magdafp 28.04.05, 21:57 Witam wszystkich. Wlasnie dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy. Za 2 tygodnie wybieram sie na wczesniej zaplanowana i wymazona wycieczke do Londynu. Czy lot samolotem w 5 tygodniu ciazy moze byc szkodliwy dla dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala.mb Re: podroz samolotem w 5 tygodniu 29.04.05, 09:48 Może być, jednak za chwilę posypią sie posty, gdzie dziewczyny napiszą Ci, że byly, serdecznie polecają w ciąży takie eskapady i na pewno nic sie nie stanie. Chyle czoła i jak to mówią "zwycięzcow nikt nie sądzi". Odpowiedz Link Zgłoś
renia73 Re: podroz samolotem w 5 tygodniu 29.04.05, 10:14 Poczytaj na forum, ile dziewczyn poroniło w pierwszych tygodniach:-(( Jesli zaczniesz plamic to wyjazd i tak nie bedzie udany, ale oczywiscie mozesz miec duzo szczescia... Odpowiedz Link Zgłoś
ksanta Re: podroz samolotem w 5 tygodniu 30.04.05, 14:26 Witw Cie,masz pewnie duży dylemat .Ja w siódmym miesiącu ciąży zdecydowałam się jechać na 8 dni do Turcji.Wcześniej udałam się do swojego lekarza ,który pozwolił mi jlecieć przepisująć No-Spe forte i kazał pić dużo wody niegazowanej.Decyzja należy do Ciebie ale bądż dzielna i baw się dobrze.Niestety jeszcze wiele kobiet myśli,że być w ciąży to gorzej jek choroba ale to wielki błąd.Ja zdecydowałam się lecieć i bardzo jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
renia73 Re: podroz samolotem w 5 tygodniu 01.05.05, 07:12 Najleszy jest drugi trymestr na takie podróże i tu sie zgadzam - mój lekarz tez mnie zachecał do wyjazdu... Odpowiedz Link Zgłoś
smallwitch Re: podroz samolotem w 5 tygodniu 04.05.05, 11:12 Hej Na samym poczatku ciazy - wlasnie piaty tydzien - bylam na delegacji w Niemczech, dwa poltoragodzine loty samolotem... Po powrocie zrobilam test (przed wylotem tez, ale wyszedl negatywny, wiec myslalam, ze znowu sie nie udalo)- bylam jednak w ciazy :)))) Niemniej jednak od czasu pierwszego lotu odczuwalam bole podbrzusza, po wizycie u gina okazalo sie, ze obok pecherzyka plodowego jest pokazny krwiak na macicy :((((( Leki, lezenie, strach... Moj gin twierdzi, ze nie mozna byc na 100% pewnym, czy to wina lotow samolotem czy nie, ale nie mozna tez tego na 100% wykluczyc. Ciaze szczesliwie donosilam, Tomek jest zdrowy, ale gdyby cos bylo z nim nie tak, nie darowalabym sobie tego... ps. przepraszam, ze bez polskich znakow, ale cos mi nie chca sie pojawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
anusia29 Re: podroz samolotem w 5 tygodniu 04.05.05, 12:14 Nie strasz dziewczyn. Krwiak może powstać z miliona powodów. Mój lekarz mówi, że - o ile ciąża nie jest ciążą podwyższonego ryzyka - mozna latać. Trzeba jednak od czasu do czasu pospacerować po samolocie. Odpowiedz Link Zgłoś
patchuli Re: podroz samolotem w 5 tygodniu 09.06.05, 09:24 Czy ktoś mi może pomóc - planujemy rozpocząć starania w lipcu (owulacja wypadnia na II połowę) jeśli udałoby się w pierwszym cyklu - będze cudnie ALE - planujemy wylot do Grecji w sierpniu... i teraz co robić?? jeśli się okarze, że jestem w ciąży w dniu wylotu? czy coś zagrażałoby wczesnej ciąży?? lub np zagnieżdżaniu?? będę wdzięczna za opowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
nina78 Re: podroz samolotem w 5 tygodniu 13.06.05, 13:09 Witam serdecznie, jestem w 6 tygodniu ciazy. Jeszcze przed poczeciem zarezerwowalismy sobie wakacje (nie sadzilismy, ze uda sie za pierwszym razem). W ubiegly piatek bylam u lekarza. Powiedzial, ze na razie nie ma zadnych przeciwwskazan i jesli tylko wszystko bedzie OK, to moge leciec. Powiedzial tylko, ze przepisze mi na wszelki wypadek leki, zebym sie nie musiala martwic w obcym kraju. Dodam moze, ze wybieramy sie do Grecji i bede wtedy w 11 tyg. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
katherine2000 Re: podroz samolotem w 5 tygodniu 14.06.05, 14:14 ja będąc w ciąży z pierwszym dzieckiem mając taką możliwość - zrezygnowałam mam super syna Odpowiedz Link Zgłoś