Gość: j23 IP: *.kos.vectranet.pl / 80.51.232.* 19.03.05, 19:55 irena dziedzic - ale jej nie pamiętam edyta wojtczak bożena walter grazyna nowicka anna wanda głębocka elzbieta poniatowska jan suzin eugeniusz pach marek gajewski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_82 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 19.03.05, 20:02 W Jedynce: Anna Schultz Dorota Szpetkowska Bogumiła Wander Olejniczak - facet, nie pamiętam imienia Barszczewska (córka tej znanej) Jędrzej Dutkiewicz Hanna Smoktunowicz Adriana Niecko Piotr Świąc Monika Luft Ewa Drzyzga Karina Kunkiewicz Magda Olszewska Robert Samot Anna Popek W Dwójce: Sławomir Siejka Krzysztof Luft Jarosław Kulczycki Magdalena Kłaczyńska Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 19.03.05, 20:05 Jeszcze z Jedynki: Kinga Rusin Piotr Kraśko Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 19.03.05, 20:22 I jeszcze w Jedynce była Paulina Smaszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajtek Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 23:00 Michal_82 dużo pamiętasz ,ale mnie się wydaje ,ze p.Anna Szulc podpisywała się po Polsku ( nie Schultz),przynajmniej odkąd ja pamiętam , bo bardzo lubię panią Anię,prowadziła m.in.rozmowy w TVPolonia ,Antenę ,Telewizjer,"Zwyczajnych - Niezwyczajnych" -była autorką tego programu,jak również "Pokaż,co potrafisz-Akademia IQ",prowadziła tez m.in.Bon jour la France" ,"Babiniec".P.Szulc nie ma szczęścia do decydentów TVP (zawsze mają swych pupili-nic to,że miernoty).Tak jest od Walendziaka po Dworaka.Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 19.03.05, 23:15 Całkiem możliwe, że Szulc. Nie przeczę. A już nie ma Babińca? Przecież to taki katolicki program i o bardzo długiej historii, więc dziwię się, że Dworak go zdjął. Nie pamiętam, że Szulc prowadziła "Zwyczajnych - Niezwyczajnych". Ja tam widziałem Schymallę i chyba potem Bałtroczyka. Ale nie oglądałem tego programu :) A co to takiego Telewizjer? Był kiedyś taki program w TVP? Telewizjer znam tylko z TVN, który prowadziły Marta Kuligowska i Kinga Rusin. Potem go przechrzcili na Wizjer TVN, później Rusin odeszła, a zastąpił ją Marcin Wrona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajtek Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.05, 01:03 "Telewizjer" to był program w TVP1 informujący o najciekawszych programach w TVP -rozmowy z twórcami,był kontynuatorem wcześniejszej "Anteny" .Prowadziły go panie Anna Szulc ,Zofia Czernicka,Małgorzata Żarnecka,jak jest coś dobrego to zawsze komuś przeszkadza i program zniknął z anteny.Zmiana prowadzacej i wspołautorki pani Anny Szulc w "Zwyczajnych -Niezwyczajnych " nastapiła w atmosferze skandalu.Pisała o tym szeroko prasa , po prostu szefowie i zazdrosna "koleżanka" nie mogli znieść sympatii jaką cieszyła się u widzów p.Szulc,a p.Szulc w myśl zasady mądrzejszy ustępuje sama odeszła z programu zostawiajac miejsce czychającem pupilowi byłych szefów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Oj! Żeby nie pamiętać Krystyny Loski! IP: *.kos.vectranet.pl / 80.51.232.* 19.03.05, 21:42 przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
jollaa Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 19.03.05, 21:30 Bożena Marki Marta Przybora a Ewa Drzyzga też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.chello.pl 19.03.05, 21:47 w jedynce zapowiadał też Ibisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 11:25 A w dwojce przeciez byla jeszcze nieslawna ALICJA- dziwie sie ze wciagnol ja do TVP Mann bo to przeciez mierona a kolorowe pisam z reklamami tamponow to miejsce w sam raz dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
norka_podlogowa Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 20.03.05, 17:06 Ale kiedyś to jeszcze aż tak nie było tego widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victoria Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 20.03.05, 17:02 Z czasów dzieciństwa pamiętam, że w latach 60-tych w jedynym programie TVP zapowiadała panienka, która nie potrafiła poprawnie czytać, więc w domach czyniono zakłady, ile razy się pomyli.Dawne też kumoterskie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jollaa Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 20.03.05, 17:34 Moim zdaniem ta myląca się, której pomyłki były źródłem żartów i parodii była, wymieniona już pani Elżbieta Poniatowska, ale może się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.kos.vectranet.pl / 80.51.232.* 20.03.05, 18:15 to bożena marki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.chello.pl 21.03.05, 13:49 Krystyna Loska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esss Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.net.pl / *.net.pl 21.03.05, 16:16 Jadwiga Piątkowa (później prowadziła losowania Toto-lotka). Były to jeszcze czasy kiedy "zaplombowana komisja" była przedstawiana z nazwiska, choć podobnie jak dziś, nie odzywała się ani słowem. Zapamiętałem dwa charakterystyczne nazwiska z członków tejże komisji: Wrzaszczyk i Parzyszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:55 A trzecia mumia byla Genowefa Pajak. Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k komisja a TotoLotku 22.03.05, 09:36 > Zapamiętałem dwa charakterystyczne > nazwiska z członków tejże komisji: Wrzaszczyk i Parzyszek. Wrzaszczyk to bardziej mi się kojarzy z komunistycznym kacykiem z lat 70-tych (Tadeusz miał na imię). Parzyszek - Edmund mu było na imię, a oprócz niego pamiętam, że "pieczęć lakową" na maszynie losującej łamała pani Halina Rzepko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejt Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.03.05, 21:42 Jeszcze była Bogumiła Wander:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 22.03.05, 02:44 Nie zapominajmy o Magdzie Mołek, bo też już jest byłą prezenterką. Odpowiedz Link Zgłoś
ptak_dodo Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 28.05.21, 14:07 Marek Gajewski był też świetnym lektorem filmowym. Wspaniały głos, dobra interpretacja. Szkoda, że zmarł przedwcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: kto zapowiadał program telewizyjny w TVP - da 01.06.21, 16:42 Iwona Kubicz. Co się z nią dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś