Dodaj do ulubionych

Komentatorzy olimpijscy

15.02.06, 17:47
Jest wątek o wpadkach - a ja o komentatorach.
TVP diabelnie cienka. Oprócz perełek w rodzaju np. M.Lechowskiej, czy starych
fachowców w rodzaju Szaranowicza czy Miklasa i Babiarza (oraz, oczywiście
D.Szpakowskiego) posłała do Turynu jakąś trzecią ligę mam wrażenie. W studiu
też nie najlepiej. Kurowski, Siezieniewski - w porządku. Ale Olszański i
Patyra - nieporozumienie. Delikatnie ujmując, nie są to właściwe osoby na
właściwymmiejscu.

I coś takiego nawet dostrzegłem (nie wiem, czy to się w tradycję przerodziło,
czy było wybrykiem jednorazowym), ze pokazano "wpadki" komentarorskie
K.Miklasa i tej pani co komentuje biegi - a wszystko podsumowano ze studia
dość złośliwie.

Kiedyś było, kurczę, tych dziennikarzy sportowych w TVP całe mnóstwo - i jak
przychodziły igrzyska, to było kogo posłuchać. Zdzisław Zakrzewski ,Artur
Szulc, Andrzej Zydorowicz, Marek Szewczyk. A teraz? Komentatorem hokeja stał
się dyżurny erzac p.Snopek, który nawet z finału MŚ w piłce nożnej uczyni
kluchy z olejem.
Obserwuj wątek
    • mona275 Re: Komentatorzy olimpijscy 15.02.06, 20:21
      Mnie do pasji od lat doprowadza red. Jońca. Czy w TVP nikt nie słucha jego
      ekscytujących komentarzy? W zasadzie nie ma się co dziwić, zanim pan komentator
      dokończy rozpoczęte przed półgodziną zdanie, wszyscy zdążą zasnąć
      • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Komentatorzy olimpijscy 15.02.06, 21:57
        No tak, ale on na szczęście tylko się włącza jak jest awaria na łączach :)

A co do komentatorów - to porównajcie sobie komentarz saneczkarstwa na
        Eurosporcie i w TVP. Facet z Eurosportu - komentarz żywy, potrafi zrobić
        widowisko, a przy tym wie, co się dzieje na torze, widzi błędy, wie jak się mogą
        odbić, nawet przewidywał, że ktoś tam jedzie zbyt asekuracyjnie. Do tego
        oczywiście normalny background (życiorysy sportowców, przebieg kariery,
        ciekawostki). Przedstawianie dynamicznej sytuacji w tabeli nie sprawiało mu
        kłpoptów (tzn. jak ci pojadą tak, to tamci nie będą mieli medalu, ci pojechali
        gorzej, a więc tamci inni będą mieli jednak srebro, i to jest niespodzianka -
        wszystkie takie wyliczenia płynnie i naturalnie) No i wszystko okraszone humorem.

A na TVP siedział jakiś pan, sympatyczny, nie powiem, ale jego komentarz
        ograniczał się w zasadzie do czytania informacji, które i tak mieliśmy na
        ekranie (nie ominął chyba żadnego komunikatu o prędkości zawodników na torze).
        Oczywiście że jedna z dwójek popełniła błąd, który kosztował ją bardzo wiele,
        nawet nie zauważył, chociaż był błąd ten pkazany i w powtórce. No i podanie
        wyników jednak tak bezproblemowo jak u tamtego nie przychodziło.

I zabawne jest to, że ten pan z eurosportu siedział w studiu w Warszawie (tak
        prznajmniej informowały gazety przed igrzyskami), a pan z TVP w Turynie...
        • mozambique Re: Komentatorzy olimpijscy 16.02.06, 11:10
          dla mnie kompletnym nieporozumeieneim jest ta panienka w studiu olimpijskim ,
          Dekiert chyba ??? razem z Siezieniewskim .
          po co toto w studiu siedzi i buzie otwiera jak kompkletnie nie ma nic do
          pwoiedzenia ?
          wczoraj podczas komentowania dwójek saneczkarskich i majac ciekawego goscia w
          studiu (jakiegos saneczkarza ktory mówił fachowo i interesujaco do tego)
          dziweczątko to dostało ataku smiechu i zmieszania niczym pensjonarka gdy
          poruszono temat dwójek mieszanych damsko-męskich, hi , hi, i ha , ha , kobieta
          z meżczyzną !! jak to mozliwe !! naprawde ?? hi hi ha ha
          panowie cieganeli temat, gadajac dosyc fachowo i konkretach a dziewczątko
          dalej swoje duszenei sie ze smiechu nad stołem
          czy taka cipunia musi gadac o sporcie ??? przy niej Chylewska to fachura pełną
          gębą
          ładna buzia, mogłaby w tle siedziec w roli wazonika z kwiatkiem, lepiej by było
          i z pozytkeim dla widzów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka