Dodaj do ulubionych

Niekodowane polskie programy z satelity

28.12.05, 14:52
Jakie i z jakiego satelity? Prosze o rade!
Obserwuj wątek
    • viking73 Re: Niekodowane polskie programy z satelity 28.12.05, 16:29
      Z Astry (19,2 st. Wschód):

- TVP POLONIA
      - TVP KULTURA
      - TV TRWAM!

Z Hotbirda (13 st. Wschód):

- TVP POLONIA
      - TVP KULTURA
      - TV BIZNES
      - TV PULS
      - 4.FUN TV
      - VIVA POLSKA
      - POLONIA 1
      - TV 5 (czy TELE 5 jakoś tak, nigdy nie oglądam)
      - TVN GRA
      - TV MANGO (telesklep)
      - ITV

Radiowo na Hotbirdzie jest: PR 1, PR 3, RMF, ZET, PLUS, Radio Polonia
      Na Astrze: Radio Dla Ciebie, Radio Maryja

Polecam też stronę www.lyngsat.com
      Tam znajdziesz szczegółowe informacje, klikając najpierw w "Europe" a potem w
      odpowiedniego satelitę.

• tomassi.rollo Re: Niekodowane polskie programy z satelity 28.12.05, 22:44
        Na analogu na HotBirdzie 1 dogorywa chyba jeszcze TVN w kiepskiej jakości.

Jak na mój gust, to kupowanie zestawu FTA dla TAKICH programów mija się jednak
        z celem. Programy TVNu pewnie zostaną zakodowane wcześniej lub później.

Jedyna nadzieja w tym, że TVP rozszerzy ofertę na Astrze i zaoferuje dekodery
        do odbioru. Najśmieszniejsze jest to, że idzie tam też zakodowane TVP 1, TVP 2
        i TVP 3, ale chyba obecnie nie ma zestawu do odbioru tegoż...
        • digiman Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 10:28
          Według tygodnika To&Owo od stycznia w niekodowanym przekazie dostępna będzie
          TVP3, jednak tylko z satelity Astra.
        • viking73 Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 11:37
          tomassi.rollo napisał:

- Jak na mój gust, to kupowanie zestawu FTA dla TAKICH programów mija się
          jednak z celem.

Oczywiście, że dla TAKICH programów się mija:) Ja mam FTA głównie ze względu na
          duży wybór stacji niemieckich (baardzo przyzwoitych, w przeciwieństwie do
          programów polskich) a do tego z satelity można też posłuchać FTA dwóch fajnych
          szwedzkich stacji radiowych. Polskich programów (poza wybranymi filmami na TVP
          Kultura) praktycznie nie oglądam.
          • yagres Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 12:43
            Zawasze było SAT a teraz mówi sie FTA, może ja coś przeoczyłem albo do tyłu
            jestem? A tak wogóle to jest jeszcze niekodowany polsat i polsat 2.
            I nie wiem czy jest sens płacić 60 zł/mies. za platformę cyfrową żeby zobaczyć
            jeden film na miesiąc. Wolę wyjście do kina.
            • viking73 Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 13:15
              FTA to "Free To Air" czyli programy niekodowane.
              • viking73 Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 13:25
                Polsat i Polsat 2 już od września są zakodowane na satelicie (Polsat
                wspaniałomyślnie odkodował się na święta, ale już na nowo zakodowany). Ale to
                akurat żadna strata:)
                • 9b9 Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 15:23
                  Polsat2 jest i zawsze byl FTA. Zadna pociecha:)
                  • viking73 Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 15:25
                    Na którym satelicie, bo może coś przeoczyłem?
                    • tomassi.rollo Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 18:47
                      Powinien szlajać się na którymś HotBirdzie na 11,158V. Chyba... Nie zaglądam
                      tam, bo nie interesują mnie makaroniarskie i arabskie programy.

I tak najlepsze są kanały niemieckie z Astry. To jest wybór!

A w Polsce prawie wszystko jest zakodowane, z czego skrzętnie korzysta Cyfra+
                      pobierając abonament za darmowe kanały. A nie zawsze tak było. Heh...
                      • viking73 11,158 H VB 30.12.05, 12:36
                        Wczoraj przeszukalem Hotbirda i żadnego Polsatu FTA nie znalazłem. Zniknęła też
                        TV PULS. Ale nie jest to dla mnie powód do rozpaczy;)
                    • 9b9 11158 V HB (nic) 30.12.05, 08:40

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka