Dodaj do ulubionych

Chamstwo forumowiczów.

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 21:10
Chamstwo niektórych forumowiczów sięgnęło dna.
Tylko Rubeus zreflektował się, przepraszam Cię, może będą z Ciebie ludzie jak
się bedziesz starał.
Natomiast: "zapomniałem kto jak", "Alla", "lidia_oleszek", "jola", "TS" i im
podobni dali przykład bezpardonowego braku kultury, chamstwa, braku ludzkich
uczuć. Należy sobie zadać pytanie, czy można ich nazwac ludźmi.
Choroba prezentera jest jego prywatna sprawa i czy on o tym poinformuje
kogokolwiek jest to jego wybór.
Więc zastanówcie się na drugi raz i PRZESTAŃCIE ZAKŁĄDAĆ BEZSENSOWNE WĄTKI O
CHOROBIE CZY TO DURCZOKA, CZY PAWŁOWSKIEGO CZY INNYCH.
EOT.
P.S. A jak Was takie rzeczy podniecają to śledźcie Michała W., i komentujcie
to co robi, to postać bardziej dla Was odpowiednia, chociaż w porównaniu z
Wami prezentuje zbyt wysoki poziom.
O chorobie można mówić jedynie w wypadku osób piastujących funkcje publiczne,
tylko gdy ta choroba może rzutować na sprawowanie przez nich urzędu.
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Chamstwo forumowiczów. IP: 62.233.163.* 10.03.03, 21:49
      Gość portalu: koliber napisał(a):

.
      > Więc zastanówcie się na drugi raz i PRZESTAŃCIE ZAKŁĄDAĆ BEZSENSOWNE WĄTKI O
      > CHOROBIE CZY TO DURCZOKA, CZY PAWŁOWSKIEGO CZY INNYCH.

> O chorobie można mówić jedynie w wypadku osób piastujących funkcje publiczne,
      > tylko gdy ta choroba może rzutować na sprawowanie przez nich urzędu.

Masz napewno sporo racji panie Moralizatorze ale było nie było sam założyłeś
      kolejny wątek na temat Durczoka i to Ty przeciagasz dyskusje niepotrzebnie.
      Zastanów się też nad soba drugi raz zamiast prawić morały innym i wywyższać się
      niecałkiem słusznie.
      • Gość: koliber Re: Chamstwo forumowiczów. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 00:30
        Gość portalu: verte napisał(a):

>
        > Masz napewno sporo racji panie Moralizatorze ale było nie było sam założyłeś
        > kolejny wątek na temat Durczoka i to Ty przeciagasz dyskusje niepotrzebnie.
        > Zastanów się też nad soba drugi raz zamiast prawić morały innym i wywyższać
        > się niecałkiem słusznie.
        Założyłem wątek na temat chamstwa forumowiczów, by nie podwyższać tych
        kretyńskich wątków.
        A wcale się nie wywyższam, nie mam z kim i do kogo sie porównywać. Autorów tych
        chamskich postów (poza rebeusem, który się zeflektował)trudno nazwać ludźmi i
        nikomu z nich ręki bym nie podał. To nie jest moralizowanie to apel o
        zachowanie chociaż elementów człowieczeństwa.
        EOT definityny
    • lidia_oleszak Re: Chamstwo forumowiczów. 11.03.03, 11:24
      Czytam twój post i oczom nie wierzę. Nie zależy mi na tym czy będziesz
      traktował mnie jak Człowieka czy też jak Jabłko lub ścierkę. Twoja opinia
      Proszę Pana nie jest dla mnie wyznacznikiem czy to zachowania czy też sposobu
      na życie i rozwijanie kontaktów międzyludzkich. Napisałam swój post pisząc w
      nim, że wiele osób przesadza z tymi ciągłymi pogłoskami o chorobie prezentera
      TV. W poście moim nie miałam zamiary nikogo obrażać a jeśli się to stało nie
      mam też zamiaru nikogo przepraszać. Napisałam abyście się tak tym nie
      emocjonowali ponieważ zgolenie włosów nie musi od razu oznaczać straszliwej
      choroby. A tu wielu prawie stawia świeczki w swoich postach, pisze że widziano
      go w Gliwicach, że ludzie go obserwowali. No i co z tego. I po co to ciągnąć.
      Po co szukać w tym sensacji. Po co roztrząsać.
      Wybacz Panie Cenzorze ale nie czuję się ani troszkę głupio nie mam poczucia
      winy ale prawdą jest że ma Pan niesamowitą zdolność do wzbudzania wyrzutów
      sumienia. Zachowaj tę cechę dla bliskich może żony, kochanki dziewczyny,
      dzieci. Przyda się zobaczysz. Zawsze ktoś w twojej obecności będzie czuł się
      winny. A ty będziesz czuł się bardzo dobrze, będziesz przekonany o swoich
      racjach. Ale nie musisz tego czytać prawdopodobnie nie jestem człowiekiem, może
      warzywkiem lub elementem mieszanki chińskiej Hortex.
      Nie pozdrawiam ( straszne co)
      Nie życzę miłego dnia( niesamowite)
      Nie całuję ( bo to grozi prawdopodobnie opryszczką)

I proponuję wizytę u okulisty w połączeniu z konsultacjami w centrum zdrowia
      psychicznego, ponieważ połączenie czynności czytania z analizą tekstu w twojej
      zapracowanej główce ( mam nadzieję że nie łysej bo znowu ludzie zaczną pisać )
      nie idą w parze. Ale to często efekt przepracowania lub zajmowania się sprawami
      innych czyli pierdołami.

Życzę Tobie szybkiego powrotu do zdrowia, no i nieczęstych udawanych aktów
      współcucia .

Pa
      Lidia O.

• Gość: koliber Re: Chamstwo forumowiczów. IP: 149.156.12.* 11.03.03, 13:19
        EOT. Jak w tytule. A post z 05.03.2003 był robieniem sobie żartów z chorego (na
        pierwszy rzut oka) człowieka (chodzi o parę zdań o "zakładzie", których Pani
        chyba nie zrozumiała). Temat o nierobieniu sensacji był uboczny.
        Gratuluję dobrego samopoczucia. Bez poważania.
      • aremo Re: Chamstwo forumowiczów. 11.03.03, 15:34
        lidia_oleszak napisał:

> Napisałam swój post pisząc w
        > nim, że wiele osób przesadza z tymi ciągłymi pogłoskami o chorobie prezentera
        > TV. W poście moim nie miałam zamiary nikogo obrażać a jeśli się to stało nie
        > mam też zamiaru nikogo przepraszać. Napisałam abyście się tak tym nie
        > emocjonowali ponieważ zgolenie włosów nie musi od razu oznaczać straszliwej
        > choroby.

***Przeczytałam Twój post w "tamtym wątku" Głupota do kwadratu.Zarzucasz innym,
        że plotkują , roznoszą plotki na temat Durczoka, a Tobie radzę przeczytać
        jeszcze raz tamtą wypowiedz -napisałaś o tym,że łysina jest wynikiem zakładu
        czyli:
        1. roznosisz nieprawdziwe plotki
        2. przyłączasz sie do emocjonalnej dyskusji
        3. dlaczego zatem czujesz sie lepsza od tych ,których krytykujesz to trudno
        wyczuć:-))

A tu wielu prawie stawia świeczki w swoich postach, pisze że widziano
        > go w Gliwicach, że ludzie go obserwowali. No i co z tego. I po co to ciągnąć.
        > Po co szukać w tym sensacji. Po co roztrząsać.

***A co Ci przeszkadza,że ludzie to roztrząsają? Po co przyłączyłaś sie do
        tamtego wątku? Dla niektórych choroba Durczoka jest szokiem . I wiesz ja zawsze
        byłam w szoku gdy dowiadywałam sie nawet o kimś kogo nie znałam osobiście
        ("znajomi znajomych") ,że np. w wieku 30 paru lat zachorował na raka.Porusza
        nas to , uświadamiamy sobie mocno jak bezwzględna i bezlitosna jest choroba. I
        dlatego rozumiem reakcje ludzi: pytania, wątpliwosci,szok, niedowierzanie. A
        teraz współczucie i życzenie powodzenia w walce z chorobą.A Ty nawet nie
        potrafisz przyznać się do tego ,że rozniosłaś nieprawdziwą plotkę...Chcesz
        tylko udowodnić swoje "wyszczekanie"(próbka "możliwości" i wściekłości
        poniżej:-) atakując forumowicza,którego może zabolał Twój (i niektórych w
        tamtym wątku) brak ludzkiej wrażliwosci.

> Wybacz Panie Cenzorze ale nie czuję się ani troszkę głupio nie mam poczucia
        > winy ale prawdą jest że ma Pan niesamowitą zdolność do wzbudzania wyrzutów
        > sumienia. Zachowaj tę cechę dla bliskich może żony, kochanki dziewczyny,
        > dzieci. Przyda się zobaczysz. Zawsze ktoś w twojej obecności będzie czuł się
        > winny. A ty będziesz czuł się bardzo dobrze, będziesz przekonany o swoich
        > racjach. Ale nie musisz tego czytać prawdopodobnie nie jestem człowiekiem,
        może
        >
        > warzywkiem lub elementem mieszanki chińskiej Hortex.
        > Nie pozdrawiam ( straszne co)
        > Nie życzę miłego dnia( niesamowite)
        > Nie całuję ( bo to grozi prawdopodobnie opryszczką)
        >
        > I proponuję wizytę u okulisty w połączeniu z konsultacjami w centrum zdrowia
        > psychicznego, ponieważ połączenie czynności czytania z analizą tekstu w
        twojej
        > zapracowanej główce ( mam nadzieję że nie łysej bo znowu ludzie zaczną
        pisać )
        > nie idą w parze. Ale to często efekt przepracowania lub zajmowania się
        sprawami
        >
        > innych czyli pierdołami.

*****A jak nazwiesz "rozindyczanie" się z powodu "pierdół"(Twój
        przykład).Ciekawa jestem czy będziesz miała odwagę przyznać się ,ze też
        zajmujesz się pierdołami(chociażby poprzez pisanie na forum TV).Dlaczego innym
        odradzasz co sama robisz?
        A nieumiejętność analizy tekstu nie wymaga psychiatry(jak chcesz
        komuś "dowalić" to się przy tym nie kompromituj). Ale to polecanie adwersarzowi
        psychiatry i psychologa wśród zbitych z tropu i pozbawionych argumentów
        forumowiczów raczej częste wiec zachowałaś sie typowo:-)Skoro przy poradach
        lekarskich jesteśmy to polecam coś na uspokojenie i wyciąg z miłorzębu na pamięć
        (jeśli w kontekście tego co wiemy już o stanie Durczoka wypierasz się ,że tamta
        Twoja wypowiedz nie była ironiczna i nie była plotką ...)
        >
        > Życzę Tobie szybkiego powrotu do zdrowia, no i nieczęstych udawanych aktów
        > współcucia .

****Czekam tez na parę "miłych" słów i życzeń;-)
        Zaglądnę tu niebawem , bo czasem lubię pozajmować się pierdołami i pośmiać z
        takich napuszonych odpowiedzi.Pa:-)

PS.Ciekawe dlaczego lidia_ oleszak napisał? Chyba Pan/Pani podał inną płeć przy
        logowaniu niż sugeruje to nick.Lubisz kręcić albo...

• Gość: P-77 Re: Chamstwo forumowiczów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.03, 20:25
      Drogi Kolibrze, z jednej strony zgadzam się z Tobą, ale odnoszę wrażenie, że
      używasz języka w stylu "nie toleruję nietolerancyjnych".
      Ponieważ forum internetowe to taki Hyde Park, więc siłą rzeczy jest tu miejsce
      na głupotę i chamstwo. I utrzymane w tym tonie posty należy napiętnować. Ale
      czy należy przy okazji pisać o autorach tych postów "To nie są ludzie" czy coś
      w tym rodzaju. Widzisz, to niestety są ludzie chamstwo to typowo ludzka cecha.
      Rzecz jasna pod własnym nazwiskiem nikt nie będzie wypisywał głupot o red.
      Durczoku czy Pawłowskim. Ale nick pozwala zachować anonimowość i uwolnić od
      odpowiedzialności za słowo.
      Był o tym artykuł w "Gazecie telewizyjnej" Dotyczył on co prawda bohaterów
      reality show, ale przesłanie było istotne - gdyby osoby występujące w telewizji
      przeczytały co się o nich wypisuje mogłyby popaść w ciężką depresję.
      W tym artykule opisano historię, któa w kontekście Kamila ma istotne znaczenie -
      jedna z uczestniczek "Big Brothera" (nie podaję nazwiska, gdyż osoba ta już
      zniknęła z telewziji) powiedziała przed kamerami, że w przeszłości chorowała i
      leczyła się na raka. Wówczas na forum nikt nie docenił jej decyzji wszyscy
      zgodnie uznali, że jest to gra mająca na celu wygranie programu.
      Oczywiście analogie z Durczokiem są tu bardzo dalekie, ale pokazują pewną
      ludzką nieczułość wobec czyjegos nieszczęścia.
      Nie tak dawno ktos napisał głupie słowa "Dziś żeby być gwiazdą wystarczy się
      rozwieść albo zachorować na raka" (sic!). Tym kimś nie był jakiś forumowy
      idiota ale sam red. Michał Ogórek. Takie słowa trafiają na podatny grunt, wielu
      nie potrafi zdobyć się na współczucie wobec Kamila tylko - znając prawdę -
      rozważa cynicznie jak mu się ta choroba opłaci.
      Walka z takimi ludźmi i obsypywanie ich inwektywami nie ma sensu. NAjlepszą
      metodą jest ignorancja. Nikt im nie uświadomi że choroba ludzi ze świecznika to
      taka sama tragedia jak choroba ludzi anonimowych. Jeśli w ogóle takie podziały
      mają sens.
      • Gość: koliber Re: Chamstwo forumowiczów. IP: 149.156.12.* 12.03.03, 09:43
        Zgadzam się z Tobą. Ale chodziło mi ostrością postu obudzenie sumień.
        • Gość: koliber Re: Chamstwo forumowiczów. IP: 149.156.12.* 12.03.03, 10:09
          Gość portalu: koliber napisał(a):

> Zgadzam się z Tobą. Ale chodziło mi ostrością postu obudzenie sumień.
          Ale napisałem.
          Powtarzam: (teraz po polsku) Chodziło mi o to by ostrym postem obudzić resztki
          sumień u forumowiczów.
          Przepraszam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka