Dodaj do ulubionych

Reese Witherspoon nie powinna dostac Oskara....

06.03.06, 13:41
nie widzialam filmu "Spacer po linie",ale znam mozliwosci aktorskie R.W,jak dla mnie ona w kazdym filmie gra tak samo,poza tym jak mozna przyznac nagrode komus,kto gra w takich beznadziejach jak Jak w niebie??Ten film to dno,i moim zdaniem to swiadczy o niej jako aktorce.Jestem rozczarowana.
Obserwuj wątek
    • doktor_kidler Re: Reese Witherspoon nie powinna dostac Oskara.. 06.03.06, 13:45
      To może najpierw obejrzyj 'Spacer po linie'...
      • kinia1987 Re: Reese Witherspoon nie powinna dostac Oskara.. 06.03.06, 14:13
        no wlasnie, skoro nie widzialas filmu to jak mozesz cokolwiek sadzic na ten
        temat? jesli mozliowsci aktorskie Reese oceniasz tylko na podstawie "Legalnej
        blondynki" czy "Dzieczyny z Alabamy" to gratuluje
        • alicia83 Re: Reese Witherspoon nie powinna dostac Oskara.. 06.03.06, 14:36
          aha,czyli ten film jest wyjatkiem od jej dokonan?nie oburzajcie sie,jakbym pisala o czlonku Waszej rodziny:-)wlasnie przez takie filmyjak np.Legalna Blondynka czy jak w niebie nie bardzo usmiecha mi sie ogladanie jej znow.poza tym dobry aktor nawet w filmach pokroju legalnej b. czy Dziewczyna z Alabamy(ten film akurat jest :-)moze stworzyc ciekawą,dobra kreację.Po prostu nie chce mi się wierzyć,ze nagle Reese zaczela inaczej grac-w koncu w tym samym roku znow pokazala tenb sam repertuar min i te sama gre w Just like heaven ,takie jest moje zdanie.ale jak widac sie mylę:-)
    • kubissimo Re: Reese Witherspoon nie powinna dostac Oskara.. 06.03.06, 14:51
      widzialem wszystkie nominowane role i szczerze mowiac Reese zagrala dobrze, ale
      slabiej w porowaniu z innymi nominowanymi aktorkami. powiedzmy, zeby byla z
      Keira na jednym poziomie, ale Judi, Charlize, a zwlaszcza Felicity byly o niebo
      lepsze
      mowi sie trudno

• dzika_rzeka Re: Reese Witherspoon nie powinna dostac Oskara.. 06.03.06, 16:20
        Widziałam Transamerica i Felicity mnie po prostu "blow away" - też byłam
        rozczarowana, że wczoraj jej nie nagrodzono...
        • kubissimo Re: Reese Witherspoon nie powinna dostac Oskara.. 06.03.06, 18:41
          mysle, ze jak na standardy Akademii ta rola byla zbyt dziwaczna
          to i tak duzo, ze jej dali nominacje
    • au.lait Re: Reese Witherspoon nie powinna dostac Oskara.. 06.03.06, 15:12
      A teraz pójdę tupnąć nóżką z powodu, że świat jest taki niesprawiedliwy... Buu!
      • tymma Re: 06.03.06, 21:18
        Skoro porównujesz wcześniiejsze dokonania aktorske Reese,to powedz czy
        widziałąś Charlize Theron w "Monsterze" i jej wcześniehsze role? Grywałą
        zazwyczaj kobiety-ozdoby i nie miała zbyt dużego pola do popisu i prosze-jaka
        rola w Monsterze.
        Ale swoją drogą zgodzę sę że Huffman bardziej zasłużyła na Oscara. Tym bardziej
        że Jaoaquin Phoenix zagrał lepiej od Reese,No ale znowu od Joaquina o niebo
        lepszy był Hoffman. czyli właściwie taka polemika to zapuszczanie się w ciężką
        dysputę. ;D
        • kubissimo Re: 06.03.06, 22:19
          tyle ze zarowno w przypadku Hoffmana, Strathairna, jak i Phoenixa rola polegala
          glownie na nasladowaniu portretowanej przez nich osoby, a to jest cos, co
          Akademia nagradza kolejny rok z rzedu (swietny Jamie Foxx rok temu), czyli mamy
          namiastke grania pod publiczke
          jedynie Ledger i Howard stworzyli od podstaw swoich bohaterow. Tyle ze Hustle &
          Flow nie widzialem, wiec sila rzeczy obstawialem Ledgera
          troche go szkoda
          • katjanka Re: 07.03.06, 00:31
            Reese jawi mi sie jako glupiutka (a jednak!!) aktoreczka z amerykanskiej
            prowincji, nie wierze w jej ,,talent aktorski'' (sorry) ale co do tego nie
            zamierzam sie nawet przekonywac bo zwyczajnie filmow z nia nie ogladam. poza
            tym bardzo drazni mnie jej... wyglad.
            • babunowa Re: 07.03.06, 05:06
              dla mnie Reese była ostatnią,którą obstawiałam;)
              1.felicity,ze względu na rolę i zwykłą sympatię;)w końcu kobieta jest gotowa na
              wszystko i to pokazała w swojej roli w transamerica
              2.keira przez sympatię:)poza tym widać było,że czuje swoją rolę;)

mniej najbardziej rozwaliło tragiczne przemówienie Reese.Jak już pisałam w innym
              wątku-miesiące przygotowań związanych z kieckami,fryzurami,obstawianie faworytów
              i brak czasu na przygotowanie sprawnej mowy?;>nie popisała się;/

• alicia83 Re: 07.03.06, 07:03
          owszem,widziałam inne filmy z Ch.Theron i uważam ,ze np. w Adwokacie Diabła zagrała wspaniale.wiedziałam juz przedtem,ze jest utalentowaną,wszechstronną aktorką.Dobry aktor nawet w chale czasem zabłyśnie poza tym.a o co chodzi z tą przemnową Reese?pod jakim wzgledem byla zla?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka