnej konkretnej odpowiedzi na
                                        > pytanie dlaczego uwazasz ze to program na poziomie, i ze nie jest prymitywny.

Swoje zdanie napisałem wyżej, w cytowanym poście odniosłem się jedynie do Twoich
                                        argumetów mających dowieść, że BB jest prymitywny, dając przykład czegoś, co
                                        znacznie lepiej można pod Twoją argumentację podciągnąć.
                                        >
                                        >
                                        > Jezeli to jest gra, to jedynie gra na ludzkich zachowaniach, i manipulacja
                                        > ludzkimi zachowaniami.

Tak jak całe życie!!!

>
                                        >
                                        > I znowu to samo, ciagle porownujesz. O muzyce filmach ksiazkach, wszystko
                                        > wrzucasz do jednego worka Zreszta czy ja mowie ze Ich Troje , Terminator, itp
                                        > to
                                        > cos na wysokim poziomie itp. Dyskutujemy o BB prawda ?
                                        >

Prowokowanie konfliktów nie jest dla mnie argumentem przemawiającym za
                                        prymitywizmem programu. Całe życie to jedna wielka walka... W programie może
                                        trochę przejaskrawiona... (a może nie...)

>
                                        > No w sumie to ja moglbym to tak potraktowac, ale Ty stoisz przeciez na innym
                                        > stanowisku ? :)
                                        >
                                        Gdyby nie pieniądze, program nie byłby tak ciekawy - i tyle.

> Bardzo wymijajace odpowiedz. Czyli innymi slowy za kase zgodzilbys sie na cos
                                        > takiego tak ? bez obrazy, ale nie sadzisz ze to naprawde troche prymitywne ?

Dlaczego sądzisz, że jakoś znacząco odbiegam poziomem od studenta Boruckiego czy
                                        posła Florka oraz tych kilkudziesięciu tysięcy innych kandydatów do różnych
                                        reality, żebym nie dał się sfilmować jak oni? Skoro oni są prymitywni, to kto
                                        jeszcze nie jest?
                                        >

I na koniec przeczytaj mój ostatni post na tej stronie do Amisa i odnieś go też
                                        do siebie. I nie czuj się zmanipulowany...;-)
                                        • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 16:59
                                          I tez tam Ci odpisalem :))
                                          • mmpm Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 17:06
                                            Dzięki! Już znalazłem! ;-)
    • mawyr Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 13:17
      Gość portalu: Kracho napisał(a):

> Tak wczoraj wieczorem na TVP1 stwierdzili dwaj psychologowie społeczni.
      > A ja sie z nimi zgadzam w 100%.

A z którym się więcej zgadzasz : z tym co to nigdy nie oglądał takich programów
      czy z tym drugim?

• Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 13:22
        Ja to widze w ten sposob - BB to maszynka do robienia pieniedzy, oczywiscie do
        pewnego momentu. Jezeli nie tylko do robienia pieniedzy to do czego ?
        Rozrywka ? Pewnie ze jest to rozrywka - ale prymitywna.
        • mawyr Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 13:25

> Ja to widze w ten sposob - BB to maszynka do robienia pieniedzy, oczywiscie do
          > pewnego momentu. Jezeli nie tylko do robienia pieniedzy to do czego ?
          > Rozrywka ? Pewnie ze jest to rozrywka - ale prymitywna.

Prymitywna jest też jazda na hulajnodze.
          • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 13:29
            No trudno upatrywac w jedzie na hulajnodze jakis bardziej ambitniejszych
            celow :))
            • mawyr Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 13:32

> No trudno upatrywac w jedzie na hulajnodze jakis bardziej ambitniejszych
              > celow :))
              Ale też jest rozrywką i szkoda że nie widziałeś jakie cuda młodzi na hulajnogach
              wyprawiają

• Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 13:39
                No ok :) ale jak to sie ma do BB ? :)
                • mawyr Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 13:52

> No ok :) ale jak to sie ma do BB ? :)

Tak jak stwierdzenie człowieka który nigdy to nie oglądał .

• Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 13:54
                    Oczywiscie ze ogladalem (kilka razy - pierwsza edycje), jak inaczej moglbym
                    sadzic ze cos jest prymitywne ? :))
                    • mawyr Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 14:02

> Oczywiscie ze ogladalem (kilka razy - pierwsza edycje), jak inaczej moglbym
                      > sadzic ze cos jest prymitywne ? :))
                      Przeczytaj mój pierwszy post a zobaczysz że to nie o Ciebie chodzi:-)))

• Gość: max Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 15:47
                Przeżyłem już jedną modę na hulajnogi.Potem ich długo nie było i mówiło się,że
                wykrzywiają kręgosłup.
    • Gość: ugugunan SUPER EKSPRES IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 23.05.02, 13:27
      Witam!

Gadające głowy dowiedziały się, że BB to rozrywka dla prymitywów z wywiadu jaki
      Hydrant udzielił Super Expresowi.
      • Gość: Kaziuk Re: SUPER EKSPRES IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 13:35
        Ani nie ogladalem zadnego programu na ten temat, ani nie czytalem. Chyba kazdy
        ma prawo wypowiedziec sie co sadzi o tym programie, zarowno ten ktory uwaza ze
        BB jest ok, jak i ten ktory uwaza ze program nie jest ok :)) prawda ? :)
        • mmpm Re: SUPER EKSPRES 23.05.02, 13:38
          Skoro jednak wyzywasz ludzi to oglądających od prymitywów, nie dziw sie, że
          możesz zostać potraktowany tak samo...
          • Gość: Kaziuk Re: SUPER EKSPRES IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 13:45
            Wyzywac.. zbyt ostro powiedziane. Oczywiscie ze nie mozna generalizowac. Ale
            jezeli jest duze grono osob ktore po prostu zyja tym (kupuja gazety, plyty,
            autentycznie przezywaja to co sie dzieje w programie) to mysle ze cos z tymi
            osobami jest nie tak.
            • mmpm Re: SUPER EKSPRES 23.05.02, 13:51

> Wyzywac.. zbyt ostro powiedziane.

Epitet ten do najprzyjemniejszych nie należy...

>Oczywiscie ze nie mozna generalizowac.

Co jednak uczyniłeś...

Ale
              > jezeli jest duze grono osob ktore po prostu zyja tym (kupuja gazety, plyty,
              > autentycznie przezywaja to co sie dzieje w programie)

Wolę BB niż "Ich Troje"... :-)))

>to mysle ze cos z tymi
              > osobami jest nie tak.

Polecam Biblię: źdźbło w cudzym oko etc.
              • Gość: Kaziuk Re: SUPER EKSPRES IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 15:05
                mmpm napisał(a):

> Gość portalu: Kaziuk napisał(a):
                >
                > > Wyzywac.. zbyt ostro powiedziane.
                >
                > Epitet ten do najprzyjemniejszych nie należy...

> Co jednak uczyniłeś...

ok. fakt przyznaje ze bylo to niefortunne

>
                > Ale
                > > jezeli jest duze grono osob ktore po prostu zyja tym (kupuja gazety, plyty
                > ,
                > > autentycznie przezywaja to co sie dzieje w programie)
                >
                > Wolę BB niż "Ich Troje"... :-)))

myslisz ze BB, "Ich Troje" itp. to tylko kwestia gustu ? :)

> >to mysle ze cos z tymi
                > > osobami jest nie tak.
                >
                > Polecam Biblię: źdźbło w cudzym oko etc.

Takim stwierdzeniem to mozna kazda dyskusje zamknac
          • kapeco Re: SUPER EKSPRES 23.05.02, 14:11
            mmpm napisał(a):

> Skoro jednak wyzywasz ludzi to oglądających od prymitywów, nie dziw sie, że
            > możesz zostać potraktowany tak samo...

Kaziuk nie nazywa oglądajacych BB prymitywami.
            Kaziuk nazywa prymitywami tych, których to bawi. I ma rację.
            BB należy oglądać ze zgrozą,jak dawne filmy o postepowaniu w razie ataku
            nuklearnego. Zgroza, ale trzeba się z nią zapoznać. Inaczej różni Kenie, Frytki
            i tacy inni szybko sprawią, że świat bez wódki będzie nie do przyjęcia.

• mmpm Re: SUPER EKSPRES 23.05.02, 14:25
              kapeco napisał(a):

> Kaziuk nie nazywa oglądajacych BB prymitywami.
              > Kaziuk nazywa prymitywami tych, których to bawi.

Rzeczywiście, przyznaję rację.

I ma rację.
              > BB należy oglądać ze zgrozą,jak dawne filmy o postepowaniu w razie ataku
              > nuklearnego. Zgroza, ale trzeba się z nią zapoznać.

Można jaśniej? Taki prymityw, jak ja, którego bawi oglądanie BB, nie bardzo
              zrozumiał...

Inaczej różni Kenie, Fryt
              > ki
              > i tacy inni szybko sprawią, że świat bez wódki będzie nie do przyjęcia.

A teraz jest????? ;-)))
              A propos - Noname, Aśka, Iwa - dzie wy dzisiaj jesteście?

>
              >

• mawyr Re: SUPER EKSPRES 23.05.02, 14:35
                mmpm napisał(a):

>> A propos - Noname, Aśka, Iwa - dzie wy dzisiaj jesteście?

A może po baniaku na jedną nogę a potem na drugą bo zjawił sie duch, wieszcz,
                Wernychora, wosz ełnd gol , trzy w jednym, ciężko strawny- "F", ja muszę na
                dobre trwienie. No to hlup, hlup.

• mmpm Re: SUPER EKSPRES 23.05.02, 15:59
                  mawyr napisał(a):

> No to hlup, hlup.
                  >
                  No to chlup w ten prymitywny dziób!
                  Postawisz jeszcze jednego?
                  :-)
                • n0name Re: SUPER EKSPRES 23.05.02, 16:18
                  mawyr napisał(a):

> mmpm napisał(a):
                  >
                  > >> A propos - Noname, Aśka, Iwa - dzie wy dzisiaj jesteście?
                  >

mawyr... a napijesz sie ze mna wodki?.... ;D
              • kapeco Re: SUPER EKSPRES 23.05.02, 14:50
                mmpm napisał(a):

> kapeco napisał(a):
                >
                > > Kaziuk nie nazywa oglądajacych BB prymitywami.
                > > Kaziuk nazywa prymitywami tych, których to bawi.
                >
                > Rzeczywiście, przyznaję rację.
                >
                > I ma rację.
                > > BB należy oglądać ze zgrozą,jak dawne filmy o postepowaniu w razie ataku
                > > nuklearnego. Zgroza, ale trzeba się z nią zapoznać.
                >
                > Można jaśniej? Taki prymityw, jak ja, którego bawi oglądanie BB, nie bardzo
                > zrozumiał...
                >
                > Inaczej różni Kenie, Fryt
                > > ki
                > > i tacy inni szybko sprawią, że świat bez wódki będzie nie do przyjęcia.
                >
                > A teraz jest????? ;-)))
                > A propos - Noname, Aśka, Iwa - dzie wy dzisiaj jesteście?
                >
                > >
                > >
                >

Co kogo bawi ?!? Rzeczywiście można długo się spierać.
                Że czasami trzeba wypić, to fakt.
                Pozdrawiaam.
              • Gość: Kaziuk Re: SUPER EKSPRES IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 15:07
                Oki no to po jednym :)))
            • harpia1 Re: SUPER EKSPRES 23.05.02, 19:18
              kapeco napisał(a):

> Kaziuk nazywa prymitywami tych, których to bawi. I ma rację.
              > BB należy oglądać ze zgrozą,jak dawne filmy o postepowaniu w razie ataku
              > nuklearnego.

Osama, Hitler, Mussolini czy Stalin?
              Pozwól, że sami będziemy decydować o tym, jak patrzymy na różne programy, w tym
              BB. Nie bardzo masz prawo narzucania, jak "należy" oglądać to czy tamto...

I wiesz... Ja wolę oglądać BB właśnie na wesoło, traktować jak rozrywkę, niż
              śmiertelnie poważnie. O takich, co to traktują śmiertelnie poważnie, któryś z
              przedmówców powiedział, że "coś z nimi jest nie tak" :))))

Więcej luzu życzę :)

H.

• kapeco Re: SUPER EKSPRES 24.05.02, 11:53
                harpia1 napisał(a):

> kapeco napisał(a):
                >
                > > Kaziuk nazywa prymitywami tych, których to bawi. I ma rację.
                > > BB należy oglądać ze zgrozą,jak dawne filmy o postepowaniu w razie ataku
                > > nuklearnego.
                >
                > Osama, Hitler, Mussolini czy Stalin?
                > Pozwól, że sami będziemy decydować o tym, jak patrzymy na różne programy, w tym
                >
                > BB. Nie bardzo masz prawo narzucania, jak "należy" oglądać to czy tamto...
                >
                > I wiesz... Ja wolę oglądać BB właśnie na wesoło, traktować jak rozrywkę, niż
                > śmiertelnie poważnie. O takich, co to traktują śmiertelnie poważnie, któryś z
                > przedmówców powiedział, że "coś z nimi jest nie tak" :))))
                >
                > Więcej luzu życzę :)
                >
                > H.
                >

Dzięki.
                Zgadzam się. Słowo "należy" było tu nie na miejscu.
                Na codzień, zawodowo stykam sie z wersją live BB i może to nie pozwala mi
                patrzeć na wesoło na wersję show. Znam bowiem dobrze reality.
                Nie potępiam nikogo, kogo bawi BB w telewizorze.
                Pozdrawiam.
      • mmpm Re: SUPER EKSPRES 23.05.02, 13:35
        A ja myślałem, że to tylko wydebilowany bóg uważa wszystko za idiotyzm... ;-)

PS. Dawno Cię tu nie było...
        • Gość: ugugunan Re: SUPER EKSPRES IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 23.05.02, 14:08
          mmpm napisał(a):

> A ja myślałem, że to tylko wydebilowany bóg uważa wszystko za idiotyzm... ;-)
          >
          > PS. Dawno Cię tu nie było...

Wyszedłem z wnuczką na hulajnogę.

Ale była jazda - mówię wam Hard Core!
    • Gość: amis Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.pik-net.pl 23.05.02, 15:58
      Niestety nie bardzo rozumiem o co chodzi w tej dyskusji, bowiem nikt nie zdefiniował pojęć prymityw i
      prymitywna rozrywka. Niejaki Kaziuk napisał wprawdzie, że:
      > Uwazam ze {program BB} jest prymitywny, poniewaz tym co decyduje o atrakcyjnosci tego
      > programu, to autentycznosc pokazywania wszem i wobec ludzkich slabosci, atrakcyjnosc tego ze
      > robi sie z czyjegos np. zalamania nerwowego (byc moze zbyt duze slowo) show ogladany przez
      > tysiace. Przyjaznie ktore byc moze faktycznie sie tam nawiazuja sa poddawane probom, sztucznym
      > probom kiedy ktos musi wyeliminowac kogos innego. Sklonnosc do tego ze im wiecej konfliktow,
      > lez, tym lepiej itp. itd.... A wszystko jest okraszone tym ze mozna wygrac pieniadze.
      Nie wiem jednak nadal, czy aby program był prymitywny, musi spełniać wszystko co powyżej
      zacytowane, czy też wystarczy sama możliwosć wygrania pieniędzy z jednoczesnym ukazywaniem
      ludzkich słabosci.
      A czy w takim razie każdy program, nie mający powyższych cech nie jest prymitywny?
      Ja na przykład wolę pooglądać sobie wieczorem BB niż "Sprawę dla reportera" lub serial "Samo
      życie". Wiem, że dla trenowania wyobraźni powinienem chwycić się za jakąs książkę (czy może to być
      4 tom H.Pottera, czy też musi być to cos ambitniejszego?), ale chyba sie na to nie zdobędę. Czytaniu
      pozostawiam obecnie jedynie długie zimowe wieczory. Czy jestem zatem prymitywem?

Pozdrowienia

amis

A jezeli tak, to czy Ty zgodzilbys sie zeby na kilka miesiecy np.
      filmowano/podgladano Ciebie i Twoja rodzine, w imie tego ze
      powstanie z tego
      material (ogladany przez cala Polske) reprezentujacy jakis poziom ?
      • mmpm Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 16:10
        Gość portalu: amis napisał(a):

> Niestety nie bardzo rozumiem o co chodzi w tej dyskusji, bowiem nikt nie zdefin
        > iował pojęć prymityw i
        > prymitywna rozrywka.

Sorry, dla mnie to nie była żadna dyskusja. Z nudów robiłem sobie jaja (wiem -
        nie powinienem, ale nie mogłem się powstrzymać...), ale chyba niektórzy
        potraktowali to zbyt poważnie...
        Potraktuj to wszystko, co napisałem w tym wątku, z duuuuuużym przymrużeniem oka.:-
        ) (Może z wyjątkiem tego, że nie lubię, jak mnie się wyzywa od prymitywów z
        powodu moich gustów.)

Pozdro.
        • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 16:33
          Aha no to jezeli wszystko co tutaj napisales to robienie sobie jaj z nudow, to
          proponuje dac sobie spokoj z dalsza dyskusja. Co do wyzywania od prymitywow to
          chyba sobie juz wyjasnilismy prawda ? Jezeli nie masz nic do powiedzenia to po
          prostu sie nie wypowiadaj.
      • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 16:40
        Powtarzam jeszcze raz, ze chodzi mi glownie o to dlaczego uwazam ze program
        jako taki jest prymitywny :) + to, ze jezeli ktos robi mi klotnie z powodu
        dlugiego pobytu w pracy, bo nie zdazy na program BB, kandyduje do bycia
        niespelna rozumu :) Nie potrafisz sobie odpowiedziec na pytanie czy program
        jest prymitywny/na poziomie/cos wnoszacy ? Jezeli nie to nie sugeruj sie moimi
        slowami :) bo nie o to tutaj chodzi. A jezeli potrafisz to po prostu wypowiedz
        sie co o tym msylisz :) to wszystko :)

• mmpm Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 17:05

> Powtarzam jeszcze raz, ze chodzi mi glownie o to dlaczego uwazam ze program
          > jako taki jest prymitywny :) + to, ze jezeli ktos robi mi klotnie

Kótnię? Tę miłą wymianę zdań prawie bez żadnych bluzgów uważasz za kłótnię?:-)

z powodu
          > dlugiego pobytu w pracy, bo nie zdazy na program BB, kandyduje do bycia
          > niespelna rozumu :)
          To już chyba przerabialiśmy...

Nie potrafisz sobie odpowiedziec na pytanie czy program
          > jest prymitywny/na poziomie/cos wnoszacy ?

Program jest na moim poziomie poziomie i daje mi rozrywkę.;-) Wystarczy?

Jezeli nie to nie sugeruj sie moimi
          > slowami :) bo nie o to tutaj chodzi. A jezeli potrafisz to po prostu wypowiedz
          > sie co o tym msylisz :) to wszystko :)

Wyluzuj trochę, więcej poczucia humoru, nie traktuj wszyskiego tak poważnie...;-
          ))) BB to program rozrywkowy:-). Bawię się przy jego oglądaniu, bawię się
          dyskutując o nim... O to przecież w tym wszystkim chodzi, prawda?

Jeżeli w czymś uraziłem, głęboko proszę o wybaczenie!;-)
          (A prymitywa w dalszy ciągu uważam za obelgę....)
          >

• Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 17:16
            Klotnia odnosila sie do sytuacji z zycia, a nie do Ciebie :) Reszta .. uwazasz
            ze jest na Twoim poziomie itd. itp. ale nie potrafisz podac jednego argumentu
            co w programie reprezentuje ten poziom :)). Uwazasz za argumentacje
            stwierdzenia typu .. ale ich troje tez jest takie.. ale telenowele tez sa
            takie.. ale filmy typu terminator tez sa takie :))))) Co do wyluzowania ciezko
            mnie jest wyprowadzic z rownowagi :))) a teraz spadam na chate bo tam na mnie
            zimne pifffko i goraca kobieta czeka :)) ciao :)
            • mmpm Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 17:29

> Klotnia odnosila sie do sytuacji z zycia, a nie do Ciebie :) Reszta .. uwazasz
              > ze jest na Twoim poziomie itd. itp. ale nie potrafisz podac jednego argumentu
              > co w programie reprezentuje ten poziom :)). Uwazasz za argumentacje
              > stwierdzenia typu .. ale ich troje tez jest takie.. ale telenowele tez sa
              > takie.. ale filmy typu terminator tez sa takie :)))))

Po prostu - większość ludzi to akceptuje, "konsumuje". A trudno mi się zgodzić z
              określaniem większości społeczeństwa jako prymitywnych... (jakiekolwiek ono by
              nie było) i wytworzenie się jakichś elyt będących "ponad tym"... To, co akceptuje
              większość, staje się normą - czy to się komuś podoba, czy nie... Reality oglądają
              ludzie ze wszystkich grup społecznych - i stały się one codziennością...

Co do wyluzowania ciezko
              > mnie jest wyprowadzic z rownowagi :))) a teraz spadam na chate bo tam na mnie
              > zimne pifffko i goraca kobieta czeka :)) ciao :)

A ja tu jeszcze dwie godziny... Ale za to weekend wolny... :-)

• Gość: amis Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.pik-net.pl 23.05.02, 17:07
          A więc tak zupełnie serio nie uważam, że BB sam w sobie jest prymitywny (w
          znaczeniu nic nie wnoszący, nie pozwalający wyciągać wniosków na życie). W tym
          znaczeniu bardziej prymitywny jest mecz piłki noznej (nawet ten o mistrzostwo
          świata) a przecież ogladać go będą miliardy (prymitywów).

Jeśli ktoś ogląda cokolwiek, nie rozumiejąc co ogląda (to samo odnosi się do
          czytania), to niezależnie jak wartościowy będzie to program, oglądanie to nic mu
          nie da. No moze będzie mógł się pochwalić znajomym jaki to on kulturalny.

Ja oglądam BB tzw. chłodnym okiem. Nie utożsamiam sie z uczestnikami. Jest to dla
          mnie źródło obserwacji ludzi, żyjących w warunkach w pewnym sensie ekstremalnych.
          Źródłem lepszym niż film (który jest realizowany w szczegółach według wymyślonego
          scenariusza). Nie znaczy to jednak, że nie doceniam zalet filmu, reportarzu,
          wreszcie innych programów, tyle tylko, że mają one inne zalety niż BB. Nie
          uważam, aby program był bardziej niemoralny niż inne, a właśnie zaciekłe dyskusje
          moralistów sprowokowały mnie do oglądania.

Czy taka wypowiedź cię zadowala?

Pozdrowienia

amis
        • harpia1 Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 19:26

> jezeli ktos robi mi klotnie z powodu
          > dlugiego pobytu w pracy, bo nie zdazy na program BB, kandyduje do bycia
          > niespelna rozumu :)

No i czego czepiasz się nas? :))) Jesli ktoś Ci robi awantury, to chyba nie my??
          A to, z kim się wiążesz, też świadczy o Tobie :) A nie o nas :)

> a teraz spadam na chate bo tam na mnie
          > zimne pifffko i goraca kobieta czeka :))

Czeka..? To pospiesz się, bo jak się zacznie BB, to przestanie czekać :)))))))

ROTFL

Pozdrrr.....
          HArpia
          • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 19:39
            > No i czego czepiasz się nas? :))) Jesli ktoś Ci robi awantury, to chyba nie my?
            > ?
            > A to, z kim się wiążesz, też świadczy o Tobie :) A nie o nas :)

Czy przeczytales dokladnie co napisalem ? czy nie rozumiesz ze to byl przyklad,
            ktorym chcialem zobrazowac swoja argumentacje ? Czy gdzies napisalem ze winie was
            za cokolwiek, a tym bardziej za to zdarzenie ? :))) Czy gdzies tez wspomnialem ze
            ta sytuacja dotyczyla osoby z ktora jestem zwiazany ? :)))

>
            > Czeka..? To pospiesz się, bo jak się zacznie BB, to przestanie czekać :)))))))
            >
            > ROTFL

Mamy ciekawsze zajecia niz ogladanie telewizji :)))

Pozdr.
            • harpia1 Re: BB to rozrywka dla prymitywa 24.05.02, 12:41

> > No i czego czepiasz się nas? :))) Jesli ktoś Ci robi awantury, to chyba ni
              > e my?
              > > ?
              > > A to, z kim się wiążesz, też świadczy o Tobie :) A nie o nas :)
              >
              > Czy przeczytales dokladnie co napisalem ?

A może Ty byś uważnie chociaż nick przeczytał.... To byś się może do mnie w
              rodzaju męskim nie zwracał...

> czy nie rozumiesz ze to byl przyklad,

Nie, bo na przykład to nie wyglądało :)))

>
              > ktorym chcialem zobrazowac swoja argumentacje ? Czy gdzies napisalem ze winie w
              > as
              > za cokolwiek, a tym bardziej za to zdarzenie ? :))) Czy gdzies tez wspomnialem
              > ze
              > ta sytuacja dotyczyla osoby z ktora jestem zwiazany ? :)))
              >
              > >
              > > Czeka..? To pospiesz się, bo jak się zacznie BB, to przestanie czekać :)))
              > ))))
              > >
              > > ROTFL
              >
              > Mamy ciekawsze zajecia niz ogladanie telewizji :)))
              >
              > Pozdr.

Pozdrrr...
              H.
              • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 15:16
                harpia1 napisał(a):

> A może Ty byś uważnie chociaż nick przeczytał.... To byś się może do mnie w
                > rodzaju męskim nie zwracał...

Mialem na mysli wielkiego drapieznego ptaka wiec moglem uzyc rodzaju meskiego :)

> > czy nie rozumiesz ze to byl przyklad,
                >
                > Nie, bo na przykład to nie wyglądało :)))

No to teraz wiesz ze to byl przyklad :)

Pozdrawiam
                • harpia1 Re: BB to rozrywka dla prymitywa 24.05.02, 15:35

> harpia1 napisał(a):
                  >
                  > > A może Ty byś uważnie chociaż nick przeczytał.... To byś się może do mnie
                  > w
                  > > rodzaju męskim nie zwracał...
                  >
                  > Mialem na mysli wielkiego drapieznego ptaka wiec moglem uzyc rodzaju meskiego :
                  > )

Nie mogłeś :)
                  Czy jeśli spotkasz kogoś o nicku "karp", to będziesz się do niego zwracał w
                  rodzaju żeńskim, bo pomyślisz "ryba"?? :O

>
                  > > > czy nie rozumiesz ze to byl przyklad,
                  > >
                  > > Nie, bo na przykład to nie wyglądało :)))
                  >
                  > No to teraz wiesz ze to byl przyklad :)

Uhm :) A Ty wiesz, że był kiepski ;)

>
                  > Pozdrawiam

Ja również...
                  H.

• Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 16:19
                    > Nie mogłeś :)
                    > Czy jeśli spotkasz kogoś o nicku "karp", to będziesz się do niego zwracał w
                    > rodzaju żeńskim, bo pomyślisz "ryba"?? :O

Ok. Przepraszam ze pomylilem Twoja plec.:)

> Uhm :) A Ty wiesz, że był kiepski ;)

Kiepski przyklad na co ? Kilka postow wyzej zinterpretowalas moja wypowiedz jako
                    obwinianie was o taka sytuacja jaka miala autentycznie miejsce. Wiec skoro teraz
                    wiesz ze to byl tylko przyklad do jakich zachowan czasami prowadzi BB, to o jaki
                    rodzaj kiepskosci przykladu Ci chodzi ? :)

Pozdrawiam
    • poyeb Re: BB to rozrywka dla prymitywa 23.05.02, 16:43
      POYEB POLECA UCZESTNIKOM DYSKUSJI ZAKOSZTOWANIA CIPECZKI. ALLELUJA I DO PRZODU!
      • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 16:48
        Kosztowac bede :)) ale jak wroce do domu :))
        • Gość: Margaret Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 23.05.02, 18:54

> Kosztowac bede :)) ale jak wroce do domu :))

ROTFL
          ;D, i to ma byc niby dyskusja na poziomie, a Bb-jest prymitywne ;)))))))))))

• Gość: Sachmet Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.chello.pl 23.05.02, 18:58
            No właśnie, albo to:

>a teraz spadam na chate bo tam na mnie
            >zimne pifffko i goraca kobieta czeka :)) ciao :)

;)))))))))))))
            • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 19:18
              A coz w tym takiego nietypowego/prymitywnego ? Powrot do domu, i do ukochanej
              zony mam w jakis bardzo elokwentny sposob wyrazac ? :)))) bez przesady :))

Pozdrawiam
          • Gość: Kaziuk Re: BB to rozrywka dla prymitywa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 19:16
            Nawet gdybym tutaj tysiac postow naplodzil to i tak bys sie do tego
            doczepila :) Zreszta to byla neutralna odpowiedz dla pikantej odzywki
            poyeba :))) (ten ostatni jest obdarzony po prostu specyficznym poczuciem
            humoru, ale to wciaz humor) :))

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka