agresja4 22.08.03, 17:41 natomiast istnieje: pożądnie zauroczenie przywiązanie /rozsądek/. Chyba, że ktoś cierpienie nazwał miłością. /nie poruszam tu tematu miłości bezwarunkowej - np Matka Teresa/ Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sunrise1 Re: miłość nie istnieje 22.08.03, 17:47 oczywiście, że nie istnieje.... w przeciwnym wypadku niikt nie musiałby za nią gonić przez 3/4 życia.. Miłość bezwarunkowa to jeszcze miłość rodzica do dziecka - wyjątkowa i bezgraniczna, nietuzinkowa, niepowtarzalna, wierna i bezgranicznie cierpliwa z:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffka Re: miłość nie istnieje IP: server:* / 192.168.1.* 22.08.03, 18:12 też w nią nie wierzę - ale pożądanie, zauroczenia - w to tak. A możę my się mylimy? Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: miłość nie istnieje 22.08.03, 18:21 prowokacyjnie agresjo4:) ale powiem, ze istnieje, tylko mylimy ja z: pozadaniem zauroczeniam przywiazaniem /razsadkiem/:) pozdrawiam cossa pees. z miloscia jest jak z Bogiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Re: miłość nie istnieje 22.08.03, 18:32 istnieje, to wlasnie mieszanka tych ingredientow ktore podalas i dlatego wlasnie najbardziej niebezpieczna Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 tak ??? 22.08.03, 18:53 zatem, to zaledwie mieszanka tych paru zjawisk w gruncie rzeczy nie grających pierwszoplanowej roli ? A może to tylko teoria powstała na potrzeby czegoś , co nazywamy sercem ( dwukomorowym i z przedsionkami, albo by zaspokoić nasze wyimaginowane pragnienia ? z:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micka eee jak nie jak tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.03, 18:51 Witam, istnieje -tylko jest coś takiego jak kochanie a miłość na zawsze. To się często ludziom myli. Jest cierpieniem i jest narkotykiem na wszystko jednocześnie. To kolce i miodzio. Bywa różnie ale na pewno nie może być samo miodzio (bo to niemożliwe)a i same kolce (no chyba że jesteśmy sadomaso i lubimy "męcz mnie dręcz mnie". Pozdrawiam serdecznie agresję4 Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Re: eee jak nie jak tak 22.08.03, 18:59 "milosc na zawsze" - tutaj mnie rozbawilas Odpowiedz Link Zgłoś
kamfora Re: miłość nie istnieje 22.08.03, 19:12 Miłość - to pragnienie dobra dla kogoś. Naprawdę uważasz, że nie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: miłość nie istnieje IP: iB.rudanet.com:* 22.08.03, 20:14 kamfora napisała: > Miłość - to pragnienie dobra dla kogoś. > jak mało byłoby na świecie zła, gdyby nie można go było czynić w imię dobra /nie pamietam kto to napisał/ Odpowiedz Link Zgłoś
kamfora Re: miłość nie istnieje 22.08.03, 20:30 Gość portalu: oak napisał(a): > jak mało byłoby na świecie zła, gdyby nie można go było czynić w imię dobra no wiesz...mimo wszystko jest różnica, czy ktoś wyleje Ci gorący barszczyk na nowe spodnie (co jest niewątpliwym złem;-)bo: a/ chciał Ci zrobić przyjemność, ale potknął się, stawiając filiżankę na stole b/ celowo chlusnął, chcąc Ci dokuczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pastwa Re: miłość nie istnieje 23.08.03, 12:01 kamfora napisała: > Miłość - to pragnienie dobra dla kogoś. Coz, smialo moge powiedziec ze pragne dobra dla calego ogolu ludzkosci, ale za diabla nie powiem ze kocham tychludzi, to samo mam w detalu ( czyli "kogos") ;-) > Naprawdę uważasz, że nie istnieje? Istnieje naturalnie,tym czesciej, im ogolniejsze stosujemy kryteria na "milosc". Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: tak uważam 22.08.03, 20:31 miłość może być tylko bezwarunkowa - bez zazdrości, pretensji, że ktoś nie spełnia naszych oczekiwań, bez pretensji gdy ktoś pokocha kogoś innego i będzie chciał odejść. Więc nie jest możliwa między dwojgiem ludzi/a szczególnie między kobietą i mężczyzną/- tak zupełnie inne, mają bowiem spojrzenie na... wiele spraw. Uwielbiamy prawo własności. Nawet na kościelnym jest: biorę sobie ciebie... jak rzecz. I tacy też się stajemy - po jakimś czasie - gdy czar pryska - rzecz jasna - i po... "miłości". Więc czy ona aby była wogóle w takim związku? O kurcze - to nie w moim stylu. Nie ma i już. Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Re: tak uważam 22.08.03, 20:43 wiec sama przyznajesz ze na poczatku jest - bo ktory rozsadny facet chcialby isc do oltarza i miec dzieci he he, nikt nie powiedzial ze milosc trwa wiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: tak uważam-... sdf 22.08.03, 20:56 sdfsfdsf napisał: > wiec sama przyznajesz ze na poczatku jest - bo ktory rozsadny facet chcialby > isc do oltarza i miec dzieci he he, nikt nie powiedzial ze milosc trwa wiecznie Zdarza się, że ani rozsądkiem ani sercem nie jest prowadzony. Do ołtarza. Rzeczywiście, wszyscy faceci planują potomstwo. Po ślubie. A miłość jest potężnym zauroczeniem. Chwilowym. Taka "miłość" jest wszechobecna nawet w przerwie na lunch. Ja nazwałam to inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kamfora Re: tak uważam 22.08.03, 20:55 agresja4 napisała: > miłość może być tylko bezwarunkowa - bez zazdrości, pretensji, że ktoś nie > spełnia naszych oczekiwań, bez pretensji gdy ktoś pokocha kogoś innego i > będzie chciał odejść. > > Więc nie jest możliwa między dwojgiem ludzi/a szczególnie między kobietą i > mężczyzną/- tak zupełnie inne, mają bowiem spojrzenie na... wiele spraw. A ja wiem, że JEST możliwa. Bo była - między moimi rodzicami. I wtedy, kiedy oboje byli zdrowi, i wtedy, gdy Ojciec ciężko zachorował, a Mama się Nim opiekowała do jego śmierci... Odpowiedz Link Zgłoś
pastwa Re: tak uważam 23.08.03, 12:06 agresja4 napisała: > miłość może być tylko bezwarunkowa - bez zazdrości, pretensji, że ktoś nie > spełnia naszych oczekiwań, bez pretensji gdy ktoś pokocha kogoś innego i > będzie chciał odejść. Widzisz po uwzglednieniu Twojego, to nie bardzo juz wiem co to jest ta milosc, bo niewiele na nia zostaje miejsca,wystarczy dopuscic do swego umyslu ze milosc moze byc rowniez krwawa, zla, zabojcza, jak i czula i troskliwa z poswieceniami i z egoizmem,zachlannoscia itp. itd.. Nie wynos tak na oltarze tej milosci, bo to zwykle ludzkie uczucie a te zawsze sa niedoskonale, delikanie to ujmujac. > Więc nie jest możliwa między dwojgiem ludzi/a szczególnie między kobietą i > mężczyzną/ A bezwarunkowa milosc ojca do corki, matki do syna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: miłość nie istnieje IP: *.ppi-sa.com.pl 23.08.03, 12:12 > natomiast istnieje: > pożądnie > zauroczenie > przywiązanie /rozsądek/. hmmm...nie, milosc tez istnieje, tylko, ze czesto wlasnie myli sie to pojecie z przytoczonymi powyzej;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone NON EXISTE L'AMOR... 23.08.03, 13:46 ...e sol tanto la favola.... (Pamiętacie? No kto pamieta?) Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: przepraszam Was wszystkich 23.08.03, 19:19 założyłam wątek - i wyjechałam./sorry/ Oczywistym jest, że miłość istnieje. Sama przeżyłam wyjątkowe wydanie miłości. Żałuję, że nie trwa wiecznie. sdf... miał rację. Tylko czym jest miłość? To porządanie, odczucie wielkiej mocy odczucie bycia w innym świecie? Czemu to służy? Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: przepraszam Was wszystkich -2 23.08.03, 20:08 agresja4 napisała: > założyłam wątek - i wyjechałam./sorry/ > > Oczywistym jest, że miłość istnieje. > Sama przeżyłam wyjątkowe wydanie miłości. > Żałuję, że nie trwa wiecznie. > sdf... miał rację. > > Tylko czym jest miłość? > > To porządanie, > odczucie wielkiej mocy > odczucie bycia w innym świecie? > > Czemu to służy? po raz pierwszy poczyniłam błąd - pewnie nie bez przyczyny! pożądać czy od nie rządzić! co ja wypisuję??!!! :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: przepraszam Was wszystkich -2 IP: *.d1.club-internet.fr 23.08.03, 20:53 milosc niczemu nie sluzy (jak sztuka ?) i to jest to. garnek do gotowania sklep do kupowania pracownik do pracowania pieniadze do wydawania nogi do chodzenia a milosc ...? do niczego wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Re: przepraszam Was wszystkich -2 23.08.03, 20:55 milosc to mily dodatek do bara bara Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: przepraszam Was wszystkich -2 23.08.03, 21:51 sdfsfdsf napisał: > milosc to mily dodatek do bara bara i tak trzymaj! :( Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: przepraszam Was wszystkich -2 - malwina 23.08.03, 21:48 Gość portalu: Malwina napisał(a): > milosc niczemu nie sluzy (jak sztuka ?) i to jest to. > garnek do gotowania > sklep do kupowania > pracownik do pracowania > pieniadze do wydawania > nogi do chodzenia > > a milosc ...? > do niczego > wspaniale. ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: przepraszam Was wszystkich -2 - malwina IP: *.d1.club-internet.fr 23.08.03, 21:52 no przeciez wszyscy tu wiedza ze osiemnascie (pfff) > ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: przepraszam Was wszystkich -2 - malwina 23.08.03, 22:24 Gość portalu: Malwina napisał(a): > no przeciez wszyscy tu wiedza ze osiemnascie > (pfff) > > ile masz lat? czy Twoja córka ma na imię Malwina? jak na 18 jesteś wyjątkowo dobrze doedukowana życiowo. Takie też się zadażają:( Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: przepraszam Was wszystkich -2 - malwina 24.08.03, 23:01 agresja4 napisała: > Gość portalu: Malwina napisał(a): > > > no przeciez wszyscy tu wiedza ze osiemnascie > > (pfff) > > > ile masz lat? > > czy Twoja córka ma na imię Malwina? > > jak na 18 jesteś wyjątkowo dobrze doedukowana życiowo. > Takie też się zadażają:( Agresja, Agresja... I znowu (zdażają) ojojoj:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: miłość nie istnieje IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 23.08.03, 21:09 Milosc istnieje, niestety. Jest to wiezienie, jezeli masz poczucie lojalnosci...jezeli nie, to jestes wolnym czlowiekiem, ktory jest w stanie powtorzyc te piekne, ale krotkie uczucie... ryb Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: miłość nie istnieje 23.08.03, 21:53 Gość portalu: ryb napisał(a): > Milosc istnieje, niestety. Jest to wiezienie, jezeli masz poczucie > lojalnosci...jezeli nie, to jestes wolnym czlowiekiem, ktory jest w stanie > powtorzyc te piekne, ale krotkie uczucie... > > > ryb i tego się trzymaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: miłość nie istnieje IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 23.08.03, 22:03 agresja4 napisała: > Gość portalu: ryb napisał(a): > > > Milosc istnieje, niestety. Jest to wiezienie, jezeli masz poczucie > > lojalnosci...jezeli nie, to jestes wolnym czlowiekiem, ktory jest w stanie > > > powtorzyc te piekne, ale krotkie uczucie... > > > > > > ryb > > > i tego się trzymaj! Czego? Lojalnosci czy wolnosci? ryb Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: miłość nie istnieje 23.08.03, 22:18 Gość portalu: ryba napisał(a): > agresja4 napisała: > > > Gość portalu: ryb napisał(a): > > > > > Milosc istnieje, niestety. Jest to wiezienie, jezeli masz poczucie > > > lojalnosci...jezeli nie, to jestes wolnym czlowiekiem, ktory jest w s > tanie > > > > > powtorzyc te piekne, ale krotkie uczucie... > > > > > > > > > ryb > > > > > > i tego się trzymaj! > > > Czego? Lojalnosci czy wolnosci? > > > ryb ryb lojalność uruchamia mechanizmy obronne a wolność zawsze wolnością będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: miłość nie istnieje IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 23.08.03, 22:40 agresja4 napisała: > Gość portalu: ryba napisał(a): > > > agresja4 napisała: > > > > > Gość portalu: ryb napisał(a): > > > > > > > Milosc istnieje, niestety. Jest to wiezienie, jezeli masz poczuc > ie > > > > lojalnosci...jezeli nie, to jestes wolnym czlowiekiem, ktory jes > t w s > > tanie > > > > > > > powtorzyc te piekne, ale krotkie uczucie... > > > > > > > > > > > > ryb > > > > > > > > > i tego się trzymaj! > > > > > > Czego? Lojalnosci czy wolnosci? > > > > > > ryb > ryb > lojalność uruchamia mechanizmy obronne > a wolność > zawsze > wolnością będzie Zawsze wiedzialem ze to dla mnie skonczy sie wiezieniem... ryb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: miłość nie istnieje IP: *.d1.club-internet.fr 23.08.03, 22:57 a czasem to co bierzemy za lojalnosc to poczucie winy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: miłość nie istnieje IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 23.08.03, 23:03 Gość portalu: Malwina napisał(a): > a czasem to co bierzemy za lojalnosc to poczucie winy... Nie w mojej definicji lojalnosci... ryb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend rybie drogi, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 11:40 miłość to wolność a nie lojalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend i jeszcze chciałam powiedzieć, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 11:57 miłość nie jest poświęceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: miłość nie istnieje - wolności moja 24.08.03, 23:07 agresja4 napisała: > Gość portalu: ryba napisał(a): > > > agresja4 napisała: > > ... > lojalność uruchamia mechanizmy obronne > a wolność > zawsze > wolnością będzie Wolności moja, ja tak kochałem Cię I nigdy Cię nie zdradziłem... Hej, dlaczego człowiekowi tak się robi? Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_beer Re: miłość nie istnieje 25.08.03, 11:48 Oczywiście, że miłość nie istnieje, bo nie może istnieć coś, co nie jest bytem, ale stanem. Tak samo nie istnieje smutek, czy radość. Miłość to stan, który niektórzy w życiu osiągają, a inni nie. Ot i cała filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
ireen Re: miłość nie istnieje 14.09.03, 20:37 ginger_beer napisał: > Oczywiście, że miłość nie istnieje, bo nie może istnieć coś, co nie > jest bytem, ale stanem. Tak samo nie istnieje smutek, czy radość. > Miłość to stan, który niektórzy w życiu osiągają, a inni nie. Ot i > cała filozofia. Piękne :) Ale taki stan - istnieje. I dlatego, ze jest stanem, u kazdego jest inna. I kazdy ja inaczej rozumie, widzi i odczuwa. Jak smutek czy radosc. Ireen Odpowiedz Link Zgłoś
yagu Re: miłość nie istnieje 25.08.03, 21:27 moje mysli rowniez zmierzaj ku temu. wlasnie co to jest ta milosc? strasznie wyeksploatowane slowo, ktore znaczy wszystko i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: komu udało się poznać to uczucie 25.08.03, 22:19 Czy zraniło, czy dodało skrzydeł na dłuższy czas? Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: miłość nie istnieje 25.08.03, 22:47 milosc nie istnieje a kobiety sa glupie Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: miłość nie istnieje 25.08.03, 22:58 mahoney napisał: > milosc nie istnieje a kobiety sa glupie nie wal tak z grubej rury pobajeruj trochę tak, jak zazwyczaj to robicie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: miłość nie istnieje IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 25.08.03, 23:00 Kobiety nie sa glupie, to ich mamusie sa glupie... ryb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybkaa Re: miłość nie istnieje IP: *.acn.waw.pl 25.08.03, 23:06 Miłośc nie istnieje? istnieje, może tylko niektórych omija? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybkaa Re: miłość nie istnieje IP: *.acn.waw.pl 25.08.03, 23:08 ..i muszą się zadowolić pożądaniem, zauroczeniem, przyzwyczajeniem Odpowiedz Link Zgłoś
seatka0 Re: miłość nie istnieje 25.08.03, 23:34 Miłość to to co zostaje po zakochaniu. Tak jak trzeba zasłużyć na przyjazń tak samo trzeba zasłużyć na miłość.A że wszyscy w tych czasach lecimy na łatwiznę,nielicznym jest to dane więc ławiej jest mówić ,że nie istnieje. Istnieje ........ale nie dla wszystkich..... Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: miłość nie istnieje 26.08.03, 16:52 Gość portalu: rybkaa napisał(a): > ..i muszą się zadowolić pożądaniem, zauroczeniem, przyzwyczajeniem lub agresją Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: miłość istnieje 25.08.03, 23:38 Ojejku,juz mam wzwoda.Pierdolenie kotka za pomoca mlotka.A po jaki kutas ci kalafoir?Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: miłość nie istnieje 10.09.03, 20:01 odszukałam ten wątek /w celu uspokojenia siebie/, ponieważ jestem zdumiona tym, że pisałam pod wątkiem "miłość" Dramat:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend Re: miłość nie istnieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 22:08 "Miłość jest dębem złotym, spokój jest ninie. John rzuca naręcza drew aby było widniej w kominie(...)" :-))))) stety, stety ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agresja4 Re: skoro tak, to życzę jej sobie 10.09.03, 22:35 alfika napisała: > Istnieje, niestety. > największej, najpiekniejszej. Takiej mądrej, która przetrwa wszyskie burze. Wyrozumiałej, wspaniałomyślnej, niezwykłej. I niech tak się stanie!!! Pa:) Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: skoro tak, to życzę jej sobie 12.09.03, 11:26 agresja4 napisała: > alfika napisała: > > > Istnieje, niestety. > > > > > największej, najpiekniejszej. > Takiej mądrej, która przetrwa wszyskie burze. > Wyrozumiałej, wspaniałomyślnej, niezwykłej. > > I niech tak się stanie!!! > > Pa:) No i Cię przekonali. To dobrze. Nie szukaj jej, sama przyjdzie w najmniej odpowiednim momencie. Podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
_ares miłość istnieje... 12.09.03, 15:43 Miłość istnieje naprawdę. Jest najgłębszym uczuciem jakie może połączyc ludzi. Jednocześnie jesteśmy bezsilni wobec jej mocy. Tesknota łamie najsilniejsze charaktery. Jesteśmy skłonni do największych poświęceń dla ukochanej osoby. Tak naprawdę w naszym życiu nie liczy sie nic i nikt po za nią. Prawdziwa miłość zostawia zawsze trwały ślad w naszym sercu. Dzieki miłości zaczynamy widzieć innych ludzi i świat nie tylko przez swój pryzmat. Potrafimy walczyć z przeciwnościami, gdyż miłość jest źródłem niespożytych sił. Wtedy jesteśmy naprawdę sobą, odrzucając fałszywą powierzchowność. Miłość opiera się przede wszystkim na wzajemnym zaufaniu, szczerości i uczciwości obojga ludzi, to jest fundamentem jej trwałości. Ale czy miłość jest ważna w XXI w. ? Po co komuś potrzebna taka drobnostka jak miłość? Można przecież żyć bez niej pełnią życia, myśleć tylko o sobie. Byle się tylko nie zatrzymać nawet na chwile, bo wtedy zaczynają napływać wyrzuty sumienia a tak żyje dzisiejszy świat. Ludzie nie wiedzą tego, co zrozumiał człowiek czasów starożytnych – bez miłości są niczym. Miłość - jest wcześniej niż Życie - Trwa dłużej niż Śmierć - jest Stworzenia Pierwszym aktem - głównym Aktorem Na scenie, jaką jest Ziemia - Emily Dickinson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend amen :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 15:49 Fajne.Lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
vicca istnieje, istnieje 12.09.03, 16:45 tylko się jej nie zauważa dopóki się o nią nie potkniesz. A potem to już inna historia Pzdr ciepło V* Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann przywiązanie=rozsądek? 12.09.03, 22:59 agresja4 napisała: > natomiast istnieje: > pożądnie > zauroczenie > przywiązanie /rozsądek/. > Rozumiem, że ten nawias miał wyrażać synonimiczność? Jesli tak - osmielam się zaprotestować. Przywiązanie, a i owszem, jest ważnym (niedocenianym i często pogardzanym) składnikiem miłości. Ale często jest WBREW rozsądkowi... A tak w ogóle, to czy nie wyważamy na tym watku otwartych drzwi? Cos tam mi kazali czytać na studiach, że mądrzy ludzie juz wieki temu rozróżniali "amora" od "erosa", "agape" i takich tam fizdrygałków)))... A prywatnie zgadzam się z tym, kto napisał, że odpowiedź na zawarte w wątku pytanie będzie zależała gł. od szerokości definicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awe airam Re: miłość nie istnieje IP: *.itpp.pl 14.09.03, 15:38 ... idac tym tokiem myslenia mozemy zaprzeczyc wszystkiemu czego nie da sie dotknac - a co ISTNIEJE w sferze naszych uczuc i domnieman, prawd i wiary w... - czy zatem uczycia nie istnieja? - wiary nie ma? - prawda jest uluda? a czym jest uluda... a wrazenie, ze to co robisz ma jakis sens? Mysle ze dla wielu ludzi MILOSC jest sensem zycia! i czy to w znaczeniu uczucia bezwarunkowego czy tez imaginacji zyjemy dla milosci a pusci bez uczuc umieramy tesknimy itp pozdr Odpowiedz Link Zgłoś