Dodaj do ulubionych

"Zmruż oczy"

27.01.05, 22:01
Widzieliście?
Obserwuj wątek
    • juive1 Re: "Zmruż oczy" 27.01.05, 22:12
      Widziałam. Spokój, cisza, muzyka, kolor, niebo, światło..
    • Gość: vera Re: "Zmruż oczy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:22
      Przereklamowany....
      • Gość: g Re: "Zmruż oczy" IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 27.01.05, 22:27
        phi! taki pretensjonalny filmik. ot co.
    • sittoussi Re: "Zmruż oczy" 27.01.05, 22:44
      super muzyczka
      • cze67 Re: "Zmruż oczy" 27.01.05, 23:49
        Znakomity film, rewelacyjne dialogi.
        • Gość: dora Re: "Zmruż oczy" IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.01.05, 08:56
          A wg mnie nudny, przereklamowany ( nowatorstwo artystycne to przestrzenie jako
          tło dla fabuły). Pomysł ze zbuntowanym dzieckiem bardzo oklepany. I ta przyjażń
          z dorosłym obcym - trąci pedofilią. Foremniak nic nie zagrała, tylko pojawiła
          się w kilku scenach. Za co ta nagroda? No i tytuł - zmruż oczy, patrząc na te
          przestrzenie? No to obraz jest niewyraźny. A przecież to nielogiczne, bo
          właśnie trzeba widzieć, żeby zobaczyć. Więc może zmruż, by nie widzieć
          całości, a jedynie fragm. rzeczywistości? Po co wobec tego te horyzonty?
          Beznadziejny film. Muzyki nie pamiętam i nie chcę nigdy już tracić czasu na to
          arcydzieło.
          • Gość: ale Re: "Zmruż oczy" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.05, 11:07
            Gość portalu: dora napisał(a):

> A wg mnie nudny, przereklamowany ( nowatorstwo artystycne to przestrzenie jako
            >
            > tło dla fabuły). Pomysł ze zbuntowanym dzieckiem bardzo oklepany. I ta
            przyjażń
            >
            > z dorosłym obcym - trąci pedofilią.

puknij-że sie w głowę zanim nastepny raz cos równie głupiego napiszesz; choć z
            drugiej strony, jakbys szukała pracy w
            Superexpressie/Fakcie/Uwadze/In terwencji, to masz spore szanse...
            • Gość: tekilaiboneti Re: "Zmruż oczy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:42
              a ty, ale - puknelas sie wtedy, co wiesz? to zrob to szybciutko
    • Gość: Asia Re: "Zmruż oczy" IP: *.man.rsk.pl 28.01.05, 09:52
      Przereklamowana nuda.
    • pomme Re: "Zmruż oczy" 28.01.05, 11:08
      mnie troche rozczarował ale rewelacyjny był moment z "ele mele dudki powtarzam
      ele mele dutki"
      pomysł dobry przesłanie też ale realizacja jakaś nudnawa
    • iza481 Re: "Zmruż oczy" 28.01.05, 19:53
      Dawno się tak potwornie nie wynudziłam, naprawdę. Obejrzałam z ciekawości, żeby
      zobaczyć dzieło, które obsypane jest aż takim gradem nagród. Teraz już będę taka
      ciekawska. Zmarnowany wieczór, ot co.
      • Gość: wyb Re: "Zmruż oczy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 20:17
        Genialny - śmietne dialogi - np. Jasiu masz tu Meksyk, piękne zdjęcia, parę
        fajnych pomysłów i muzka, szczególnie kiedy przyjeżdza warszawka i tańczą te
        laski do faceta od heksametru w tej wiejskiej, surrealistycznej przestrzeni.
        Poetycki. Jeden z filmów, które zmieni moje życie - mógłby żyć tak jak postac
        nauczyciela...
    • Gość: frank Re: "Zmruż oczy" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.05, 20:37
      Refleksyjny film o innym sposobie na życie z niezłymi zdjęciami i lekkim
      humorem. Ale bez rewelacji: jedna rzecz to wyciszone kino "filozoficzne", a
      druga panowanie nad fabułą i unikanie mielizn. Sukces połowiczny - dałbym 3 na
      6.
    • Gość: betka Re: "Zmruż oczy" IP: *.vx.pl / *.vx.pl 28.01.05, 22:24
      Dla mnie rewelacja. Daje trochę do myślenia. Faktycznie nic nie mija tylko sie
      oddala...
      Jeden z ostatnich lepszych filmów polskich.
      • Gość: alfa Re: "Zmruż oczy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 10:57
        zdecydowanie wolę "Warszawę", choć wygwizdana na FPFFiTv w Gdyni przez
        wielbicieli "Zmruż..."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka