Dodaj do ulubionych

Wojewódzki i Makłowicz

13.11.05, 23:17
Old Shatterhand był Amerykaninem który uciekł !!!! do NRD i zginął w Wartburgu mój szczenięcy świat legł w gruzach!!!
Obserwuj wątek
    • e_katt Wzruszylo to 14.11.05, 00:08
      rozumiem podwaliny i Twoich wspomnien dziecinstwa?
      Ech. Jakis Ty wrazliwy.
      ;-P
      • bebert007 niestety ten program to "chwila dla debila" 14.11.05, 01:20
        A Makłak męczył się niemiłosiernie z tym przygłupim prostaczkiem z "syndromem
        Piotrusia Pana"
        • aatezag Re: niestety ten program to "chwila dla debila" 14.11.05, 10:40
          a wkładanie do szklanki z wodą nóg mówi wszystko o prowadzącym powiatowym.
          dno dno i dziesięć metrów mułu
        • 8macek Re: niestety ten program to "chwila dla debila" 14.11.05, 11:18
          no niestety...
          ...a debilem jest prowadzący!
          jeszcze do wczoraj łudziłem się,że Wojewódzki ma taką rolę debila i stara się
          ją dobrze odgrywać a Polsat płaci mu za to dużą kasę!
          ale po tym co zobaczyłem wczoraj w programie z Makłowiczem to stwierdzam,że
          poziom debilizmu Wojewódzkiego osiągnął juz taki pułap,że gdyby Polsat miał mu
          za to zapłacić to musiałby zbankrutować,żadna telewizja nie ma tyle pieniędzy!!!
          wniosek jest zatem prosty: Wojewódzki nie odgrywa żadnej roli,on po prostu jest
          debilem,którego Polsat wynajmuje za drobną opłatą!!!

i chciałbym jednocześnie przeprosić wszystkich debili gdyż krzywdzące jest dla
          nich porównywanie ich z Wojewódzkim!!!
    • vaab Re: Wojewódzki i Makłowicz 14.11.05, 12:52
      Shatterhanda grał Lex Barker, który umarł na zawał serca w Nowym Jorku. Chyba, że był jeszcze jakiś inny...
    • yane.yane Re: Wojewódzki i Makłowicz 14.11.05, 19:14
      Niechcacy obejrzalam ten program, ze wzgledu na Maklowicza. Porazka. Ta porazka jest Wojewodzki, ktory juz opadl na dno, a nawet jest pod nim. Numer ze stopa pchana do szklanki byl na poziomie 12-latka i zdaje sie, ze taka jest widownia tych programow, bo ja po wczorajszym zdecydowanie i na zawsze odpadam :P
    • gweeny Re: Wojewódzki i Makłowicz 14.11.05, 21:01
      cóż facet /Wojewódzki of course/ na siłę próbuje udowodnić że ma 16 lat i jest
      przezabawny, tymczasem jego dowcipy już chyba nikogo nie śmieszą, jak dla mnie
      wczoraj był żenujący i też odpadam jako widz chociażby gościem był ktokolwiek
      kogo lubię...
    • brian.e Re: Wojewódzki i Makłowicz 15.11.05, 10:45
      Z tego, co pamiętam z młodości, to Amerykaninem, który "wybrał wolność" w NRD, był
      niejaki Dean Reed, śpiewający aktor ( nie dam głowy, że tak się pisze, ale czyta
      się "Din Rid" ). Występował on często, gęsto w "westernach made in DDR" oraz w
      telewizyjnych rewiach z Friedrichstadt Palast ( czterdziestolatkowie wiedzą o co
      chodzi :-)). Ale jakoś nie kojarzy mi się z postacią Old Shatterhand'a.
      • stefan41 Old Shatterhand 15.11.05, 21:05
        Makłowiczowi pomylił się John Reed i Dean Read - masz świetną pamięć, brian.e -
        choć faktycznie obaj byli makabrycznie czerwoni, tyle, że John zmarł w 1920 na
        tyfus w Rosji.

Może dlatego, że nazwisko czyta się tak samo.

Dla miłośników westernów z NRD i Reada

www.deanreed.de/
        albo po prostu "dean read" w Google
    • precz.z.preczem Re: Wojewódzki i Makłowicz 15.11.05, 21:45
      Ło matko !
      Nie wiedziałeś ??? To dodam jeszcze że ten "twardziel-okaz męskości na ekranie" był homosiem.
      Reasumując: amerykanin>komunista>zbieg do NRD>średni aktor>homoseksualista>skończył marnie w jednym z atrybutów tego kraju - wyrobie samochodopodobnym Wartburgu.
      • precz.z.preczem Re: Poprawka ! 15.11.05, 21:48
      • precz.z.preczem Re: Poprawka!! 15.11.05, 21:53
        Ten aktor jednak nie nazywał Dean Reed. Makłowicz coś pokręcił, bo nazywał Lex Barker i chyba raczej nie zginął w Wartburgu. Co do jego orientacji seksualnej to prawda.

Reed to był taki amerykański zapiewajło robiący kariere w NRD i to pewnie o niego Makłowiczowi chodziło.
        • gweeny Prawda! 15.11.05, 22:12
          Old Shatterhand'a grał rzeczywiście Lex Baker, który umarł na zawał serca w NY
          www.imdb.com/name/nm0000851/
          Dean Reed urodził się w Colorado, zgrał w kilku m.in niemieckich filmach a na
          koniec popełnił samobójstwo w Berlinie (niektórzy sądzą że zamordowano go)
          www.imdb.com/name/nm0715381/
          Johnów Reedów jest masa więc nie wiem o którego chodzi
          www.imdb.com/find?q=John%20Reed;s=all
          • typiak Re: Prawda! 16.11.05, 14:41
            Wojewodzki ciagle cos pieprzyl i nie dalo sie nic posluchac Maklowicza.
            • stefan41 Re: Prawda! 16.11.05, 21:16
              Fakt, ze pieprzył.

Lex Barker faktycznie grał Shatterhanda, ale w filmie produkcji włosko-
              niemiecko-jugosłowiańskiej, a nie enedrdowskiej. Film jest z roku 1968, a
              wtedy, kiedy pisano o kraju produkcji "Germany", to była RFN.

John Reed to jeden z załozycieli Komunistycznej Partii USA, ten co napisał "10
              dni, które wstrząsnęły swiatem".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka