Dodaj do ulubionych

Hipokryzja TVP

IP: *.wagrowiec.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 13:29
Dzis - rok po Jedenastym Września - TVP przypomina, analizuje, komentuje
tamte wydarzenia. To dobrze bo to ważne wydarzenie w historii świata. Ja
jednak pamiętam dokładnie, ze gdy cały świat wstrzymał oddech i z przejęciem
patrzył na obrazy z NYC, gdy TVN oddał swą antenę TVN24, to TVP dysponująca
TRZEMA ogólnpolskimi kanałymi pokazywała w TVP1 kolejny odcinek "Mody na
sukces". Cóż kwestia - kwestia priorytetów...
Obserwuj wątek
    • Gość: maro Re: Hipokryzja TVP IP: *.bogucicka7.com.pl 11.09.02, 14:55
      Nie było mnie 11.09.2001 w Polsce, więc nie mogę podzielić się własnymi
      obserwacjami, ale z relacji wydawało mi się właśnie, że to TVN pierwszy
      poinformował o zdarzeniach i rozpoczął relację, tymczasem wczoraj Wiadomości
      chwaliły się tym pierszeństwem .
    • Gość: Joasia Re: Hipokryzja TVP IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 15:06
      a ja mam juz dosyc tego podlizywania się Amerykanom-kiedys cukrowalismy
      Związkowi radzieckiemu w związku z Rewolucją Pażdziernikową-teraz Amerykamom
      zenujące jest to,ze dzis zawyły syreny w Warszawie,stanęły samochody a jak była
      rocznica wybuchu Powstania Warszawskiego jakos cicho było,przynajmniej nie tak
      jak dzis
      • mareka1 Re: Hipokryzja TVP 12.09.02, 13:26
        Joasiu w 100% zgoda. Z jednej skrajności w drugą
    • Gość: Orchidea Re: Piszesz bzdury! IP: *.pl 11.09.02, 16:59
      Gość portalu: basto napisał(a):

> Dzis - rok po Jedenastym Września - TVP przypomina, analizuje, komentuje
      > tamte wydarzenia. To dobrze bo to ważne wydarzenie w historii świata. Ja
      > jednak pamiętam dokładnie, ze gdy cały świat wstrzymał oddech i z przejęciem
      > patrzył na obrazy z NYC, gdy TVN oddał swą antenę TVN24, to TVP dysponująca
      > TRZEMA ogólnpolskimi kanałymi pokazywała w TVP1 kolejny odcinek "Mody na
      > sukces". Cóż kwestia - kwestia priorytetów...
      --------
      Głupoty piszesz.Po pierwsze TVP dysponowała wtedy 2 a nie 3 kanałami(TVP 3
      ruszył w marcu) i naprawdę nie jest tak prosto w ciągu chwili zmienić ramówkę
      programu.TVN miał ułatwione zadanie ,bo po prostu oddał antenę TVN 24, który
      już wtedy istniał.W TVP trzeba było pościągać dziennikarzy, w błyskawicznym
      tempie przygotować studio ( scenografia, technika, realizacja,zaproszenie
      gości),wielu pracowników zostało w trybie natychmiastowym wezwanych do pracy.A
      wierz mi to nie trwa sekundy.teraz jak działa TVP3 nie byłoby
      problemu,natomiast wtedy TVP zrobiła to co była w stanie.
      • Gość: amis Re: Piszesz bzdury! IP: *.bogucicka7.com.pl 11.09.02, 17:50
        Gość portalu: Orchidea napisał(a):

> Głupoty piszesz.Po pierwsze TVP dysponowała wtedy 2 a nie 3 kanałami(TVP 3
        > ruszył w marcu)
        Oczywiscie że tak było. Przed marcem po włączeniu kanałów na których obecnie nadaje TVP3 był tylko
        biały szum, a rozgłosnie regionalne (nb nadal istniejące, tylko w ramach TVP 3) należały do Sw Mikołaja.

> i naprawdę nie jest tak prosto w ciągu chwili zmienić ramówkę programu.
        > TVN miał ułatwione zadanie ,bo po prostu oddał antenę TVN 24, który
        > już wtedy istniał. W TVP trzeba było pościągać dziennikarzy, w błyskawicznym
        > tempie przygotować studio ( scenografia, technika, realizacja,zaproszenie
        > gości),wielu pracowników zostało w trybie natychmiastowym wezwanych do pracy...
        > wtedy TVP zrobiła to co była w stanie.

Zgadza się, tylko dlaczego teraz dziennikarze Wiadomosci głoszą, że byli pierwsi?
        • Gość: Jo Re: Piszesz bzdury! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 13:48
          > Zgadza się, tylko dlaczego teraz dziennikarze Wiadomosci głoszą, że byli
          pierwsi?

Bo oni zawsze są pierwsi, fakty czasem kłamią (Opole), a oglądalność zawsze
          mają najwyższą, tylko że liczą w sztukach, a nie procentowo :-)
          Sowieso spodobała mi się środowa kreacja Pieńkowskiej - czarna bluzka bez
          dodatków. W pełni odpowiednia na tę rocznicę.
    • Gość: pan_laga Re: Hipokryzja TVP IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 03:20
      Gość portalu: basto napisał(a):

> Dzis - rok po Jedenastym Września - TVP przypomina, analizuje, komentuje
      > tamte wydarzenia. To dobrze bo to ważne wydarzenie w historii świata. Ja
      > jednak pamiętam dokładnie, ze gdy cały świat wstrzymał oddech i z przejęciem
      > patrzył na obrazy z NYC, gdy TVN oddał swą antenę TVN24, to TVP dysponująca
      > TRZEMA ogólnpolskimi kanałymi pokazywała w TVP1 kolejny odcinek "Mody na
      > sukces". Cóż kwestia - kwestia priorytetów...

tak.tak.tak! i ja. pamiętam ten dzien w tvp ! denk i żenka, jak do niedawna
      mówiły małolaty
      amen
      pan laga
    • greenblack Re: Hipokryzja TVP 12.09.02, 20:37
      Naprawdę tak mówią? Frajerzy puszczali "Modę na sukces" a od 2 godzin świat
      płonął. Szczęśliwie mam zachodnie kanały informacyjne. To samo w radiu. 3
      puszczała kabarety i jakieś "Pani pierwszej to powiem" potem wzmianka w
      serwisie o pełnej godzinie. Wstyd Mi było. RMF miał rozmowy przez komórkę z
      cywilami w NY, w 3 komentator spokojnym głosem zastanawiał sie co to mogło być
    • Gość: koliber Re: Hipokryzja TVP IP: 149.156.12.* 15.09.02, 15:27
      Mimo iż nie lubię TVN, to muszę przyznać, że zareagowali natywchmiast.
      Wiadmości kłamią mówiąc, że TVP było pierwsze. Spóźnili się o 2 godziny.
    • Gość: Orchidea Re: Hipokryzja TVP IP: *.pl 15.09.02, 15:58
      W 'Wiadomościach" o 15.00 była informacja o ataku.Sprawdziłam to.
      • rboy17 Re: Hipokryzja TVP 15.09.02, 18:56
        Gość portalu: Orchidea napisał(a):

> W 'Wiadomościach" o 15.00 była informacja o ataku.Sprawdziłam to.

Informację o katastrofie pierwszego samolotu podała Beata Borocka jeszcze przed
        15... juz kilka minut po 15 zmieniono układ programu, a na antenie cały czas
        był serwis informacyjny na żywo. tym czasem tvp zdecydowała się informować o
        tragedii w specjalnych wydaniach "Wiadomosci" co pół godziny. nie wnikam w
        powodu takiego działania, bo po cześci usprawiedliwiają one tvp, ale nie
        pozwalają przypisywac sobie palmy pierszeństwa. zresztą, nie to kto był
        pierwszy jest najważniejsze i podawanie takiej informacji przez tvp uważam za
        conajmniej niestosowne. tvn24 nie zająknął się ani razu o tym, czego tego dnia
        dokonali. a dokonali naprawde wiele...
        • Gość: Kosa Re: Hipokryzja ... IP: *.acn.waw.pl 16.09.02, 19:52
          Tytuł wątku, pasuje do Ciebie jak ulał, zrobili wiele..., napisz szczerze
          kocham TVN.
          Pozdrawiam.
          • rboy17 Re: Hipokryzja ... 16.09.02, 20:15
            O co ci chodzi, chciałaoby sie zapytać. Nie wolno wyrazić swojej opinii?
            Przecież przedstawiłem tylko fakty i swoją opinię. Czy to coś złego? Możesz sie
            z moim zdnaiem nie zgadzać. Nie wiele mnie to obchodzi. Ale jeśli masz zamiar
            mnie atakować postaraj sie chociaż o jakieś sensowne kontrargumenty...
            • Gość: Kosa Re: Hipokryzja ... IP: *.acn.waw.pl 16.09.02, 20:34
              rboy17 napisał:

> O co ci chodzi, chciałaoby sie zapytać. Nie wolno wyrazić swojej opinii?
              > Przecież przedstawiłem tylko fakty i swoją opinię. Czy to coś złego? Możesz
              sie
              >
              > z moim zdnaiem nie zgadzać. Nie wiele mnie to obchodzi. Ale jeśli masz zamiar
              > mnie atakować postaraj sie chociaż o jakieś sensowne kontrargumenty...

Czy z Tobą da się dyskutować? Dla Ciebie ,najgorsza stacja, jest najlepsza i to
              zawsze! Więc gdzie jest pole do dyskusji? Gdy czytam Twoje opinie, to jedyne co
              może czytającego zaskoczyć, to ile będzie wazeliny, pod sztandarem TVN.
              Nie wstydzisz się swoich postów? To Twoja praca? Zostaw to ,masz warsztat,
              zacznij mówić swoim głosem.
              Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka