kalikurambo 13.11.05, 23:17 Old Shatterhand był Amerykaninem który uciekł !!!! do NRD i zginął w Wartburgu mój szczenięcy świat legł w gruzach!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_katt Wzruszylo to 14.11.05, 00:08 rozumiem podwaliny i Twoich wspomnien dziecinstwa? Ech. Jakis Ty wrazliwy. ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
bebert007 niestety ten program to "chwila dla debila" 14.11.05, 01:20 A Makłak męczył się niemiłosiernie z tym przygłupim prostaczkiem z "syndromem Piotrusia Pana" Odpowiedz Link Zgłoś
aatezag Re: niestety ten program to "chwila dla debila" 14.11.05, 10:40 a wkładanie do szklanki z wodą nóg mówi wszystko o prowadzącym powiatowym. dno dno i dziesięć metrów mułu Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: niestety ten program to "chwila dla debila" 14.11.05, 11:18 no niestety... ...a debilem jest prowadzący! jeszcze do wczoraj łudziłem się,że Wojewódzki ma taką rolę debila i stara się ją dobrze odgrywać a Polsat płaci mu za to dużą kasę! ale po tym co zobaczyłem wczoraj w programie z Makłowiczem to stwierdzam,że poziom debilizmu Wojewódzkiego osiągnął juz taki pułap,że gdyby Polsat miał mu za to zapłacić to musiałby zbankrutować,żadna telewizja nie ma tyle pieniędzy!!! wniosek jest zatem prosty: Wojewódzki nie odgrywa żadnej roli,on po prostu jest debilem,którego Polsat wynajmuje za drobną opłatą!!! i chciałbym jednocześnie przeprosić wszystkich debili gdyż krzywdzące jest dla nich porównywanie ich z Wojewódzkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vaab Re: Wojewódzki i Makłowicz 14.11.05, 12:52 Shatterhanda grał Lex Barker, który umarł na zawał serca w Nowym Jorku. Chyba, że był jeszcze jakiś inny... Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: Wojewódzki i Makłowicz 14.11.05, 19:14 Niechcacy obejrzalam ten program, ze wzgledu na Maklowicza. Porazka. Ta porazka jest Wojewodzki, ktory juz opadl na dno, a nawet jest pod nim. Numer ze stopa pchana do szklanki byl na poziomie 12-latka i zdaje sie, ze taka jest widownia tych programow, bo ja po wczorajszym zdecydowanie i na zawsze odpadam :P Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: Wojewódzki i Makłowicz 14.11.05, 21:01 cóż facet /Wojewódzki of course/ na siłę próbuje udowodnić że ma 16 lat i jest przezabawny, tymczasem jego dowcipy już chyba nikogo nie śmieszą, jak dla mnie wczoraj był żenujący i też odpadam jako widz chociażby gościem był ktokolwiek kogo lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
brian.e Re: Wojewódzki i Makłowicz 15.11.05, 10:45 Z tego, co pamiętam z młodości, to Amerykaninem, który "wybrał wolność" w NRD, był niejaki Dean Reed, śpiewający aktor ( nie dam głowy, że tak się pisze, ale czyta się "Din Rid" ). Występował on często, gęsto w "westernach made in DDR" oraz w telewizyjnych rewiach z Friedrichstadt Palast ( czterdziestolatkowie wiedzą o co chodzi :-)). Ale jakoś nie kojarzy mi się z postacią Old Shatterhand'a. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan41 Old Shatterhand 15.11.05, 21:05 Makłowiczowi pomylił się John Reed i Dean Read - masz świetną pamięć, brian.e - choć faktycznie obaj byli makabrycznie czerwoni, tyle, że John zmarł w 1920 na tyfus w Rosji. Może dlatego, że nazwisko czyta się tak samo. Dla miłośników westernów z NRD i Reada www.deanreed.de/ albo po prostu "dean read" w Google Odpowiedz Link Zgłoś
precz.z.preczem Re: Wojewódzki i Makłowicz 15.11.05, 21:45 Ło matko ! Nie wiedziałeś ??? To dodam jeszcze że ten "twardziel-okaz męskości na ekranie" był homosiem. Reasumując: amerykanin>komunista>zbieg do NRD>średni aktor>homoseksualista>skończył marnie w jednym z atrybutów tego kraju - wyrobie samochodopodobnym Wartburgu. Odpowiedz Link Zgłoś
precz.z.preczem Re: Poprawka!! 15.11.05, 21:53 Ten aktor jednak nie nazywał Dean Reed. Makłowicz coś pokręcił, bo nazywał Lex Barker i chyba raczej nie zginął w Wartburgu. Co do jego orientacji seksualnej to prawda. Reed to był taki amerykański zapiewajło robiący kariere w NRD i to pewnie o niego Makłowiczowi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Prawda! 15.11.05, 22:12 Old Shatterhand'a grał rzeczywiście Lex Baker, który umarł na zawał serca w NY www.imdb.com/name/nm0000851/ Dean Reed urodził się w Colorado, zgrał w kilku m.in niemieckich filmach a na koniec popełnił samobójstwo w Berlinie (niektórzy sądzą że zamordowano go) www.imdb.com/name/nm0715381/ Johnów Reedów jest masa więc nie wiem o którego chodzi www.imdb.com/find?q=John%20Reed;s=all Odpowiedz Link Zgłoś
typiak Re: Prawda! 16.11.05, 14:41 Wojewodzki ciagle cos pieprzyl i nie dalo sie nic posluchac Maklowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan41 Re: Prawda! 16.11.05, 21:16 Fakt, ze pieprzył. Lex Barker faktycznie grał Shatterhanda, ale w filmie produkcji włosko- niemiecko-jugosłowiańskiej, a nie enedrdowskiej. Film jest z roku 1968, a wtedy, kiedy pisano o kraju produkcji "Germany", to była RFN. John Reed to jeden z załozycieli Komunistycznej Partii USA, ten co napisał "10 dni, które wstrząsnęły swiatem". Odpowiedz Link Zgłoś