Gość: pluszak IP: *.zachem.com.pl 27.05.02, 13:30 Wg. Sołtysika jest taka dolina (podobno nawet często tam bywa) ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nabialowiec Re: Gdzie w Zakopanem jest 27.05.02, 13:47 Ja kojarzę tylko halę Krupową, ale to chyba pasmo babiogórskie, nie? A Sołtysik - no cóż, to taki Pereszczako Puszczański, a niech go Przysłop Przy- Miętusi;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 27.05.02, 14:15 Witaj Nabialowiec! Zlewkę miałem wczoraj z sołtysika jak się zastanawiał czy to Zakopane czy nie Zakopane. Kurcze ale erudyta z niego. Na rowerze boi się jechać, monety jakieś trefne po kieszeniach nosi, zgrywa się na nie wiem jakiego luzaka i turystę dla którego wizyty Zakopanem są na porzadku dziennym a tu taka gafa. Panie Sołtysik; jest tylko ul. krupówki a doliny są różniaste: Strążyska, Kościeliska, Chochołowska, Małej Łąki, Tomanowa itp. itd. no ale nie Krupówki. Oj promocji do następnej klasy z geografii Polski to by się nie dostało... Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Gdzie w Zakopanem jest 27.05.02, 15:01 Pozdrawiam kolegę górala - my to jednak mamy wspólne tematy, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 07:44 of kors że tak ;), szkoda tylko że po zakończeniu BB nie będzie komu d*** obrobić :( Może bedzie znowu jakiś inny reality szoł, a moze programik K. Wojewódzkiego bedzie w miarę. Wczoraj na Interii namierzyłem sondę o tym którego rezysera najbardziej cenisz. Zgadnik kto jest na 1st miejscu???? Odpowiedź brzmi ... mistrz Bareja :)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Gdzie w Zakopanem jest 28.05.02, 08:43 Łaaaaaaaa...., pardon za ziewnięcie - kto mnie wołał, czego chciał? A, Bareja - to co innego. Po Twojej wiadomości wzrosną na giełdzie akcje Interii;-)) Już my Pluszaku cos wymyślimy - a i inni coś dorzucą (ukłony MMPM); grunt to przepisy BHP;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 09:48 oj chyba słabo coś z tymi akcjami interii poleciały po wejściu na giełdę na łeb na szyję. co za porąbana pogoda dzisiaj i do tego zaspałem i spozniłem się do roboty. Oj byle do wakacji, urlopu ... Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Gdzie w Zakopanem jest 28.05.02, 10:02 Ja w czwartek wybywam w Beskid Sądecki - tylko 4 dni, ale zawsze... Przy okazji "tatrzańskich" nazw, mała historyjka z życia wzięta: Pewnien mój wesoły kolega chodził sobie po TPN i pytał turystów jak dojść do Hali Góreckiej. Gwoli wyjaśnienia - Hala Górecka to jedno z większych handlowych miejsc w Poznaniu. No i wyobraź sobie, że znalazło się kilku palantów, którzy pokazywali mu drogę na mapie Tatr;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 10:12 niezły motyw!!! a mi z kolei najbardziej chce się śmiac jak przypomnę sobie wypad w Karkonosze i wejście na Śniezkę i idacą na ta samą górkę co ja pewna rodzinkę. zastanawiałem się skad oni sie urwali (bo wykluczyłem teleport znad morza) - goście szli w klapkach - tzw. "japonkach", normalnie jazda na maxa. w sumie karkonosze to szajsowe góry - no bo co powiedziec o tym jak idziesz sobie szlakiem przyjaźni polsko czeskie (czy moze słowackiej0 a tu zza górki wyjezdza star jadąc szlakiem - normalnie porażka. Dlatego wolę Tatry na 1 V lub boze ciało albo we wrześniu lub Bieszczady we wrześniu (mało ludzi, spokój niktr nikomu d*** nie truje) Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Gdzie w Zakopanem jest 28.05.02, 10:50 Tak, góry to jest to, co nabiałowce lubią najbardziej - no i oscypki rzecz jasna;- )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 12:14 oo! oscypki to sa sakramencko dobre!!! taj jak piow żywiec (bo tatra jest do d*** tak jak piwko gulczas - nie zebym próbował ale znajomy sie skusił) Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Gdzie w Zakopanem jest 28.05.02, 12:21 Tylko Kolego, tak do jednej paletki dziennie;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 12:36 jak widzę tych przygłupów z tej rteklamy to odchodzi mi na to piwko apetyt. Normalnie jakbym widział pijaków co zawsze chleja piwsko i bełty u mnie przy garażach. To piwo jest u mnie zdyskwalifikowane bo: gulczas wywołuje u mnie odruch wymiotny (a jest na puszcze) a reklama jest do d**** a poza tym co to za browar jabłonowo (czy coś w tym stylu). to już chyba nie Polska ;) co innego to reklama królewskiego, goście z jajami, reklama z jajem, a piwko choc średnie, ale zawsze po nim mam "fazę" Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Gdzie w Zakopanem jest 28.05.02, 12:45 A ja emfazę i embank - a potem pozostaje pisuar i lać tylko po ściance, a piana na dwa palce;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Gdzie w Zakopanem jest 28.05.02, 15:32 Gość portalu: pluszak napisał(a): > browar jabłonowo (czy coś w tym stylu). to już chyba nie Polska ;) Dżabłonowo Pomorskie - toż to samo województwo!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 12:19 Nabiałowiec! tak w górki jeździsz a w Jaskini Lodowej Krakowskiej w Tatrach byłeś albo w Wąwozie Kraków w cześci nieudostępnionej (za szlabanikiem). jesli nie to polecam. wypasik to mało powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Gdzie w Zakopanem jest 28.05.02, 12:26 Nie, no tam nie byłem - ale zapuściłem się za to na Mięguszowiecki - polecam zwłaszcza, że jak nie ma szlaku, to i "turystów" w typie klapki-japonki nie uświadczysz. Ale z podpowiedzi chętnie skorzystam - daj Buddo niebawem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 12:47 no ale zeby iść na nieudostepniony fragment wawozu kraków to trzeba troszke liny wziąć, dużo prowiantu i najlepiej zrobić sobie wycieczke 2-dniowa z noclgiem w wąwozie, bo jest tam dość cięzko jak idzie się z plecakiem. No i podstawa to dobra mapa - najlepiej 1:10000 sztabu WP. Smaczku dodają tam progi bo w ogóle ten szlak p. Zwoliński nazywał szlakiem 13-tu progów. No i progi najpierw mają po 1m, potem 2,5 a na koniec doszliśmy do takiego 2-stopniowego co miał chyba z 8m. Gdyby nie czekanik i lina na wciagniecie plecaków to było by cięzko (jest tak mniej więcej w połowie, a potem się cofnęliśmy bo juz była chyba 19.30 a były następne). tak przy okazji po drodze polecam zboczyc na Przełecz za Saturnem - jest tam bajka trawka, nic tylko leżeć i piwko sączyć - normalnie lepsza niz na polu golfowym. No i jezeli czujesz się na siłach to idac wąwozem do końca możesz po bardzo stromym podejściu dotrzeć w okolicę jaskini Lodowej. lód utrzymuje się tam przez cały rok, no a zejscie na dolne piętra jaskini wymaga poposiadania tak z 25 m liny i ciutkę sprzętu. No a bez dobrej mapy jaskini nie znajdziesz. Ja z bratem szukaliśmy jej chyba z 1h. Ale było warto, z tym ze doszliśmy tam zbaczając ze szlaku z koscieliskiej na Ciemniak (bo jaskinia jest od wsch strony masywu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 12:48 mięguszowiecki to jest tam w okolicach mnicha (o ile się nie mylę) Od której strony szliście i dokad doszliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Gdzie w Zakopanem jest 28.05.02, 13:02 Tak masz rację, to okolice Mnicha, no i szlismy od Morskiego Oka (chyba, bo to już dziesięć lat temu nazad)- do samiućkiego końca. Mnie to się marzy Kazalnica, albo Czarne Ściany;-)) A wiesz jakie jest najbardziej popier...ne marzenie mojego znajomego - zakłusować na pstrąga, wdrapać się z nim na Mnicha (podobno jest wariant bez sprzętu), rozpalić tam ognicho i wezwać przez komórę helikopter GOPR, w charakterze taksówki. To byłaby chyba najdroższa taksa w jego marnym życiu;-)) A wielce szanowny Kolega taterniczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 13:27 no nie zaraz tam taterniczy, ale owego czasu miałem okazję połazić po jaskiniach na jurze, no a tak ze trzy latka temu z bratem na wypasik pojechaliśmy w Tatry (Młody trochę się wspina i trochę sprzętu ma a resztę pożyczylismy od znajomego). No ale jechaliśmy na takie spokojniejsze wypady, choć góralka u której byliśmy trochę sie przestraszyła jak wyładowalismy sprzęt z samochodu (bo w planach mieliśmy właśnie Lodową). Co do tego mnicha to jest tam 1 prostsza trasa ale tez trzeba by tam "przepinkę" zrobić by tak na 95% bezpiecznie wejść, no a juz najwieksza zabawa to by było zjechać na "Ósemce" (takie urządzonko do zjazdu) z mnicha na dół. niestety na mnichu nie byłem, ale moze kiedyś... choć w sumie najpierw wolałbym Gerlach (tyle ze tam to trzeba by wynajać przewodnika, bo jak iść bez niego i coś się stanie to trzeba pokryć akcję ratowniczą - jakiś Duńczyk podobno zabulił w przeliczeniu na polskie coś około 12000PLN a na taka rozrzutność mnie nie stać) Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Gdzie w Zakopanem jest 28.05.02, 13:37 Oj to poszedłbym z torbami. Ja bardzo dawno temu podjąłem jakieś takie niesmiałe pierwsze próby wspinaczki, potem to upadło, minęły lata i...cholera chciałoby się - tak po prawdzie, to wszystko trza byłoby zaczynać od zera. Ręce mojego Zakonu nie sięgają niestety na Słowację, ale w Polsce to insza inszość - ojciec jest przewodnikiem tatrzańskim , to i ze szlaku ciut łatwiej zboczyć:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 14:15 nic tylko ojca pogratulowac, bo mój to w góry nie jeździ, ale i tak równy z niego gość :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 13:30 a na kazalnicę to mozna od strochy przełęczy pod chłopkiem wejść, tylko trzeba uwazać na przepaście bo jakies 4-5 latek temu 2 gostków z Inowrocławia szło i jeden zaszedł za daleko i się spie**** (chyba pobłądzili) Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Gdzie w Zakopanem jest 28.05.02, 13:40 Taaa, mów mi tak więcej;-)) A tak przy okazji - w bunkry i inne podziemia Pan Pluszak jeździ(ł)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 14:18 nie, bunkry i podziemia zostawiam innym. Jeszcze czasmi jezdzę sobie okazjonalnie (gł. jak odwiedzam brata na obozach) na wspinaczki na wiadukty, jest kilka takich fajnych - np. na trasie Koronowo - Mąkowarsko czy w okolicach Rytla. Fajnie jest sobie zjechać na linie z 20-30m, ale żeby tak nałogowo to nie Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Gdzie w Zakopanem jest 28.05.02, 14:25 Ja też pod ziemię schodzę już bardzo rzadko - ale nie wiesz co tracisz np. Międrzyrzecki Rejon Umocniony czy kopleks Włodarza w Górach Sowich ( oj, o mały włos, a bym się tam przekręcił na drugi świat). Może kiedyś jakiś wspólny górski wypadzik? A i byłoby przy tym o czym pogadać Kolego Ochódzki Ryszardzie;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 14:31 oj się nasłuchałem jak starszej zdjęcia z jaskiń pokazałem a jak już z bratem jedziemy w tatry do biedaczka drzy, no a poza tym to teraz to ciezko się wyrwać samemu lub w męskim gronie (bo kobieta marudzi), no ale moze kiedyś. W tym roku ciagnie mniedo Słowackiego Raju, no a moze w drodze powrotnej tatry (ale na spokojnie - czyli orla perc w 1 dzień) :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Gdzie w Zakopanem jest 28.05.02, 14:35 Orla Perć w jeden dzień na spokojnie? To chyba tip-topami i wyrzuć te homerowe skrzydełka;-)))))) Moja żona też nie bardzo na takie górskie zapierdziulanie; może, może kiedyś w męskim gronie rzeczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 14:33 nabialowiec napisał(a): > Ja też pod ziemię schodzę już bardzo rzadko - ale nie wiesz co tracisz np. > Międrzyrzecki Rejon Umocniony czy kopleks Włodarza w Górach Sowich ( oj, o mały CZYŻBY STREFA 11 I POSZUKIWANIE BURSZTYNOWEJ KOMNATY???? bardziej jednak ufam naturze niz budowlom wykonanym rękami ludzkimi a mam jeszcze na tym świecie misję do spełnienia > > włos, a bym się tam przekręcił na drugi świat). > Może kiedyś jakiś wspólny górski wypadzik? A i byłoby przy tym o czym pogadać > Kolego Ochódzki Ryszardzie;-)) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 23:47 nabialowiec napisał(a): > Przy okazji "tatrzańskich" nazw, mała historyjka z życia wzięta: > Pewnien mój wesoły kolega chodził sobie po TPN i pytał turystów jak dojść do Ha > li > Góreckiej. Gwoli wyjaśnienia - Hala Górecka to jedno z większych handlowych > miejsc w Poznaniu. > No i wyobraź sobie, że znalazło się kilku palantów, którzy pokazywali mu drogę > na > mapie Tatr;-)) Ja byłam świadkiem (3 lata temu) kiedy telefony komórkowe nie były jeszcze takim chlebem powszednim jak teraz - facet(dresiarz - krótko z przodu, długo z tyłu jak śpiewał Kazik) wyjechał kolejką na Kasprowy wyjął komórkę i dzwoni pewnie do znajomego: "Ty stary tu jest zaje.....ście przyjedź na tą górę" (rozejrzał się wokół jakby szukał tabliczki z nazwą )nie znalazł więc zapytał mnie " Jak się ta góra nazywa?" Otworzyłam buzię z osłupienia i dopiero po dłuższej chwili udzieliłam odpowiedzi na pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Gdzie w Zakopanem jest IP: *.zachem.com.pl 31.05.02, 07:48 To niezła jazda!!! Ale dresiarze to inna kategotia ludzi gór. Kolesie jeżdżą tak jak sołtysik do Zakopca na bywanie w barach dyskotekach zarywanie lasek, pokazanie się itp. (tyle ze w ich przypadku bycie w lokalach dotyczy tych tańszych), a góry podziwiają ... z dołu ;) I to w pełni popieram, przynajmniej w wyzszych partiach Tatr jest strefa "dres free". 2 latka temu jak byłem na Sylwka to takie 2 indywidua schodziły z Kasprowego zimą w adidasikach. Co za jazda a było chyba z -10oC, a goście twardo, adidasik dresiki bejzbolówki i jazda. tyle ze w 1/3 drogi zaczęli puchnąć bo śnieg im sie do spodni wsypywał a w lazkach lód był. No a śniegu bylo wtedy masę (na szlaku którym schodziliśmy chyba z 30 cm, nie wspominam o zaspach po boku bo było tam chyba po szyję) no i cały czas sypało. Dobrze ze choc ich laski zostały na kasprowym i czekały na kolejkę (bo pannice były w szpilkach i w miniówkach oraz takich kłusych plastikowych futerkach) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Dolina Krupówki. IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 28.05.02, 10:59 Gość portalu: pluszak napisał(a): > Wg. Sołtysika jest taka dolina (podobno nawet często tam bywa) ;) Ta legendarna dolina mieści się między pośladkami Endrju. Jej nazwa pochodzi od krup o wiadomej strukturze i pochodzeniu. Endriu często tam zagląda swoim palcem wskazującym. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Dolina Krupówki. 28.05.02, 11:11 To zmienia postać rzeczy. Przy okazji wielkobratowego rozdawnictwa proponuję również uhonorować Pana Glebogryzarkę Jędrusia Sołtysika; to tak za całokształt i wzmożony "yntelektualny" wysiłek wykonany podczas dwóch edycji BB. To co - Złoty Godmisz dla Endrju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Order Uśmiechu! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 28.05.02, 11:30 nabialowiec napisał(a): > To zmienia postać rzeczy. Przy okazji wielkobratowego rozdawnictwa proponuję > również uhonorować Pana Glebogryzarkę Jędrusia Sołtysika; to tak za całokształt > i > wzmożony "yntelektualny" wysiłek wykonany podczas dwóch edycji BB. > To co - Złoty Godmisz dla Endrju? Złotą Szczękę. (za najpiękniejszy zgryz w RP) Srebrne Usta. (za oratorstwo z najwyższej półki) Platynową Ripostę. (za celność i refleks) No i przede wszystkiem... Order Uśmiechu! (za całokształt) Wyobrażam sobie jak pije sok z cytryny, a potem uśmiech firmowy... *-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Order Uśmiechu! IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 12:16 ja bym jeszcze dorzucił nitkę dentystyczna oraz płyn do płukania ust - w promocji Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Order Uśmiechu! 28.05.02, 12:20 Zaraz się zrzygam - jednak poproszę o tego godmisza, to się trochę przeczyszczę w okolicach antygłowy;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Praodbyt. IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 28.05.02, 12:28 nabialowiec napisał(a): > Zaraz się zrzygam - jednak poproszę o tego godmisza, to się trochę przeczyszczę > w > okolicach antygłowy;-)) W zamierzchłych czasach inne funkcje pełniły organa u istot żywych. Endrju czynnościowo jest z epoki pragęby i praodbytu: Jak coś powie to jakby bąka puścił. Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Praodbyt. 28.05.02, 12:33 Znaczy się trylobit - tak coś czułem;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Praodbyt. IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 12:52 trylobity to skorupę miały a endriu w gajerze chodzi, mi sie cos tak bardzo wydaje ze on ma coś z leniwców (zobaczcie na ich pyszczki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Złoty Trylobit!!! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 28.05.02, 13:09 Gość portalu: pluszak napisał(a): > trylobity to skorupę miały a endriu w gajerze chodzi, mi sie cos tak bardzo > wydaje ze on ma coś z leniwców (zobaczcie na ich pyszczki) Skorupę ma w Dolinie Krupówki. Złoty Trylobit - to brzmi dumnie... Endrju laureatem Złotego Trylobita! Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Praodbyt. 28.05.02, 13:10 - karakan jak żywy - nie, karaluch - normalnie karakan - karaluch, o z tyłu ma te chitynowe skrzydełka - karakan jak w mordę strzelił Coś to Koledze przypomina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan H-H? IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 28.05.02, 13:18 nabialowiec napisał(a): > - karakan jak żywy > - nie, karaluch > - normalnie karakan > - karaluch, o z tyłu ma te chitynowe skrzydełka > - karakan jak w mordę strzelił > > Coś to Koledze przypomina? Dialog z serialu "BBBitwa - extra" pomiędzy Harnasiem i Hydrantem? Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: H-H? 28.05.02, 13:25 A który z nich taki inteligentny, że wie co to chitynowe skrzydełka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Chu.owe? IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 28.05.02, 13:39 nabialowiec napisał(a): > A który z nich taki inteligentny, że wie co to chitynowe skrzydełka? A na pewno dobrze przestudiowałeś listę dialogową? Może mikroport o coś stuknął i nie usłyszałeś dobrze? Pewnie któryś powiedział nie: "chitynowe" a "chu.owe". Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Chu.owe? 28.05.02, 13:45 No to jest jakieś wyjasnienie, chyba, że chłopcy zaobserwowali jakieś narośla na własnych plecuszkach (to chyba od tego częstego mycia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan O myciu. IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 28.05.02, 13:51 nabialowiec napisał(a): > No to jest jakieś wyjasnienie, chyba, że chłopcy zaobserwowali jakieś narośla n > a > własnych plecuszkach (to chyba od tego częstego mycia). Częste mycie skraca życie! Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec święte słowa 28.05.02, 13:56 no popatrz, w sredniowieczu z higiena osobistą tez było nie tego, a słyszałeś żeby ludziom chitynowe pancerzyki rosły? Co najwyżej jakiś trąd, ale to przez te czarownice, co to paktowały z Lucyferem:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Franz jak Oborniak. IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 28.05.02, 14:08 nabialowiec napisał(a): > no popatrz, w sredniowieczu z higiena osobistą tez było nie tego, a słyszałeś > żeby ludziom chitynowe pancerzyki rosły? Cóż ewolucja.. Kafka antycypował. Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Re: Franz jak Oborniak. 28.05.02, 14:12 Niestety, to ten drugi napisał(:-))) "Krzyk Ciszy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluszak Re: Praodbyt. IP: *.zachem.com.pl 28.05.02, 13:32 no oczywiscie sołtysika!!! Odpowiedz Link Zgłoś