Dodaj do ulubionych

TzG odcinek 5

• raszefka Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 09:05
      Dwa słowa o jurorach "nieprofesjonalnych". Nie wydaje Wam się, że po raz
      pierwszy od dawnien dawna nie gadali jak potłuczeni?
      • nadja Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 09:39

Dobrze, ze ktos poruszyl ten temat. Ja juz nie jestem w stanie ich ogladac ani
        sluchac. Byla tu taka sugestia, zeby wzieli kase i poszli do domu i tak byloby
        najlepiej. I to ich przerywanie Iwonie i Piotrowi, no po prostu robie sie
        wsciekla wtedy, bo chcialabym czasami uslyszec cos poza ochami i achami,
        posluchac ludzi, ktorzy naprawde wiedza co mowia w tym temacie, ale niestety
        sie nie da, bo oni musza im przerywac. Pomijajac, ze to niegrzeczne, to po
        prostu odechciewa mi sie ogladac program.

n.
        • kubissimo Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 10:29
          fajna byla Iwona, jak stare pudlo weszlo jej w slowo, na co Pavlović
          natychmiast przerwala swoja wypowiedz i powiedziala ze sztucznym usmiechem
          PODOBAŁO MI SIĘ
          • nadja Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 20:01
            Tak, nawet cos tam wiecej powiedziala, "wspaniale, wspaniale".
            Przeciez w takiej sytuacji idiotycznie czuja sie tez oceniani, jak widza cos
            takiego...co za bezsens...

n.
    • agula2006 Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 09:30
      Sadowski i Ewa - rewelacja. Nieprzepadam za tym aktorem ale dziś był wraz ze
      swoja partnerką zdecydowanianie najlepszy.
      Liszowska -rzeczywiście bardzo dobrze wysportowana, a odnośnie wyglądu to
      podobały mi sie jej wyprostowane włosy.
      Najsłabiej Wałęsówna i dobrze że odpadła.
      Kinga dziś też słabo. tak jak ktoś już wyżej zauważył to ma na zmianę dobre i
      gorsze tańce. Może poprostu jak w weekend prowadzi dzień dobry TVN to ma mniej
      czasu na przygotowania, czyli według mojej teori za tydzień będzie dobrze.
      • ewelcia007 Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 09:43
        Widziałam DD tvn w niedziele i Kinga z Marcinek powiedzieli-widziemy się za
        tydzień wiec maja chyba jakies zmainy. Może szukają nowej pary zamist Mołek i
        Pienkowskiej:).
        • tiffi1 Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 11:56
          Mam ogólne wrażenie, ze wiele par porusząło się zbyt wolno, brakowało energii.
          Liszowska, dla mnie naparwdę super - wszyscy podkreślali, ze to am być show i
          oni to zrobili. szkoda,że nie zaprotestwała przed ubraniem tej sukienki.
          Mam sentyment tez do Kingi, lepiej by jej posłużyły buty an obcacie ( anie
          "czeszki"), wyfaje mi się ze dodaloby jej to gracji i lekkości.
          Cypryański - generalnie chłopak potrafi tańczyć, ale chyba na wygrana nie mają
          szans (Aneta i Mroczek). Sadowski bardzo fajnie ( choc nie przepadam za tą Ewą),
          i Lucas także. Mroczek mnie drażni, choć fajnei zatańczył. Edyta w końcu się
          ucieszyła, ze ma partnera, który czuje rytm ;-)
          Wałęsa, starała się, ale jednak była najsłabsza
          • romcia.p Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 13:09
            Moja kolejnośc:

1.Przemek i Ewa
            długo nic
            2.Przemek i Aneta (taka sobie choreografia,kroków nie oceniam,bo sie nie znam,ale moim nieprofesjonalnym okiem widzę,że chłopak ma niesamowite czucie muzyki i każdy jego ruch to oddaje)
            3.Peter i Dominika
            4.Mroczek i Edyta (ogólnie w miarę OK,ale miałam wrażenie jakby lekko nie nadążał za muzyką,było to widac gdy tańczyli z Edytą te same figury,ona robiła je imho troszkę szybciej,nie podzielam zachwytów jury,a od brata jest dużo słabszy - na mojej liście pierwszy do wylotu)

Pozostałe pary równie źle,więc ich nie klasyfikuję.

Co do Liszy,nie podzielam licznych opinii forumowiczów,że powinna schudnąc,jest zdrową fajną babką i nawet jeżeli ma te parę kilo za dużo to co z tego?Natomiast powinna przekląc do trzeciego pokolenia stylistę,który ubrał ją wczoraj w tę kieckę z wycięciem w talii,przez co w tańcu mogliśmy podziwiac jej skaczące oponki.Czy ten stylista nie wie,że powinno sie eksponowac atuty a niedoskonałości ukrywac?No pliiiz...

No i jury...
            Moim zdaniem całe do wymiany. O T. i W. nie piszę,bo już wszystko co myślę zostało napisane. W tej edycji nie podoba mi się również sędziowanie profesjonalistów.Wiem,że nie znam sie na tańcu i oceniam "to mi sie podoba, a to nie",ale przyznanie tej samej liczby punktów żywiołowemu tańcowi Cypriańskiegi i chodzonemu Rusin jest co najmniej dziwne.No i Mroczek - tego moim zdaniem zawsze oceniają za wysoko.Ostatnio mam wrażenie,że Iwona i Piotr przyznają punkty wg osobistych sympatii i antypatii,do tego chwilami bredzą prawie jak Tyszkiewicz i Wodecki.Równanie w dół?
            • mozambique Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 13:44
              Rysin nawet gdyby wyszła na parkiet w bamboszach i zaczeła gotowac melzupke to
              itak dostaałaby same 9-tki. Produkt tefałenowski musi dosjc do samego końca -
              proste !.
              • xtrin Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 15:49
                A ja tam się TVNowi tutaj nie do końca dziwię, że Rusin promuje. W zasadzie od
                Janiaka w pierwszej edycji nie mieli "swojej" gwiazdy w czołówce TzG, a Rusin
                jest chyba najlepszą od trzech edycji TVNowską kandydatką. TzG bardzo w karierze
                pomaga, czego najlepszym przykładem Cichopek i nie widzę powodu, dlaczego TVN za
                własne pieniądze nie miałby promować własnych gwiazdeczek. Tyle, że mogliby to
                robić zdecydowanie lepiej niż poprzez oceny jury. Ciekawsza muzyka, lepsze
                stroje, sympatyczniejsze filmiki, więcej czasu w programie o "kulisach" - to
                wszystko może dość skutecznie sterować głosami widzów, jednocześnie przechodząc
                prawie niezauważenie. No i ponad wszystko dobór partnera - o ile Stefano
                niewątpliwie jest wyborem korzystnym, bo to dobry tancerz, sympatyczny chłopak
                no i przez swą narodowość charakterystyczny, to jednak jest dla Rusin nieco za
                niski i moim zdaniem mogli jednak wybrać lepiej.
    • yane.yane Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 15:55
      Abstrahując od tańca mnie zastanawia, co styliści i makijażyści "jedli" na obiad? :] Po prostu oczy mnie bolały jak patrzyłam na ferie sztucznych rzęs, sukienki ni przypiął ni wypiął i balerinki Rusin.
      A wracając do meritum to wczoraj Sadowski i Szabatin zatańczyli tak, że aż mi moja drewniana noga sama zaczęła chodzić :D I Mroczek nareszcie ruszył się i powiem, że dla mnie (choć przepaść między nimi) właśnie on i Herbuś byli na 2 miejscu :D
      Zaznaczam, że w przypadku Sadowskiego jestem/będę nieobiektywna, bo kilka lat temu było mi dane poznać go osobiście i to bardzo miły gość :)
      • xtrin Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 16:09
        > Abstrahując od tańca mnie zastanawia, co styliści i makijażyści "jedli"
        > na obiad? :] Po prostu oczy mnie bolały jak patrzyłam na ferie
        > sztucznych rzęs, sukienki ni przypiął ni wypiął i balerinki Rusin.

Sztuczne rzęsy były w "konwencji" i jakoś mnie nie raziły. Natomiast za to co
        zrobili Wałęsównie powinni pójść siedzieć - sukienka wyglądająca jak kawałek
        gazy owinięty wokół talii plus ponownie najgorsza z możliwych do jej rysów
        fryzur (w 3 z 5 programów jej to fryzjer zrobił). Choć i tak nic póki co nie
        pobija fioletowej poszewki w jakiej w pierwszym odciunku wystąpiła Piotrowska.
        • romcia.p Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 16:32
          zastanawiam sie czy te biedne ofiary czyli gwiazdy mają coś do powiedzenia w kwestii stroju
          czy mogą na widok "gustownego" wdzianka przygotowanego przez stylistę rzec: po moim trupie! ?
          • off-line Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 17:58
            Oni chyba uwzięli się na prezydentówny, bo Kwaśniewska w poprzedniej edycji też
            często była fatalnie uczesana i umalowana. Układ jakiś, czy co?:)
            • simply_z Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 20:53
              a'propos jurorow nieprofesjonalnych ,bylam zaskoczona czytając w zeszlym
              teletygodniu felieton Tyszkiewicz, w ktorym jakos potrafila w miare
              sprawiedliwie ,bez zbytniego slodzenia ocenic tanczących np.przyznala ,ze
              Mroczek jest duzo mniej utalentowany od swojego brata.
    • paul_ina Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 22:28
      Proszę Państwa, ja zaczynam oficjalnie wyprzedawać majątek, żeby wyrobić się z kasą na te smsy. W tym tygodniu Lisza i Kochanek dostali dwa (bałam się, że odpadną, bo jednak choć sympatycznie - to ciężko - a ta sukienka!!! osoba która ją w nią wcisnęła powinna emigrować na biegun i do końca życia dobierać fraki pingwinom!!). Przemek Sadowski dostał jednego, bo seksownie i porywająco zatańczył, no i ładniutko poprosił. Mam nadzieję, że dotrwa do swego debiutu w MM, ponieważ dalej będzie gładko aż do finału (podobno on ma być "tym jedynym"). No i pożałowałam smska Grandpie Lucasowi, a potem umierałam ze strachu, że odpadnie, ponieważ gość sam w sobie jest rewelacyjny. Kto by pomyślał, że Szakal ma taki dryg do tańca... Za tydzień dwa, cokolwiek by się nie działo! Oby jak najdłużej dane nam było go oglądać :) Amen.
    • kubissimo Re: TzG odcinek 5 09.10.06, 23:05
      ok, biore poprawke na kontuzje Liszowskiej
      jak na kontuzjowana osobe zatanczyla niezle
      aczkolwiek nie zmienia to faktu, ze sam uklad mieli sredni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka