Dodaj do ulubionych

SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!!

IP: *.provider.pl / 192.168.13.* 29.01.03, 20:53
Co to mialo być?!?!?!
Stawianie równości między religią islamską a fanatycznymi terrorystami to po
prostu skandal!!! Bezmyślna gloryfikacja chrześcijaństwa i potępianie islamu
w sekciarskim stylu (historie typu "niepełnosprawnych muzłmanów nawrócił
Chrystus, bo się nawrócili"). Rozważania na temat Koranu na tle obrazu
płonących wież World Trade Center. Debilne teorie spiskowe podawane jako
fakty przez "dziennikarzy" (Muzułmanie chcą zawiesić flagę proroka na
Bazylice św. Piotra w Watykanie).
Sprawdziłem napisy na końcu programu, a tam - a jakże - podziękowania dla
redakcji FRONDY, szowinistycznego, faszystowskiego szmatławca.
A pod wszystkim podsiuje sie jedna z największych stacji telewizyjnych w
Polsce i -uwaga - dziennik "RZECZPOSPOLITA"
OBRZYDLIWOŚĆ I ŻENADA!!! Po 11 września dużo trudu zadawano sobie, by
powstrzymać falę nienawiści, jaka wzbierała w społeczeństwach zachodnich w
stosunku do Muzulmanów, wyraźnie oddzielając terroryzm od samej religii. Ale
co tam, POLSAT i "RZEPA" na to srają. SKANDAL!
Obserwuj wątek
    • Gość: Eugeniusz Śmigło Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 20:59
      Kiedy oni to puścili?
      • Gość: Piolo Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! IP: *.provider.pl / 192.168.13.* 29.01.03, 21:12
        Dzisiaj, tj w środę. Napisałem klkanaście minut po zakończeniu.
    • Gość: NM Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.01.03, 22:48
      To, ze uwazasz to za skandal - nie zmienia faktu, ze to po prostu prawda.
      • konya98 Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! 30.01.03, 13:08
        Gość portalu: NM napisał(a):

> To, ze uwazasz to za skandal - nie zmienia faktu, ze to po prostu prawda.

A kto Ci dał monopol na głoszenie Prawdy ? "po prostu prawda" - ile pychy w tym
        stwierdzeniu !

Maciek
    • Gość: Piolo Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! IP: *.provider.pl / 192.168.13.* 30.01.03, 03:12
      miało być "niepełnosprawnych muzłmanów UZDROWIŁ Chrystus, bo się nawrócili",
      poniosło mnie w złości :)
      • mindo Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! 30.01.03, 06:13
        Warto się zastanowić dlaczego nadali taki program i to jeszcze w dośc
        makabryczny. To proste - aby podnieśc nienawiść do islamu i całego świata
        islamskiego.
        Szykuje sie wojna z Irakiem. Trzeba jakoś usprawiedliwić masowe zabijanie
        irakijczyków przez jankesów jakie za niedługo będziemy swiatkami ogladać w TV.
        I oby tylko oglądać a nie uczestniczyć. Bo amerykanom to byśmy do tyłka bez
        wazeliny weszli tak jak kiedyś ruskim.
      • Gość: Anka Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 11:13
        Chrystus byl przed Allahem. Jak mogl uzdrowic muzulmanow?

Ja ogladalam tylko koncowke tego programu, ale nie wydaje mi sie zeby zional
        nienawiscia do islamu.
        Uwazam, za to ze pan premier i prezydent robia wiecej zlego w sprawie wojny.
        Dzisiejszy list od premiera, ktory nie wie co podpisal w Kopenhadze, a teraz
        jezszcze popiera USA wlasnym podpisem, majac 70% spoleczenstw gdzies, to jekies
        dziwactwo. Znowu sie okaze, ze nie wiedzial, co podpisal, bo bylo po angielsku.
        Czy nasz premier musi byc analfabeta?
        • legal.alien Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! 30.01.03, 12:38
          Tu jest linku do reportazu w Rzeczpospolitej
          www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030130/publicystyka/publicystyka_a_1.html
          A jak chcecie zyc w szariacie to protestujcie przeciw wojnie i wspierajcie
          emigrantow z Azji.
          • konya98 Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! 30.01.03, 13:37
            legal.alien napisał:

> A jak chcecie zyc w szariacie to protestujcie przeciw wojnie i wspierajcie
            > emigrantow z Azji.

