Dodaj do ulubionych

"Wiedźmin"

IP: *.mogila.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 07:49
W niedzielę, 22.09. zaczyna się serial. Ciekawa jestem, czy będzie lepiej
zrealizowany od wersji kinowej? Mam nadzieję, że tak.
Pozdrawiam wszystkich fanów Sapkowskiego. Nina :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Bejotka Re: 'Wiedźmin' IP: 213.241.45.* 20.09.02, 12:37
      też myslę że będzie lepszy od kinowej wersji zwłaszcza że w odcinkach ma być
      tego 13 godzin a w kinie chyba niecałe 3 godziny.
    • noico Re: 'Wiedźmin' 21.09.02, 19:17
      Wątpię. Scenarzysta jest przecież ten sam co w filmie, a scenariusz to
      najsłabsza strona tego filmu, no i oczywiście reżyseria. Żebrowki i Kozłowski
      ratują ten film.
    • miotka7 Re: 'Wiedźmin' 21.09.02, 20:00
      Wszystko będzie lepsze od kinowej wersji!
      • Gość: Ginny Re: 'Wiedźmin' IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 21.09.02, 20:08
        Otóż to. Film był tak zły, że serial musi byc lepszy.
        • Gość: Paxon Re: 'Wiedźmin' IP: *.zlo.cxt.pl 22.09.02, 17:56
          Wlasnie skonczyl sie pierwszy odcinek. Choc czasami bylo smiesznie to moim
          zdaniem nie jest zle.
          • deotyma23 Re: 'Wiedźmin' 22.09.02, 18:04
            Słabą stroną tego filmu są niestety efekty specjalne........ w pierwszej scenie
            Wiedźmin walczy................. nie wiadomo z czym???????? migawka oka i zębów
            może to krokodyl????????????/.
            Poza tym wporzo- nie to żebym zaraz była pod wrażeniem ale czekam na nastepny
            odcinek;))))
            Napewno będzie to lepsze od wersji kinowej a gorsze od książki ale to już tak
            bywa.
            • Gość: marzena Re: 'Wiedźmin' IP: *.kalisz.mm.pl 22.09.02, 20:40
              Tragedia!!! Dawno nie widziałam większej chały!! Na film nie poszłam, ale
              widzę, że dużo nie straciłam...
              • Gość: Michał Straszne pierdoły IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 22:38
                Scenariusz pisał chyba idiota z kretynem do pary.
                W koncowej scenie udowodniono złym rycerzom mordy, ich szef obiecał zemstę, a
                oni go wypuścili.
                To tak jakby złapać Hitlera w 1945 i wypuścić.
                Jeżeli dalszy cięg będzie równie logiczny, to nie dziwię się totalnej krytyce
                filmu.
                • Gość: N Re: :( IP: *.mogila.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 07:04
                  Niestety, słabą stroną, zarówno filmu jak i serialu są chyba dialogi. Ten
                  scenarzysta nie jest najlepszym "fantastą"! Przecież w książce dialogi są
                  świetne, momentami nawet przezabawne, ciekawa jestem czy w następnych odcinkach
                  też będzie tak "drętwo".
                  Narazie czuję się mocno rozczarowana.:(
                • Gość: Urko27 Re: Straszne pierdoły IP: 212.244.76.* 23.09.02, 09:53
                  Po pierwsze: zgadzam sie ze film byl "nispojny" (delikatnie mowieac... ;)
                  Po drugie: serial na 100% bedzie lepszy
                  Po trzecie: nie jest az tak zle... ;)

A co do pierwszego odcinka to pamietajcie, ze to co w nim bylo NIGDY nie bylo
                  opisane przez Sapka - jedynym zrodlem byly jakies tam "niejasne" wspomnienia
                  naszego Wiedzmina.
                  Autor scenariusza opieral sie na jedynym "udokumentowanym" zrodle - czyli
                  komiksie Rosinskiego i Polcha.

Wiec nie czepiajmy sie tak... ;)
                  • Gość: mim Re: Straszne pierdoły IP: *.pl 23.09.02, 10:33
                    To naprawdę straszne ... . Brak jakiejkolwiek dynamiki w
                    tym co zobaczyłem .Postacie nie przekonują niczym, są
                    suche i drętwe.Jeśli ten 13 godzinny "serial" ma oddać
                    (przynajmniej w części atmosferę i nastrój oraz humor
                    tego na podstawie czego powstał )to musi się w następnych
                    odcinkach mocno odbić od tego pierwszego .
    • neo777 Re: 'Wiedźmin' 23.09.02, 07:29
      O ktorej i na czym to szlo?
      • Gość: N Re: 'Wiedźmin' IP: *.mogila.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 09:43
        Progran II TVP, o 17 00 !
        • Gość: Meve Re: 'Wiedźmin' IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 13:52
          Oj ta mogila ?;)))
          Nina?:)))
          Pozdrawiam i także uważam, że było źle.
          Aczkolwiek młody Geralt nie jest zły:))
          Meve banalna
          • Gość: lik Re: 'Wiedźmin' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.02, 23:40
            1. Czytałem Sapkowskiego - trudno zgadnąć co film ma wspólnego z książką.
            2. Zapominając o punkcie 1. film można uznać za całkiem niezły. Nie byłem
            na "Wiedźminie" w kinie i po wszystkim co na jego temat słyszałem i czytałem,
            po mieszaniu z błotem i wdeptywaniu w ziemię, jestem mile zaskoczony.
    • Gość: marzena Re: 'Wiedźmin' IP: *.kalisz.mm.pl 29.09.02, 18:14
      wlasnie skończył się drugi odcinek. Nie do wiary, ale był gorszy niz pierwszy.
      Jak Sapkowski mógł pozwolić na taka profanację książki! Za grosz logiki w tym
      nie ma, za to przez pół odcinka pokazywali goły biust Weroniki Złotopolskiej.
      Trgadia. Pozdrawiam
      • Gość: Michał Re: 'Wiedźmin' IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 19:38
        Panna Agnieszka jak zwykle była antypatyczna.
        Zreszta określenie biust w w tym wypadku jest nieco na wyrost.
        • Gość: N Re: 'Wiedźmin' IP: *.mogila.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 08:12
          Jestem rozczarowana! :-(
          Jedynym plusem jest tylko sam Żebrowski. W tej chwili jakoś nie mogę sobie
          wyobrazić kogoś innego w roli Geralta. :-)))
    • Gość: Tom Re: Teraz wiem jakiego koloru... IP: 213.77.14.* 30.09.02, 08:13
      ma włosy łonowe pani Sitek,
      Szczególnie wzruszył mnie głos gościa z "telezakupów Mango" (Rocha... (jeden z
      Wiedźminów ),
      Te plenery z kopalni Bełchatowskiej... (może jednak to był Turoszów).
      To połączenie strojów husarskich z samurajskimi - cool
    • Gość: Gocha Scenarzysta na stos IP: 217.153.47.* 30.09.02, 23:30
      Michał Szczerbiec (chyba tak sie nazywa), powinien zapłacić za sprofanowanie
      Sapkowskiego. Ten facet powinien iść siedzieć
      • Gość: rea Re: Scenarzysta na stos IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 13:42
        oglądając ten serial mam tylko jedno pytanie - ALE O CO CHODZI??????????????
        a weronika złotopolska ma okropnie nieatrakcyjny biust, powinni zatrudnić
        dublerkę...
        Nawet w sumie nieźli aktorzy wypadają w tym gównie żałośnie - scenarzysta na
        stos, a reżyser w dyby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: kubu ehhh IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 01.10.02, 15:05
          pomijajac wszystko to co juz zostalo napisane chce powiedziec, ze otwornie mnie
          irytuje muzyka Ciechowskiego
          niezaleznie od tego co sie dzieje na ekranie mamy transowe bebny, chory i
          jakies solowe wokalizy typu "pojecze sobie troche"
          wrrrr

no i nie rozumiem czemu o godzinie 17 Agnieszka Sitek biega naga po ekranie bez
          czerwonego koleczka ;-)
          • Gość: sonija Re: ehhh żenada, żenada ... IP: *.waw.cdp.pl 02.10.02, 11:41
            .. za nasze pieniadze - płatnika abonamentu !!!!
            Jedyne pocieszenie, że ten Żebrowski jest tak cholernie przystojny ...
            • Gość: Slav Re: ehhh żenada, żenada ... IP: 213.77.14.* 03.10.02, 15:08
              A widzieliście pod koniec tego "złego" wiedźmina w puszce po konserwie ?
              Zgroza !
              I Żebrowskiego zalutowali w to samo...
              A Geralt się w grobie przewraca...
              • elpooho Re: ehhh żenada, żenada ... 03.10.02, 17:36
                Powyzej ktos napisal, ze jedyna podstawa scenariusza pierwszych odcinow byl
                komiks. A gdzie tam! To z komiksie Geralt byl dzieckiem Viseny i kolesia-
                ktorego-imienia-nie-pamietam. A tu jakies bzdury o wijskiej wiedzmie rzucajacej
                urok... Jasne, ze skoro Wiedzmin, to dylematy egzystencjalne. Ale czemu tak
                toporem ciosane?
    • Gość: I. Re: 'Wiedźmin' IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 13:50
      To się nazywa pobożne życzenie!Obejrzenie kolejnego odcinka to dla mnie szczyt
      masochizmu,ale zacisnęłam zęby tylko po to,żeby móc ze smutkiem kiwać głową w
      towarzystwie innych,którzy też się poświęcili.
      To najgorsza rzecz jaką widziałam!!!(Filmu nie widziałam:)
      • pacio Wiedźmin, czy aby na pewno wg. Sapkowskiego ? 06.10.02, 23:52
        Gość portalu: I. napisał(a):

> To się nazywa pobożne życzenie!Obejrzenie kolejnego odcinka to dla mnie
        szczyt
        > masochizmu,ale zacisnęłam zęby tylko po to,żeby móc ze smutkiem kiwać głową w
        > towarzystwie innych,którzy też się poświęcili.
        > To najgorsza rzecz jaką widziałam!!!(Filmu nie widziałam:)

Więcej na podobny masochizm nie dam się namówić. pełne sado-ciacho.
        Porażka, choć ciut lepsza od filmu kinowego, dzwięk jest lepszy !
        • Gość: ryża małpa Re: Wiedźmin, czy aby na pewno wg. Sapkowskiego ? IP: *.lublin.mm.pl 07.10.02, 10:12
          Jak dotąd obejrzałam tylko trzeci, wczorajszy odcinek. O co chodzi? Gdzie on
          idzie ? Dlaczego ratuje panienki? I czy dwie panienki na jeden odcinek to nie
          za dużo?
          Dialogi!!!!!:-PPP Troche dowcipu poproszę.
          Ale ogólnie...jak bede miała czas to pooglądam.Podobaja mi sie plenery i
          kostiumy niektóre.
          • Gość: marzena Re: Wiedźmin, czy aby na pewno wg. Sapkowskiego ? IP: proxy / *.kalisz.mm.pl 08.10.02, 14:46
            Po premierze kinowej napisano gdzieś, że jeśli ktoś nie czytał książki, będzie
            miał problemy z połapaniem się, o coś chodzi. Ksiązkę znam prawie na pamięć,
            ale przy oglądaniu tego żałosnego serialu w niczym mi to nie pomaga. Twórcy
            filmu zmienili (jak dotąd) wszystko, pomieszali wątki, ale zupełnie nie przjęli
            się tym, że nie ma to rąk i nóg.
            A Geralt był dzieckiem czarodziejki Visenny i Corrina, który po gościńcach się
            włóczył i mieczem zarabiał, został przez matke porzucony i trafił do Kaer
            Morhen, a o rzucaniu uroków rzcz jasna u Sapkowskiego mowy nie było. Ciekawa
            jestem co oni jeszcze wymyślili. Sytuację może uratować jedynie Jaskier, ale po
            Zamachowskim w tej roli też zbyt wiele sie nie spodziewam (Jaskier był podobny
            do elfa, baby bałamucił, a pan Zbyszek nijak się nie ma do amanta). W tym
            serialu nawet dobrzy aktorzy wypadają w najlepszym wypadku nieciekawie.
    • Gość: curyy Re: 'Wiedźmin' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.02, 15:14
      1.Dlaczego na początku filmu jest napisane, że film jest na podstawie Opowiadań
      Sapkowskiego? Przecież nie jest...Nawet skłonna jestem stwierdzić, że w tym
      filmie nie ma żadnej podstawy...
      2. A może ten Szczerbic nie jest scenarzystą? Tylko np. elektrykiem? (nie
      obrażając elektryków!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka