lunatica 14.04.05, 12:42 - kto ogląda? oglądał? i co o tym myśli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanka_franka Re: TV4 "Chcę być piękna" 14.04.05, 12:54 Obejrzałam dwa odcinki, choć niezbyt dokładnie, bo w tym czasie najczęściej jest transmisja ligi mistrzów. Najbardziej uderza mnie to, że kobiety są święcie przekonane, że teraz ich życie się całkowicie zmieni. Do tej pory były nieszczęśliwe a lekka zmiana ma spowodować prawdziwą rewolucję w dotychczas nieudanym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: TV4 "Chcę być piękna" 14.04.05, 21:13 Ja widziałam jeden odcinek dokładnie i jednego końcówkę. W tym, który widziałam, zrobili wampa z chudej, zakompleksionej pani. M.in. zoperowali jej brodę. Wyglądała olśniewająco. Powiem szczerze, jak pokazali rodzinę i ją na tej scenie, zakręciły mi się łzy w oczach. Widać było, że jej naprawdę potrzebna jest pomoc, cierpiała z powodu swojego wyglądu, a raczej kompleksów. Tylko do samego końca cały czas była tą samą zakompleksioną, zgarbioną dziewczyną, wcale nie wyglądała na odmienioną. Dopiero jak ją wziął w obroty fryzjer, makijażysta, ubrali ją w ekstra kieckę, był jakiś efekt. Nie jakiś, wspaniały! Jednak wszytsko wskazuje na to, że to krótkotrwałe, że to "wina" fryzjera, makijażu i kiecki, a jak to się zmyje i zdejmie, wszytsko znowu oklapnie. Druga pani - schudła 18 kg i miała różne inne zabiegi, rzeczywiście bardzo się zmieniła. I tu efekt raczej będzie trwały. Program pokazuje, że każda kobieta może zrobić coś dla swojego wyglądu i samopoczucia. Pokazuje to w jednych przypadkach dobrze, w drugich nie do końca. Co zaś do zmian w życiu, to głęboko wierzę, że człowiek z kompleksami nie może być szczęśliwy. Wiem, co mówię, bo sama doświadczyłam takiej przemiany w życiu. W pewnym momencie zrzuciłam 12 kg, stałam się śmielsza, zaczęłam dbać o swój wygląd, lepiej się ubierać (nareszcie było widać) i to diametralnie odmieniło moje życie. Weselsze nastawienie do otoczenia spowodowało, że zaroiło się wokół od znajomych, których wcześniej tak wielu nie było. Niektórzy zostali przyjaciółmi, a jeden z nich mężem :) Tak więc tylko pozornie wygląd nie jest ważny, a zmianami w zewnętrzności nie możemy odmienić swego życia. To często zmienia nsze wnętrze, co jednak jest niezbędne do odczuwania życia jako pozytywnego zjawiska. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
reniferek1 Re: TV4 "Chcę być piękna" 15.04.05, 09:47 Każda z pań ma obowiązkową wizytę u dentystów - chirurgów plastycznych. Efekt rewelacyjny i w szybkim czasie - wystarczy wybielenie zębów i odpowiednio zrobione licówki. Uśmiech zmienia te panie najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś