Gość: N IP: *.mogila.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 07:49 W niedzielę, 22.09. zaczyna się serial. Ciekawa jestem, czy będzie lepiej zrealizowany od wersji kinowej? Mam nadzieję, że tak. Pozdrawiam wszystkich fanów Sapkowskiego. Nina :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bejotka Re: 'Wiedźmin' IP: 213.241.45.* 20.09.02, 12:37 też myslę że będzie lepszy od kinowej wersji zwłaszcza że w odcinkach ma być tego 13 godzin a w kinie chyba niecałe 3 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
noico Re: 'Wiedźmin' 21.09.02, 19:17 Wątpię. Scenarzysta jest przecież ten sam co w filmie, a scenariusz to najsłabsza strona tego filmu, no i oczywiście reżyseria. Żebrowki i Kozłowski ratują ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
miotka7 Re: 'Wiedźmin' 21.09.02, 20:00 Wszystko będzie lepsze od kinowej wersji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: 'Wiedźmin' IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 21.09.02, 20:08 Otóż to. Film był tak zły, że serial musi byc lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paxon Re: 'Wiedźmin' IP: *.zlo.cxt.pl 22.09.02, 17:56 Wlasnie skonczyl sie pierwszy odcinek. Choc czasami bylo smiesznie to moim zdaniem nie jest zle. Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma23 Re: 'Wiedźmin' 22.09.02, 18:04 Słabą stroną tego filmu są niestety efekty specjalne........ w pierwszej scenie Wiedźmin walczy................. nie wiadomo z czym???????? migawka oka i zębów może to krokodyl????????????/. Poza tym wporzo- nie to żebym zaraz była pod wrażeniem ale czekam na nastepny odcinek;)))) Napewno będzie to lepsze od wersji kinowej a gorsze od książki ale to już tak bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: 'Wiedźmin' IP: *.kalisz.mm.pl 22.09.02, 20:40 Tragedia!!! Dawno nie widziałam większej chały!! Na film nie poszłam, ale widzę, że dużo nie straciłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Straszne pierdoły IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 22:38 Scenariusz pisał chyba idiota z kretynem do pary. W koncowej scenie udowodniono złym rycerzom mordy, ich szef obiecał zemstę, a oni go wypuścili. To tak jakby złapać Hitlera w 1945 i wypuścić. Jeżeli dalszy cięg będzie równie logiczny, to nie dziwię się totalnej krytyce filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: :( IP: *.mogila.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 07:04 Niestety, słabą stroną, zarówno filmu jak i serialu są chyba dialogi. Ten scenarzysta nie jest najlepszym "fantastą"! Przecież w książce dialogi są świetne, momentami nawet przezabawne, ciekawa jestem czy w następnych odcinkach też będzie tak "drętwo". Narazie czuję się mocno rozczarowana.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urko27 Re: Straszne pierdoły IP: 212.244.76.* 23.09.02, 09:53 Po pierwsze: zgadzam sie ze film byl "nispojny" (delikatnie mowieac... ;) Po drugie: serial na 100% bedzie lepszy Po trzecie: nie jest az tak zle... ;) A co do pierwszego odcinka to pamietajcie, ze to co w nim bylo NIGDY nie bylo opisane przez Sapka - jedynym zrodlem byly jakies tam "niejasne" wspomnienia naszego Wiedzmina. Autor scenariusza opieral sie na jedynym "udokumentowanym" zrodle - czyli komiksie Rosinskiego i Polcha. Wiec nie czepiajmy sie tak... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Straszne pierdoły IP: *.pl 23.09.02, 10:33 To naprawdę straszne ... . Brak jakiejkolwiek dynamiki w tym co zobaczyłem .Postacie nie przekonują niczym, są suche i drętwe.Jeśli ten 13 godzinny "serial" ma oddać (przynajmniej w części atmosferę i nastrój oraz humor tego na podstawie czego powstał )to musi się w następnych odcinkach mocno odbić od tego pierwszego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: 'Wiedźmin' IP: *.mogila.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 09:43 Progran II TVP, o 17 00 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meve Re: 'Wiedźmin' IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 13:52 Oj ta mogila ?;))) Nina?:))) Pozdrawiam i także uważam, że było źle. Aczkolwiek młody Geralt nie jest zły:)) Meve banalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lik Re: 'Wiedźmin' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.02, 23:40 1. Czytałem Sapkowskiego - trudno zgadnąć co film ma wspólnego z książką. 2. Zapominając o punkcie 1. film można uznać za całkiem niezły. Nie byłem na "Wiedźminie" w kinie i po wszystkim co na jego temat słyszałem i czytałem, po mieszaniu z błotem i wdeptywaniu w ziemię, jestem mile zaskoczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: 'Wiedźmin' IP: *.kalisz.mm.pl 29.09.02, 18:14 wlasnie skończył się drugi odcinek. Nie do wiary, ale był gorszy niz pierwszy. Jak Sapkowski mógł pozwolić na taka profanację książki! Za grosz logiki w tym nie ma, za to przez pół odcinka pokazywali goły biust Weroniki Złotopolskiej. Trgadia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: 'Wiedźmin' IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 19:38 Panna Agnieszka jak zwykle była antypatyczna. Zreszta określenie biust w w tym wypadku jest nieco na wyrost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: 'Wiedźmin' IP: *.mogila.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 08:12 Jestem rozczarowana! :-( Jedynym plusem jest tylko sam Żebrowski. W tej chwili jakoś nie mogę sobie wyobrazić kogoś innego w roli Geralta. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Teraz wiem jakiego koloru... IP: 213.77.14.* 30.09.02, 08:13 ma włosy łonowe pani Sitek, Szczególnie wzruszył mnie głos gościa z "telezakupów Mango" (Rocha... (jeden z Wiedźminów ), Te plenery z kopalni Bełchatowskiej... (może jednak to był Turoszów). To połączenie strojów husarskich z samurajskimi - cool Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Scenarzysta na stos IP: 217.153.47.* 30.09.02, 23:30 Michał Szczerbiec (chyba tak sie nazywa), powinien zapłacić za sprofanowanie Sapkowskiego. Ten facet powinien iść siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: Scenarzysta na stos IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 13:42 oglądając ten serial mam tylko jedno pytanie - ALE O CO CHODZI?????????????? a weronika złotopolska ma okropnie nieatrakcyjny biust, powinni zatrudnić dublerkę... Nawet w sumie nieźli aktorzy wypadają w tym gównie żałośnie - scenarzysta na stos, a reżyser w dyby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu ehhh IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 01.10.02, 15:05 pomijajac wszystko to co juz zostalo napisane chce powiedziec, ze otwornie mnie irytuje muzyka Ciechowskiego niezaleznie od tego co sie dzieje na ekranie mamy transowe bebny, chory i jakies solowe wokalizy typu "pojecze sobie troche" wrrrr no i nie rozumiem czemu o godzinie 17 Agnieszka Sitek biega naga po ekranie bez czerwonego koleczka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonija Re: ehhh żenada, żenada ... IP: *.waw.cdp.pl 02.10.02, 11:41 .. za nasze pieniadze - płatnika abonamentu !!!! Jedyne pocieszenie, że ten Żebrowski jest tak cholernie przystojny ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slav Re: ehhh żenada, żenada ... IP: 213.77.14.* 03.10.02, 15:08 A widzieliście pod koniec tego "złego" wiedźmina w puszce po konserwie ? Zgroza ! I Żebrowskiego zalutowali w to samo... A Geralt się w grobie przewraca... Odpowiedz Link Zgłoś
elpooho Re: ehhh żenada, żenada ... 03.10.02, 17:36 Powyzej ktos napisal, ze jedyna podstawa scenariusza pierwszych odcinow byl komiks. A gdzie tam! To z komiksie Geralt byl dzieckiem Viseny i kolesia- ktorego-imienia-nie-pamietam. A tu jakies bzdury o wijskiej wiedzmie rzucajacej urok... Jasne, ze skoro Wiedzmin, to dylematy egzystencjalne. Ale czemu tak toporem ciosane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: 'Wiedźmin' IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 13:50 To się nazywa pobożne życzenie!Obejrzenie kolejnego odcinka to dla mnie szczyt masochizmu,ale zacisnęłam zęby tylko po to,żeby móc ze smutkiem kiwać głową w towarzystwie innych,którzy też się poświęcili. To najgorsza rzecz jaką widziałam!!!(Filmu nie widziałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Wiedźmin, czy aby na pewno wg. Sapkowskiego ? 06.10.02, 23:52 Gość portalu: I. napisał(a): > To się nazywa pobożne życzenie!Obejrzenie kolejnego odcinka to dla mnie szczyt > masochizmu,ale zacisnęłam zęby tylko po to,żeby móc ze smutkiem kiwać głową w > towarzystwie innych,którzy też się poświęcili. > To najgorsza rzecz jaką widziałam!!!(Filmu nie widziałam:) Więcej na podobny masochizm nie dam się namówić. pełne sado-ciacho. Porażka, choć ciut lepsza od filmu kinowego, dzwięk jest lepszy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Wiedźmin, czy aby na pewno wg. Sapkowskiego ? IP: *.lublin.mm.pl 07.10.02, 10:12 Jak dotąd obejrzałam tylko trzeci, wczorajszy odcinek. O co chodzi? Gdzie on idzie ? Dlaczego ratuje panienki? I czy dwie panienki na jeden odcinek to nie za dużo? Dialogi!!!!!:-PPP Troche dowcipu poproszę. Ale ogólnie...jak bede miała czas to pooglądam.Podobaja mi sie plenery i kostiumy niektóre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Wiedźmin, czy aby na pewno wg. Sapkowskiego ? IP: proxy / *.kalisz.mm.pl 08.10.02, 14:46 Po premierze kinowej napisano gdzieś, że jeśli ktoś nie czytał książki, będzie miał problemy z połapaniem się, o coś chodzi. Ksiązkę znam prawie na pamięć, ale przy oglądaniu tego żałosnego serialu w niczym mi to nie pomaga. Twórcy filmu zmienili (jak dotąd) wszystko, pomieszali wątki, ale zupełnie nie przjęli się tym, że nie ma to rąk i nóg. A Geralt był dzieckiem czarodziejki Visenny i Corrina, który po gościńcach się włóczył i mieczem zarabiał, został przez matke porzucony i trafił do Kaer Morhen, a o rzucaniu uroków rzcz jasna u Sapkowskiego mowy nie było. Ciekawa jestem co oni jeszcze wymyślili. Sytuację może uratować jedynie Jaskier, ale po Zamachowskim w tej roli też zbyt wiele sie nie spodziewam (Jaskier był podobny do elfa, baby bałamucił, a pan Zbyszek nijak się nie ma do amanta). W tym serialu nawet dobrzy aktorzy wypadają w najlepszym wypadku nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curyy Re: 'Wiedźmin' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.02, 15:14 1.Dlaczego na początku filmu jest napisane, że film jest na podstawie Opowiadań Sapkowskiego? Przecież nie jest...Nawet skłonna jestem stwierdzić, że w tym filmie nie ma żadnej podstawy... 2. A może ten Szczerbic nie jest scenarzystą? Tylko np. elektrykiem? (nie obrażając elektryków!) Odpowiedz Link Zgłoś