Nie chce żyć w szariacie.
            Nie chce i nie będę chodził ze skinami palić domy emigrantów (także z Azji) -
            możliwe że w ich kraju jest wojna lub głód.
            Nie jestem zwolennikiem wojny - mam wątpliwości co do jej celów - Muzułmanie (a
            także Żydzi, Protestanci, Buddyści, druidzi itd.) niczego złego mi nie zrobili
            i jakoś nie widzę (i nie widziałem podczas pobytów w paru krajach gdzie
            większość wyznaje Islam) takich zamiarów.
            Nie chce oglądać w TV szkoły na którą przez pomyłkę (chcę w to wierzyć) spadła
            bomba.
            Pytasz (na innym forum) gdzie można wyrazić poparcie dla wojny - odpowiem - w
            najbliższym punkcie werbunkowym.

Żeby nie było niedomowień - nie jestem "pacyfistą za wszelką cenę" bo może
            okaże się konieczne zrzucenie S.H. z tronu ale nie mieszaj w to religii bo jak
            bedzie wiecej takich to będziemy mieli powtórkę z wypraw krzyżowych.

Maciek
            • legal.alien Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! 30.01.03, 14:13
              Jak bedziemy mieli coraz wiecej takich "pozytecznych idiotow" tym szybciej
              bedziemy mieli szariat w Europie. I to nie jest sprawa tolerancji, ale sprawa
              przetrwania cywilizacji eurpejskiej.
              • konya98 Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! 30.01.03, 14:29
                legal.alien napisał:

> Jak bedziemy mieli coraz wiecej takich "pozytecznych idiotow" tym szybciej
                > bedziemy mieli szariat w Europie. I to nie jest sprawa tolerancji, ale sprawa
                > przetrwania cywilizacji eurpejskiej.

Aha, to już wiem z kim ma do czynienia. Ale i tak jesteś wyjątkowy - większość
                takich ma fobie na punkcie Żydów.

Maciek
              • Gość: Kama PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! IP: 149.156.213.* 30.01.03, 14:29
                Jak bedziemy mieli takich zaangazowanych, to wkrotce bedziemy mieli w tej
                Europie wojne. Do amerykanow bron biologiczna nie dotrze, do Europy tak. Nie
                dzieli nas ocean. Nie powtarzaj sloganow o walce z islamem. Mysl.
                Obrona Europy? Ja bym jej bronila przed wszedobylskim prymitywizmem postaw
                rodem z Ameryki. Bardziej boje sie Busha, niz Husajna. ,,Kultury''
                amerykanskiej, niz azjatyckiej.
                Zyj i daj zyc innym. Chcesz walczyc z islamem, to jedz tam, gdzie on jest. Moze
                jako bohaterowi zrzucimy sie na swieczke. Skrzyknij jeszcze Millera i
                Kwasniewskiego, bo im sie ta wojna tez wydaje sluszna w przeciwienstwie do
                wiekszosci polskiego spoleczenstwa.
    • Gość: Dawid Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 19:06
      Gość portalu: Piolo napisał(a):

> Co to mialo być?!?!?!
      > Stawianie równości między religią islamską a fanatycznymi terrorystami to po
      > prostu skandal!!! Bezmyślna gloryfikacja chrześcijaństwa i potępianie islamu
      > w sekciarskim stylu (historie typu "niepełnosprawnych muzłmanów nawrócił
      > Chrystus, bo się nawrócili"). Rozważania na temat Koranu na tle obrazu
      > płonących wież World Trade Center. Debilne teorie spiskowe podawane jako
      > fakty przez "dziennikarzy" (Muzułmanie chcą zawiesić flagę proroka na
      > Bazylice św. Piotra w Watykanie).
      > Sprawdziłem napisy na końcu programu, a tam - a jakże - podziękowania dla
      > redakcji FRONDY, szowinistycznego, faszystowskiego szmatławca.
      > A pod wszystkim podsiuje sie jedna z największych stacji telewizyjnych w
      > Polsce i -uwaga - dziennik "RZECZPOSPOLITA"
      > OBRZYDLIWOŚĆ I ŻENADA!!! Po 11 września dużo trudu zadawano sobie, by
      > powstrzymać falę nienawiści, jaka wzbierała w społeczeństwach zachodnich w
      > stosunku do Muzulmanów, wyraźnie oddzielając terroryzm od samej religii. Ale
      > co tam, POLSAT i "RZEPA" na to srają. SKANDAL!

Daj sobie spokój z poprawnością polityczną. Czy zdajesz sobie sprawę ,że np. do
      Arabii Saudyjskiej nie wolno zabrać ze sobą nie tylko Pisma Św. ale nawet
      malutkiego krzyżyka? Czy obecnie gdziekolwiek chrześcijanie mordują muzułmanów
      za ich wiarę? FILM PRZEDSTAWIŁ PRAWDĘ!!
      • Gość: Michał Ten film tylko pokazał fanatyzm islamistów ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 19:40
        Zapomnieliście o tych kobietach z Nigerii skazanych na ukamieniowanie ?
        A może marzy wam się szariat ?
      • konya98 Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! 31.01.03, 08:49
        Gość portalu: Dawid napisał(a):

> Daj sobie spokój z poprawnością polityczną. Czy zdajesz sobie sprawę ,że np.
        > do Arabii Saudyjskiej nie wolno zabrać ze sobą nie tylko Pisma Św. ale nawet
        > malutkiego krzyżyka? Czy obecnie gdziekolwiek chrześcijanie mordują
        > muzułmanów za ich wiarę?

Moze Muzułmanów nie, ale Protestantów owszem - więc nie jesteśmy tacy "cacy". W
        dzielnicach chrześcijańskich w Irlandii Płn. też nie można się afiszować z
        protestantyzmem (i vice versa).

> FILM PRZEDSTAWIŁ PRAWDĘ!!

Film być może przedstawił prawdę o paru procentach Muzułmanów - nie łączmy ich
        z większością - tym samym sposobem Polacy postrzegani są jako pijacy i
        złodzieje.

Tak samo jak u nas są fanatycy, którzy chcą walczyć o "cywilizację europejską"
        (patrz wypowiedzi w tym wątku) tak samo u nich jest trochę fanatyków, którzy
        interpretują Koran jak im pasuje.

Maciek
        • legal.alien Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! 31.01.03, 08:57
          Mysle, ze szybko byscie zmienili zdanie, jakbyscie mieli ich za sasiadow. Ci
          ludzie wogole nie chca sie asymilowac w Europie. Chca stosowac sowje prawe, a
          niedluga beda starli sie je nam narzucac. Nie chca pracowac, chca zyc na
          socjalu. Mnoza sie jak kroliki, sciagaja do Europy cale swoje rodziny. Stanowia
          naprawde powazne zagrozenie czy wam sie to podoba czy nie. Najlepiej miec
          klapki na oczach i stosowac polityczna poprawnosc.
          • Gość: Anka Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 14:13
            I bardzo dobrze. Niech Europa pomysli, czy oplaca jej sie malpowac we wszystkim
            USA. Po co nam ta polityczna poprawnosc?
            Mnie nie chodzi o wrogosc wobec religii, ale gosc musi sie czuc dobrze w naszym
            domu - nie lepiej od nas. Nie rozumiem dlaczego w niektorych krajach doplaca
            sie do budowy meczetow (tak napisali w Rzeczpospolitej). A protestantom,
            katolikom sie doplaca?
            To jest chore. POza tym dlaczego tak szybko daje sie obywatelstwo. Moja ciotka
            byla w Anglii 20 lat i nie mogla sie doczekac. A teraz juz po 10 latach moga
            Iranczycy dostac obywatelstwo, bo u nich jest rezim.
            Ciekawa jestem jakie w Polsce mamy przepisy?
            • legal.alien Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! 31.01.03, 16:30
              Gość portalu: Anka napisał(a):

> I bardzo dobrze. Niech Europa pomysli, czy oplaca jej sie malpowac we
              wszystkim
              >
              > USA. Po co nam ta polityczna poprawnosc?
              > Mnie nie chodzi o wrogosc wobec religii, ale gosc musi sie czuc dobrze w
              naszym
              >
              > domu - nie lepiej od nas.

