Dodaj do ulubionych

Siedem zyczen

09.06.02, 19:56
Pamietacie ten serial?
Kotem z Egiptu mowil Maciej Zembaty i to jak mowil!!!
A glownego bohatera gral Daniel (chyba Daniel) Kozakiewicz, ktory teraz jest
artysta - fotografikiem (tak mi sie zdaje...:)))
Powtarzaja go gdzies moze?
Obserwuj wątek
    • Gość: nefil Re: Siedem zyczen IP: 213.77.234.* 09.06.02, 21:02
      W ogole serial wielki byl, do tej pory pamietam niektore zyczenia a ogladalem
      15 lat temu :)
      • kasiulek Re: Siedem zyczen 09.06.02, 21:45
        I jeszcze: dyrektora szkoly Cebule gral sp. Bronislaw Pawlik...
    • Gość: nube Re: Siedem zyczen IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 11:01
      Też lubiłam ten serial i piosenkę "Siedem życzeń" Wandy & Bandy. Specjalnie dla
      tego utworu kupiłam cała składankę zespołu.
      A kota chciałam nazwać Rademenes, ale nie wyszło, bo rodzice szybko go
      przechrzcili. Ale nic to. Jeden to kot na świecie? :-)
      Pozdrowienia
      nube
    • Gość: kajot Re: Siedem zyczen IP: *.polkos.com.pl 10.06.02, 14:59
      Można czasmi obejrzeć na Minimaksie. Nie wiem czy akurat teraz, ale powtarzaja
      od czasu do czasu
      Pozdravki
    • Gość: just. Re: Siedem zyczen IP: 212.160.236.* 10.06.02, 15:18
      No po prostu czaderski był!!!!!! Ja też chciałam nazwać kota Rademenes
      (zwłaszcza, że czarny jest), ale za długo... W każdym odcinku kocur tak fajnie
      mówił: "Dariuszu, dziś jest środa!..." Pamiętam prawie każdy odcinek, fajnie
      było jak klasa Darka poszła do fabryki czekoladek...
      • Gość: Kalor Re: Siedem zyczen IP: *.natned.com.pl 11.06.02, 12:30
        Z tą Bandą&Wandą to był cały odcinek jak jednym z zyczeń Dariusza było
        posłuchanie B&W u siebie w domu. Było wielkie BUM (a właściwie "Haatoor!
        Haator!") i pojawiły się instrumenty. Jak ja wtedy Darowi zazdrosciłem tych
        bębnów!
        A pamiętacie ojca Darka? Pracował w FSO i jeżdził Polonezem w wersji Borewicz.
        • Gość: just. Re: Siedem zyczen IP: 212.160.236.* 12.06.02, 09:12
          I jeszcze fajny był odcinek jak Darek zażyczył sobie aby mama z okazji imienin
          miała super dzień. Pamiętam jak siedziała na kanapie, oglądała jakiś program o
          trzodzie chlewnej i mówiła, że to fascynujące...
      • Gość: Jo Re: Siedem zyczen IP: *.datastar.pl 12.06.02, 13:59
        > . W każdym odcinku kocur tak fajnie
        > mówił: "Dariuszu, dziś jest środa!..."

He! Własnie sobie uzmysłowiłam, jak od to mówił :-)) Wypisz wymaluj jak "Manuela, zapraszam do pokoju zwierzeń"
        ;-)))))
        • kasiulek Re: Siedem zyczen 12.06.02, 17:06
          Jaka Manuela? Z Big Brother?
          Ej, nie porownuj jakiegos idiotycznego reality show do fajnego serialu!!!

PS. A pamietacie taki odcinek, w ktorym wszyscy Darkowi sluzyli?:))))
          • Gość: gosia-s Re: Siedem zyczen IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 12.06.02, 17:20
            Najlepszy był odcinek, w któorym Darek we śnie cofnął się o kilka tysięcy lat.
            Przynajmniej moim zdaniem.
            • Gość: ugugunan Re: Siedem zyczen IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 12.06.02, 20:35

Kozacki był odcinek jak Darek chciał być dorosły... i...

HATORRRR, HATORRRR, HATORRR - zamienił się w starego - to mój ulubiony
              odcinek...

Dobre było zakończenie jak przyjechał z Egiptu(?) SENEMEDAR i zarzyczył sobie
              mleko do picia - kojarzycie?

Pamiętam też, że Darek podśpiewywał sobie grając na gitarze kawałek punkującego
              Kryzysu (chyba "Mam dość")...

A pamiętacie kto był reżyserem? Tak to fajny serial był... Buczkowski jako cieć
              w dresie Polonii Warszawa...

Kultowa rzecz, wzruszyłem się...
              • Gość: kaga! Re: Siedem zyczen IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 23:01
                Zapomnieliście jeszcze o watku romantycznym. Darek się zakochał i nie mógł
                odnaleźć ukochanej. I zadje sie mial ostatnie zyczenie do wykorzystania. Stanął
                przed dylematem...oddac zyczenie kotu, zeby stał sie człowiekiem, czy odnaleźć
                ukochaną Kame. Oczywiście happy end. Ale to był super serial!
                • Gość: kasiulek Re: Siedem zyczen IP: 195.145.215.* 13.06.02, 00:37
                  Ja jestem za, zeby powtorzyli!!!

Zbieramy podpisy pod petycja do TVP - chyba tam?

:))))
                  • Gość: ugugunan Re: Siedem zyczen IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 13.06.02, 07:32
                    Gość portalu: kasiulek napisał(a):
                    > Zbieramy podpisy pod petycja do TVP - chyba tam?
                    > :))))

Ja proponuję do Polsatu Sport...

• Gość: alfik Re: Siedem zyczen IP: *.com.pl 15.06.02, 11:13
                      Ja się najbardziej ubawiłam tym, jak bardzo zmienił się nasz styl życia.
                      Pamiętacie jak dozorca z podziwem oglądał super brykę pana inżyniera (czyli
                      poczciwego poloneza)? A poza tym to jednak Darkowi żyło się dużo lepiej od
                      stylu życia przeciętnego Polaka. Jeden z moich ulubionych seriali. No i
                      oczywiście dawno zapomniane hity Bandy i Wandy. Cudo!
                      • Gość: Mara W. Re: Siedem zyczen IP: *.dozamel.ssk.pl 18.06.02, 13:37
                        Też uwielbiałam ten serial. Najlepszy był odcinek "Spojrzenie faraona". Kupiłam
                        sobie kiedyś kasetę z przebojami z serialu. Niestety, nie wykonuje ich Banda i
                        Wanda, ale Maciej Zembaty, który robi to w mniej więcej takim tempie jak mówił
                        kot Redemenes. Zepsuł takie świetne piosenki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka