IP: *.stacje.agora.pl 01.10.01, 16:32
Oglądacie tę telewizję?
Czy to faktycznie można nazwać polskim CNN-em czy po prostu żenadą?
Obserwuj wątek
    • Gość: rafik Re: TVN 24 IP: *.*.*.* 02.10.01, 15:24
      Oglądam.
      Myślę że nie można go nazwać polskim CNN, ani żenadą.
      Coś pomiędzy.
      Czasem faktycznie coś im nie wypali, coś się sypnie, ale to dopiero początki.
      Myślę że można im jeszcze pewne rzeczy podarować.
      Poczekamy, zobaczymy, moim zdaniem coś z tego może być.
    • Gość: macek Re: TVN 24 IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 02.10.01, 22:38
      Na razie zenada i chyba taka pozostanie.
      Moim zdaniem w Polsce nie ma miejsca na telewizje newsowa, jetstesmy za malym
      krajem, chyba ze wszyscy chca ogladac przez 24 godziny powtorki z "Faktow".
      Zastanawia mnie tylko jedno: po co powstala ta telewizja? Dokopac TVP, a moze
      jest to kolejna pralnia pieniedzy?
      • Gość: Snake Re: TVN 24 IP: 62.233.138.* 30.10.01, 16:06
        Ja bym tak nie krytykowal. Dajmy im czas. Ludzie zaczynaja i czasem
        wpady sie nie uniknie, a rano przed wyjsciem chetnie sie czegos
        dowiem. Kiedys rozbawila mnie kobieta, ktora tlumaczyla na zywca
        jakiegos taliba. Brzmialo jakby ja ktos w jednej sekundzie wyrwal ze
        snu i zatargal za wlosy przed kamere. Dla mnie nr 1.

• Gość: Gwendal Re: TVN 24 IP: *.chello.pl 30.10.01, 23:01
        Gość portalu: macek napisał(a):

> Na razie zenada i chyba taka pozostanie.
        > Moim zdaniem w Polsce nie ma miejsca na telewizje newsowa, jetstesmy za malym
        > krajem,

A co powiesz na powierzchnię Wielkiej Brytanii i telewizję Sky News?

Gwendal
    • Gość: Mar Re: TVN 24 IP: 213.25.197.* 31.10.01, 01:33
      Powtórki... Co kilkadziesiąt minut można usłyszec to samo - ale chyba o to
      chodzi. Można włączyć w dowolnym momencie i masz wiadomości. CNN i Sky są może
      bardziej dopracowane, ale przecież TVN dopiero zaczyna. Komentarze zaproszonych
      gości i dziennikarzy są czasem płytkie, mało konkretne, takie jakieś "szkolne".
      Ale w CNN też nie zawsze wszystko icdzie gładko, a Polakowi, który nawet dobrze
      zna język i rozumie trudno wyłapac wszsytkie wpadki - też nie jest tam tak
      kryształowo. Troche irytujące są te felietony skierowane do tzw. targetu TVN24
      czyli japiszonów i ryczących czterdziestek. A to o urządzaniu apartamentów i
      aukcjach dzieł sztuki, a to o biżuterii stomatologicznej - no ale pośmiać się
      można.
      Najbardziej irytują pogadanki dziennikarza prowadzącego program z panem lub
      panią od pogody. Są to typowe "rozmowy o pogodzie", niesamowicie wymuszone i
      sztuczne. Po co to... Wystarxczy pokazać mapę, powiedzieć gdzie pada i ile
      stopni i s.....dalać.
      • Gość: funio Re: TVN 24 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 03:32
        A ja zwierzę informacyjnę ich lubię jednak co 30 minut wiadomości kiedy by się
        zajęty jak ja człowiek nie dorwał do telewizora zawsze jest na bieżąco.
        • Gość: Ulka Re: TVN 24 IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 01.11.01, 18:36
          Gość portalu: funio napisał(a):

> A ja zwierzę informacyjnę ich lubię jednak co 30 minut wiadomości kiedy by się
          > zajęty jak ja człowiek nie dorwał do telewizora zawsze jest na bieżąco.

Masz w 100% rację, TVN 24 jest telewizją dla ludzi bardzo aktywnych, którzy cenią
          szybkość i konkretność, a po 2 bardzo dobrze, że powstała taka stacja jak TVN 24,
          w TVP już od jakiegoś czasu dzieje się bardzo źle, i w tej chwili goście z TVP
          próbują ratować rozpad firmy tworząc kanał informacyjny, i zmieniając logo firmy
          z 40 letnią tradycją, kompletna bzdura.

• on Re: TVN 24 05.11.01, 05:07
      A ja tam często włączam 24-kę.
      • Gość: Pimpin Re: TVN 24 IP: *.uc.nombres.ttd.es 22.11.01, 04:03
        ktos napisal, ze Polska jest za malym krajem na kanal informacyjny... A
        pomyslales o tym, ze do dzisiaj ten program ogladalo tysiace Polakow w calej
        Europie??? Niestety zdjeli program z hotbirda, od dzis bedzie dostepny tylko na
        platformach cyfrowych i w kablowkach czyli Europa (Polonia europejska) moze
        zapomniec o TVN24. Mnie wkurza to, ze maja siec korespondentow w europie, ale
        daja glownie korespondencje telefoniczne z mapka kraju, nazwiskiem
        korespondenta i czasem jego zdjeciem- to jest troche robienie radia z
        telewizji... Ale trzeba im wybaczyc bo utrzymanie ekipy w kazdym europejskim
        kraju to sa olbrzymie koszty...
        • Gość: Mar Re: TVN 24 IP: 213.25.197.* 22.11.01, 07:14
          Zwłaszcza, że to nie są ICH korespondenci, tylko sobie dorabiają w TVN24.
          Zwykle wysłało ich tam radio ZET, RMF albo Polskie Radio
    • Gość: Jakub Re: Pralnia? IP: *.zanet.pl 29.11.01, 17:36
      Pralnia pieniędzy to to nie jest. Przez 5 lat będzie niedochodowa. To olbrzmymi
      krok naprzód.
    • Gość: STYRO Re: TVN 24 IP: *.uc.nombres.ttd.es 30.11.01, 23:44
      Ktos sie orientuje czy mozna odbierac TVN24 na dekoderze Polsatu czy tylko na
      Wizji/Cyfrze+?????
      • Gość: Jakub Re: TVN 24 IP: *.zanet.pl 01.12.01, 16:17
        Gość portalu: STYRO napisał:

> Ktos sie orientuje czy mozna odbierac TVN24 na dekoderze Polsatu czy tylko na
        > Wizji/Cyfrze+?????

Polsat Cyfrowy S.A. (...)jest zainteresowany współpracą z TVN 24. (...)Katarzyna
        Prusinowska z biura PR Polsatu nie chciała zdradzić jak zaawansowane są rozmowy i
        czy w ogóle trwają . Przedstawiła tylko oficjalne stanowisko Zarządu .

Wypowiedzią tą jest zaskoczona Anna Traczewska , dyrektor marketingu tvn24 ,
        która o prowadzonych negocjacjach nic nie wie.
        "Jeśli rozmowy jednak trwają to na pewno na najwyższych szczeblach ITI i Polsatu.
        Taka decyzja wymaga zgody właścicieli ITI i Zygmunta Solorza - dodała Traczewska.

więcej na www.mojemedia.pl/lo29-3.htm
        • Gość: Gosc Re: TVN 24 IP: *.devs.futuro.pl 03.12.01, 12:08
          A od pierwszego nie ma TVN24 w AsterCity i pewnie jeszcze zniknal z innych
          kablowek. Chcieli 80 groszy od gniazdka miesiecznie - dla operatora to
          stanowczo za duzo, a dla ITI stanowczo za malo. Oczywiscie TVN24 bedzie musial
          zejsc z cena. W kazdym razie przyzwyczailem sie i niecierpliwie czekam na
          powrot.
        • Gość: Gosc Re: TVN 24 IP: *.devs.futuro.pl 03.12.01, 12:39
          A od pierwszego nie ma TVN24 w AsterCity i pewnie jeszcze zniknal z innych
          kablowek. Chcieli 80 groszy od gniazdka miesiecznie - dla operatora to
          stanowczo za duzo, a dla ITI stanowczo za malo. Oczywiscie TVN24 bedzie musial
          zejsc z cena. W kazdym razie przyzwyczailem sie i niecierpliwie czekam na
          powrot.
      • nocomment Re: TVN 24 03.12.01, 17:12
        Niedługo będzie dostępna na platformnie Polsatu (przynajmniej wg.
        www.mojemedia.pl).
        • Gość: Jakub Re: Nie dla Polszajsu IP: *.zanet.pl 02.01.02, 15:26
          tak,tak... miała być. POlsat obiecywał od miesięcy - i co jest??? NIE MA, bo to
          Polszajs.
          • nocomment Re: Nie dla Polszajsu 02.01.02, 16:57
            Polszajs? To spolszczona wersja od słowa polshit?;)
    • Gość: Jakub Re: TVN 24 mimo wszystko ta stacja ma znaczenie! IP: *.zanet.pl 05.12.01, 15:40
      TVN 24 - mimo wszystko ta stacja ma znaczenie!
      Dowód: TVP zamierza uruchomić swój kanał informacyjny. Przy okazji Telewizja
      Polska S.A chce zaoszczędzić na TVP3, przekształcając ją ze stacji
      informacyjno*-filmowej na stację tylko informacyjną.

*informacje: wiadomości regionalne,publicystyka,dokument
    • micra Re: TVN 24 06.12.01, 21:12
      Nie ogladam, ale pamietam fajny epizod, ktory dosyc skutecznie wyrobil mi
      opinie o tej stacji (pomijam fakt, ze nie ciagnie mnie do bycia na biezaco
      przez 24 godziny na dobe):

Byly to pierwsze wejscia TVN24 - puszczane chyba na TVN - jako takie probki i
      pech chcial ze trafilem na wiadomosci sportowe. Jakis czlowiek, w wieku 20-30
      lat z usmiechem na twarzy trajkotal wiadomosci. Powiedzial, ze ktos zdobyl,
      zloty medal, ze ktos inny srebrny, ze X wygral maraton, ze X.Y - zuzlowiec
      zginal na torze zuzlowym i osierocil dwojke dzieci, ze Z jedzie na zgrupowanie
      do Francji i tak trajkotal. Usmiech nie schodzil mu z twarzy, a tekst plynal
      rowno, plynnie, bez zajakniecia...

Dziekuje, wystarczy. Jak powiedzialem na poczatku - nie czuje potrzeby znania
      faktow non-stop. Zreszta. Takie fakty to proba szukania czegokolwiek lub
      powtarzania sie w nieskonczonosc. Jestesmy zbyt malym krajem zeby moc wypelnic
      taki program trescia ktora ma sens.

Pozdrawiam,
      micra
    • ziutabak Re: TVN 24 06.12.01, 23:04
      niestety, zenada. nie ma zadnego zwiazku miedzy materialami filmowymi a tekstem
      prezentera - czasami po prostu informacja jest powtarzana - polgodzinne,
      kompletnie niestrawne wywiady - glupawe pogaduszki z pogodynkami - beznadziejny
      magazyn loza prasowa, zwalony z tvp1 - prowadzaca dramatycznym tonem zadaje
      banalne pytania, na szczescie bronislaw wildtstein i ewa milewicz umieja ja
      usadzic. jednym slowem barokowy kit.
      • paolla Re: TVN 24 29.12.01, 19:17
        wazne ze jest ,napewno wkrotce znikna niedociagniecia wszystko bedzie OK
    • nocomment Re: Polskie CNN? A czemu nie? 29.12.01, 21:16
      Gość portalu: Karmel napisał(a):

> Oglądacie tę telewizję?
      > Czy to faktycznie można nazwać polskim CNN-em czy po prostu żenadą?

Oglądałem, a teraz już nie mogę przez cholerne Aster CITY!!! Ale zostawmy ten
      temat. Jeśli chodzi o to, czy można nazwać polskim CNN to odpowiadam: oczywiście
      że można. Porównajcie sobie chociażby ze słowacką informacyjną TA3. TVN 24 to
      przy nich CNN do potęgi. Jasne, że nie mają tak rozwiniętej sieci korespondentów,
      tylu materiałów itd., ale ludzie, litości! Żyjemy w Polsce, czego wy
      oczekujecie??? Po wypowiedziach co niektórych wnioskuje, że zadowoliłoby ich
      jedynie połączenie CNN, CNBC, BBC i jeszcze czego tam się tylko da (oprócz Al-
      Jaazery;)). Nie oczekujcie za dużo. I tak po TVN 24 spodziewałem się dużo mniej i
      mile mnie zaskoczył. Od startu w sierpniu uległ znacznej poprawie. Wszystkie
      niedoróbki są na bieżąco poprawiane. Jednym słowem: jak na polskie standardy jest
      bardzo dobre. I nie jest to tylko moja opinia. Zawsze kiedy w innych stacjach
      wieje nudą i nie ma nic ciekawego można się przełączyć na TVN 24, bo tam zawsze
      coś ciekawego powiedzą.
      Nie rozumiem dlaczego autor posta w kontekście tej telewizji używa
      słowa "żenada", bo jest ono trochę nie na miejscu. Chyba tylko dlatego, że w jego
      adresie IP widnieje "Agora" (a oni jak wiadomo "ostrzą sobie zęby" na Polsat).

Ps. Do tych z wygórowanymi wymaganiami: muszę Was zmartwić - w TVP3 będą
      wiadomości co godzine i to głównie lokalne a reszte czasu zajmą m.in. telenowele
      (!) a nie jak ktoś pisał dokumenty. I co? TVN 24 jest aż takie złe?
    • Gość: Bar Re: TVN 24 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 02:37
      Nudna telewizja. Dzis jedynym chetnym do rozmowy na temat wyborow we Francji
      byl Mr Gebert (ksywa - D.Warszawski z GW). Powazna telewizja bierze kilku
      komentatorow do takiej rozmowy.
      Lubie Pochanke i Borocka. Kiedys te druga slyszalem w RMF. Teraz na wizji
      widze, ze Borocka jest babka z klasa.
    • Gość: derek Re: TVN 24 IP: *.mos.gov.pl / 194.181.153.* 06.05.02, 15:01
      Jest spoko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka