antidotumm 28.12.05, 14:52 Jakie i z jakiego satelity? Prosze o rade! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viking73 Re: Niekodowane polskie programy z satelity 28.12.05, 16:29 Z Astry (19,2 st. Wschód): - TVP POLONIA - TVP KULTURA - TV TRWAM! Z Hotbirda (13 st. Wschód): - TVP POLONIA - TVP KULTURA - TV BIZNES - TV PULS - 4.FUN TV - VIVA POLSKA - POLONIA 1 - TV 5 (czy TELE 5 jakoś tak, nigdy nie oglądam) - TVN GRA - TV MANGO (telesklep) - ITV Radiowo na Hotbirdzie jest: PR 1, PR 3, RMF, ZET, PLUS, Radio Polonia Na Astrze: Radio Dla Ciebie, Radio Maryja Polecam też stronę www.lyngsat.com Tam znajdziesz szczegółowe informacje, klikając najpierw w "Europe" a potem w odpowiedniego satelitę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Niekodowane polskie programy z satelity 28.12.05, 22:44 Na analogu na HotBirdzie 1 dogorywa chyba jeszcze TVN w kiepskiej jakości. Jak na mój gust, to kupowanie zestawu FTA dla TAKICH programów mija się jednak z celem. Programy TVNu pewnie zostaną zakodowane wcześniej lub później. Jedyna nadzieja w tym, że TVP rozszerzy ofertę na Astrze i zaoferuje dekodery do odbioru. Najśmieszniejsze jest to, że idzie tam też zakodowane TVP 1, TVP 2 i TVP 3, ale chyba obecnie nie ma zestawu do odbioru tegoż... Odpowiedz Link Zgłoś
digiman Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 10:28 Według tygodnika To&Owo od stycznia w niekodowanym przekazie dostępna będzie TVP3, jednak tylko z satelity Astra. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 11:37 tomassi.rollo napisał: - Jak na mój gust, to kupowanie zestawu FTA dla TAKICH programów mija się jednak z celem. Oczywiście, że dla TAKICH programów się mija:) Ja mam FTA głównie ze względu na duży wybór stacji niemieckich (baardzo przyzwoitych, w przeciwieństwie do programów polskich) a do tego z satelity można też posłuchać FTA dwóch fajnych szwedzkich stacji radiowych. Polskich programów (poza wybranymi filmami na TVP Kultura) praktycznie nie oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
yagres Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 12:43 Zawasze było SAT a teraz mówi sie FTA, może ja coś przeoczyłem albo do tyłu jestem? A tak wogóle to jest jeszcze niekodowany polsat i polsat 2. I nie wiem czy jest sens płacić 60 zł/mies. za platformę cyfrową żeby zobaczyć jeden film na miesiąc. Wolę wyjście do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 13:15 FTA to "Free To Air" czyli programy niekodowane. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 13:25 Polsat i Polsat 2 już od września są zakodowane na satelicie (Polsat wspaniałomyślnie odkodował się na święta, ale już na nowo zakodowany). Ale to akurat żadna strata:) Odpowiedz Link Zgłoś
9b9 Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 15:23 Polsat2 jest i zawsze byl FTA. Zadna pociecha:) Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 15:25 Na którym satelicie, bo może coś przeoczyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Niekodowane polskie programy z satelity 29.12.05, 18:47 Powinien szlajać się na którymś HotBirdzie na 11,158V. Chyba... Nie zaglądam tam, bo nie interesują mnie makaroniarskie i arabskie programy. I tak najlepsze są kanały niemieckie z Astry. To jest wybór! A w Polsce prawie wszystko jest zakodowane, z czego skrzętnie korzysta Cyfra+ pobierając abonament za darmowe kanały. A nie zawsze tak było. Heh... Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 11,158 H VB 30.12.05, 12:36 Wczoraj przeszukalem Hotbirda i żadnego Polsatu FTA nie znalazłem. Zniknęła też TV PULS. Ale nie jest to dla mnie powód do rozpaczy;) Odpowiedz Link Zgłoś