Dodaj do ulubionych

wyreżyserowany upadek PIS

27.09.06, 01:43
oglądam teraz na żywo nocny program specjalny tvn24
Reporteży sejmowi, mimo że jest środek nocy są w sejmie pod krawatem, błyskawicznie zorganizowana konferencja PO, wkrótce odbędzie się zapowiadany marsz PO - teraz zapowiadany jako marsz w obronie demokracji (prawie jak w Budapeszcie).

ponadto
Porażają wypaczające rzeczywistość skróty myślowe sympatycznej prezenterki tvn24 (np. weksle za pieniądze podatników)

"Pierwsza dama" polskiej polityki Renata Beger - "Polska polityka zeszła na psy, nie mogłam być obojętna" - no to było mocne:)

Żałobne miny polityków opozycyjnych - niczym Bush 11/9

ale co tam - Potwory I Spółka idą na dno (mam nadzieję że pociągną za sobą Ligę Przydupasów Rydzyka) za sprawą świetnie przeprowadzonego zamachu tvn i po - widocznie inaczej się nie dało

pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • behemot87 Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 01:58
      No i niech się najlepiej wysadzą w powietrze wszyscy. Ja mam już to wszystko w
      upie. Zamiast oglądac oszołomów w TV wolę sobie posłuchać audycji o Czesławie
      Niemenie.

Bez odbioru
      • brytan4 Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 08:13
        i dzieki takiej postawie wiekszosci Polaków , pisowcy mogą robić co chcą.
        • m_bovary Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 08:21
          Zgadzam się, źe jest to niezła parodia. Ta konferenja PO - co za obłuda!..
          Schetyna z ponurą miną - no wcielenie uczciwości ROTFL.
          I robienie z Beger pierwszej damy polityki, to już nawet nie jest śmieszne.
          KONIEC.
          Nie idę na żadne wybory, nie ma kogo wybietrać.. Nie zagłosuję na takich, co
          sięz beger zmówili i nią posłużyli, i to jest ich sposob na zwycięstwo.
          Możecie mnie wyzywać od pisiorów, pisiorzyc, ale ja polskiej polityce mowię pa
          pa.

• amikeo Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 08:29
            Więc tracisz prawo do wypowiadania się na ten temat przez najbliższe 4 lata
            (przy ewentualnych wyborach).
            • m_bovary Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 09:07
              Trudno. Chyba dużo nie tracę.
              • jhbsk Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 09:11
                Właśnie dlatego, że ludzie nie głosują rządzą nami osoby pokroju pisowców czy p.
                Beger.
            • methinks Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 10:38
              Zgodnie z mysla libertarianska wcale nie tracisz do tego prawa. Glosowanie na
              kandydatow, ktorzy w/g Ciebie nie nadaja sie do prowadzenia panstwa i ktorzy
              w/g ciebie moga doprowadzic do jego upadku, jest dobrowolnym wzieciem udzialu w
              przestepstwie przeciwko panstwu. Nie traci sie przy tym prawa do jawnej krytyki
              rzadu, gdyz brak glosu jest takze glosem - przeciwko calej sytuacji w panstwie.
              • kubissimo Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 11:47
                mozna isc i oddac glos pusty, lub niewazny (np. skreslajac kilka nazwisk)
                • methinks Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 11:52
                  To juz bylaby komedia. Nie oddanie glosu w ogole a oddanie (swiadomie) glosu
                  niezwaznego ma takie same konsekwencje. Roznica jest tylko w wykonaniu. W
                  kwestii merytorycznej jest to rownowazne.
                  • wrocek71 Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 12:38
                    no coś Ty, ktoś przecie zmusiał jej dać sprzęt, nauczyć go używać (pewnie łatwo
                    to nie było:),poinstruować gdzie położyć kamerkę:). Z pewnością to było zlecone.
                    • wrocek71 to było a propo's postu poniżej nt 27.09.06, 12:39
                      To
    • kubissimo Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 11:50
      nie do konca rozumiem jakie ma znaczenie to, ze reporterzy sa pod krawatem?
      zalozenie krawatu trwa mnie wiecej 5 sekund, to nie jest cos, do czego trzeba
      sie przygotowywac pol dnia ;)

zastanawiam sie na rola tvn w tym wszystkim, bo szczerze mowiac to nie wiem,
      czy oni pomagali Beger w realizacji calego zamierzenia, czy ona do nich
      przyszla z gotowym materialem i powiedziala: zrobcie zadyme?
      • henryczek-czewa Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 12:54
        nie podoba mi sie to wszystko, to całe oburzenie na coś co jest normą w parlamentach całego świata a juz zwłaszcza w polskim. Komuś zależało na zrobieniu tego szumu. Nie znosze pisiorów, ale nie podoba mi się takie uprawianie polityki przez PO - PO w tej sytuacji obłudne. Wszyscy są po jednych pieniądzach. To co widzieliśmy w Teraz My jest godne potępienia, ale jest niestety normą i inaczej i wiele wcześniej powinno się już o tym mówić.

Teraz doczekamy siękolejnej komedii - Sekielski i Morozowski staną przezd komisją śledczą, pytanie tylko czy pojedynczo czy razem:]
      • precesja Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 13:00
        Witki mi opadły od tłumaczeń PIS.

Ale jeśli to wszystko zaplanowała Begerowa, całe to spotkanie, kamerę,
        oswiadczenia, ect.

Biorę do ręki dziś rano 2 gazety darmowe rozdawane na ulicy Metropol-ani słowa
        o Begier(druk w nocy).
        Metro\Agora\ - także druk w nocy i piękny artykuł o Begier łącznie z
        komentarzami. Rany julek ale czy Ci politycy nie śpią i czy dziennikarze są u
        nich około nocy by móc zdążyć wydrukować gazetę na rako na 7,00 ? Bo w Metro
        już są wypowiedzi Niesiołowskiego, Kalinowskiego.

• methinks Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 13:10
          W Rzepie i Zyciu Warszawy tez o tym pisza na pierwszych stronach.
          • precesja Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 13:12
            Ale jeśli to wszystko zaplanowała Begerowa, całe to spotkanie, kamerę,
            oswiadczenia, ect. to powinni jej dać mgr od razu. Zdolna jest bestia i chyba
            godna podziwu. Ale boję się jej jak polskiego Lepper-Łukaszenki.
            • jedzoslaw Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 13:31
              Ja też jestem zniesmaczony tym wydarzeniem, ale czy z drugiej strony w ten
              sposób nie zobaczyliśmy typowego mechanizmu, o którego funkcjonowaniu wiedzieli
              tylko politycy? Denerwujemy się, ale to NORMALNA przecież część mechanizmu gry
              politycznej. Podobno Bismarck powiedział, że dwóch rzeczy nie pokazuje się
              laikom: jak się robi kiełbasę i jak się robi politykę. Od początku naszej
              demokracji ten mechanizm był, jest i będzie znany. Nie mam zatem pretensji do
              PiSu z powodu tego politycznego targu jako takiego (takie targi to normalna
              część demokracji), ale z powodu tego, jakich ludzi PiS sobie dobiera. Dla mnie
              Beger nie jest żadnym Konradem Wallenrodem, Michnikiem czy innym Kuklińskim. Ta
              baba jest tak samo pazerna na władzę i koryto jak cała reszta politykierów z
              Samoobrony. Do tego jest skazana prawomocnym wyrokiem. Osoba Begerowej a nie
              fakt targu politycznego mnie tutaj denerwuje. I nie kierowały nią wielkie idee
              naprawy Rzeczplitej, tylko zwyczajna potrzeba uwalenia Kaczorów.
              • amikeo Re: wyreżyserowany upadek PIS 27.09.06, 13:32
                Stoją za tym Mrozowski i Siekielski. Właśnie sie przyznali na TVN, że dali
                kamerę Begger.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka