Dodaj do ulubionych

"Co z ta Polska?" 10.03

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 23:07
Bylo dosc ciekawie, tylko nie wiem czy cotygodniowa obecnosc Giertycha jest az tak porzadana w tym programie. Spodziewalam sie strasznej psykowki (obecnosc Ziobry), ale bylo w miare kulturalnie i do rzeczy. Jak zwykle popisal sie Celinski.
Przykre to jednak, ze "stronnicy" prezydenta maja tak slabe argumenty uzasadniajace odmowe skladania zeznan przed komisja sledcza. Nie da sie ukryc, ze palnal maksymalna gafe i wyszedl na osobe niehonorowa :/
Obserwuj wątek
    • jk Re: "Co z ta Polska?" 10.03 10.03.05, 23:08
      ale Giertych uroczo probowal wybrnac z koziego rogu, do ktorego zapedzil go Lis :)
      (chodzilo o komisje sledcze USA i jak czesto ich prezio staje/niestaje przed nimi)
      • Gość: YANE Re: "Co z ta Polska?" 10.03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 23:12
        Wygladal jak uczen, ktory kiepsko przygotowal sie do lekcji ;] Ale i tak nie przebije wzroku Celinskiego na slowa Giertycha, ze w 1981r. mial 10 lat ;))))
        • jk Re: "Co z ta Polska?" 10.03 10.03.05, 23:14
          Celinski tak na kazdego patrzy :)))
          w stylu: mow-co-chcesz-ja-i-tak-wiem-ze-mam-racje-mlody-szczylu
          i ta piana w kącikach ust...

to musi zwalac z nog w realu :)
          • Gość: Pianka Re: "Co z ta Polska?" 10.03 IP: *.chello.pl 11.03.05, 00:40
            Pomyśl tylko jak ta pianka musiała kręcić Pieńkowską, tfuuuu !!!
    • michal_82 Re: "Co z ta Polska?" 10.03 10.03.05, 23:17
      Program rzeczywiście zapowiadał się na jatkę, ale było spokojnie i kulturalnie.
      Oczywiście również dowcipnie jak tydzień temu. Lis niepotrzebnie według mnie
      chciał się popisać swoją wiedzą kiedy i gdzie prezydent zeznawał. To nie miało
      znaczenia - wiadomo co Giertych miał na myśli. Szymczycha i Kalisz mało
      przekonywającyw tym bronieniu prezesa, a na Celińkiego nie mogę już patrzeć.
      Ziobro mało co powiedział, ale mówił do rzeczy. To samo Wildstein - lekko
      sarkastyczny. A Giertych jak zawsze zagnie przeciwników czy się przed nimi
      obroni argumentami lub dowcipem.
    • Gość: val Re: "Co z ta Polska?" 10.03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 23:20
      nie pamietam kiedy giertych tak dobrze wypadl. jednak teraz jest na fali i
      zmiata wszystko.
      • Gość: YANE Re: "Co z ta Polska?" 10.03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 23:25
        I to w tym wszystkim jest najbardziej przerazajace, do zeszlego tygodnia mialam go za idiote a teraz zaczynam sie go bac ;/
    • Gość: control Re: "Co z ta Polska?" 10.03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 23:26
      a ja - nie mogąc juz patrzewć na te twarze od Lisa - przełaczyłem sie na debate
      durczoka, która była na ten sam temat. Chyba bede to robił częściej
    • Gość: ABW OSKAREK U LISA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 23:49
      A pomyśleliśta, ludziska, co by to było gdyby Celynsky dostał OSCARA???
    • synu Re: "Co z ta Polska?" 10.03 10.03.05, 23:54
      W sumie bylo niezle. Nie za ostro, nie za mdlo. A teraz moja jak najbardziej
      subiektywna ocena gosci (wg kolejnosci siedzenia):
      1. Giertych - Dal rade. Mimo, ze byl mniej wyluzowany niz tydzien temu to pare
      ripost mial niezlych(szczegolnie ta o siedzeniu w wiezieniu w wieku 10 lat).
      Lis go chyba zaprasza aby Romek robil mu show. Ale jak go zaprosi za tydzien to
      juz bedzie przegiecie. ;-)
      2. Wildstein - generalnie sprawdza sie w takich bezposrednich debatach.
      Podobaly mi sie jego odniesienia do USA zarowno od strony politycznej jak i
      dziennikarskiej. Wyglada na to, ze to co tam jest normalne w Polsce jest czyms
      niewyobrazalnie radykalnym.
      3. Ziobro - najbardziej zadziwil mnie krotszymi niz zazwyczaj przemowami. Gdzie
      sie podzialy zdania 10-krotnie zlozone? ;-)
      4. Celinski - to, ze bedzie wszystkich ostrzegal przed "Polska Giertycha" to
      moglem obstawiac w ciemno. ;-) Argumentacja przedstawiana w studiu byla na jego
      standardowym (NISKIM) poziomie.
      5. Kalisz - moze to moje odczucie ale chyba najczesciej przerywajacy gosc w
      programie.
      6. Szymczycha - Hipokryta w kazdym calu. Oficer smiejacy sie z faktu, ze
      Prezydent nie pamieta swojego wyksztalcenia jest beszczelny. Prezydent klamiacy
      w sprawie wyksztalcenia jest cacy.

I na koniec Lis. Wielu pytan, wrecz cisnacych sie na usta w sprawie
      prawdomownosci Kwasniewskiego, nie zadal. Moglby zapraszac troche mniej gosci
      bo 6 to zdecydowanie za duzo.

K
      R
      • Gość: mal Re: "Co z ta Polska?" 10.03 IP: *.crowley.pl 11.03.05, 00:08
        dobrze że Lis nie odpytywał widowni tym razem, strata czasu

jak zwykle czekałem na polifonię i doczekałem się
        polega to na jednoczesnym prowadzeniu kilku wątków przez gości
        Wildstein wymienia poglądy z Kaliszem, Giertych z Celińskim i Ziobro
        z Szymczychą - wszystko w jednym czasie, do tego jeszcze Lis próbujący
        się przebic przez tą sciane, by móc zapowiedzieć reklamy - no miód po
        prostu

w sumie trójeczka będąca przeciw Olkowi była górą, moim zdaniem

• Gość: YANE Re: "Co z ta Polska?" 10.03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:11
        > 5. Kalisz - moze to moje odczucie ale chyba najczesciej przerywajacy gosc w
        > programie.
        Dokladnie odnioslam podobne wrazenie, choc przed programem spodziewalam sie, ze to Ziobro nie da nikomu dojsc do glosu.

A tak z calkiem innej beczki i nie na temat (polityczny). Nie wiem kto doradza Celinskiemu dobor garderoby, ale ja jednak na jego miejscu nie nakladalabym brazowej marynarki, bodajze grafitowych lub czarnych spodni a to wszystko uzupelnial sliwkowy krawat ;]
    • kubissimo Re: "Co z ta Polska?" 10.03 10.03.05, 23:58
      a ja skakalem z Lisa na Durczoka i z powrotem
      i nic mi z tego nie wynikalo
      i dalem sobie spokoj :/
    • Gość: misiek Re: "Co z ta Polska?" 10.03 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:06
      ... a dla giertycha slonce kreci sie wokol ziemi.
      w odpowiedzi na to co mowil celiński, giertych powiedzial:

"jeżeli poseł celinski powie, ze ziemia kreci sie wokół slonca to przyznam mu racje."

giertych powiedzial to tak, jakby byl w 100% pewny ze to slonce kreci sie wokol ziemi, a celinski staral sie go przekonac ze jest odwrotnie. :D
      nie bylo to z zartem powiedziane
      • synu Re: "Co z ta Polska?" 10.03 11.03.05, 00:19
        To bylo zaraz po tym jak Ziobro zarzucil Giertychowi, ze ma wspolne zdanie z
        Celinskim. Giertych mowiac: "jezeli posel Celinski powie, ze ziemia kreci sie
        wokol slonca to przyznam mu racje." chcial pokazac, ze sa rzeczy w ktorych moga
        miec z Celinskim wspolne zdanie.

K
        R
      • Gość: aura Re: "Co z ta Polska?" 10.03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:19
        misiek to było a propos ostatniego felietonu Wildsteina we wprost
      • Gość: jaszczomp Re: "Co z ta Polska?" 10.03 IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 11.03.05, 00:21
        Chyba jednak to Ty nie skumałeś.
        To była drwina z Celińskiego, bo sens był taki,że jeżeli on [Celiński]powie prawdę [oczywistą] to ja się z nim zgodzę.
    • Gość: misiek Re: "Co z ta Polska?" 10.03 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:22
      jesli tak to przepraszam, musze obejrzec powtórkę. tak to jest jak sie robi kilka rzeczy na raz i domownicy ciagle gadają :-) i udalo mi sie wychwycic to co ciekawie brzmialo
    • Gość: armani Kalisz w pozycji prawie leżącej IP: *.tebo.net / 195.116.90.* 11.03.05, 09:57
      czy nie jest brakiem szacunku do pozostałych gości programu a zwłaszcza
      telewidzów pozycja Kalisza który prawie leżał na kanapie z rozpiętą marynarką i
      brzuchem na wierzchu ! To dowód braku kultury i dobrego wychowania ! O walorach
      estetycznych takiego widoku nie wspomnę !!!
      • Gość: Yaby Re: Romek, Romek.... IP: *.crowley.pl 11.03.05, 10:10
        ... braki w wykształceniu się ujawniły... czego Lis nie omieszkał mu wytknąć
        hehehe... to było niezłe!
        • piotr7777 Re: odpowiedź 11.03.05, 10:52
          Yane napisała:
          >Przykre to jednak, ze "stronnicy" prezydenta maja tak slabe argumenty
          >uzasadniajace odmowe skladania zeznan przed komisja sledcza.
          >Nie da sie ukryc, ze palnal maksymalna gafe i wyszedl na osobe niehonorowa :/
          Jest jeden zasadniczy argument - nazywa się Roman Giertych.
          A poza tym wolę jak piszesz o Idolu.
          • czesiekkk Re: odpowiedź 11.03.05, 10:58
            Faktycznie, stronnicy prezydenta mają słabe argumenty, a najsłabszym jest chyba
            konstytucja która nie przewiduje sejmowej kontroli nad głową państwa.
            Najlepsze argumenty w Polsce mają zawsze ci co krzyczą i uważają że cel uświęca
            środki.
            • synu Re: odpowiedź 11.03.05, 11:20
              > Faktycznie, stronnicy prezydenta mają słabe argumenty, a najsłabszym jest
              chyba
              > konstytucja która nie przewiduje sejmowej kontroli nad głową państwa.

Ale nie zabrania Prezydentowi stawiania sie przed komisja. W konstytucji tez
              nie znajdziesz przepisu aby Prezydent mowil prawde. Czy to znaczy, ze nie mozna
              sie domagac od niego prawdomownosci?
              Zreszta ten argument sie zuzyl w momencie gdy Kwachu sam zglosil gotowosc do
              zeznawanie przed komisja.

K
              R
              • czesiekkk Re: odpowiedź 11.03.05, 12:17
                Nie rozśmieszaj mnie, Prezydentowi nakazać stawienie się mógłby jedynie
                Trybunał Konstytucyjny, o ile wogóle kwestię stawienia się głowy państwa przed
                sejmową komisją śledczą może zostać uznana za "spór kompetencyjny".
                Prezydent korzysta z immunitetu i odpowiada jedynie przed Trybunałem Stanu i
                jest to dobre rozwiązanie.
                A kwestie moralności pominę, bo nie kupuję moralizatorstwa od prawej strony
                sceny politycznej.
                • synu Re: odpowiedź 11.03.05, 15:12
                  > Nie rozśmieszaj mnie, Prezydentowi nakazać stawienie się mógłby jedynie
                  > Trybunał Konstytucyjny, o ile wogóle kwestię stawienia się głowy państwa
                  przed
                  > sejmową komisją śledczą może zostać uznana za "spór kompetencyjny".

Czy ja pisze po Chinsku? Gdzie napisalem o nakazie?

> Prezydent korzysta z immunitetu i odpowiada jedynie przed Trybunałem Stanu i
                  > jest to dobre rozwiązanie.

To po kiego wala Kwachu chcial zeznawac przed komisja?

> A kwestie moralności pominę, bo nie kupuję moralizatorstwa od prawej strony
                  > sceny politycznej.

Kup po lewej. Zrodlo: mgr Golen.

K
                  R
          • Gość: YANE Re: odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:18
            piotr7777 napisał:

> Jest jeden zasadniczy argument - nazywa się Roman Giertych.

I to jest ten najslabszy argument. Przy nieiwelkim wysilku prezydent moglby Romka zmiesc pod stol, bo Giertych kiedy sie mocno zaperzy zaczyna nieco glupiec i jego argumenty staja sie smieszne i latwe "do zbicia".

> A poza tym wolę jak piszesz o Idolu.

Nie wiem jakie byly Twoje intencje, zakladam, ze dobre :D Ale niestety oprocz Idola ogladam rowniez inne programy i czasem mam jakies opinie na ich temat. No i mam rowniez swoje poglady na pewne zdarzenia na scenie politycznej ;))))
    • Gość: riff Re: "Co z ta Polska?" 10.03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:11
      W Polsce rządzą komuchy nie można zadawać kwachowi nie wygodnych pytań.
      Szymczycha to dziad jakby nie był kumplem kwasa to by u niego nie zasiadał (u
      prezydenta bez magistra co moskiewskiej szkoły nie skończył). Komisja mogłaby
      go udupić gdyby nie opowiadali o swoich zarzutach po różnych telewizjach
      jeszcze przed przesłuchaniem. Wtedy przyszedłby zeznawać i nie byłoby odwrotu.
      Źle to rozegrali taktycznie.
    • Gość: cwirruss Re: "Co z ta Polska?" 10.03 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.05, 18:04
      pan prezydent aleksander kwasniewski(zeby nie bylo;)) w roli pana prezydenta
      wlasnie ,sie nie wykazal,co wczoraj udowodnili(a moze po prostu
      unaocznili,tym,ktorzy maja klopoty ze wzrokiem) panowie siedzacy po lewej rece
      pana lisa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka