Dodaj do ulubionych

kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - dawniej

IP: *.kos.vectranet.pl / 80.51.232.* 19.03.05, 19:55
irena dziedzic - ale jej nie pamiętam
edyta wojtczak
bożena walter
grazyna nowicka
anna wanda głębocka
elzbieta poniatowska
jan suzin
eugeniusz pach
marek gajewski

Obserwuj wątek
    • michal_82 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 19.03.05, 20:02
      W Jedynce:

Anna Schultz
      Dorota Szpetkowska
      Bogumiła Wander
      Olejniczak - facet, nie pamiętam imienia
      Barszczewska (córka tej znanej)
      Jędrzej Dutkiewicz
      Hanna Smoktunowicz
      Adriana Niecko
      Piotr Świąc
      Monika Luft
      Ewa Drzyzga
      Karina Kunkiewicz
      Magda Olszewska
      Robert Samot
      Anna Popek

W Dwójce:

Sławomir Siejka
      Krzysztof Luft
      Jarosław Kulczycki
      Magdalena Kłaczyńska
      • michal_82 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 19.03.05, 20:05
        Jeszcze z Jedynki:

Kinga Rusin
        Piotr Kraśko
        • michal_82 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 19.03.05, 20:22
          I jeszcze w Jedynce była Paulina Smaszcz.
      • Gość: Kajtek Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 23:00
        Michal_82 dużo pamiętasz ,ale mnie się wydaje ,ze p.Anna Szulc podpisywała się
        po Polsku ( nie Schultz),przynajmniej odkąd ja pamiętam , bo bardzo lubię
        panią Anię,prowadziła m.in.rozmowy w
        TVPolonia ,Antenę ,Telewizjer,"Zwyczajnych - Niezwyczajnych" -była autorką tego
        programu,jak również "Pokaż,co potrafisz-Akademia IQ",prowadziła tez m.in.Bon
        jour la France" ,"Babiniec".P.Szulc nie ma szczęścia do decydentów TVP (zawsze
        mają swych pupili-nic to,że miernoty).Tak jest od Walendziaka po Dworaka.Szkoda.
        • michal_82 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 19.03.05, 23:15
          Całkiem możliwe, że Szulc. Nie przeczę. A już nie ma Babińca? Przecież to taki
          katolicki program i o bardzo długiej historii, więc dziwię się, że Dworak go
          zdjął.

Nie pamiętam, że Szulc prowadziła "Zwyczajnych - Niezwyczajnych". Ja tam
          widziałem Schymallę i chyba potem Bałtroczyka. Ale nie oglądałem tego
          programu :)

A co to takiego Telewizjer? Był kiedyś taki program w TVP? Telewizjer znam
          tylko z TVN, który prowadziły Marta Kuligowska i Kinga Rusin. Potem go
          przechrzcili na Wizjer TVN, później Rusin odeszła, a zastąpił ją Marcin Wrona.
          • Gość: Kajtek Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.05, 01:03
            "Telewizjer" to był program w TVP1 informujący o najciekawszych programach w
            TVP -rozmowy z twórcami,był kontynuatorem wcześniejszej "Anteny" .Prowadziły go
            panie Anna Szulc ,Zofia Czernicka,Małgorzata Żarnecka,jak jest coś dobrego to
            zawsze komuś przeszkadza i program zniknął z anteny.Zmiana prowadzacej i
            wspołautorki pani Anny Szulc w "Zwyczajnych -Niezwyczajnych " nastapiła w
            atmosferze skandalu.Pisała o tym szeroko prasa , po prostu szefowie i
            zazdrosna "koleżanka" nie mogli znieść sympatii jaką cieszyła się u widzów
            p.Szulc,a p.Szulc w myśl zasady mądrzejszy ustępuje sama odeszła z programu
            zostawiajac miejsce czychającem pupilowi byłych szefów.
    • magda.saracen Oj! Żeby nie pamiętać Krystyny Loski! 19.03.05, 20:45

• Gość: j23 Re: Oj! Żeby nie pamiętać Krystyny Loski! IP: *.kos.vectranet.pl / 80.51.232.* 19.03.05, 21:42
        przepraszam
    • jollaa Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 19.03.05, 21:30
      Bożena Marki
      Marta Przybora
      a Ewa Drzyzga też
      • Gość: mad Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.chello.pl 19.03.05, 21:47
        w jedynce zapowiadał też Ibisz
        • Gość: Foxy Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 11:25
          A w dwojce przeciez byla jeszcze nieslawna ALICJA- dziwie sie ze wciagnol ja do
          TVP Mann bo to przeciez mierona a kolorowe pisam z reklamami tamponow to
          miejsce w sam raz dla niej.
          • norka_podlogowa Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 20.03.05, 17:06
            Ale kiedyś to jeszcze aż tak nie było tego widać.
    • Gość: victoria Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 20.03.05, 17:02
      Z czasów dzieciństwa pamiętam, że w latach 60-tych w jedynym programie TVP
      zapowiadała panienka, która nie potrafiła poprawnie czytać, więc w domach
      czyniono zakłady, ile razy się pomyli.Dawne też kumoterskie czasy.
    • jollaa Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 20.03.05, 17:34
      Moim zdaniem ta myląca się, której pomyłki były źródłem żartów i parodii była,
      wymieniona już pani Elżbieta Poniatowska, ale może się mylę.
      • Gość: j23 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.kos.vectranet.pl / 80.51.232.* 20.03.05, 18:15
        to bożena marki
        • Gość: wiii KRYSTYNA LOSKA IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.03.05, 15:27
    • Gość: Widz Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.chello.pl 21.03.05, 13:49
      Krystyna Loska
      • Gość: Esss Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.net.pl / *.net.pl 21.03.05, 16:16
        Jadwiga Piątkowa (później prowadziła losowania Toto-lotka). Były to jeszcze
        czasy kiedy "zaplombowana komisja" była przedstawiana z nazwiska, choć podobnie
        jak dziś, nie odzywała się ani słowem. Zapamiętałem dwa charakterystyczne
        nazwiska z członków tejże komisji: Wrzaszczyk i Parzyszek.
        • Gość: Foxy Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:55
          A trzecia mumia byla Genowefa Pajak.
        • t.o.m.e.k komisja a TotoLotku 22.03.05, 09:36
          > Zapamiętałem dwa charakterystyczne
          > nazwiska z członków tejże komisji: Wrzaszczyk i Parzyszek.

Wrzaszczyk to bardziej mi się kojarzy z komunistycznym kacykiem z lat 70-tych
          (Tadeusz miał na imię).
          Parzyszek - Edmund mu było na imię, a oprócz niego pamiętam, że "pieczęć
          lakową" na maszynie losującej łamała pani Halina Rzepko...
    • Gość: Kejt Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.03.05, 21:42
      Jeszcze była Bogumiła Wander:-)))
    • michal_82 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 22.03.05, 02:44
      Nie zapominajmy o Magdzie Mołek, bo też już jest byłą prezenterką.
    • ptak_dodo Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 28.05.21, 14:07
      Marek Gajewski był też świetnym lektorem filmowym. Wspaniały głos, dobra interpretacja.
      Szkoda, że zmarł przedwcześnie.
      • ewa9717 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 01.06.21, 16:42
        Iwona Kubicz. Co się z nią dzieje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka