Dodaj do ulubionych

Kuba Wojewódzki, Polsat

29.06.06, 14:53
naszla mnie refleksja, ze Wojewodzki to taki piotrus pan i ze byc moze jest
on jedyny w polsce, który zblizajac sie pwoli do 50 (tak, tak - czas leci),
zachwoje sie jak 20 - latek, ciekawe jak zniesie 70-tke???
A juz tak bez kpiny - pora zkolejny obejrzlam odcinek z M. Bosakiem i jestem
zdumiona, ze mozna byc tak chamskim. Media pelnia role - powinny bynajmnie -
wychwowyania odbiorcy, tym bardziej ze ten program oglada wielomilionowa
rzesz a mlodziezy, apeluje - niech sie ten czlowiek, ktory uwaza sie za
inteligenta zastanowi co soba reprezentuje? Przegina coraz nardziej.
Obserwuj wątek
    • komunikatywny Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 29.06.06, 22:37
      Kuba dopiero, co skonczył 40 lat, a juz zbliza sie do 50tki? Szybko. To jak ja
      mam 24 lata to pewnie zblizam sie juz do 40tki. Straszne.
      • simply_z Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 30.06.06, 00:53
        o ja tez do 40 tki ,moze nawet setki:D
    • sadura1 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 30.06.06, 08:24
      incognito22 - następny kretyn nie rozumiejący słowa "bynajmniej"... Wg
      niego "bynajmniej" = "przynajmniej". :) Tak ma +/- 90% Polaków... Zgroza.

sjp.pwn.pl/haslo.php?id=6119
      • simply_z Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 03.07.06, 00:53
        tez się zastanawiam dlaczego nagle wszyscy używają slowa bynajmniej i jeszcze w
        niepoprawny sposób...
        • kszynka Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 03.07.06, 09:17
          bo to obecnie jest: dzezi i trendi :-)
          a że bez sensu to już inna sprawa
          :-)
      • zuzia.zet sadura, a czy Ty wiesz co znaczy +/-? nt. 03.07.06, 09:33
        • agatka_to_ia Re: sadura, a czy Ty wiesz co znaczy +/-? nt. 24.07.06, 08:51
          widać, że humanista
    • liberia31 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 01.07.06, 23:13
      No i co z tego?Qrwa,ze niby co,ze jak ktos ma 40-tke to powinien nosci mokasyny
      z frendzlami,ubierac sie jak stary ramol,chodzic co niedziela do
      kosciola,zrobic 3 dzieci i sie "zachowywac" jak na wiek przystalo?A walic
      to.Kuba jest ok.
      • kalina63 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 02.07.06, 22:54
        Fakt jest jeden - obok Majewskiego Wojewódzki to niepowtarzalna OSOBOWOSC telewizji. I to nie taka
        w stylu Skrzyneckiej czy Mroczków tylko dzika nieposkromiona i szokująca. Nie wszystko jest u niego
        oka ale to specyfika osobowości. . . Reszta - czyli Mołek, Dowbór itp to zastawki telewizyjnego dekoru..
        • karol113 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 03.07.06, 09:35
          Osobowosc? Taka sama jak Renata Beger....
          • iza331 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 03.07.06, 22:50
            Przynajmniej ktoś go ogląda. A ciebie tylko mogą czytać i to animowo. Jak zaznaczysz swoją obecność
            choć na 10 sekund w losach świata to daj znać...
            • ron_obvious Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 04.07.06, 07:44
              no tak iza331, oglądalość i posiadanie własnego programu w TV decyduje o tym
              czy ktoś jest wartościowy czy nie:/ brawo, jesteś kolejnym cudownym dzieckiem
              popkultury i MTV
            • karol113 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 04.07.06, 17:02
              Miliony glosowaly tez na Samoobrone...
              Miliony ogladaja seriale w Polsacie czy Kube Wojewodzkiego...
      • agatka_to_ia Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 24.07.06, 08:52
        wg mnie to przyglup
    • czesiekkk Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 04.07.06, 07:47
      Telewizja ma przede wszystkim dostarczać rozrywki. Może brac udział w jakiś
      kampaniach społecznych, wplatać jakieś wątki w telenowele albo informować w
      newsach, ale to wszystko co może zrobić na drodze wychowywania młodzieży.
    • adam81w Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 04.07.06, 15:49
      ten czlowiek jest super . ma niesamowity dystans do siebie . chamski nie jest .
      po xza tym jak mialby sie zachowywac jako 50 latek ? co ? to jest jakis
      standard ze trzeba sie zachowywac tak a tak jak sie jest w takim a takim
      wieku ? nie przesadzajmy . jesli jakis dziadek jezdzi na rolkach to tylko
      dobrze jesliby mial siedziec w domu i myslec o rencie
      • qbavoo Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 04.07.06, 18:30
        Może nie zawsze wie o czym mówi ale przynajmniej robi to zabawnie. Odnosze wrażenie że zlewa
        opinie na swój temat co jest dosyć niespotykane między Orłosiami i Kammelami. poza tym obok
        Szymona jest jedynym - no może jeszcze Cejro - który daje czadu politycznej poprawności. A
        wyciąganie argumentow wieku więcej mówi o wyciągającym niż o wyciągniętym. Krótkie spodnie krótki
        rozum... Witamy w dupie wielkiej schizmy...
        • karol113 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 04.07.06, 18:32
          Ten Pan co udaje nastolatka jest po prostu tak samo zalosny jak
          czterdziestoletnie dziewczynki z kokardkami.
          Dodatkowo z chamstwa czyni cnote....
        • incognito23 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 23.07.06, 22:47
          zeby byla ciasglosc, tutaj autor ktory rozpoczal ten watek, zgadzam sie z
          ostatnim przedmowca, i wybaczcie obecni tu mlodzi - kiedys sami zrozumiecie te
          Wojewodzkiego bezsensowna lanserke, wiek tu jest najmniej wazny, iech Wojewodzki
          nie wciska kitu, ze sie martwi o stan naszej swiadomosci - bo to co on robi -
          to zenada.
          • elwojciecho Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 26.07.06, 14:26
            Szczerze, wole miec dookola "Wojewodzkich" niz ciemnote spod znaku "synu masz
            wpier... jak wrocimy z kosciola, bo pani od religii sie na ciebie skarzyla" - a
            to przyklad moich znajomych kiedy jeszcze byli mali.
            Jezeli bede kiedys posiadaczem potomstwa, to wolalbym bym aby wiekszy wplyw na
            ich swiadomosc mieli ludzie o pogladach i sposobie bycia zblizonych do tego co
            reprezentuje wyzzej wymieniony pan niz ci, ktorzy uzurpuja sobie prawo do
            posiadania jedynej slusznej moralnosci.
            Co wy na to?
      • the_dzidka Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 24.07.06, 08:52
        adam81w napisał:

> ten czlowiek jest super .

Fakt, że dzisiaj nie sztuka stać się "super" w oczach niektórych telewidzów...
        Skoro TV wygląda jak wygląda, zalewa nas nieprawdopodobnymi głupotami... Skoro
        już nawet festiwali i konkursów nie da się oglądać, bo każdy "prowadzący" za
        punkt honoru stawia sobie zrobienie z siebie większego idioty niż jego kolega
        na innym występie tydzień temu... To i Wojewódzki może być super. Starczy, że
        jest chamem, prostakiem i pajacem, że co chwila przerywa swojemu rozmówcy
        wcinając się z durnymi komentarzami, i że wszystko sprowadza do d... strony. I
        już jest super.
        Nawet jego inteligencja nie jest mu do tego potrzebna. Nawiasem mówiąc, jesli
        ktoś używa niewątpliwej inteligencji do takiej chamskiej błazenady, to
        zwyczajnie tę inteligencję qu...
        • grek.grek Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 24.07.06, 11:11
          To "niewątpliwie inteligenty" to było o Wojewódzkim ?
          Zaraz,a czym ten pan sobie zasłużył na takie określenie ?
          Cóz takiego zrobił,powiedział ?
          Czy znajomośc meandrów tzw.szołbyznesu ,dająca się w skrócie
          przetłumaczyć jako "sztuka zarabiania na głupocie i marnym guście
          widzów" świadczy o inteligencji ww. pana ?
          Jeśli tak,to za "niewątpliwie inteligentnych" trzeba by uznać
          Dodę,Mandaryne,Wiśniewskiego,etc.,a to już byłaby chyba dewaluacja
          tego słowa.
          • the_dzidka Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 24.07.06, 11:40
            > To "niewątpliwie inteligenty" to było o Wojewódzkim ?

Wiesz, ja czasami czytuje jego felietony tu i ówdzie.
            I z nich wyciągam wnioski o inteligencji tego dziada, bo przynajmniej podczas
            czytania nie meritum mi nie zasłania jego pajacowanie. (Co nie znaczy, że ze
            stawianymi przez niego tezami się zawsze zgadzam.)
            Tym bardziej mnie smuci, że tak sie prostytuuje telewizyjnie.
            • grek.grek Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 24.07.06, 14:54
              Ja czytuję wywiady z nim.
              Ma facet zasób słów,zdarzy mu się brawurowe porównanie,ale kiedy
              odsączyć ten,nieraz bardzo efektowny (efekciarski ?),brokat,to zostaje
              bardzo mało treści.Zwykle dość oczywiste stwierdzenia,opinie,które
              kursują w masowym obiegu,tyle,że bez tej werbalnej cekinady a'la KW...

Ja myślę,że on nie mógłby robić programu bardziej serio - nie jest dość
              kompetentny, co gorsza - nie powinien się też
              stylizować się na Stańczyka,bo mu to zwyczajnie nie udaje,nie
              rozumie w czym rzecz,i skutkiem tego wychodzi na błazna trzeciego sortu
              od dup,omawiania pierdół rodem z faktu i innych głupot,a kiedy zamierza być
              poważny,to wyłazi na wierzch jego asekuranctwo,a może faktyczny brak
              zaintersowania tymi poważnymi tematami i budowane naprędce sądy.
              I gdyby to Kuba zaakceptował - ok.
              Tyle,że on z uporem maniaka twierdzi,że jego program jest "intelektualną
              prowokacją",że on "pod płaszczykiem jajcarstwa przemyca ważne treści i podaje
              je w lekkiej formie" - są to bzdury i świadczą jedynie o tym ,ze KW zaczyna
              czuć się nieswojo w stylistyce,którą sobie sam narzucił,żeby robić kasę i
              być idolem. Moze okazało się,ze żadna kasa i żaden status idola nie
              zagłusza wewnętrznego "mamo,ja robię za durnia,nie chcę już !!!" - tyle,że
              nie może zrezygnować ze swojego image'u,a pogodzenie go z ambicjami bycia
              w miarę poważnym (jak chodzi o rangę tematów) publicystą prowadzi do "prawa ręka
              za lewe ucho,lewa noga za prawe ucho"...

PO tym przydługim wywodzie vel "wylaniu zółci" :) stwierdzę,ze dla KW "prostytuowanie się telewizyjne" jest szczytowym osiągnięciem.
    • xyz777 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 24.07.06, 13:44
      Abstrahując od bohatera wątku...
      Od pewnego czasu, gdy ktoś jest arogancki, bezczelny, bez krzty kultury
      osobistej, to nadaje mu sie etykietkę i.n.t.e.l.i.g.e.n.t.n.y.
      Skąd to się wzięło?
      Im większy prostak i cham tym większy inteligent!
      O tempora, o mores
      • isztar7 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 24.07.06, 14:11
        Skąd u Was tyle nienawiści? Każdy komu się choć trochę udało jest wyszydzany,
        opluwany. Jest takie urzadzenie nazywa się PILOT , radzę używać. Jeśli tylko
        zobaczę na ekranie Dodę, Mandarynę, Ich Troję - sekunda i już ich nie
        ma.Jednakże, nie nazywam ich kabotynami , beztalenciami, po prostu likwiduję z
        ekranu mego telewizora. Pozdrawiam.
        • xyz777 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 24.07.06, 14:18
          Nazywamy pewne zjawiska po imieniu, bez obrażania, i bez sugerowanej przez
          niektórych, zazdrości osiągniętego przez kogoś sukcesu.
          A o możliwości selektywnego odbioru TV wiemy odkąd ona istnieje, nie cierpimy na
          Aizheimera, więc nie trzeba nam przypominać o funkcjach pilota.
        • the_dzidka Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 24.07.06, 14:50
          > Skąd u Was tyle nienawiści?

Nie epatuj słowami, których znaczenie ulega deprecjacji na skutek ich
          naduzywania. Teraz co drugi egzaltowany internauta wyskakuje co chwila
          z "nienawiścią", kiedy tylko przeczyta coś krytycznego wobec swoich
          preferencji. Prawdziwa nienawiść to mocne uczucie, i dupek i nędzne miki
          pokroju Kuby Powiatowego nie jest wart, żeby go nienawidzić.

> Każdy komu się choć trochę udało jest wyszydzany,
          > opluwany.

A czy ja muszę lubić każdego, komu się "udało"?
          A czy wolno mi tego, że mu się "udało" nie poczytywać za wielki sukces i coś
          pozytywnego?
          Wojewódzkiemu "się udało" zaistnieć, ale tak jak są ci, co przed nim padają na
          kolana w orgazmicznym zachwycie, tak ja uważam, że wpuszczono małpę do
          łazienki. A jak zjadała to mydło, to jeszcze wrzeszczała: Patrzcie na mnie!!
          jestem super!! Ja i moje pomysły!!
          Cóż... jak się ma takie poczucie humoru, że sie małpa podoba, to prosze bardzo,
          ale ja - postoję.
      • the_dzidka Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 24.07.06, 14:43
        W innym poscie wyjasniłam, dlaczego ja użyłam słowa "inteligentny".
        • xyz777 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 24.07.06, 15:00
          Tak czytałam Twoją wypowiedź, zresztą, jak wiele innych Twojego autorstwa.
          Cieszy mnie fakt, że potrafisz pisać w sposób wyważony, pełen taktu, mimo, a
          może własnie dlatego, że jesteś taką młodą osóbką.
          Pozdrawiam
          • the_dzidka Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 24.07.06, 15:03
            Miło mi, ale Cię poniekąd rozczaruję, nie taką już młodą :))
        • isztar7 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 24.07.06, 15:13
          Nie było moja intencją przypisywanie komukolwiek, tej strasznej choroby jaką,
          jest Aizheimer,nawet w najczarniejszych myślach nie wyobrażałam sobie, iż ktoś
          z Państwa nie posiada umiejętności posługiwania się pilotem. Wszystkich ,
          którzy poczuli ,iż dybię na ich święte prawo do krytykowania innych , bardzo
          przepraszam. Dodam ,że nie jestem wielbicielką Pana Kuby W.
          • henryczek-czewa Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 25.07.06, 00:20
            jej ludzie, troche dystansu to świaata przydałoby się coniektórym z was - nazywacie wojewodzkiego prostakiem i chammem tylko dlatego, że wolicie grzeczniutkie poczucie humoru w stylu elity i pietrzaków?drewniany styl prowadzenia programów przez kamelów i mołków?

wojewódzki to człowiek na pewno inteligenty, bo w przeciwnym razie nie zaszedłby tak daleko.
            W swoim programie jest mistrzem improwizacji zaś waszym zdaniem lepiej ograniczać sie do sztywnych formułek, konwenansów - nudni jesteście i ograniczeni:P
            • kalina63 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 25.07.06, 02:01
              Po ostatnim numerze z festiwalem kiedy to pan KW odmowił firmowania imprezy jego losy mogą być
              różne. Polityczne igraszki w tym kraju już nie jednego wyslały na margines...
              • iza331 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 25.07.06, 02:04
                Ja się facetowi nie dziwię. Też bym odmówiła komentowania fastiwalu na którym są gwiazdy typu
                Maciej Dowbór. Polsat ciągle jedzie kartoflem.
                • sutekh1 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 25.07.06, 14:03
                  poczytajcie sobie z nim wywiad w GW. jo
            • the_dzidka Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 25.07.06, 14:17
              Jej henryczku, troche dystansu to świaata przydałoby ci się - dlaczego uważasz,
              że skoro Wojewodzki jest dla nas prostakiem i chamem to musi oznaczać, że
              wolimy grzeczniutkie poczucie humoru w stylu elity i pietrzaków?drewniany styl
              prowadzenia programów przez kamelów i mołków?
              Dlaczego piszesz, ze jesteśmy nudni i ograniczeni, bo nie zachwycamy sie
              programem typu beknięcie-pierdnięcie?
              Prezentujesz typ myslenia oszołoma (za przeproszeniem) - cos w stylu, że jak
              ktoś krytykuje Kościół, to ani chybi komuch, a jeśli nie jest entuzjastą PiS,
              to musi być wiernym podnóżkiem Tuska w PO.
              Może takie uproszczone myślenie pomaga Ci w tym ździebko skomplikowanym
              świecie, ale bądź pewny, że ani wdzięku, ani powagi, ani wiarygodności Ci nie
              dodaje.
              Powiatowy stinks. Bez odbioru.
              • henryczek-czewa Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 25.07.06, 23:42
                > że skoro Wojewodzki jest dla nas prostakiem i chamem to musi oznaczać, że
                > wolimy grzeczniutkie poczucie humoru w stylu elity i pietrzaków?drewniany styl
                > prowadzenia programów przez kamelów i mołków?

miałem na myhśli "może wolicie?" :P

jużnie chodzi o sposób prowadzenia programu, ale tez o to, że to człowiek który ma jednak coś do powiedzenia-tępi polską głupote i nietolerancje

mnie jego "chamstwo" nie razi, poza tym nie zauważyłem by któremuś z gości przeszkadzało tak strasznie-ktośkto przyjmuje zaproszenie do jego programu wie na co sie decyduje

tak więc znowu trzeba przypomnieć, że o gustach sie nie dyskutuje .
                • qbavoo Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 26.07.06, 00:42
                  Jak czytam z nim wywiady - facet nadaje ok, jak słucham w radiu, jeszcze lepiej a w TV idiota. Który
                  jest prawdziwy?
    • deniss_peniss Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 28.07.06, 10:04
      A skąd my możemy wiedzieć jaki Wojewódzki jest naprawdę, pokazuje nam tylko to
      co chce żebyśmy zobaczyli. A dla mnie gość zwyczajnie trzaska kasę, czy na
      Halogramy, czy na "Pół żartem pół serial", Plasticu, Brumie itd itp, a że przy
      okazji nazywają go inteligentnym to tylko mu zazdrościć.
      • piotr7777 Re: Kuba Wojewódzki, Polsat 28.07.06, 12:30
        Podobno prywatnie Wojewódzki jest sympatycznym facetem, takim do rany przyłóż a
        poza tym pamiętacie światowego Idola? Kuba niemiłosiernie zjechał gostka z UK a
        pochwalił Kelly Clarkson i czas przyznał mu rację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka