anmanika 05.01.07, 09:18 Dziś o 20.40 w TV Puls. To był dopiero kultowy serial, już w czasie jego nadawiania. Mimo niedoróbek technicznych i papierowej scenografii, imponował świetną grą Dereka Jacobi oraz wciągał bardziej niż jakikolwiek kryminał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: "Ja Klaudiusz" 05.01.07, 09:28 Stopy bym ci ucałowała za to info!!! To serial mojego wczesnego dzieciństwa!!! Choć dziecko nie powinno oglądać takich scen, to ja to chłonęłam z wypiekami ;) Potem jak czytałam "Qvo Vadis" byłam zniesmaczona :D Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 Re: "Ja Klaudiusz" 05.01.07, 09:43 "Quo Vadis" akurat w formie książkowej nie było takie złe :) film zrobiony parę lat temu (2001) przez Kawalerowicza to dopiero gniot... nawet przesłodzona wersja z 1951 roku była lepsza. jeśli chodzi o "Klaudiusza", to zrobiłam sobie właśnie przypominajkę w telefonie, żeby nie przegapić. A tak w ogóle to nie mogę się doczekać drugiego sezonu serialu "Rzym" w HBO. Odpowiedz Link Zgłoś
drobo Re: "Ja Klaudiusz" 05.01.07, 12:03 > lat temu (2001) przez Kawalerowicza to dopiero gniot... gdybyż Gibson był choćby konsultantem... Mam nadzieję, że "Wiktorię Wiedeńską" - jeśli się załapie - utopi we krwi niewiernych...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
yagres Re: "Ja Klaudiusz" 05.01.07, 09:44 Dzięki za info! Oglądałem "Klaudiusza" jak nie miałem więcej niż 10 lat. Seks, zbrodnie, powszechne trucie członków najbliższej rodziny. Film w tonacji i scenerii teatru ale godny oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: "Ja Klaudiusz" 05.01.07, 09:57 Super, już wpisuję sobie przypomnienie w komórce :-) Dzięki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: "Ja Klaudiusz" 05.01.07, 14:11 o, a powtarzają jutro, o 11-ej. ale wiecie co... ale ja to bym jeszcze chciała, żeby to było z głosem pana Brejdyganta (dubbingował Klaudiusza). bo napisów nie będzie na pewno, a jaki lektor będzie się tak cudownie jąkał? piszę to, bo mi się właśnie przypomniało, że jakiś stary angielski serial, ze świetnym polskim dubbingiem, był powtarzany parę lat temu i wyglądało to tak, że początkowe odcinki były zdubbingowane a późniejsze już nie. albowiem w telewizji polskiej ktoś zgubił/zniszczył część taśm... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: "Ja Klaudiusz" 05.01.07, 16:39 hmmm. czy te zgubione/zniszczone taśmy z dubbingiem to aby nie "Klaudiusz" właśnie...? Odpowiedz Link Zgłoś
drobo Re: "Ja Klaudiusz" 05.01.07, 17:45 w sumie świat by się nie zawalił, gdyby zgubili dup-ping i klek-tora, a znaleźli napisy... Chyba nawet po północy byłbym w stanie oglądać, by posłuchać oryginalnej ścieżki... Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: "Ja Klaudiusz" 05.01.07, 21:07 teraz przeczytałam ten wpis i jedyne co mogę zrobić to żałować bo nie mam TV Plus. Szkoda,że jakaś telewizja publiczna nie pokusi się o emisję tego doskonałego serialu,nie tylko ze względu na wspaniałą grę aktorską(nie tylko Dereca Jakobi),ale najlepszy chyba w polskiej telewizju dubbing. Odpowiedz Link Zgłoś
gryfny Re: "Ja Klaudiusz" 05.01.07, 21:17 ariadna-enta napisała: . ale najlepszy chyba w polskiej telewizju dubbing. kpina absolutna,gadaja chyba po wlosku a pan lektor daje popis,5min mi wystarczylo.Wielka szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "Ja Klaudiusz" 06.01.07, 11:22 po wlosku?? u mnie byl angielski + lektor Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: "Ja Klaudiusz" 06.01.07, 09:29 Polski świetny dubbing umarł wraz ze śmiercią pani Dybowskiej Aleksandrowicz. Odpowiedz Link Zgłoś