pracownicabanku 20.06.05, 09:44 Oględał ktoś? Dawno nie oglądałem tak dobrego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trufla2 Re: zielona mila 20.06.05, 09:53 Ja oglądałam. Świetny film. Ale z tą śmiercią bez mokrej gąbki to chyba deczko przesadzili :( W ogóle to sympatyczni Ci strażnicy byli. Na tych filmach to zawsze strażnicy w więzieniu są ukazani tak nieludzko, a Ci byli bardzo fajnymi facetami (poza jednym, wiadomo którym, ale dzięki niemu było ciekawiej). Myszka była superowa ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: zielona mila 20.06.05, 10:21 Ten wiadomo_ktory to niejaki Eugene Tooms, ktory z zoltymi teczowkami mordowal ludzi i pozeral ich watroby w Archiwum X. Mily gosc. Meth. Odpowiedz Link Zgłoś
pudoszka Re: zielona mila 20.06.05, 18:10 trufla2 napisała: > Ja oglądałam. Świetny film. Ale z tą śmiercią bez mokrej gąbki to chyba deczko > przesadzili :( Był faktycznie taki przypadek w USA, że 'zapomniano' namoczyć gąbkę ;| Zdarzało się też [za użycia komory gazowej jeszcze], że źle mieszano mieszankę gazów i skazany konał kilkadziesiąt minut ;| Odpowiedz Link Zgłoś
greglis Re: zielona mila 20.06.05, 10:01 Dla mnie film rewelacyjny,zupełnie nie "Kingowski" i jak nigdy nie płaczę na filmach,tu łezka mi poleciała Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: zielona mila 20.06.05, 10:15 Wciągnął mnie,przez przypadek bo nie lubię takich filmów... Odpowiedz Link Zgłoś
swojak.marek Re: zielona mila 20.06.05, 16:40 Film rewelacja, ale fakt - książka jeszcze lepsza ... Odpowiedz Link Zgłoś
egoblonde Re: zielona mila 20.06.05, 16:49 Film swietny,ale do ksiazki sie nie umywa...brakowało mi kilku watkow i "scen"...,ale obsadę dobrali rewelacyjnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: zielona mila 20.06.05, 17:00 w sumie jedna z lepszych adaptacji ksiazek Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
wilk11 Re: zielona mila 20.06.05, 17:43 Hej, w związku z tym mam pytanie - czy jest "sens" (wiadomo o co chodzi) czytać tę książkę po wielokrotnym obejrzeniu tego filmu? Tzn. czy wszelkie niespodzianki już nimi nie są? Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: zielona mila 20.06.05, 18:10 Zanim obejrzałem ten film słyszałem, że jest on przeciw karze śmierci. Jakiś idiota chyba wyraził ową opinię. Przecież ten więzień - uosobienie dobra - wykonał karę śmierci na psychopatycznym zabójcy. Odpowiedz Link Zgłoś
sergevna Re: zielona mila 20.06.05, 18:13 Właśnie - ten psychopatyczny Dziki Bill był świetnie zagrany, aż napawało odrazą. Za to Tom Hanks wypadł blado (jak na niego). Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: zielona mila 08.07.05, 10:54 Polecam książkę, także po obejrzebiu filmu. FIlm jest dobry ale książka - duuużo lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś