Dodaj do ulubionych

POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.acn.pl / 10.68.0.* 07.01.03, 09:18
Mnie zastanawia prezentowana na forum niechęć do prezenterów stacji
telewizyjnych i to niekoniecznie wszystkich. Mam wrażenie, że owa "JAZDĘ"
uprawiają ludzie z telewizji, o której gwiazdach tutaj na forum nie pisze się
w ogóle. Jak sądzę nie dlatego, że są niezauważalne, ale ktoś na siłę usiłuje
wykreować je na te najbardzie powazne i wiarygodne. To ja "przejadę" się
inaczej. Trudno Panu Lisowi odmówić profesjonalizmu, chocby z tego powodu, że
nie popija kawki jak w kawiarence przy kochasiu podczas prezentowania
powaznych newsów, co mnie i razi i śmieszy, kiedy widzę taką przaśną scenkę w
INFORMACJACH Polsatu z ciągle potarganą panienką w roli głównej. Nie
zapominając także i o tym, że kawę można zaproponowac widzowi przy porannym
przeglądzie prasy w w "luźnym" programie. Trudno uwierzyć mi także w
wiarygodność takiego dziennika zmuszającego widza do męczarni, kiedy na wizji
gwiazda szuka wzrokiem kamery, dygocze i przeprasza - w dodatku nie w swoim
imieniu mnie za brak zapowiedzianego newsa, bo - cytuję "coś się zacięło,
przepraszamy". Cóź za nonszalancja.Reszta przykładów to totalne rozjazdy
pomiędzy zapowiedziami prezentowanego za chwilę tematu. Panienka z okienka co
innego, głos z okienka o czym innym. To jest bez sensu. Dlatego trudno mi
skupić się na INFORMACJACH, które traktuję jednak w sposób jednoznaczny,
przelączam kanał pomimo nowej scenografii. Bo do bigosu z nowymi dodatkami
widzę ten sam ciągle na siłę ogrzewany kotlet, który kojarzy mi się wprawdzie
z bardzo polską potrawą, ale panienka z okienka z wieśmakiem z Chicago,
znudzonym w dodatku i nie uważnym, który ma wszystko w nosie poza własnym
makijażem i statusem gwiazdy, który najwyrażniej mógł jej dać tylko Polsat i
disco polo, którego w Polsacie juz na szczęście nie ma, ale dziewczynki w
stylu upaupa jednak pozostały. Nie wierzycie, to sprawdzcie w wieczornych
INFORMACJACH tuz przed Faktami, ale nie ponad Fakty.Te przynajmniej mają i
ich gwiazda mają do widza szacunek. Nawet odnosze wrażenie, ze to jest po
prostu ZASADA. A w Polsacie widz dostaje głupi usmiech, pozbawiona
błyskotliwości pointę i robi mu się wodę z mózgu sprzedając przterminowana
krówkę w błyszczącym opakowaniu. IFORMACJOm potzrebny jest NOWY! prezenter,
może nawet z TVN lub TVP - prezxenter profesjonalny i to bedzie rewolucja, o
której piszecie na forum.
Obserwuj wątek
    • Gość: brian Re: POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.defbank.com.pl 07.01.03, 11:10
      Gość portalu: WIDZ napisał(a):
      > [...] Trudno Panu Lisowi odmówić profesjonalizmu, chocby z tego powodu, że
      > nie popija kawki jak w kawiarence przy kochasiu podczas prezentowania
      > powaznych newsów, co mnie i razi i śmieszy,

"Przerywniki" z popijaniem kawy są rzeczywiście kontrowersyjne. Wyglądają na
      tani chwyt w stylu "Big Brothera" - "popatrzcie, ona myśli, że jej w tej chwili
      nikt nie widzi i strzela sobie łyka".

> kiedy widzę taką przaśną scenkę w
      > INFORMACJACH Polsatu z ciągle potarganą panienką w roli głównej.

No cóż, fryzury Doroty Gawryluk to chyba jej najsłabszy punkt. Wciąż kombinuje
      z fatalnym skutkiem. Piszę o tym ze smutkiem, ponieważ na mój gust ( jak
      zresztą już kiedyś piałem ) pani Dorota ma bardzo ładną buzię.

> gwiazda szuka wzrokiem kamery,

Zgoda, nagminne próby poszukiwania wzrokiem kamery są denerwujące, dotyczy to
      również innych osób prowadzących programy informacyjne w Polsacie.

> dygocze i przeprasza - w dodatku nie w swoim
      > imieniu mnie za brak zapowiedzianego newsa, bo - cytuję "coś się zacięło,
      > przepraszamy". Cóź za nonszalancja.Reszta przykładów to totalne rozjazdy
      > pomiędzy zapowiedziami prezentowanego za chwilę tematu. Panienka z okienka co
      > innego, głos z okienka o czym innym. To jest bez sensu.

Czy prezenter odpowiada za kłopoty techniczne w studio ? Fakt, musi świecić
      oczami przed widzami. Ale czy TVN jest pod TYM względem lepsze ?

> widzę ten sam ciągle na siłę ogrzewany kotlet, który kojarzy mi się wprawdzie
      > z bardzo polską potrawą, ale panienka z okienka z wieśmakiem z Chicago,
      > znudzonym w dodatku i nie uważnym, który ma wszystko w nosie poza własnym
      > makijażem i statusem gwiazdy, który najwyrażniej mógł jej dać tylko Polsat i
      > disco polo, którego w Polsacie juz na szczęście nie ma, ale dziewczynki w
      > stylu upaupa jednak pozostały.

Co do licha D.Gawryluk ma wspólnego z "disco polo" ?

Generalnie, wpadki są owszem. Ale nie zgadzam się z wnioskiem o wymianę
      prezentera.
      • Gość: brian Re: POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.defbank.com.pl 07.01.03, 11:12
        Przepraszam za literówkę. Oczywiście "pisałem" a nie "piałem"
    • Gość: WIDZ BIS Re: POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.03, 11:52

> Mnie zastanawia prezentowana na forum niechęć do prezenterów stacji
      > telewizyjnych i to niekoniecznie wszystkich. Mam wrażenie, że owa "JAZDĘ"
      > uprawiają ludzie z telewizji, o której gwiazdach tutaj na forum nie pisze się
      > w ogóle. Jak sądzę nie dlatego, że są niezauważalne, ale ktoś na siłę usiłuje
      > wykreować je na te najbardzie powazne i wiarygodne. To ja "przejadę" się
      > inaczej. Trudno Panu Lisowi odmówić profesjonalizmu, chocby z tego powodu, że
      > powaznych newsów, co mnie i razi i śmieszy, kiedy widzę taką przaśną scenkę w
      > INFORMACJACH Polsatu z ciągle potarganą panienką w roli głównej. Nie
      > zapominając także i o tym, że kawę można zaproponowac widzowi przy porannym
      > przeglądzie prasy w w "luźnym" programie. Trudno uwierzyć mi także w
      > wiarygodność takiego dziennika zmuszającego widza do męczarni, kiedy na wizji
      > gwiazda szuka wzrokiem kamery, dygocze i przeprasza - w dodatku nie w swoim
      > innego, głos z okienka o czym innym. To jest bez sensu. Dlatego trudno mi
      > skupić się na INFORMACJACH, które traktuję jednak w sposób jednoznaczny,
      > przelączam kanał pomimo nowej scenografii. Bo do bigosu z nowymi dodatkami
      > stylu upaupa jednak pozostały. Nie wierzycie, to sprawdzcie w wieczornych
      > INFORMACJACH tuz przed Faktami, ale nie ponad Fakty.Te przynajmniej mają i
      > ich gwiazda mają do widza szacunek. Nawet odnosze wrażenie, ze to jest po
      > prostu ZASADA. A w Polsacie widz dostaje głupi usmiech, pozbawiona
      > błyskotliwości pointę i robi mu się wodę z mózgu sprzedając przterminowana
      > krówkę w błyszczącym opakowaniu. IFORMACJOm potzrebny jest NOWY! prezenter,
      > może nawet z TVN lub TVP - prezxenter profesjonalny i to bedzie rewolucja, o
      > której piszecie na forum.

Taaaaaaaak. Pieńkowska byłaby dużo lepsza, a Jeneralski - sam miód popłynie
      z ekranu wyświetlającego Polsat gdy on tam będzie.

Ach WIDZ, WIDZ. O czym ty piszesz? Może Gawryluk i jest słaba, ale wskaż
      lepszego prezentera i jednocześnie dziennikarza publicystycznego. Wiem, że to
      co uniwersalne nie jest w niczym najlepsze i Gawryluk powinna podjąć decyzję,
      co chce robić i tym się zająć, ale na razie jest najlepszym w tym kraju mixem
      dziennikarza i prezentera.
      • Gość: basto Re: POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wagrowiec.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 12:33
        W nawiązaniu do listu Widza. Jakoś dawno nie widziałem w TVP pana Durczoka -
        nie zdziwiłbym się gdyby za chwilę pojawił się w tych "CNNowski" :-))
        Informacjach.
      • Gość: WIDZ Re: POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.68.0.* 07.01.03, 13:02
        Mixy nie sa dobre, niestety, sprawdza sie to także w kuchni. Dwa jednym...? to
        zawsze coś z dwóch składników musi być gorsze. Gawryluk jest w złym stylu i
        prowincjonalnym guście - te jej błyskotki i o tyle ma wiele wspólnego z disco-
        polo. Nie jest, niestety najlepszym prezenterem w Polsce, choc zakładam, ze
        pewnie bardzo, bardzo by chciała. Są lepsze od niej zdecydowanie. Tyle, że
        prawdopodobnie przez właśnie zasiedzenie nikt do Polsatu lepszej nie wpuści.
        Mnie się ona przejadła. ta stacja potrzebuje odmiany, czyli nowych prezenterów.
        A przede wszystkim LEPSZYCH ! bo profesjonalnych, a nie taniochy w złym stylu.
    • astekilsw Re: POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.01.03, 15:15

> Mnie zastanawia prezentowana na forum niechęć do prezenterów stacji
      > telewizyjnych i to niekoniecznie wszystkich. Mam wrażenie, że owa "JAZDĘ"
      > uprawiają ludzie z telewizji, o której gwiazdach tutaj na forum nie pisze się
      > w ogóle. Jak sądzę nie dlatego, że są niezauważalne, ale ktoś na siłę usiłuje
      > wykreować je na te najbardzie powazne i wiarygodne. To ja "przejadę" się
      > inaczej. Trudno Panu Lisowi odmówić profesjonalizmu, chocby z tego powodu, że
      > powaznych newsów, co mnie i razi i śmieszy, kiedy widzę taką przaśną scenkę w
      > INFORMACJACH Polsatu z ciągle potarganą panienką w roli głównej. Nie
      > zapominając także i o tym, że kawę można zaproponowac widzowi przy porannym
      > przeglądzie prasy w w "luźnym" programie. Trudno uwierzyć mi także w
      > wiarygodność takiego dziennika zmuszającego widza do męczarni, kiedy na wizji
      > gwiazda szuka wzrokiem kamery, dygocze i przeprasza - w dodatku nie w swoim
      > innego, głos z okienka o czym innym. To jest bez sensu. Dlatego trudno mi
      > skupić się na INFORMACJACH, które traktuję jednak w sposób jednoznaczny,
      > przelączam kanał pomimo nowej scenografii. Bo do bigosu z nowymi dodatkami
      > stylu upaupa jednak pozostały. Nie wierzycie, to sprawdzcie w wieczornych
      > INFORMACJACH tuz przed Faktami, ale nie ponad Fakty.Te przynajmniej mają i
      > ich gwiazda mają do widza szacunek. Nawet odnosze wrażenie, ze to jest po
      > prostu ZASADA. A w Polsacie widz dostaje głupi usmiech, pozbawiona
      > błyskotliwości pointę i robi mu się wodę z mózgu sprzedając przterminowana
      > krówkę w błyszczącym opakowaniu. IFORMACJOm potzrebny jest NOWY! prezenter,
      > może nawet z TVN lub TVP - prezxenter profesjonalny i to bedzie rewolucja, o
      > której piszecie na forum.

Czytałem dwa razy, żeby pojąć o co idzie w tej wypowiedzi. I wciąż nie jestem
      pewien. Podobne, w tonie wypowiedzi i poziomie zawiści, posty widziałem w wątku
      o T. Lisie, M. Olejnik. Ludzie, jeżeli macie jakieś problemy z ludzmi których
      znacie lub z którymi pracujecie to powiedzcie im to w oczy - tak jest prościej
      i będziecie mieli pewność, że usłyszą. Na foreum starajcie się poruszać tematy
      o szerszym znaczeniu niż tylko koniec wasego nosa.

Jeżeli kopiemi Gawryluk to wpiszmy ją na wątkek "najbardziej nielubiani" (lub
      jakoś tak) i nie miejmy jej za złe, że pracuje w Polsacie i musi przepraszać za
      blędy innych. Podzielmy się z innymi swoją niechęcią do jej osoby, użyjmy
      argumentów, a nie mglistych opowieści jakie TVN Fakty są fajne. To świadczy o
      braku przygotowania do wypowiedzi i ślepej zawiści, którą może okazać tylko
      osoba zainteresowana zmianą Gawryluk na stanowisku prezentera. A zmianą taką
      może być zainteresowana, przede wszystkim, osoba, która chce zastąpić Gawryluk,
      więc ktoś z TV Polsat pisze o swojej stacji i uzewnętrznia swoje złamane
      poczucie wyższości i niezaspokojone ambicje. Ja proszę tylko o jakieś nazwiska
      osób "może nawet z TVN lub TVP" mogących zastąpić Gawryluk - nie widzę
      konkurencji, większość prezenterów nie chciałaby pewnie pracować w Polsacie
      inni są za słabi.

I gdzie piszecie o rewolucji? Chętnie przeczytam.
    • Gość: Kama Re: POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 149.156.213.* 07.01.03, 15:32
      Po przeczytaniu tego listu widze, ze stereotyp telewizji przasnej i nowoczesnej
      sie ugruntowal. Polsat jest przasny a tvn nowoczesny. TVP to w ogole dno.
      Ja uwazam, ze co najmniej od 2 lat ten podzial nie jest prawdziwy.
      Gawryluk jest lepsza od Lisa. Rymanowski jest jepszy od Gawryluk, ale nie od
      Turskiego. To tak apropos profesjonalizmu prezenterow.
      Informacje w Polsacie przynajmniej od roku sa obiektywniejsze i normalniejsze
      od rozowiutkich Faktow.
      Powtarzanie w kolko, ktora stacja jest nowoczesniejsza jest bez sensu. Nie
      technologia swiadczy o jakosci programow. Teatru i dokumentu w tvn nie zobacze.
      W Polsacie ewentualnie jakies programy o zdrowiu.
      Jeezcze nie tak dawno wszyscy chwalili sie, ze ogladaja tvn. Obecnie coraz
      czesciej ta deklaracja brzmi tak jak puszczenie baka w towarzystwie.

Prezenterzy TVN won od Polsatu!!!!!!
    • Gość: telewidz Re: POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.68.0.* 07.01.03, 15:40
      My tutaj wymieniamy tylko poglądy do tego słuzy FORUM, miedzy innymi i takie,
      kto nam sie podoba a kto nie. Panią D.Gawryluk może zastapić każdy, kto sobie
      taki zawód wybierze i bedzie chciał go wykonywać profesjonalnie, a nie zechce
      tylko usiłowac być "zawodowcem". Jest kupa fajnych dziewczyn na rynku, także i
      w TVP i TVN - i ładnych i zawodowych. Nazwiska proszę, Mołek, Czarnecka,
      Pochanke, Rybotycka, Smoktunowicz. Tyle, ze rzeczywiście one są ZAJĘTE ! A czy
      chciały by pracować w TV POLSAT, a czy ktoś je o to pytał. Żadna to zawiść po
      prostu przejedzenie Pania D.G. I rzeczywiście pojawia sie pytanie, dlaczego
      zadna z jej koleżanek nie czyta wieczornego wydania. No, dlaczego ? Bo to
      korytko jest już zajęte. Ma byc do końca świata ?
      • Gość: & Re: POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 07.01.03, 22:50
        Ja mam tylko jedno ale zasadnicze pytanie: dlaczego w dobie przekazu cyfrowego
        z dźwięiem STEREOFONICZNYM też PODOBNO CYFROWEJ JAKOŚCI wszystkie programy
        sygnowane Telewizja Polsat - mają tak skandaliczną jakość dźwięku ,zgłuszonego
        wibrującego zawsze i o kazdej porze.Pozbawiony tonów wysokich, bełkotliwy w
        odbiorze i niestety im wyższej klasy telewizor tym gorzej słychać. Ja już dałem
        spokój z interweniowaniem w technice Polsatu bo uważam że tam pracują ludzie
        głusi.To co zrobili z dźwiękiem podczas transmisji z Balu Mistrzów Sportu to
        rekord świata nieudolności i głuchoty realizatorów dźwięku i wszystkich
        odpowiedzialnych za przekaz fonii. Gdybym był właścicielem,po czymś takim nie
        pracowałby nastepnego dnia nikt kto realizował dźwięk w takiej postaci. Smutne
        to i świadczy o totalnym lekceważeniu odbiorcy. Ale nosił ilk .................
        • astekilsw Re: POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.03, 11:29
          Nazywam się "WIDZ" lub "TELEWIDZ", nadaję z adresu *.acn.pl / 10.68.0.* i wiem,
          że jest to wina D. Gawryluk. Każdy jest od niej lepszy i gdyby pracowała w
          Polsacie np. Mołek, Czarnecka, Pochanke, Rybotycka, Smoktunowicz to dźwięk
          byłby zaje@@@. No ale koryto jest zajete i żadna z gwiazd TVP i TVN nie może
          dopchać się do miodu w Polsacie.
          Ludzie litości, załatwiajcie swoje sprawy w swoim gronie, nie pierzcie brudów
          na tym forum.
      • astekilsw Re: POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.03, 11:31
        Gość portalu: telewidz napisał(a):

> My tutaj wymieniamy tylko poglądy do tego słuzy FORUM, miedzy innymi i takie,
        > kto nam sie podoba a kto nie. Panią D.Gawryluk może zastapić każdy, kto sobie
        > taki zawód wybierze i bedzie chciał go wykonywać profesjonalnie, a nie zechce
        > tylko usiłowac być "zawodowcem". Jest kupa fajnych dziewczyn na rynku, także
        > i w TVP i TVN - i ładnych i zawodowych.

I Ty także?

Nazwiska proszę, Mołek, Czarnecka,
        > Pochanke, Rybotycka, Smoktunowicz. Tyle, ze rzeczywiście one są ZAJĘTE ! A
        czy
        > chciały by pracować w TV POLSAT, a czy ktoś je o to pytał. Żadna to zawiść po
        > prostu przejedzenie Pania D.G. I rzeczywiście pojawia sie pytanie, dlaczego
        > zadna z jej koleżanek nie czyta wieczornego wydania. No, dlaczego ? Bo to
        > korytko jest już zajęte. Ma byc do końca świata ?
      • Gość: Baska Re: POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 14:06
        Chyba coś tu nie gra w tej odpowiedzi. Po co przenosić Panie z jednej stacje do
        drugiej?
        Pani Gawryluk jest dobrą dziennikarką. Że Tobie nie odpowiada? Trudno. Nie
        oglądaj Informacji. Nie wyobrażam sobie tych wszystkich ,,zawodowców'', których
        wymieniłeś w Informacjach i na miejscu Gawryluk. Te wszystkie miłe Panie to
        osoby do czytania Informacji. Nie wyobrażam sobie ich np. na miejscu Gawryluk w
        Grafiti. Smoktunowicz? Czarnecka? Mołek? Żarty. A skąd tu Rybotycka?
        Bez przesady z tą jej wieczną obecnością w głównym wydaniu. Na pewno nie jest
        tak męcząca jak prezenter Faktów.
        • astekilsw Re: POLSAT - NOWY WIZERUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.03, 19:08
          Sorki, może napisałem niedokońca zrozumiale, ale cytowałem post
          widza/telewidza, w którym padają takie propozycje i są skrajnie irracjonalne,
          powodowane jak sądzę głęboką zawiścią i nieuzasadnioną zazdrością.
          Niezasadnioną, bo Gawryluk jest bardzo dobra i nie widze kandydata na jej
          zmiennika/wymiennika. Nawet WIDZ/TELEWIDZ nie nadaje się do tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka