Dodaj do ulubionych

Odcięli BBC Prime

• karina997 Re: Odcięli BBC Prime 25.01.07, 12:37
      dostałam odpowiedż z UPC

W nawiązaniu do otrzymanego maila, uprzejmie wyjaśniam, iż w porównaniu z
      innymi programami oglądalność BBC Prime była bardzo niska. Sam Nadawca programu
      jest świadomy niskiej oceny widzów, dlatego przygotowuje się do uruchomienia
      nowych programów rozrywkowych dla widzów w Polsce. Nowe programy mają zastąpić
      BBC Prime w jego obecnym kształcie. Nie wykluczamy możliwości wprowadzenia
      nowych programów BBC w przyszłości.

W przypadku pojawienia się dodatkowych pytań proszę o kontakt z Ogólnopolskim
      Biurem Obsługi Klienta w Katowicach pod nr telefonu 9480.

Z poważaniem

Ewelina Kozłowska
      • cze67 Re: Odcięli BBC Prime 25.01.07, 12:49
        "NIska ocena widzów"... Taaa, ciekawe, czy kanały Romantica, Extreme, Club czy
        Polonia1 cieszą się "wysoką oceną". Co to za pie..lenie. Program stał na
        wysokim poziomie, myślę, że ci którzy go oglądali to potwierdzą. Zresztą
        świadczą o tym powyższe wpisy.
      • getin Re: Odcięli BBC Prime - decyzją samego UPC! 25.01.07, 13:26
        Otóż (łagodnie mówiąc) pani rzecznik mija sie z prawdą, gdyż BBC się NIE
        WYCOFUJE z Polski:

Louise Hollely, biuro prasowe BBC: - Standardową praktyką telewizji BBC jest
        renegocjacja warunków umowy co 3 lata. Istniejemy na rynku w Polsce od 12 lat,
        dotychczas rozmowy z UPC kończyły się przedłużeniem umowy. W tym roku
        pozytywnego finału negocjacji z UPC nie było. Ale to wcale nie oznacza, że
        znikamy z Polski. Nasz kanał jest dostępny na innych platformach telewizyjnych,
        takich jak np. Cyfra+, Multimedia czy Aster. (cytat za Gazetą Wyborczą, link:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,61085,3871086.html
        A jednoczesnie UPC podnosi abonament za TV
        kablową:www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=9034

Protest przeciw arogancji UPC mozna podpisac TU (jest juz ponad 550 głosów!):
        www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008

• agawa888 Re: Odcięli BBC Prime - decyzją samego UPC! 25.01.07, 14:47
          Jakims dziwnym trafem, po zebraniu ponad 550 podpisów pod petycją, strona z tą
          petycją ULEGŁA TAJEMNICZEJ AWARII, co uniemożliwi składanie podpisów kolejnym
          osobom. Ciewkawe dlaczego akurat teraz następiła ta awaria?
          • al_star Re: Odcięli BBC Prime - decyzją samego UPC! 25.01.07, 19:09
            Już działa :) Też sie zastanawiałam, dlaczego akurat teraz padło... ;)
            • getin Re: Odcięli BBC Prime - decyzją samego UPC! 26.01.07, 09:00
              Fakt, juz działa. I jest juz ponad 600 podpisów!
              • czesiekkk Re: Odcięli BBC Prime - decyzją samego UPC! 26.01.07, 14:23
                Już nie mogę czytać o niskiej oglądalności BBC Prime. Ciekawe jaka jest
                oglądalność np. TVN Gra, Polonia 1, Tele5 itd.
                Po prostu popełnili błąd nie zawierając nowej umowy z BBC a teraz jeszcze nie
                chcą się do tego przyznać. Wolałbym przeczytać, że chcą zaoszczędzić, wypracować
                w tym roku wyższy zysk netto, wprowadzić coś nowego co kosztuje ich mniej.
                Bądźmy poważni.
                • wytuli Re: Odcięli BBC Prime - decyzją samego UPC! 26.01.07, 14:34
                  Z butami jest troche inaczej niz z TV - wiem, co mowie,bo przez ostatnie 2 lata
                  pracowalam dla bbc prime. i na miejscu UPC i innych tez bym nie podpisala z nimi
                  umowy za kase, jakiej żądali.
                  A podwyzka cen abonamentu nie ma z tym nic wspolnego.
                  • getin Re: Odcięli BBC Prime - decyzją samego UPC! 26.01.07, 14:59
                    Rzecz w tym, że CI INNI (Aster, Multimedia, CYFRA+, itd.) nadal nadają BBC
                    Prime. A UPC - nie!

Może przyczną są słabe umiejetności negocjacyjne pracowników UPC? Jeśli tak, to
                    dlaczego ja (i inni aboneneci UPC) mamy ponosić tego złe skutki?
                    • esquire Re: Odcięli BBC Prime - decyzją samego UPC! 26.01.07, 16:27
                      getin napisał:

> Rzecz w tym, że CI INNI (Aster, Multimedia, CYFRA+, itd.) nadal nadają BBC
                      > Prime. A UPC - nie!
                      >
                      > Może przyczną są słabe umiejetności negocjacyjne pracowników UPC? Jeśli tak, to
                      >
                      > dlaczego ja (i inni aboneneci UPC) mamy ponosić tego złe skutki?

W vectrze też nie nadają,a le to wszytsko jest zalezne od tego kiedy umowy podpisywali. jak przyjdzie do przedłużenia umowy to wtedy się okaże czy będzie w innych sieciach bbc prime. vectra miała umowe do września ub.r.i wtedy wyłaczyli, a upc do stycznia.
                      • wytuli Re: Odcięli BBC Prime - decyzją samego UPC! 28.01.07, 13:37
                        >
                        > W vectrze też nie nadają,a le to wszytsko jest zalezne od tego kiedy umowy
                        podpisywali. jak przyjdzie do przedłużenia umowy to wtedy się okaże czy będzie w
                        innych sieciach bbc prime. vectra miała umowe do września ub.r.i wtedy
                        wyłaczyli,a upc do stycznia.

otoz to!
                        • onekes TVE!! 28.02.07, 12:17
                          Jeszcze 17.01 tve była, tylko trzeba było poszukać jej na innej częstotliwości.
                          Od dwóch dni nie ma jej nigdzie a w przeciwienstwie do BBC na kanale upc nie
                          jest podawana informacja o zakonczeniu emisji tylko o tym ze niby teraz zmienila
                          czestotliwosc!! TYlko ze na tej, ktora podaja pojawil sie "zig/zap"...wrrrr
    • toren Re: Odcięli BBC Prime 26.01.07, 19:28
      Odwołać się,,postraszyć że zrezygnujesz. Podpisac się pod petycją. Poczekac, a
      UPC niedługo powinno włączyć z powrotem BBC. Aha strona z petycją jakoś dziwnie
      nie działa - znowu!
      • getin Re: Odcięli BBC Prime 05.02.07, 14:11
        UPC nie zna słowa "konkurencja". Za to dosklonale zna słowo "monopol".

Cena abonamentu TV w UPC wzrosła własnie z 55,99 na 59,99 zł za miesiąc
        (Warszawa), czyli o 7%!

Jak ta podwyżka ma się do wzrostu inflacji (poniżej 2%) oraz MALEJĄCYCH cen
        innych operatorów telekomunikacyjnych???

Ktoś zna odpowieź? Bo ja - nie.
        • toren Protest poskutkował!! 06.02.07, 13:49
          Nasz protest najwyraźniej poskutkował! Jak donosi SAT Kurier: "...W lutym
          wiceprezes BBC Global Channels ma odwiedzić Polskę, by m.in. negocjować z UPC w
          sprawie BBC Prime.",link do całego artykułu:
          www.satkurier.pl/?polskie_kanaly/&kat=150&id=35625
          Co ważne, autorzy stwierdzają w tym tekście, że:"...UPC nie zrobiło kroku w
          dobrym kierunku, usuwajac kanał BBC Prime z oferty..."

Zwolenników BBC/BBC Prime proszę o wyrażenia poparcia dla tego kanału, link do
          petycji:
          www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008
    • vivawawa Re: Odcięli BBC Prime 11.02.07, 18:09
      dalej podpisujmy Protest i wysyłajmy e-maile do UPC
      może wreszcie zarząd zrozumie, że popełnił duży błąd wycofując z oferty BBC Prime i BBC World
      • kon_walia Re: Odcięli BBC Prime 13.02.07, 20:20
        Up!
        • agawa888 Petycję ws. BBC Prime podpisało już 1.000 osób!! 18.02.07, 17:23
          Pod petycją podpisało się już prawie TYSIĄC OSÓB!
          W tej sytuacji UPC nie może dłużej twierdzić, że BBC Prime nie cieszy się
          zainteresowaniem widzów i jest rzadko oglądane.
          Zresztą sami przeczytajcie kometarze:
          www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1
          • nikada Re: Petycję ws. BBC Prime podpisało już 1.000 osó 21.02.07, 10:08
            agawa888 napisał:

> Pod petycją podpisało się już prawie TYSIĄC OSÓB!
            > W tej sytuacji UPC nie może dłużej twierdzić, że BBC Prime nie cieszy się
            > zainteresowaniem widzów i jest rzadko oglądane.
            > Zresztą sami przeczytajcie kometarze:
            > www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1

Fajnie, tylko dlaczego dyrekcja UPC milczy?
            Czy zamierza przywrócić BBC Prime?
            • agawa888 Re: Petycję ws. BBC Prime podpisało już 1.000 osó 21.02.07, 19:23
              Wiadomo dlaczego milczy - petycja jest kolejnym dowodem na to, że UPC posługuje
              się fałszywymi argumentami w rodzaju:
              - BBC Prime miała małą ogladalność,
              - widzowie naszej sieci nie chcą ogladać BBC Prime (a wolą TVN Gra i podobne g...)
              - wyłączyliśmy BBC Prime bo ten kanał sie wycofuje z Polski.

I temu podobne FARMNAZONY, żeby nie użyć dosadnego określenia.

Liczba osób podpisanych pod petycją i uwagi klientów UPC świadczą same za siebie.
              • czesiekkk Re: Petycję ws. BBC Prime podpisało już 1.000 osó 28.02.07, 19:13
                Szkoda że ten protest nic nie przyniósł, cóż warto było mimo że nie wyszło.
    • dalenne Re: Odcięli też Zone Club? 01.03.07, 09:35
      Przedwczoraj posortowałam sobie na nowo kanały, a wczoraj na miejscach
      niektórych pojawiły się czarne ekrany.
      Wcięło mi Zone Club, mam jakąś TVkuchnię i super super czy coś w tym stylu.
      A ja lubiłam Zone Club :(((((((((((

Gdzie na stronie UPC są oficjalne komunikatyu o zmianach programowych???
      • cze67 Re: Odcięli też Zone Club? 01.03.07, 09:39
        Nie ma Zone, Polonii 1 (tych akurat nie żałuję), ale też, przynajmniej u mnie -
        National Geografic. Jakiś amok ich tam ogarnął chyba.
        • dalenne Re: Odcięli też Zone Club? 01.03.07, 09:50
          Ha! No właśnie!
          Wiedziałam, że czegoś jeszcze mi brakuje w moim pakiecie Travelowo Naukowym.
          Pogięło ich dokumentnie.

No to jak to jest z wypowiedzeniem umowy? Coś za to muszę płacić?
          Ostatnio przeglądałam sobie umowę, którą podpisałam w czerwcu zeszłego roku
          teoretycznie na 12 miesięcy, a tam w warunkach, małym druczkiem, stoi że umowa
          ma trwać 14 miesięcy. Zgłupiałam.

Kupiłam pakiet 3 w 1
          Programy likwidują.
          Telefon coraz częściej odmawia współpracy, nie można się do mnie dodzwonić.
          Internet też szwankuje.

TO ja dziękuję za współpracę.

NEta wezmę z NEo.
          Telewizję z Cyfry (tylko trochę Polsatu brak)
          i mam ich w nosie!!!!!
          • paczka111 Re: Odcięli też Zone Club? 01.03.07, 10:15
            U mnie, Gdańsk, nie ma Clubu, National Geographic i TVN Style. Zamiast Style
            jest ten sklep Mango a w nocy gołe baby, super zamiana. Nie oglądałam tych
            stacji namiętnie, ale czasem zajrzałam z zainteresowaniem. Jeśli kablowa je
            wycięła, to znaczy, że za chwilę wytnie wszystkie podobne i zastąpi je
            reklamami i dziwkami. Już widzę oczami duszy jak likwidują Mezzo.Co tam się
            dzieje?
            • cze67 Re: Odcięli też Zone Club? 01.03.07, 10:18
              Style przenieśli na inny kanał, trzeba poszukać. Ale to i tak mała pociecha, bo
              generalnie dyrekcja UPC wPISuje się w taktykę działań zaskakujących,
              niedyskutowanych (i niedyskutowalnych) i bezsensownych.
              • dalenne Re: Odcięli też Zone Club? 01.03.07, 10:26
                Zgadzam się w 100%

TVNStyle faktycznie jest na innym kanale.
    • troubleska Re: Odcięli BBC Prime 01.03.07, 16:41
      Miesiąc temu przenieśli TVE na inną częstotliwość, a teraz program zniknął na
      dobre! Nie ma też już CNBC.

Niestety przedstawiciele UPC nie wiedzieli o czym mówię; twierdzili, że oba
      programy nadal są w ich ofercie programowej!

Reasumując: z trzech programów, które mnie interesowały, nie ma już żadnego...
      • onekes Re: Odcięli BBC Prime 01.03.07, 19:07
        Piszcie prosze jak bedziecie znali dalszy rozwoj spraw, bardzo interesuje mnie
        kwestia TVE!
        • agawa888 BBC wróci do sieci UPC! 02.03.07, 09:34
          Otóż rozwój spraw jest POMYŚLNY!.

Pismo "Media i Marketing" poinformowało właśnie, że:

1. Najprawdopodobniej na początku wystartuje BBC Entertain­ment. Stacja ma być
          nadawana w polskiej wersji językowej. Dostosowana do specyfi­ki polskiego widza
          ma być też ramówka.
          2. " BBC Worldwide prowadzi m.in. roz­mowy z UPC Polska. W ostatnich tygo­dniach
          z oferty tej sieci kablowej zniknął kanał BBC Prime. - Oczywiście jesteśmy
          zainteresowani zarówno powrotem do oferty UPC BBC Prime, jak i obecnością
          nowych kanałów."

(cytaty z nr 9 z 28 II 2007, niestety brak wersji elektronicznej)

Warto było więc podpisac się pod petycją (jest już ponad 1 000 podpisów!)
          • onekes TVE-to juz koniec!! 05.03.07, 19:25
            Dzis dostalam oficjalna odpowiedz, ze kanal TVE zostal wycofany z oferty i nie
            wiadomo czy zostanie przywrocony. To jakis pogrom...Czy zostalo nam cos oprocz
            satelity??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka