Gość: wesoła wdówka IP: *.merinosoft.com.pl / 195.116.161.* 29.01.05, 17:19 Przy porodzie niech jej dadzą potrójną dawkę narkozy !!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieslawa-siemiankowska Re: Uśpić Renię z MjM 29.01.05, 17:21 Sama odwali kitę po porodzie i santamaryja wraz gazelą biznesu będa chowali jej dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Uśpić Renię z MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 17:24 Prawdę mówiąc to trochę okrutnie zabrzmi, ale nie dziwię się jej mężowi (Jan Jankowski gra równocześnie w trzech serialach, to chyba rekord) że ją zostawił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła wdówka Re: Uśpić Renię z MjM IP: *.merinosoft.com.pl / 195.116.161.* 29.01.05, 18:15 Lepiej późno niż wcale !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waza Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.01.05, 18:17 Czytałam, że nie umrze, lecz popadnie w depresję i dlatego nie zajmie się dzieckiem. A więc ją uchowają na przyszłość.Super Express podał, że Renia ma 39 lat. Wierzycie w to, bo ja myślę, że ma 52? Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano_romani Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI 29.01.05, 18:32 czy to ona ostatnio mówiła dla jakiegoś brukowca, że chce jeszcze mieć sesję dla Playboya bo się czuje młodo?? Odpowiedz Link Zgłoś
lisa_simpson Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI 29.01.05, 18:56 Wiele osob czuje się młodo jak na swój wiek, ale nie wszyscy od razu chcą brykać na rozkladowkach? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI 29.01.05, 18:59 nie wierzę,żeby Renas miała takie szatańskie pomysły;)w te 39 lat tez nie wierzę.chyba,że chodziło to,że 39 do setki-wtedy by się zgadzało;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xemxija Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 29.01.05, 19:05 Mnie tez ona na 39 nie wyglada...ale moze prowadzi hulaszczy tryb zycia i pracuje w pocie czola na wyglad? Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano_romani Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI 29.01.05, 19:06 film.onet.pl/0,0,863108,plotki.html inna ale kategoria wiekowa ta sama ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI 29.01.05, 19:08 a kogo ona gra w MjM?? Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI 29.01.05, 19:10 lezka_z_posen napisała: > a kogo ona gra w MjM?? podobno grala jakas sasiadke Zdunskich czy kogos? Ja tez jej nie kojarze. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano_romani Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI 29.01.05, 19:11 2004 - M JAK MIŁOŚĆ (Wanda Kowalikowa, sąsiadka Zduńskich) buehehe szołbiznes Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI 29.01.05, 19:13 coś mi świta.chyba potem w jej mieszkaniu na zesłaniu Lucki były:) Odpowiedz Link Zgłoś
lisa_simpson Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI 29.01.05, 19:14 Mogła tam nawet zagrać wieszak, ale w życiorysie ma role MjM? MA ;) I tego będziemy się trzymać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI 29.01.05, 21:41 Ależ miała takie pomysły i nieźle się ubawiłam jak to przeczytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 00:03 ale doktor renia miala serio ochote na rozkladowke playboya, kiedys bylo o tym w super expresie, tylko jakos playboy jej nie chcial ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Uśpić Renię z MjM BĘDZIE W DEPRESJI IP: *.future-net.pl 29.01.05, 21:04 Na stronie blog Mjm - aktorzy - pisze, że pani Hanna Bieluszko zrobiła dyplom w roku 1981 a więc już prawie 24 lata temu! A więc te 39 lat to chyba bujda! Rok urodzenia pani Hanny B. nie jest podany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Dajcie Reni spokoj (Hanna Bieluszko zdaje sie) IP: *.chello.pl 30.01.05, 12:13 Juz kiedys grala porzucona - w "Zielonej milosci" ale to bylo dosc dawno. Od tego czasu wlasciwie w filmach nie grala (pewnie w teatrze). Mnie jej postac nie przeszkadza, to scenarzysci jakos dziwnie buduja jej role.. no ale coz, taka ich wola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Renata Kret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 19:21 Tak się chyba nazywa ta pani. Wszystkie aktorki mające "zwierzęce" nazwiska (np. Agnieszka Kruk, Elżbieta Zając) jakoś bardzo się ich wstydzą. Czy jeśli któraś z córek Tomasza Lisa zrobi karierę to też jako "Lisówna"? A pani Kret "znaną aktorką" to na pewno nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani od polskiego Re: Renata Kret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:25 Nie dlatego , ze "zwierzece" tylko ża normalna rzecza w jezyku polskim jest koncówka -ówna -anka oraz -owa dla żenskiej wersji pewnego rodzaju nazwisk i dobrze, ze chociażktorki tych koncowek używają. Tak, "Lisówna", chyba ze przyjmie nazwisko meża. Rysiowna, Kucówna, Skarżanka ... Czego sie czepiać ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Renata Kret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:45 > Nie dlatego , ze "zwierzece" tylko ża normalna rzecza w jezyku polskim jest > koncówka -ówna -anka oraz -owa dla żenskiej wersji pewnego rodzaju nazwisk i > dobrze, ze chociażktorki tych koncowek używają. Tak, "Lisówna", chyba ze > przyjmie nazwisko meża. Rysiowna, Kucówna, Skarżanka ... Czego sie czepiać ??? Nie, to raczej anachronizm z czasów kiedy kobieta najpierw uchodziła za "przynależną" ojcu (końcówka "ówna" sugerowała pannę) a potem mężowi (końcówka "owa" właściwa dla mężatek). Tu akurat rację maja feministki używające normalnych nazwisk (np. "Kinga Dunin" a nie "Duninowa"). Obecnie odmienia się jedynie nazwiska kończące się na "ski" lub "cki" - np. "Maria Kowalska" a nie "MAria Kowalski". Wszystkie inne są nieodmienne. W każdym razie aktorka znana jako Agnieszka Krukówna do szkoły chodziła jako Agnieszka Kruk (wiem to od osób, które były z nią w klasie) i pod takim nazwiskiem grała w serialu "Urwisy z Doliny Młynów" a dopiero z PWST wyszła jako "Agnieszka Krukówna", zupełnie jakby ktoś jej powiedział że tak brzmi lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remi Re: Renata Kret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 00:34 W serialu "Dom" grała Agnieszka Kotuła, a w "Klanie" gra już Agnieszka Kotulanka... Hmmm... chyba faktycznie lepiej to brzmi;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Renata Kret 30.01.05, 11:30 a Kotulanka to raczej od nazwiska Kotuł,a nie Kotuła.na ale jak koniecznie chce być Ktulanka,to niech jej będzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Renata Kret 30.01.05, 11:28 Obecnie odmienia się jedynie nazwiska kończące się na "ski" lub "cki" - np. "Maria Kowalska" a nie "MAria Kowalski". Wszystkie inne są nieodmienne. nazwiska są nieodmienne??pierwsze słyszę! nowak,nowaka,nowakowi,nowaka,z nowakiem... końcówki -owa,-ówna,-anka wyszły z powszechnego użycia,ale nazwiska się odmieniają.nieodmienne występują bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Renata Kret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:39 > nazwiska są nieodmienne??pierwsze słyszę! > nowak,nowaka,nowakowi,nowaka,z nowakiem... W rodzaju męskim są odmienne, w rodzaju żeńskim (a o tym dyskutujemy) nie - mówisz np. "widzałem Marię Nowak" a nie "Marię Nowaka". Miałem jednak na myśli odmianę przez rodzaje a nie przez przypadki. Wyraziłem się nieściśle, przepraszam. Formy "ówna, anka" czy "owa" są oczywiście poprawne w sensie gramatycznym ale jednocześnie archaiczne. Przywodzą na myśl czasy kiedy kobietę identyfikował stan rodzinny a więc była np. "panną Marysią", "panią Marią" a potem nawet "wdową Marią". To zresztą nie dotyczy tylko języka polskiego, takie same rozróżnienie jest przecież w języku angielskim (Mistrress i Miss), francuskim (MAdamme i Mademoiselle), nimeickim (Frau i Fraulein) czy hizpańskim ("Senora" i "Senorita"). Oczywiście wtedy istniałą norma społeczna, że pracować mogą tylko panny ewentualnie wdowy, mężatki miały zajmować się domem bo za utrzymanie rodziny odpowiadał mąż. Dlatego np. guwernantki w powieściach z tamtych czasów są bez wyjatku pannami (z reguły starymi). W czasach gdy kobiety wywalczyły równouprawnienie używanie tych form jest mocno krzywdzące - mężczyzna niezależnie od stanu rodzinnego jest zawsze "panem" i jego nazwisko brzmi tak samo. Załóżę się, że wszystkie aktorki, o których dyskutujemy w dowodach osobistych maja wpisane nazwiska w formie podstawowej bez przyrostków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Renata Kret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:44 > Załóżę się, że wszystkie aktorki, o których dyskutujemy w dowodach osobistych > maja wpisane nazwiska w formie podstawowej bez przyrostków. Co mimo wszystko nie przeszkadza, zeby na codzien uzywaly nazwisk w formie jaka im odpowiada. Jak zwykle czepiasz sie bzdetow jakby od tego mialo zalezec byc albo nie byc tego swiata :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Renata Kret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 11:54 Patrzcie, jaki Bralszczyk się znalazł! Gada co wie, a nie wie, że nic nie wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Renata Kret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 11:56 To było oczywiście do P-77. Chyba za dużo użył J-23 i feministek. Odpowiedz Link Zgłoś