A dlaczego niechciany i niezapraszany gosc ma sie u mnie czuc dobrze i to za
              moje pieniadze???? Ja go nie zapraszalem i nie chce na niego, jego zony, stada
              dzieci, wojkow, ciocie, szwagrow itd placic.

Nie rozumiem dlaczego w niektorych krajach doplaca
              > sie do budowy meczetow (tak napisali w Rzeczpospolitej). A protestantom,
              > katolikom sie doplaca?

Czy ty naprawde nie rozumiesz, ze katolicyzm i protestantyzm to sa religie
              zakorzenione w Europie, ktore ksztaltowaly jej kulture. Islam jest obcy w
              naszym kregu.

Chcesz to zapros w gosci paru abdulkow i ich finansuj. Ze swojego pokoju zrob
              im meczet.

> To jest chore. POza tym dlaczego tak szybko daje sie obywatelstwo. Moja
              ciotka
              > byla w Anglii 20 lat i nie mogla sie doczekac. A teraz juz po 10 latach moga
              > Iranczycy dostac obywatelstwo, bo u nich jest rezim.
              > Ciekawa jestem jakie w Polsce mamy przepisy?

Obywatelstwo i karty pobytu dostaje sie jak masz chody albo dasz w lape.
              • Gość: Anka Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 22:07
                Czy czytasz cudze wypowiedzi? Jak mam Ci cos odpowiadziec, jesli powtarzasz
                moje argumenty. Napisalam, ze caly problem bierze sie z poprawnosci. O co Ci
                chodzi? Przeczytaj to sobie wszystko spokojnie jeszcze raz.
        • Gość: Tom Chrześcijanie, protestanci i katolicy IP: *.teleaudio.com.pl 01.02.03, 14:47
          konya98 napisał:

> Gość portalu: Dawid napisał(a):
          >
          > > Daj sobie spokój z poprawnością polityczną. Czy zdajesz sobie sprawę ,że n
          > p.
          > > do Arabii Saudyjskiej nie wolno zabrać ze sobą nie tylko Pisma Św. ale naw
          > et
          > > malutkiego krzyżyka? Czy obecnie gdziekolwiek chrześcijanie mordują
          > > muzułmanów za ich wiarę?
          >
          > Moze Muzułmanów nie, ale Protestantów owszem - więc nie jesteśmy tacy "cacy".
          W
          >
          > dzielnicach chrześcijańskich w Irlandii Płn. też nie można się afiszować z
          > protestantyzmem (i vice versa).

Nie wiesz o czym piszesz. W Irlandii Płn. nie m konfliktu między protestantami
          a chrześcijanami, tylko między Irlandczykami wyznania katolickiego a
          Brytyjczykami (w większości z pochodzenia Szkotami) wyznania protestanckiego.
          Oba wyznania są chrześcijańskie, nie mozna więc powiedzieć, że "chrześcijanie
          zabijają protestantów".
          • Gość: Kama Re: Chrześcijanie to m.in. protestanci i katolicy IP: 149.156.213.* 01.02.03, 16:05
            W Poslce wiekszosc wiernych uwaza, ze katolicy to chrzescijanie, a prwoslawni,
            protestanci to jacys inni.
            • bebokk Nie opowiadaj bzdur 01.02.03, 18:45
              Wy antyklerykałowie żyjecie dzikimi urojeniami na temat Kościoła i z czystej
              głupoty myślicie, że przeznaczona na ukamieniowanie Safiya to postać wirtualna,
              a Osama to fajny gość, bo nie lubi chrześcijan.
    • legal.alien Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! 31.01.03, 13:48
      Proponuje, zebyscie sporzadzili petycje o uwolninie tych gosci:
      www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34438,1303995.html
      • Gość: Anka Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 14:15
        Roberti podkreślił w rozmowie z PAP, że grupa podejrzanych o działalność
        terrorystyczną Pakistańczyków musiała działać w porozumieniu z klanem Giuliano,
        który w zamian za umożliwienie terrorystom spokojnego przygotowania zamachów
        mógł wykorzystywać działania niektórych członków grupy do własnych celów,
        takich jak planowane przez klan zabójstwa czy inne akty przemocy

Tych z klanu czy Pakistanczykow???
        • legal.alien Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! 31.01.03, 16:33
          Oczywsicie, ze Abdulkow.! Przeciez oni byli slepym narzedziem w rekach mafii.
          Chcieli chlopaki sie troche zabawic i rozerwac "goscinnych" Wlochow, a tu
          przez mafie musza isc siedziec!!! To sa prawdziwe ofiary.
    • dreaded88 Re: SKANDALICZNY PROGRAM O ISLAMIE NA POLSACIE!!! 01.02.03, 18:19
      Górny za mocno pojechał schematem neokatechumenalnym ( świadectwa itp. ) i to
      się zemściło. Wyszła momentami agitka.
      Nie zmienia to jednak ogółu faktów, a tu jestem dziwnie spokojny, że da się
      udowodnić nawet prawdziwość przechwałek dotyczacych wieszania w różnych
      ciekawych miejscach sztandarów. Pradawne wspólnoty chrześcijańskie, nawet w
      takich krajach jak Egipt czy Syria, relatywnie niezaangażowanych
      światopoglądowo, nie mają lekko - polityka władz jest obiektywnie proislamska.
      Iran jest też jednym z bardziej tolerancyjnych krajów islamskich. O religijnym
      totalitaryzmie Półwyspu Arabskiego nawet nie ma co wspominać. Wahabicki eksport
      szariackiego islamu jest również faktem.
      Dochodzą jeszcze brutalne wojny religijne w Sudanie albo Indonezji ( Timor ). W
      Malezji kozłami ofiarnymi muzułmańskich tłumów są Chińczycy, w pewnym %
      chrześcijańscy.
      Ale przecież powinniśmy być tak tolerancyjnie żeby poodinać sobie łby i zanieść
      je wrogowi...
      • Gość: piolo W CZYM RZECZ IP: *.provider.pl / 192.168.13.* 01.02.03, 18:57
        Witam.
        Przyznaję, że trochę przesadziłem, oskarżając FRONDĘ o faszyzm. Nie mniej
        jednak jest to pismo a charakterze dość radykalnym i nie powinno współtworzyć
        programu dla jednej z największych stacji telewizyjnych oraz jednego z
        największych dzienników.
        Po drugie - zgadzam się, że islam stanowi pewne zagrożenie dla kultury
        zachodniej, ale chodzi tu o islam w fanatycznym wydaniu. Fanatyzm nie przynosi
        nic dobrego żadnej religii, nie tylko islamowi. Dosłowne traktowanie treści
        Biblii i Talmudu przynisłoby tyle samo zła, co fanatyczne oddanie treściom
        Koranu.
        Tymczasem program w Polsacie nie mówił o fanatykach, ale o całej religii i to
        jest niedobre. Dawano do zrozumienia, że każda osoba przechodząca na Islam,
        staje się naszym wrogiem, a każdy "nawrócony" muzułmanin naszym przyjacielem.
        Idiotyzmem było sugerowanie, że niepełnosprawni muzułmanie po ochrzczeniu się
        zostali uzdrowieni i zapewne pomógł im w tym Chrystus. Moja babcia i jej
        koleżanki obejrzały ten program i już nienawidzą wszystkich muzułmanów, bo
        dowiedziały się, że to ci, co chcą "zawiesić flagę proroka na Bazylice
        św.Piotra". Czy o to chodziło?
        Musimy walczyć z fanatyzmem, a nie z religią.
        Wiadomo, terroryści którzy porywali samoloty wierzyli w Allaha, ale nie wynika
        z tego, że cały islam jest zły. Odpowiedzialny dziennikarz powinien takie fakty
        kojarzyć. Kim niby mieli niby być ci Saudyjczycy? PROTESTANTAMI?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka