Dodaj do ulubionych

Blair Witch Project

08.03.06, 21:27
Co sądzicie o tym filmie?/ Oczywiście o 1 cz. bo druga beznadziejna. Czy to
prawda,że oparta jest na faktach? Czy to wszystko wydarzyło się naprawdę??
Mnie ten film przeraził bardzo, choć nie ma w nim krwi ani latających
potworów, wampirów itd.
Obserwuj wątek
    • czarnajagoda Re: Blair Witch Project 09.03.06, 08:41
      tja, na prawdę to było tak, że w internecie pojawiły się informacje o
      zaginionej grupie ludzi która udała się do lasu na poszukiwanei czarownicy... a
      potem w cudowny sposób "znalazły się" taśmy, które zaginieni młodzi nagrali...
      i taśmy te to właśnie film Blair Witch Project...
      czyli była to bardzo dobra kampania reklamowa kiepskiego filmu... już jak szłam
      na to do kina tych parę lat temu, gdy to wchodziło na nasze ekrany, wiedziałam,
      że te wszystkieinformacje to tylko kampania reklamowa... jak widać dobra, skoro
      do tej pory gdizniegdzi epokutuje rpzekonanie, ze to autentyk...
      a na filmie wynudziłam się śmiertelnie... jak dla mnie to po prosu film o
      grupie głupich nastolatków, którzy wyruszają do lasu i nieustannie ze sobą sie
      kłócą, co się dla nich źle kończy ;))
      po takich wrażeniach z jedynki, na dwójkę nawet nie próbowałam się wybrać
      • kadoro1969 Re: Blair Witch Project 09.03.06, 16:39
        Dzięki za informacje:), kurcze rozczarowałam się bo myslałam, że na faktach i
        dlategowydawał mi sie taki straszny. Mimo to podoba mi się:),nic na to nie
        poradzę;)Ale druga część naprawde do duszy...:)
        • czarnajagoda Re: Blair Witch Project 10.03.06, 08:31
          tak, nawet ci, którzy zachwycali się jedynką klęli na dwójke... no ale cóż, jak
          jakaś nieskobudżetowa produkcja osiągnie sukces komercyjny, to od razu pompuje
          się ciężkie pieniądze w drugą część, pokazując dobitnie że nadmierny budżet
          szkodzi filmom...
      • hieroglif1 Re: Blair Witch Project 17.02.07, 17:02
        to jest próba zrobienia z planu gry komputerowej filmu. Próba powiedziona, bo
        najważniejsze są pieniądze, które wkłada się w budżet wchodzący w skład ekipy
        filmu. Ponoć mają własne nogi i przenoszą się z miejsca na miejsce- stąd trudno
        określić przybliżony stan jaki zawierała suma składajaca się na produkowanie
        filmu, ponoc pieniądze są nienajważniejsze (a tak na marginesie, ważne są jak
        nic innego, no moze oprócz muzyki do filmu, która jest ulotna niczym chwila),
        jednak mają udział jesli chodzi o wszelkie niedostatki, które złozyły sie na
        negatywny odbiór przez widzów. Chodzi o budżet, bo dla jakich widzów
        przeznaczony został ten film? Chyba dla fantastów :).
        Wszystko ładnie, pięknie. Tylko, żeby pytać, o takie rzeczy...
    • adiafora Re: Blair Witch Project 16.03.06, 21:48
      Słabe, konwencja dokumentu i hałas.
      --
      I tak was wszystkich dopadnę

s9.bitefight.pl/c.php?uid=57095
      • vampi_r Re: Blair Witch Project 14.02.07, 00:26
        W zasadzie obecnie jakiś dobry horror na ekranie to niemały rarytas.
    • hieroglif1 Re: Blair Witch Project 17.02.07, 16:51
      Spór o istnienie czarownic był sadzony w wieku osiemnastym przez dziewiętnasty,
      o ile wiadomo zakonczył go film pod tytułem Blair Witch Project. Ale to żarty
      of cours, niech nikt nie stara się osiągnąć jakiegoś wytłumaczenia po
      przeczytaniu tego co napisałam w tym poście.
      Zdaje się, że zwróciłeś uwagę na warstwę o podłożu historiologikalnym, jak
      mniemam? Skoro cały post sformuowany jest w sposób na który odpowiedziałam w
      poście formuując post inaczej niż podstawy na których opierasz post napisany
      przez siebie, czyli na podstawie o wiedzę historyczną (o podważalność?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka