Dodaj do ulubionych

Odcięli BBC Prime

15.01.07, 15:18
Kablowa w Gdańsku odcięła BBC Prime. " Z powodu nieprzedłużenia umowy z
nadawcą". Co robić?
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 15:28
      Ku..a! Ja też w takim razie nie przedłużam umowy z UPC.
      • paczka111 Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 15:31
        Całkiem poważnie myślę o satelicie, ale nie wiem, gdzie szukać informacji.
        Pomóżcie.
        • argentea Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 15:50
          Na przykład na Cyfrze+?
        • viking73 Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 15:52
          Na przykład tu:

www.lyngsat.com/europe.html
          Ale muszę Cię zmartwić - BBC Prime jest zakodowane i na Astrze 19,2 E i na Hot
          Birdzie 13E, czyli na dwóch najpopularniejszych w Polsce satelitach. Bez
          problemu za to na obu można odbierać BBC World.
      • wolkow44 Re: Odcięli BBC Prime 26.01.07, 12:51
        Po prostu zrezygnować z usług UPC,ja to zrobiłem,teraz dzwonią barany
        namawiając do powrotu ,proponując upusty.Nigdy nie chce mieć wiecej z tą firmą
        do czynienia.
    • digiman Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 16:55
      Niestety jeżeli kablówka nie oferuje BBC Prime, pozostaje tylko Cyfra+

Szkoda, ze kablówki usuwają ze swojej oferty tą świetną stacje. Obecne jestem
      abonentem ŚTK- Vectry. Ta też w wielu miastach zaprzestała emisji BBC Prime.
      Myślałem, że może do swojej nowej oferty cyfrowej dodadzą, bo tam właściwie są
      prawie wszystkie dostępne kanały, ale również niestety nie ma :(
    • paul_ina Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 18:45
      W Warszawie w kablówce Aster chyba jest? Właśnie piszę wypowiedzenie UPC.
      • wilk11 Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 16:30
        Dobrze radzę - trzymaj się z daleka od Aster. Będzie drożej i gorzej, a stację
        wyłączą i tak z dnia na dzień, bo w Aster to na porządku dziennym. Właśnie
        odcięli sat1. Gdybym mógł mieć UPC nawet przez chwilę nie zastanawiałbym się nad
        aster.
        • paul_ina Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 21:27
          Dziękuję za ostrzeżenie! Tak mi się właśnie wydawało, więc dziś zdecydowałam się na cyfrę plus.
    • wasa Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 19:12
      W Katowicach - UPC - to samo. "Z powodu wygaśnięcia umowy z nadawcą..."
      To nie da się umowy przedłużyć? To dla mnie był najlepszy kanał w TV :-(
      Chyba tam jakiegoś maila protestacyjnego wyślę...
      • vicky.pollard Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 19:34
        Wrocław - dzisiaj właśnie mam ciągle ciemny ekran... a myślałem że to po prostu
        jeden z dłuższych black-outów

jeśli to prawda to beznamiętnie jutro pożegnam się z UPC
        • vicky.pollard Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 20:07
          do biura obsługi nie można się dodzwonić (10 minut czekania - w końcu odpadłem),
          a jak na razie BBC Prime jest czarne, a zamiast BBC World, uwaga uwaga, EZO TV
          czyli wróżby, smsy, dzwonki na komórki

52 złote miesięcznie to zbyt dużo, bez BBC Prime te same programy mam za 36 zł w
          Cyfrze...
      • digiman Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 20:00
        Super... Wyczytałem właśnie, że w zamian za to dostaniecie ITV, TVNGRa i
        MiniMini- szkoda gadać...

Co się dzieje z tym BBC Prime?? Jak tak dalej bedzie to się jeszcze stacja
        wycofa z polskiego rynku. Juz kiedyś się przestraszyłem, bo przez jakiś czas na
        stronie internetowej BBC Prime nie było polskiej flagi linkującej do propozycji
        miesiąca. Na szczęście wróciła.

Możliwe, ze BBC bierze sporą kasę za udostępnianie kanału, to by tłumaczyło
        usuwanie tej TV w wielu dużych sieciach kablowych. Druga możliwość to moze po
        prostu małe zainteresowanie osób (poza prawdziwymi wielbicielami), którzy mają
        problem z czytaniem napisów i jednoczesnym oglądaniem akcji (nie żebym się
        śmiał- u mnie w domu tacy tez mieszkają... )

:( :( :( :(
    • czesiekkk Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 19:42
      W Krakowie (UPC) jeszcze jest, ciekawe jak długo i jaki "wypasiony" polski kanał
      tematyczny zastąpi tą świetną stację?
    • queen_elisabeth Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 20:26
      nieeeeeeee:((((((((( u mnie tez nie ma :(((((((((((((((( na prawdę nic nie da
      sie zrobić ? :(((( To jedyny kanał z UPC jaki oglądam.....
    • wasa Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 22:07
      Właśnie posłałam mejla:

"Szanowni Państwo!

Jestem klientem firmy UPC z terenu Katowic. W dniu dzisiejszym stwierdziłam
      brak programów BBC World i BBC Prime. Proszę o informację, czy kanały te
      powrócą do oferty firmy, czy definitywnie zostaną wycofane. Czy planowane jest
      wznowienie umowy z nadawcą?
      Nadmieniam, że w przypadku trwałego zubożenia oferty (programy BBC to
      zdecydowanie najlepsze kanały w Państwa dotychczasowej ofercie), zmuszona będę
      rozważyć rezygnację z Państwa usług.

Z poważaniem,
      klient (nr)"

Proponuję zrobić to samo, może to im da do myślenia. Eurosport i Discovery
      można też znaleźć u tańszych dostawców. Nie będę płacić pięć dych/ m-c za
      kanały interaktywne "dzwoń i płać", mnożą się jak króliki.
      Może zagrożenie odpływem klienteli spowoduje, że coś ruszy w tej sprawie...
    • amidala Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 22:11
      skandal, nie ma co... Poważnie, tylko dla tego programu zakupiłam UPC. Boję się
      tylko, że jak paręset osób powie im bye bye, to się tak przejmą, że cały zarząd
      się skicha z rozpaczy i to będzie jedyna reakcja... No nic, próbować warto.

• aeris Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 22:25
        tez wysle tego mejla. pod jaki adres, mozesz dodac?
        • wasa Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 22:33
          info.upc@upc.com.pl
          więcej: www.upc.pl/obsluga_klienta/kontakt
    • blq UPC to stado debili jest! 15.01.07, 22:28
      w całej Polsce odcięli.

a co dziś dostałem w zamian? jakaś baba układa Tarota cały dzień (Ezo TV) a na
      drugim kanale inna baba (młodsza i ładniejsza) cały dzień zastanawia się wraz z
      "graczami" (czyt "debilami") nad jakąś "krzyżówką" złożoną z 9 liter.

Wkrótce naprawdę nie będzie co oglądać. I jedyne ekrany, w które się bedę
      patrzył to ten LCD komputera i LCD komórki. Może i lepiej. Lepszej jakości są,
      niż TV... i lepszej jakości "rozrywka".
      • paczka111 Re: UPC to stado debili jest! 15.01.07, 22:40
        Już posłałam. Codziennie będę słać, a na koniec kupię Cyfrę, niech to szlag.
        • henryczek-czewa Re: UPC to stado debili jest! 15.01.07, 22:48
          nie przypominajcie mi jużo tym BBCPrime, bo co sobie przypomne to mnie krew zalewa:/ u mnie w Czewie tak samo: ponad pół roku temu czarny ekran, następnie w to miesjce bbcworld, a w słuchawce mojej kablówki VEGA miła Pani informująca o wygaśnięciu umowy z BBCPrime

• henryczek-czewa Re: UPC to stado debili jest! 15.01.07, 22:49
            tak sie zastanawiam, czy nasze niezadowolenie na forum ktos zauważy? jest ktośdo kogo możemy wysłać zbiorowego maila z pretensjami i prośbami?
    • vicky.pollard Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 22:50
      w związku z odcięciem BBC Prime w UPC ponawiam pytanie;

na jakim zestawie satelitarnym można oglądać BBC1 BBC2 BBC Three BBC4 z satelity
      bezpłatnie?

to będzie nawet lepsze niż BBC Prime, bo człowiek będzie na bieżąco z Top Gear i
      innymi Little Britain :-))
      • iova Re: Odcięli BBC Prime 15.01.07, 22:59
        chyba tylko pozostaje zakup własnej anteny satelitarnej i podpisanie umowy z CYFRA+, chyba że i dla Cyfry kończy się umowa i jej nie przedłużą
        • cze67 Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 09:23
          Nie rozumiem polityki UPC - zamienianie znakomitych kanałów na bylejakie.
          Dostaję jakieś tragiczne Extreme, Club, Trwam czy (od wczoraj) babę układającą
          tarota oraz faceta namawiającego mnie na rebusy. Przecież to coś ogląda jakiś
          margines, czemu tego nie można wywalić w kosmos? Zamiast umieszczać u siebie
          prestiżowe stacje, UPC prowadzi jakąś niezrozumiałą dla mnie politykę, dając
          dużo nic nie wartego, nie boję się użyć tego słowa, gówna. Ktoś tam w ogóle
          myśli logicznie?
          • paczka111 Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 09:39
            Pojęcie przechodzi,jak ludzie potrafią być głupi.Te rebusy i inne płatne taroty
            cieszą się duzym powodzeniem. Matołki wierzą, że oni jedni odgadli słowo na p,
            co grzeje, ma 4 litery i do tego i e c. I dzwonią. Kiedyś z ciekawości weszłam
            na forum, gdzie o tym dyskutowali. To inny świat. Kasa leci niebywała, to mniej
            więcej to samo co przesyłki typu "wygrałeś główną nagrodę", tylko na cokolwiek
            większą skalę. Jeśli UPC ma choć procencik z tych zysków, to wszystko jasne.Też
            przyłączę się do prośby o wyjaśnienie, czy na Cyfrze można Prime oglądać. Choć
            weszłam na ich stronę i tam piszą, że oferta może ulec zmianie i oni niczego
            nie gwarantują. Czyli kicha, dziś jest, jutro bezkarnie znika.
          • joh Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 09:47
            Co dziwne na stronie UPC BBC Prime jest nadal wyświetlane w ofercie programowej!
        • gacek95 Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 09:40
          U mnie też nie ma - ale udało mi się dodzwonić i twierdzą, że trwają rozmowy i
          bardzo dużo ludzi dzwoni w tej sprawie. Też nie mam zbytniej wiary że to coś
          zmieni ale może? Jeśli można również skopiuję sobie tego maila i poślę. A może
          ktoś umiałby zrobić taki list w necie żeby tylko się dopisywać? Trzymajmy się! A
          jak ktoś coś nowego wymyśli to piszcie- będzie wiadomo gdzie migrować.
    • esquire Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 10:02
      Widzę, ze i Wam odcięli BBC Prime. U mnie Vectra zrobiła to we wrześniu zeszłego roku i też były protesty i takie tam, a do dzisiaj kanału nie ma. Więc chyba nic się nie da zrobić. Oni mają Was głęboko gdzieś, tylko na kasę patrzą. Za BBC musieli płacić nadawcy, a tvn gra mają za darmo.
    • moniszka82 Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 12:11
      UPC w Kato się psuuuje. Nawet net nie śmiga tak jak dawniej :|
      • nioma Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 12:18
        ja wypowiadam umowe upc
        nie bede placic za taki szajs
        • viking73 Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 12:53
          Przechodziłem to samo, kiedy z UPC (wtedy jeszcze PTK) w Krakowie zniknęła
          szwedzka TV4. Wtedy szybko kupiłem talerz satelitarny i mogłem odbierać TV4
          jeszcze przez kilka lat bez żadnych opłat, a z UPC (PTK) rozstałem się wówczas
          bez żalu. Od 2004 TV SWE niestety jest zakodowana na satelicie, ale mimo to
          opłacało się zainstalować talerz, bo w dalszym ciągu można na satelicie Syriusz
          odbierać dwa kanały Radia Sweden a na satelicie Astra to można sobie samemu
          stworzyć bardzo ciekawy _bezpłatny_ pakiet, bez konieczności płacenia
          abonamentu platformom cyfrowym czy telewizjom kablowym:)
          Mój wygląda tak (głównie kanały niemieckojęzyczne, o ile nie zaznaczono
          inaczej):

1. ARD
          2. ZDF
          3. 3 Sat
          4. Arte (wersja niemiecka lub francuska do wyboru)
          5. RTL
          6. Euronews (do wyboru 8 wersji językowych)
          7. Bayern Alpha (kanał popularno-naukowy)
          8. Phoenix (kanał dokumentalno-informacyjny)
          9. Travel Channel (angielski)
          10. Terra Nova (przyrodniczy)
          11. Eins Extra
          12. Eins Festival
          13. Eins Plus
          14. ZDF Doku
          15. ZDF Info
          16. ZDF Theater (nie tylko teatr, ostatnio oglądałem tam np. koncert Seala)
          17. Bayrisches Fernsehen (regionalna stacja z Bawarii)
          18. Hessen FS (reginalna stacja z Hesji)
          19. NDR (regionalna stacja z północnych Niemiec)
          20. MDR (Środkowe Niemcy)
          21. RBB (Berlin-Brandenburg)
          22. SWR (Süd-West Fernsehen)
          23. WDR (Zachodnie Niemcy)
          24. Eurosport
          25. DSF
          26. TW1 /ORF SPORT (Austria)
          27. ORF 2
          28. GO TV (muzyka)
          29. Würfelzucker (muzyka)
          30. IM1 (muzyka)
          31. DELUXE MUSIC
          32. N24 (informacja)
          33. NTV (informacja)
          34. DEUTSCHE WELLE
          35. SKY NEWS (angielski, informacja)
          35. BBC WORLD (angielski)
          37. TV POLONIA
          38. TVP KULTURA
          39. TV TRWAM (żeby wiedzieć, co w trawie piszczy;)
          40. TVP 3 WARSZAWA

Pozostałych kilkaset stacji z Astry plącze się w innym folderze.

Jeśli ktoś jest zaintersowany oglądaniem głównie stacji obcojęzycznych, to
          gorąco mu polecam zakup zwykłej anteny satelitarnej:)
          • wytuli Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 13:23
            napiszcie imienne protesty do swoich operatorow kablowych! Ja mam akurat cyfre,
            tylko dlatego, ze kocham bbc prime. I choc cyfra srednia jest i oosyc droga, to
            nie ma innego wyboru....
            • dolores12 Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 14:03
              K....mać, u mnie w Lublinie to samo. Rozwiązuję umowę z tym dziadostwem zaraz.
              • dolores12 Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 14:50
                Przed chwilą tam dzwoniłam, wygląda na to, że BBC już nie wróci, bo 'przechodzi
                do sieci cyfrowych'.W zamian dają nam MiniMini:-) Już wysyłałam rezygnację z
                UPC...
                • cze67 Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 15:02
                  dolores12 napisała:

> Przed chwilą tam dzwoniłam, wygląda na to, że BBC już nie wróci,
                  bo 'przechodzi do sieci cyfrowych'.W zamian dają nam MiniMini:-)

To my też przejdźmy do sieci cyfrowych. A to Mini Mini mnie rozwala na łopatki.
                  Zamiast pomyśleć o wstawieniu jakiegoś podobnego/intersującego kanału, by ból
                  po stracie BBC był mniejszy, UPC w sposób rozbrajający karmi swych abonentów
                  kanałami dziecięco-infantylnymi.
                • monikate Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 15:02
                  Wysłałam do nich (UPC) maila w temacie, ale mam złe przeczucia.
                  • esquire headquater 16.01.07, 15:44
                    A może trzeba napisac do kwatery głównej BBC Prime, bo tam nie wiedzą, ze polski oddział nie troszczy się o widzów i nie zależy im na ogladalności? Co myślicie?
                    • wytuli Re: headquater 16.01.07, 15:58
                      BBC Prime ma przedstawicielstwo w POlsce, ktore wie o istniejacej sytuacji.
                      Niestety kiedy ogladalanosc jest niska, sieci kablowe i cyfrowe wywalaja kanaly.
                      Pamietajmy, ze tych kilkadziesiat, a nawet kilka tysiecy osob w Polsce
                      ogladajacych BBC Prime to pryszcz w porownaniu z niezliczonymi rzeszami
                      wielbicieli prymitywnych telenoweli i innych takich... Wiekszosc zawsze
                      wygra....A BBC Prime doskonale o tym wie, bo dba o swoj interes w Polsce,
                      wierzcie mi :) Malo moga zrobic.
                      • esquire Re: headquater 16.01.07, 16:15
                        wytuli napisała:

>Malo moga zrobic.

To może niech obniżą cenę za karty do prywatnego odbioru. Mam satelitę i moge odbierać ten kanał tylko karty do odkodowania brakuje, a ceną jaką chcą za to (194,59 € /rok) to cena zaporowa.
    • czesiekkk Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 21:38
      www.medialink.pl/media/?telewizja/&kat=5&id=35653
      No prosze BBC Prime miało niską oglądalność, za to TVN Gra, Ezo albo Mango
      będzie biło rekordy oglądalności. Szkoda pisać, po prostu szkoda pisać.
      Czuję się jak olany klient.
      • henryczek-czewa Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 21:43
        wytuli napisała:

> BBC Prime ma przedstawicielstwo w POlsce, ktore wie o istniejacej sytuacji.
        > Niestety kiedy ogladalanosc jest niska, sieci kablowe i cyfrowe wywalaja kanaly

niby extreme, club i takie tam mają większą oglądalność? nie sądzę. Kablówkom zależy na kasie, szkoda im bulić za bbcprime. Wydaje mi sie że w zaistniałej sytuacji jedynym wyjściem byłoby stworzenie kanału, który emitowałby programy bbc przerywane polskimi blokami reklamowymi. Dobrze kombinuje?Sam juz nie wiem

jezeli ktos się na tym zna, niech opracuje protest www pod którym siępodpiszemy i wyślijmy to do bbc jak ktos wyrzej napisał
        • digiman Re: Odcięli BBC Prime 16.01.07, 22:24
          Dobry pomysł. Szczególnie w tym zapytaniu do BBCPRime chciał uzyskac odpowiedź
          czy rzeczywiście "– W porównaniu z innymi programami oglądalność BBC Prime była
          bardzo niska. Sam nadawca programu jest świadomy niskiej oceny widzów, dlatego
          przygotowuje się do uruchomienia nowych programów rozrywkowych dla widzów w
          Polsce (Marzena Polak, senior PR specjalist UPC Polska) - mnie się jakoś nie
          chce w to wierzyć.
        • cze67 Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 09:59
          henryczek-czewa napisał:

> niby extreme, club i takie tam mają większą oglądalność? nie sądzę.

No, ja też nie sądzę. Dziwię się więc, że te gó..ane stacje (dodam jeszcze
          Romantikę czy Club) nie są wywalane w kosmos, a właśnie BBC Prime. Proponuję
          szefostwu następny ruch: rezygnacja z Zone Europa (kto tam ogląda jakieś
          europejskie niszowe gnioty?) i TVP Kultura (też pewnie kiepska oglądalność).
          Niech żyją interaktywne gry, randki oraz wróżenie z fusów. To przyszłość
          telewizji.
          • esquire Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 10:13
            cze67 napisał:

>i TVP Kultura (też pewnie kiepska oglądalność).

zostaw tvp kulturę w spokoju.

> Niech żyją interaktywne gry, randki oraz wróżenie z fusów. To przyszłość
            > telewizji.

Chyba jednak przyszłość tv to PPV czyli oglądasz to za co zapłacisz. Teraz płacisz za pewien pakiet programów, a później będziesz płacił za jeden film.
    • la.felina Dzwonić do UPC, zgłosić protest. 17.01.07, 09:41
      Jeśli będzie ich sporo może jednak przywrócą BBC Prime.
      Maile też można wysyłać, ale zgłoszenie telefoniczne jest zaznaczane w
      ich "systemie". Może tym samym mieć większą siłę przebicia (oby!)
      • al_star Szlag by to 17.01.07, 11:07
        a już myślałam, że sie uda... a tu od wczoraj zapowiadają mi że MINI MINI
        dostane...

Najlepszy kanał w ofercie mi zdjęli i dają w zamian jakiś szit dla niemowląt!?!
        • czesiekkk Re: Szlag by to 17.01.07, 11:21
          No niestety, ja już maila wysłałem, ale zamierzam zadzwonić na party line i
          zgłosić zastrzeżenie do oferty, niech konsultant wklepie w system.
          Obawiam się o los Planete, niedawno oglądałem na nim świetny film dokumentalny
          "Meth" pewnie za jakiś czas tez okaże się bardziej niszowy od Ezo.
          Dlatego właśnie trzeba protestować, bo za niedługo zabiorą nam ostatnie
          wartościowe kanały jak Planete, NGTV, DSC, Zone Europe itd.
    • troubleska Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 12:25
      TVE też nie ma, na jej miejsce pojawił się kanał z jakąś panienką prezentującą
      rebusy lub inne gry. A cieszyłam się, że będę miała łączność z Hiszpanią!

Czy ktoś ma telewizję hiszpańską?
      • wytuli Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 12:30
        Jasne, kablowki i inni patrza na ogladlanosc, ale tez cene jaka musza zaplacic.
        BBC prosi o zbyt wiele, a kablowkom sie to nie oplaca.... , wiec nic nie zrobia.
      • viking73 Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 12:46
        Na satelicie Astra jest kilkanaście niekodowanych kanałów hiszpańskojęzycznych
        w tym TVE. Nie znam hiszpańskiego, nie oglądam ich, więc nie powiem, które z
        nich są ciekawe, ale oglądać w Polsce z satelity je można bez problemu.
        • troubleska Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 13:57
          dzięki Viking.

Hiszpańska telewizja jest słaba, dlatego jeden program oferowany przez UPC mi w
          zupełności wystarczał... Ot,taki link z Hiszpanią. Szkoda.
          • henryczek-czewa Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 14:56
            dajcie spokój temu mini mini - nie jego wina że zastąpił bbcprime. Mini mini to akurat jeden z lepszych kanałów dla dzieci, wolny od przemocy i głupich amerykanskich kreskówek. Sasiadka swojemu dziecku woli nastawiac mini mini niż cartoon network, no bo reksio i uszatek nie spaprają mu może psychy jak niektóre badziewie na cn?

a teraz odnosnie bbcprime - czy ktos sie orientuje jak bardzo drogie jest to bbc, że kablówki je tak wyrzucają? wiele droższe od np takiego extreme i innnych nudnych kanałów?
            • monikate Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 15:34
              Napisałam maila do UPC, potem zadzwoniłam, odnotowali mój protest w profilu
              klienta. Ludzie, róbcie to samo, może pomoże. Choć pani z UPC powiedziała, że
              kanał MinMini fajny jest. No dobra, niech sobie będzie, ale czy nie lepiej
              wywalić w kosmos jakiś durny Club a zostawić BBc Prime?
              A ten, kto w tym wątku wróży wywalenie z oferty Zone Europa i Kultury, niech
              odpuka w niemalowane drewno!!! Bo nie wydaje mi się coś takiego
              nieprawdopodobne. Większość widzów to matoły i prostaki, pod nich robi się
              oglądalność, na co UPC tacy snobi, co chcą BBC Prime, Europę, etc.
              • troubleska Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 15:49
                Monikate, obawiam się, że masz rację.
                • henryczek-czewa Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 15:59
                  dajcie sobie spokój, walka z wiatrakami. Ile ja razy dzwoniłem do BOK mojej kablówki i co z tego, czułem się jak niezrozumiany i odosobniony natręt - nie sądze by ktoś oprócz mnie wypytywał sie o bbcprime (a kablówka ma kilkanaście tysięcy abonentów na moim osiedlu).
                  Spójrzcie kto zasiada w Sejmie a znajdziecie odpowiedź na pytanie o preferencjach naszego społeczeństwa - tak, takich wybieramy przedstawicieli, takie oglądamy telewizje, takie kręci się nam seriale itd. Przeklęci marketingowcy z kablówek przekalkulowali sobie wszystko i kopnęli nas w tyłek. U mnie sytuacja była na tyle kuriozalna że to trwam zastąpiło bbcprime:]

chyba jedyne wyjście to pisać "na góre", czyli do samego bbcprime. To jak z tym zbiorowym protestem www? ktos jest w stanie to przygotowac?

pozdrawiam
                  • monikate Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 16:10
                    Ja
                    • al_star Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 16:16
                      ja dzowniłam i facet powiedział, że zanotuje moją opinię i przesle ją dalej.
                      Niestety odniosłam wrażenie, że zrobił to po to, by mnie uspokoić, a obok
                      mojego nazwiska w danych UPC pojawiać sie bedzie od dzis adnotacja "ostrożnie
                      wariatka, może być agresywna" :D
                    • henryczek-czewa Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 16:22
                      monikate napisała:

> Ja

super:)
                      • monikate Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 16:43
                        Ok, to jak to zrobimy? Kto napisze roboczą na razie wersję pisma do BBC?
                        Pomysły jakieś pewno sie znajda, co w nim umieścić, podpisać się podpiszę.
                        • esquire Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 17:10
                          Jeżeli ktoś napisze to do bbc prime to najlepie umiesić tam prośbę o dane jaki własciwie miał program oglądalność bo chyba to był najwaznijszy argumnent operatorów kablowych przy wyłaczaniu kanału, dlaczego wycofali go z kablówek i ile chceli pieniędzy za udostępnianie go w sieciach kablowych?
        • wilk11 Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 20:21
          Na Astrze są niestety tylko dwa niekodowane programy hiszpańskie (TVE i TVE 24
          horas) -znam hiszpański, "przeleciałem" wszystkie, żeby sprawdzić. Jest mnóstwo
          włoskich.
          • viking73 Re: Odcięli BBC Prime 18.01.07, 12:32
            Mnóstwo włoskich i dwa hiszpańskie są na Hot Birdzie 13E. Na Astrze 19,2E
            naprawdę jest kilkanaście hiszpańskojęzycznych, ale za to tylko jeden włoski
            (RAI UNO).

Dla miłosników języka hiszpańskiego - Astra 19,2 E
            Dla miłośników języka włoskiego - Hot Bird 13E
            Dla miłośników obu tych języków - zestaw umożliwiajacy odbiór z obu tych
            satelitów

Polecam strony lyngsat.com, doklikanie się do "Europe", dokładne
            przestudiowanie zawartości wszystkich odbieralnych w Europie satelitów i
            wybranie optymalnego dla siebie zestawu.
            • wilk11 Re: Odcięli BBC Prime 18.01.07, 16:45
              W pracy mam zestaw, który odbiera z dwóch satelitów, sprawdziłem raz jeszcze,
              nadal tylko 2. Czyżby coś w ustawieniach?
              • viking73 Re: Odcięli BBC Prime 18.01.07, 16:52
                Pewnie tak.
                Wkleję tu listę progarmów z Astry 19,2 E i z Hot Birda 13E tak dla rozwiania
                wątpliwości.

www.lyngsat.com/astra19.html

www.lyngsat.com/hotbird.html
                • esquire Re: Odcięli BBC Prime 18.01.07, 17:12
                  tutaj masz listę dostępnych za darmo kanałów po z Hiszpanii:
                  www.lyngsat.com/freetv/Spain.html
                  • wilk11 Re: Odcięli BBC Prime 18.01.07, 17:26
                    Gracias ;)
      • bursztynowa_radosc TVE jest, zmienił tylko miejsce 19.01.07, 09:51
        no, a przynajmniej był wczoraj
        • aphoper1 Re: TVE jest, zmienił tylko miejsce 19.01.07, 10:36
          U mnie też jest (Kraków)
    • ofira jaka kablówka (Kraków) ma w ofercie... 17.01.07, 18:23
      ...takie kanały:
      BBC Prime
      AXN
      Discovery & spółka
      TVN24
      TVN Style
      Eurosport
      Eurosport 2
      Polsat Sport
      Polsat Sport Extra
      ?
      te mi w zupełności wystarczą, a skoro UPC odcięło BBC Prime to się z UPC pożegnam. jest taka kablówka?
    • aphoper1 Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 20:05
      Nie poddawajmy sie. Z samego tego watku widac, ze jest nas calkiem sporo i to
      bustrych, i zmobilizowanych. Piszmy dalej, dzwonmy, protestujmy, namawiajmy
      znajomych, zeby tez pisali.
      • lolarent Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 20:25
        Gdynia,u mnie też nie ma bbc prime,jest czarna plansza,a zamiast bbc world jakaś
        nawiedzona 'wróżka' stawia naiwnym ludziom tarora przez telefon,paranoja!To
        również byly jedne z moich ulubionych kanałów, także maila do upc też już
        wysłałam i podpiszę wszelkie petycje. Trzymajmy się razem jak butle z gazem!!
        • czesiekkk Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 21:56
          Ja też już swoje zrobiłem maila wysłałem, nawet nie dostałem automatycznej
          odpowiedzi, zadzwoniłem. Jakby ktoś petycje napisał to podpisze.
          Pamiętam jak przed MŚ w moim UPC (Kraków) wyłączyli BBC World, żeby zrobić
          miejsce dla Polsatu Sport Extra. To był zły znak, już wówczas się wkurzałem. Za
          niedługo będzie jeszcze gorzej, sami zobaczycie jaką kijową ofertę nam jeszcze
          wcisną.
    • kon_walia Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 22:07
      Skandal. Rezygnuję z UPC.
      BBC Prime jest w ofercie Multimedia, ale czy oni też wkrótce nie usuną tego
      programu?
    • vicky.pollard Re: Odcięli BBC Prime 17.01.07, 22:10
      ja rezygnuję z UPC definitywnie, podobną ofertę ma cyfra+ za 26 zeli zamiast za 52

• al_star Re: Odcięli BBC Prime 18.01.07, 10:39
        Takich watków jak nasz jest więcej, zobaczcie co dzieje się np na forum
        wirtualnych.mediów:

wirtualnemedia.pl/document,,2068786,UPC_poszerza_oferte.html

I jeszcze tytuł jaki dali temu newsowi: "upc POSZERZA ofertę"....

• cze67 Re: Odcięli BBC Prime 18.01.07, 10:53
          Dlaczego UPC nie zrobi najprostszej pod słońcem rzeczy - nie roześle do
          wszystkich abonentów, razem z rachunkiem na przykład, ankiety, w której ci
          zaznaczyliby, które programy ich interesują, a z których zrezygnują bez bólu.
          Wówczas byłaby to chyba najbardziej miarodajna podstawa do poszerzenia lub
          pocieniania oferty.
          • vicky.pollard Re: Odcięli BBC Prime 18.01.07, 12:04
            właśnie robią najprostszą rzecz pod słońcem: pozbywają się klientów

odcinają najlepszy kanał, a teraz podnoszą ceny

chyba jacyć desperaci zostaną w UPC, skoro u konkurencji satelitarnej będzie 50%
            taniej za podobny zestaw programów, jednak bez wróżek, tarota i dzwonków na
            komórkę :-)
            • al_star Re: Odcięli BBC Prime 18.01.07, 12:06
              www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008
              to chyba wszystko, co możemy zrobić - podpisac petycję i przesłać ją do UPC...
              • getin Re: Odcięli BBC Prime 18.01.07, 14:43
                Podpisujmy się. Ja już się podpisałem na tej stronie i zamierzam dodatkowo
                wysłać list pocztą! Niech się UPC zreflektuje.
                • esquire Re: Odcięli BBC Prime 18.01.07, 14:48
                  Patrzcie to za karę się stało:

media2.pl/rss/internet/19109-powazna-awria-w-upc.html
    • aphoper1 Petycja w necie 18.01.07, 15:56
      Oto link do petycji www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008
      • czesiekkk Re: Petycja w necie 18.01.07, 20:10
        Fajne jest to, że ludzie sami się zorganizowali, że dzwonią, podpisują, wysyłają
        maile. Bronią tego co dla nich jest ważne, bronią swoich praw konsumenckich.
        Przełamaliśmy bierność.

BBC Prime RULEZ
        • gacek95 Re: Petycja w necie 18.01.07, 20:55
          cholercia, linki do petycji nie chodzą, sabotaż czy co?
          • monikate Re: Petycja w necie 18.01.07, 21:33
            Mnie też nie chodzą, co jest?
          • getin Re: Petycja w necie 19.01.07, 09:12
            Link juz działa. Podpisujcie się - niedługo będzie ok. 100 podpisów.
    • paul_ina Re: Odcięli BBC Prime 18.01.07, 23:06
      Dziś dostałam odpowiedzi na moje emaile:

- Aster nie gwarantuje niezmienności oferty programowej, o wszelkich zmianach można przeczytać na ich stronie;
      - Cyfra Plus nie przewiduje zakończenia nadawania BBCPrime, ale w razie zmian w ofercie programowej abonentom przysługuje prawo do wypowiedzenia umowy nawet w okresie umowy na czas określony (pierwsze 13 miesięcy);
      - UPC nie przewiduje ponownego nawiązania współpracy z BBCPrime (to mi powiedziała umęczona telefonistka).

Jestem na etapie umawiania montera z Cyfry Plus. Do końca stycznia nie policzą abonamentu, zaś za luty połowę. Miły Pan przygotowujący umowę uchylił rąbka tajemnicy i powiedział, że przeżywają aktualnie wzmożony ruch w związku z masową ucieczką z kablówki wielbicieli brit-tv ;)
    • yarekgay Re: Odcięli BBC Prime 20.01.07, 10:46
      to skandal
      UPC = Usuwamy Programy Ciągle
    • un-j Mail z BBC w sprawie BBC Prime. 21.01.07, 11:02
      Oto odpowiedź z BBC w sprawie zniknięcia programu z kablówek. Pozostaje
      Cyfra+, dopóki i tam coś nie namieszają:

Hello and thanks for your email.

We can confirm that BBC Prime will cease to broadcast on the UPC platform in
      Poland from 1st January 2007. This is part of an on-going strategy in which we
      are reviewing our current slate of channels in favour of a suite of BBC-branded
      local language channels around the world. We are currently talking to a number
      of platform operators in Poland and will announce our new channel launches in
      due course.

In the immediate absence of BBC Prime being available on UPC we can confirm
      that you can access the channel by obtaining a DTH subscription (*please see
      below for details on how to do this) or through cable on many regional service
      providers.

We're sorry you've lost your access to our channel from UPC, but thank you for
      your support of BBC Prime. We do hope that you'll be able to enjoy our
      programmes again in the future.

With regards,

Douglas spitz
      BBC Prime

*How to obtain a DTH subscription: This requires using your own Viaccess-
      compatible digital satellite receiver (the CanalSat receiver is unlikely to be
      suitable) and satellite dish, to access our signal on Eutelsat Hotbird 6 at 13
      degrees east (this is different to CanalSat's position). You can then
      subscribe directly to BBC Prime, as a stand-alone channel, at a cost of GBP85 +
      17.5% VAT per year, plus a GBP30 + VAT charge in the first year only for the
      smartcard. You can download the latest information, an application form and
      terms and conditions at our website, bbcprime.com, under the 'Services' section.
    • grimsrund Re: Odcięli BBC Prime 21.01.07, 15:42
      Faktycznie psiekrwie odcięły (Kraków). Analogia z losem szwedzkiego TV4 pamiętana wyraźnie i boleśnie.
      • agawa888 Re: Odcięli BBC Prime 22.01.07, 10:58
        Odcięli. I w dodatku zapowiedzieli PODWYŻKĘ ABONAMENTU ZA TV KABLOWĄ, link
        ponizej:
        www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=9034
        To skandal, jednym słowem.
        • vivawawa Re: Odcięli BBC Prime 22.01.07, 20:55
          wysyłajmy protesty do UPC
          może wówczas coś wywalczymy :-) byle nie EZOtv
          • wytuli Re: Odcięli BBC Prime 23.01.07, 12:50
            jezeli juz cos wysylac to rzeczywiscie do bbc prime. Bo to oni chca od kablarzy
            i platform za duzo kasy. UPC nic nie zrobi, bo im sie to nie oplaca. :)
            • esquire Re: Odcięli BBC Prime 23.01.07, 14:38
              media2.pl/rss/media/19274-abonenci-upc-walcza-o-bbc-prime.html
              BBC Prime może zniknąć z Polski. Czyli za niedługo na cyfrze nie będzie też?
            • getin Re: Odcięli BBC Prime 23.01.07, 15:25
              Trudno zgodzić sie z takim podejściem. Jeśli UPC (czy inny "kablarz") przy
              doborze listy programów kierowałby się wyłącznie kosztem ich zakupu, a nie
              również oglądalnością i potrzebami widzów, to powinno nadawac WYŁĄCZNIE kanały,
              za które UPC nic nie płaci (TVP1, TVP2, Polsat, Polonia) lub też takie, za
              które jeszce dodatkowo pobiera opłaty od nadawcy (np. Mango).

Tylko że takiego zestawu kanałów prawie nikt (oprócz nazwijmy to "wyjatkowych
              ekscentryków") by nie oglądał, niemówiąc o koniecznosci płacenia za taki zestaw
              abonamentu wwysokości ok. 50 zł miesięcznie.
              • wytuli Re: Odcięli BBC Prime 23.01.07, 15:59
                no wlasnie w tym problem ... jesli ogladalnosc jest wysoka, to nawet jesli kanal
                chce spora kase, to takie UPC czy inny ja zaplaci, bo wie, ze ktos chetnie
                zaplaci za ogladanie kanalu. Ale sieci kablowe maja ograniczona liczbe kanalow w
                ofercie (nie to co cyfrowe, dlatego bbc wciaz jest na cyfrze+) i ograniczona
                liczbe 'miejsc'. Wiec wiadomo, ze nie zaplaca full kasy za cos, co kupi
                statystycznie malo ludzi, a ogladajacych BBC Prime jest przeciez mniej niz tych,
                co kochaja AXN albo inne takie. Wiec protesty trzeba kierowac nie do kablowek,
                tylko do BBC! To, ze na forach 100 osob napisze, ze zaluje, to wciaz jest nic w
                porownaniu z milosnikami seriali typu M jak milosc.
                • getin Re: Odcięli BBC Prime 24.01.07, 09:12
                  To co piszesz jest w sumie zgodne z moim wyjaśnieniem logiki postępowania
                  kablarzy, w tym UPC.

Nie zgadzam się natomiast, że protest przeciw odłączeniu BBC Prime mamy
                  kierować nie do UPC, ale do BBC, choćby z kilku względów:

- jeśli przyjmiemy Twoje uzasadnienie odłączenia BBC Prime (tzn. BBC żądało od
                  UPC zbyt duzych opłat za kanał BBC Prime), to w sytuacji, gdy UPC usunęło kanał
                  BBC Prime ze swojej oferty, ABONAMENT ZA TV kablową POWINIEN ZOSTAĆ OBNIŻONY!
                  A jest akurat odwrotnie - UPC ustami swojego przedstawiciela własnie
                  zapowiedziało PODWYŻKĘ ABONAMENTU ZA TV kablową:
                  www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=9034
                  - jesteśmy klientami UPC, a nie BBC - to z UPC abonenet podpisuje umowę i tej
                  firmie płaci miesięczny abonament za TV kablową - stronami sporu sa więc UPC i
                  klient.

Jesli zastosowac Twoje podejście (pretensje do BBC, a nie do UPC), to
                  analogicznie z pretensjami (reklamacją, roszczeniem - do wyboru) w sprawie np.
                  odklejającej się podeszwy buta musiałbym zwrócić się do producenta kleju albo
                  zelówek, albo do garbarza. Rekalamując zepsuty dżem, kupiony w supermarkecie,
                  powienem skonataktowac się z: sadownikiem, producentem żelatyny, huta która
                  wyprodukowała nieszczelny słoik albo tłocznią (może winna była nieszczelna
                  przykrywka?).

Na szczęście konsument w Polsce może dochodzić swoich praw, domagac się
                  wyjasnień od dostawcy usługi, wyroby, w sposób CYWILIZOWANY, tzn. zgłaszając
                  swoje zastrzeżenia DOSTAWCY, od którego produkt/usługe nabył.

I tyle.

• iova Re: Odcięli BBC Prime 25.01.07, 06:57
                    należy zapytać się BBC czy faktycznie wycofują kanał BBC Prime ze swojej oferty
                    jak twierdzi UPC, ale jak na razie np. ASTER czy Cyfra Plus dalej nadaje kanał BBC Prime
                    • czesiekkk Re: Odcięli BBC Prime 25.01.07, 11:13
                      Tutaj masz odpowiedź, BBC nie wycofuje z Polski BBC Prime.
                      wirtualnemedia.pl/document,,2074657,Klienci_UPC_walcza_o_BBC_Prime.html
                      Czyli zadecydowały względy oszczędnościowe, wcisnąć abonentom chłam FTA.
                      • agawa888 Re: Odcięli BBC Prime 25.01.07, 11:23
                        No właśnie! BBC wyrażnie informuje, że NIE WYCOFUJE SIĘ z POLSKI (cytat z
                        dziejszej "Gazety Wyborczej", link do artykułu:
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,61085,3871086.html ):

Louise Hollely, biuro prasowe BBC: - Standardową praktyką telewizji BBC jest
                        renegocjacja warunków umowy co 3 lata. Istniejemy na rynku w Polsce od 12 lat,
                        dotychczas rozmowy z UPC kończyły się przedłużeniem umowy. W tym roku
                        pozytywnego finału negocjacji z UPC nie było. Ale to wcale nie oznacza, że
                        znikamy z Polski. Nasz kanał jest dostępny na innych platformach telewizyjnych,
                        takich jak np. Cyfra+, Multimedia czy Aster.

Protest przeciw arogancji UPC mozna podpisać TU:
                        www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1
                    • agawa888 Re: Odcięli BBC Prime 25.01.07, 11:20
                      Otóż BBC się NIE WYCOFUJE z Polski, jak (kłamliwie twierdziła rzeczniczka UPC):

Louise Hollely, biuro prasowe BBC: - Standardową praktyką telewizji BBC jest
                      renegocjacja warunków umowy co 3 lata. Istniejemy na rynku w Polsce od 12 lat,
                      dotychczas rozmowy z UPC kończyły się przedłużeniem umowy. W tym roku
                      pozytywnego finału negocjacji z UPC nie było. Ale to wcale nie oznacza, że
                      znikamy z Polski. Nasz kanał jest dostępny na innych platformach telewizyjnych,
                      takich jak np. Cyfra+, Multimedia czy Aster. (cytat za Gazetą Wyborczą, link:
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,61085,3871086.html
                      A jednoczesnie UPC podnosi abonament za TV
                      kablową:www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=9034

Protest przeciw arogancji UPC mozna podpisac TU:
                      www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1

• czesiekkk Re: Odcięli BBC Prime 25.01.07, 11:36
                        Ja też tak sądziłem, nie po to zainwestowali w napisy, żeby teraz rezygnować z
                        polskiego rynku. Najciekawsze jest to że rzecznik prasowy dużej firmy wypowiada
                        się na podstawie "słuchów jakie do niego doszły". Przecież to już jest kabaret,
                        o przepraszam kabaret z tarotem, czyli nowa oferta programowa UPC!
                  • wytuli Re: Odcięli BBC Prime 26.01.07, 14:31
                    Z butami jest troche inaczej niz z TV - wiem, co mowie,bo przez ostatnie 2 lata
                    pracowalam dla bbc prime. i na miejscu UPC tez bym nie podpisala z nimi umowy za
                    kase, jakiej żądali.
                    A podwyzka cen abonamentu nie ma z tym nic wspolnego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka