Dodaj do ulubionych

olejnik rządzi

IP: *.zipnet.com.pl 16.11.01, 13:30
jest najlepsza
Obserwuj wątek
    • Gość: ZAJCEW Re: olejnik rządzi IP: 192.168.1.* 16.11.01, 13:34
      Je---ać tą żydowską k---ę!!!
    • Gość: Dominik Re: olejnik rządzi IP: *.rabka.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 14:08
      Chyba dżwiękowcami?
      • Gość: Mayewsky Re: olejnik rządzi IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 15:22
        Jest bardzo zgorzkniała, stronniczą bladzią.
        Za co dostała nagrodę nie wiem sam. Nie potrafi prowadzić programu, nie mowiąc
        juz o chamski zachowaniu i opieraniu sie na plotkach.
        • Gość: NiNo Re: olejnik rządzi - Mayewsky plecie bzdury ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.01, 20:05
          Gość portalu: Mayewsky napisał(a):

> Jest bardzo zgorzkniała, stronniczą bladzią.

Ojojoj... czyzby pan Kaucz byl twoim wujkiem? A moze Barbara Piwnik to twoja
          najlepsza ciocia? ;) [zakladam, ze wlasnie program z udzialem Minister
          Sprawiedliwosci tak cie wzburzyl].

> Za co dostała nagrodę nie wiem sam.

To zrozumiale, ze nie wiesz. Nie przejmuj sie, to normalne u ludzi na twoim
          poziomie.

> Nie potrafi prowadzić programu,

...teraz juz jestem pewien, ze nie masz pojecia o czym piszesz.

> nie mowiąc juz o chamski zachowaniu i opieraniu sie na plotkach.

Czyzbym slyszal czlowieka z kauczuku? Na jakim ty swiecie zyjesz? Dziennikarz
          ma za zadanie dociekac prawdy! Co nazywasz plotka? Czy to, ze pan Kaucz byl
          jednym z oskarzycieli w sprawe pani Labudy? Chyba ona sama wie najlepiej jak
          bylo - a jednak pani Piwnik nie zwrocila sie do niej z prosba o wyjasnienie
          sprawy. Nie zywie sympatii ani do pani Labudy, a juz napewno do pana Kalisza
          [tfu! ;)]. Zgadzam sie jednak z tym ostatnim, ktory uznal za dziwne [mowiac
          delikatnie] zachowanie tak doswiadczonego prawnika jakim jest obecny Minister
          Sprawiedliwosci. Bardzo podobalo mi sie wczesniejsze prowadzenie spraw przez
          pania Piwnik, jednak jej ostatnie zachowanie bardzo mnie zaniepokoilo.
          Niestety - popelnila wielki blad wyznaczajac pana Kaucza na stanowisko
          Prokuratora Krajowego. Czlowiek na takim stanowisku powinien cieszyc sie
          nieskazitelna opinia, a osoba o ktorej mowa jej nie ma. Ktos z z Wroclawskiego
          sadu powiedzial ze od dawna krazy powiedzenie "sa ludzie z marmuru, sa ludzie
          z zelaza i sa z kauczuku". Mysle, ze jest to bardzo trafne podsumowanie
          dokonan pana Kaucza. Powiedzenie to nie powstalo bezpodstawnie. A
          tlumaczenie "bo mi kazano" jest po prostu zalosne. Rozumiem dlaczego nie
          podoba ci sie zachowanie Moniki Olejnik. Po prostu ona nie ma nic wspolnego z
          kauczukiem! To wszystko wyjasnia. Ja zyczylbym sobie wiecej takich
          dziennikarzy, w innym wypadku bedzie nam serwowana papka w stylu BB2 - gdzie
          wszyscy sa politycznie poprawni, "dobrze ulozeni" itp. Chce wiecej Irkow,
          Ilon! Precz z Jurkami, Aniami! Chce ogladac K. Skowronskich, ktorzy nie boja
          sie zadawac odwaznych pytan i zadaja na nie konkretnych odpowiedzi - nawet za
          cene utraty pracy [co to mialo byc?!? cenzura w tv?].

PS. Nie toleruje tez marnych podrob w stylu pani Gawryluk z "Politycznego
          Graffiti" emitowanego przez Polsat. Prowadzacy musi miec klase, a nie byc
          nasladowca-plagiatorem, wykreowanym przez media, w stylu Natalii Kukulskiej ;P

PS2. Dla mnie chamskim zachowaniem jest pozorne odpowiadanie na niewygodne
          pytania. Chodzi mi o technike odpowiedzi zwana aikido, badz judo [nie
          pamietam] w ktorej pytany odpowiada mowiac o wszystkim tylko nie o tym o co
          zostal zapytany [czesto uzywana perzez mieszkancow BB2 - w szczegolnosci
          strazaka Jurka]. Ja wymagam od ludzi rzadzacych panstwem klarownych wypowiedzi
          oraz zachowania godnego piastowanego stanowiska. Jezeli ktos nie chce mowic na
          dany temat niech powie - nie bede wypowiadal sie na ten temat, bo nie chce.
          Uciekanie sie do w/w sztuczek jest dla mnie chowaniem glowy w piasek - a tego
          nie toleruje.

PS3. troche sie rozpisalem..... uffff ;P

PS4. Nie mam nic do kauczuku - nie lubie tylko "kauczukowych" ludzi ;)

NiNo
    • Gość: :) Re: olejnik rządzi IP: *.man.polbox.pl 16.11.01, 15:25
      Gość portalu: kot napisał(a):

> jest najlepsza

----
      w czym???

• Gość: Mayewsky Re: olejnik rządzi - dgi NiNo IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 17.11.01, 00:18
        Po pierwsze, nie znasz mnie, więc nie wyjeżdzaj z tempotą itp, bo dajesz tylko
        świadectwa swojej głupoty i ignorancji.
        Po drugie, nie jestem rzadną rodziną w/w przez cieie osobników/osobniczek.

A teraz ...... Pani Monika Olejnik, od samego początku dała się poznać jako
        bardzo "dociekliwa" redaktorka. Jej dociekliwość objawią się w dogłębnym
        atakowaniu ludzi którzy są nie po jej myśli. Gdybyś miał okazje oglądać więcej
        odcinków "kropki nad i", zobaczyłbyś, o czym mówie. Ty jednak atakujesz kogoś,
        kto widział nieco więcej, opierając swoją wyppowiedź na jednym odcinku, w
        dodatku - jak zakładam - nie podchodząc do rozmowy obiektywnie, tylko z góry
        wyrobioną opinią.
        Widzisz, prawda jest taka, że ŻADEN inteligenty człowiek, do których jak widzę
        nie należysz, nie opiera swojego zdania na opiach, tylko na FAKTACH. I to
        zawsze.
        Rozmowa obu Pań sprowadzała się do tego iz Pani Olejnik z góry ustaloym
        swoim "ja cię suko udupie", atakowała Panią Minister Piwnik, nie patrząc na jej
        wypowiedzi. Ona jedno, a ta znowu swoje. Przykład ? Co jest w aktach ? Powiem,
        ale najpierw Pani Labuda niech się zapozna. ...... a co w taki razie jest w
        aktach ? ... i tak do usranej śmierci. Można to było zinterpretować jako tepote
        umysłowoł Moniki O, totalne olewanie rozmowcy (na zasadzie a ja mam w dupie co
        mowisz, bo muszę postawić na swoim). Oczywiście stronniczo można to
        zinterpretować jako cwaną zagrywkę Pani Moniki, w celu przyłapania przeciwnika
        na "wygadaniu się".
        To tylko jeden przyklad, ale doskonale pokazuje metody Olejnik.
        Oglądałem wiele odcinków tego programu i w żadnym Pani Olejnik nie starała się
        wyjaśnić niczego telewidzom, a jedynie skompromitowac swojego rozmówcę. Czasami
        jej się to udawało, czasami nie - w końcu nie każdy umie odpierać szybkie ataki.
        Jedyny jaki widziałem "wywiad" w których wprost bezczelnie włazila w dupę
        swojemu rozmowcy, to był wywiad z człowiekiem z odbytem na twarzy czyli z
        Marianem Krzaklewskim. Niestety, złodziejstwo już minęło, a przynamniej mam
        nadzieje, że ten rząd nakradnie mniej i Pani Olejnik nie wie co z sobą zrobić.

To tyle. Nie będe zanudzał wykładami na temat "prania mózgu" dla rozmówcy itp
        (a wierz mi, ze się na tym znam) i rzycze powodzenia na drodze dochodzenia do
        mądrości i SZCZERYCH, OBIEKTYWNYCH wniosków oraz wypowiedzi.
        • Gość: Mayewsky Re: olejnik rządzi - dgi NiNo - dodatek IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 17.11.01, 00:22
          i jeszcze jedno. Robię potworne błedy ortograficzne. Niestety, ortografia jest
          jedną z tych dziedzin mojego zycia, w której nie jestem mocny.
          • Gość: Thorek Re: olejnik rządzi - dgi NiNo - dodatek IP: 217.97.134.* 17.11.01, 10:46

> i jeszcze jedno. Robię potworne błedy ortograficzne. Niestety, ortografia jest
            > jedną z tych dziedzin mojego zycia, w której nie jestem mocny.

Nie jestes mocny jeszcze w kulturze i logice - to tak na pierwszy rzut oka.
            • Gość: Mayewsky Re: olejnik rządzi - dgi NiNo - dodatek IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 17.11.01, 11:13
              Gość portalu: Thorek napisał(a):

> Nie jestes mocny jeszcze w kulturze i logice - to tak na pierwszy rzut oka.

W takim razie ciesze sie bardzo, ze mam przyjmnosc pisac na tak wspanialym forum,
              wsrod tak doskonalych logikow, mowcow itd. Dzieki temu moge sie doskonalic. W
              takim razie prosze Torek napisz mi, w czym nie ma logiki, a jesli walisz tylko
              sloganami i nie potrafisz tego uzasadnic - to zamknij pysk i sie nie odzywaj ! (a
              chamski jestem - to fakt).

• Gość: fs Re: olejnik rządzi - dgi NiNo IP: *.czajen.pl 17.11.01, 13:12

> Po pierwsze, nie znasz mnie, więc nie wyjeżdzaj z tempotą itp, bo dajesz tylko
          > świadectwa swojej głupoty i ignorancji.
          > Po drugie, nie jestem rzadną rodziną w/w przez cieie osobników/osobniczek.
          >
          > A teraz ...... Pani Monika Olejnik, od samego początku dała się poznać jako
          > bardzo "dociekliwa" redaktorka. Jej dociekliwość objawią się w dogłębnym
          > atakowaniu ludzi którzy są nie po jej myśli. Gdybyś miał okazje oglądać więcej
          > odcinków "kropki nad i", zobaczyłbyś, o czym mówie. Ty jednak atakujesz kogoś,
          > kto widział nieco więcej, opierając swoją wyppowiedź na jednym odcinku, w
          > dodatku - jak zakładam - nie podchodząc do rozmowy obiektywnie, tylko z góry
          > wyrobioną opinią.
          > Widzisz, prawda jest taka, że ŻADEN inteligenty człowiek, do których jak widzę
          > nie należysz, nie opiera swojego zdania na opiach, tylko na FAKTACH. I to
          > zawsze.
          > Rozmowa obu Pań sprowadzała się do tego iz Pani Olejnik z góry ustaloym
          > swoim "ja cię suko udupie", atakowała Panią Minister Piwnik, nie patrząc na jej
          >
          > wypowiedzi. Ona jedno, a ta znowu swoje. Przykład ? Co jest w aktach ? Powiem,
          > ale najpierw Pani Labuda niech się zapozna. ...... a co w taki razie jest w
          > aktach ? ... i tak do usranej śmierci. Można to było zinterpretować jako tepote
          >
          > umysłowoł Moniki O, totalne olewanie rozmowcy (na zasadzie a ja mam w dupie co
          > mowisz, bo muszę postawić na swoim). Oczywiście stronniczo można to
          > zinterpretować jako cwaną zagrywkę Pani Moniki, w celu przyłapania przeciwnika
          > na "wygadaniu się".
          > To tylko jeden przyklad, ale doskonale pokazuje metody Olejnik.
          > Oglądałem wiele odcinków tego programu i w żadnym Pani Olejnik nie starała się
          > wyjaśnić niczego telewidzom, a jedynie skompromitowac swojego rozmówcę. Czasami
          >
          > jej się to udawało, czasami nie - w końcu nie każdy umie odpierać szybkie ataki
          > .
          > Jedyny jaki widziałem "wywiad" w których wprost bezczelnie włazila w dupę
          > swojemu rozmowcy, to był wywiad z człowiekiem z odbytem na twarzy czyli z
          > Marianem Krzaklewskim. Niestety, złodziejstwo już minęło, a przynamniej mam
          > nadzieje, że ten rząd nakradnie mniej i Pani Olejnik nie wie co z sobą zrobić.
          >
          > To tyle. Nie będe zanudzał wykładami na temat "prania mózgu" dla rozmówcy itp
          > (a wierz mi, ze się na tym znam) i rzycze powodzenia na drodze dochodzenia do
          > mądrości i SZCZERYCH, OBIEKTYWNYCH wniosków oraz wypowiedzi.

zgadzam się, mam takie samo zdanie na temat pani M.Olejnik
          • Gość: NiNo Re: olejnik rządzi - dgi NiNo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.01, 20:08
            Gość portalu: fs napisał(a):

> Gość portalu: Mayewsky napisał(a):
            >>

> zgadzam się, mam takie samo zdanie na temat pani M.Olejnik

fs - NAUCZ SIE CIAC POSTY....!

Pozdrawiam,
            NiNo
        • Gość: NiNo Re: olejnik rządzi - dgi NiNo - Riposta ;P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.01, 20:03

> Po pierwsze, nie znasz mnie, więc nie wyjeżdzaj z tempotą itp,

No coz, zmusiles mnie do oceny twojej osoby wypowiedzia nt. Moniki Olejnik.
          Nigdzie nie wspomnialem, ze jestes tempy itp. ;P

> bo dajesz tylko świadectwa swojej głupoty i ignorancji.

...alaaaa...! Boli! --Nic z tego ;P Na mnie takie marne chwyty nie dzialaja.

> Po drugie, nie jestem rzadną rodziną w/w przez cieie osobników/osobniczek.

Doprawdy? ;P Nie wierze! Zartujesz...?!? ;P

> A teraz ...... Pani Monika Olejnik, od samego początku

..jestem ciekaw co uwazasz za "sam poczatek".

> dała się poznać jako
          > bardzo "dociekliwa" redaktorka. Jej dociekliwość objawią się w dogłębnym
          > atakowaniu ludzi którzy są nie po jej myśli.

Acha... Dziekuje za wyjasnienia. Wiec pani Olejnik powinna zgadzac sie z
          wszystkim co mowia jej goscie, pomijac milczeniem unikanie odpowiedzi na
          trudne pytania przez "ludzi którzy są nie po jej myśli". Jak rozumiem - tak
          w/g Ciebie mialby wygladac idealny program publicystyczny.

> Gdybyś miał okazje oglądać więcej
          > odcinków "kropki nad i", zobaczyłbyś, o czym mówie.

Mozesz mi wierzyc - ogladalem ich wiele, a wymieniony program nie jest jedynym
          prowadzonym pezez pania Olejnik [zapewne wiesz o tym].

> Ty jednak atakujesz kogoś,
          > kto widział nieco więcej, opierając swoją wyppowiedź na jednym odcinku,

...asss... wiedzialem, ze sie o to przyczepisz - moja wina! ;P Riposta
          powyzej... ;P
          [dobrze, ze masz o sobie tak wysokie mniemanie, z pewnoscia poradzisz sobie w
          zyciu]

> w
          > dodatku - jak zakładam - nie podchodząc do rozmowy obiektywnie, tylko z góry
          > wyrobioną opinią.

[zakladac mozesz sobie co tylko zywnie Ci sie podoba]

> Widzisz, prawda jest taka, że ŻADEN inteligenty człowiek, do których jak
          widzę
          > nie należysz, nie opiera swojego zdania na opiach, tylko na FAKTACH. I to
          > zawsze.

Gratuluje! Wiec wiesz jaka jest prawda! Ta najprawdziwsza i jedyna prawda!
          Wytlumacz mi prosze w ktorym momencie opieralem swoja wypowiedz na opiniach...

> Rozmowa obu Pań sprowadzała się do tego iz Pani Olejnik z góry ustaloym
          > swoim "ja cię suko udupie", atakowała Panią Minister Piwnik, nie patrząc na
          jej
          > wypowiedzi. Ona jedno, a ta znowu swoje. Przykład ? Co jest w aktach ?
          Powiem,
          > ale najpierw Pani Labuda niech się zapozna. ...... a co w taki razie jest w
          > aktach ? ... i tak do usranej śmierci. Można to było zinterpretować jako
          tepote
          > umysłowoł Moniki O, totalne olewanie rozmowcy (na zasadzie a ja mam w dupie
          co
          > mowisz, bo muszę postawić na swoim).

A ja widze to tak: To pani Piwnik unikala odpowiedzi na niewygodne pytania
          stosujac tanie chwyty [dlaczego pani Labuda miala sia najpierw zapoznac z
          aktami?]. Co to jest za odpowiedz: "Powiem, ale najpierw Pani Labuda niech się
          zapozna..."? Unikajac wypowiedzi na tak istotny temat Minister Piwnik moim
          zdaniem probowala uciec od tematu dla niej niezbyt wygodnego - moglbym to
          zinterpretowac jako olewanie pytajacego, oraz widzow. Ty natomiast ponawianie
          pytania na ktore redaktor nie uzyskal odpowiedzi interpretujesz jako udupianie
          w/w i "totalne olewanie rozmowcy". W dodatku bardzo brzydko obrazasz pania
          Olejnik, ktorej przeciez nie znasz.

> Oczywiście stronniczo można to
          > zinterpretować jako cwaną zagrywkę Pani Moniki, w celu przyłapania
          przeciwnika
          > na "wygadaniu się".

Obiektywizm godzien podziwu. ;P

> To tylko jeden przyklad, ale doskonale pokazuje metody Olejnik.
          > Oglądałem wiele odcinków tego programu i w żadnym Pani Olejnik nie starała
          się
          > wyjaśnić niczego telewidzom, a jedynie skompromitowac swojego rozmówcę.

No tak, a swistak siedzi i zawija... Zadawanie trudnych pytan to dla
          ciebie "proba kompromitacji". A unikanie odpowiedzi na nie jest tym, co kazdy
          porzadny polityk i uczciwy czlowiek robic powinien... Ja jednak bede obstawal
          przy swoim. I powtorze to jeszcze raz, bo widze, ze niedokladnie przeczytales
          moj poprzedni post: wymagam od ludzi rzadzacych panstwem klarownych wypowiedzi
          oraz zachowania godnego piastowanego stanowiska [ze nie wspomne pana Andrzeja
          L. tfu!]. Nie znosze kretactwa i wymigiwania sie od odpowiedzi na pytania,
          ktore sa wazne dla opinii publicznej.

> Czasami
          > jej się to udawało, czasami nie - w końcu nie każdy umie odpierać szybkie
          ataki.

..alez ci politycy sa biedni... Nalezy im sie jakas rekompensata za zadawanie
          niewygodnych pytan, ktore ty nazywasz "szybkimi atakami". Moze jakis skromny
          dodatek do ich jakze marnych pensji - powiedzmy jakies 10 000, obronco
          pokrzywdzonych.... ;P

> był wywiad z człowiekiem z odbytem na twarzy czyli z
          > Marianem Krzaklewskim.

Co za kultura wypowiedzi! Jak mozesz nazywac w ten sposob czlowieka ktorego
          osobiscie nie znasz ;P [tez go nie znosze]

> Niestety, złodziejstwo już minęło,

...nie oslabiaj mnie takimi wypowiedziami. Czyzbym mial do czynienia z
          sympatykiem LSD? Widze, ze jestes szczegolnie podatny na pranie mozgu...

> a przynamniej mam
          > nadzieje, że ten rząd nakradnie mniej

...wystarczajaco duzo juz "nakradli". Przez kilkadziesiat lat mieli duzo czasu
          na to. Oj naiwny jezdes....

> i Pani Olejnik nie wie co z sobą zrobić.

...no tak. Moze masz dla niej jakas propozycje? ;P Co za bzdury wypisujesz...
          Skad ta nienawisc do niej?

> To tyle. Nie będe zanudzał wykładami na temat "prania mózgu" dla rozmówcy
          itp
          > (a wierz mi, ze się na tym znam)

...szczerze mowiac [jak zawsze] - watpie, a sklania mnie do tego twoje
          wypowiedzi - FAKTY.

> i rzycze powodzenia na drodze dochodzenia do
          > mądrości i SZCZERYCH, OBIEKTYWNYCH wniosków oraz wypowiedzi.

Dziekuje, dziekuje. No coz - moge sie pod tym podpisac i dodac: ucz sie
          ortografii. Przydaloby sie tez wieksze poczucie humoru oraz szczypta
          samokrytyki. ;P

Pozdrawiam,
          NiNo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka