sonny07 Re: wczorajszy Maraton Uśmiechu 14.10.03, 14:47 anoooo, w Totka może jutro chociaż '5' trafię i kasiorka będzie... zrobie co w mojej mocy by być na zlocie! co do tematu wątku - wczoraj w yvn w maratonie usmiechu pewna pani opowiedziala dowcip, żywcem wyjęty z serialu i odcinka , który był w niedzielę, czyli '24h śledztwa' - dotyczyło to sceny u majora, kiedy to Sławek i major wspomnieli o orłach... czy to naprawdę jest jakiś ogólnie znany dowcip, czy ta pani po prostu dokonała plagiatu?? Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: wczorajszy Maraton Uśmiechu 14.10.03, 15:41 sonny07 napisał: > co do tematu wątku - wczoraj w yvn w maratonie usmiechu pewna pani opowiedziala > > dowcip, żywcem wyjęty z serialu i odcinka , który był w niedzielę, czyli '24h > śledztwa' - dotyczyło to sceny u majora, kiedy to Sławek i major wspomnieli o > orłach... Oj, coś Kolega chyba na tydzień przysnął, bo tekst o orałach był w zeszłą niedzielę w "Dziwnym wypadku" :)) A wszystko przez to, ze wszyscy zajmują się zlotem, zamiast wrażeniami z tego co zobaczyli w weekend w tvp3. Wzywam obywateli i obywatelki do porządku ! Odpowiedz Link Zgłoś
pojata wrazenia z weekendu 14.10.03, 16:47 No wlasnie! Ja tez glownie mysle o zlocie, ale napisalam tez o psim watku w ostatnich odcinkach. :)) I mam cos jeszcze. Pamietacie "dobry, bogaty dom" kolezanki Kasi Janczakowny? W pokoju staly tam plastikowe, nadmuchiwane foteliki. U mnie w pracy tez stoi taki fotelik! Tylko jest ciemnoniebieski. Kosztowal jakies 40 zl... :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Co z Glusiem??? 14.10.03, 16:58 Czy ktoś coś wie o Glusiu-Filmowcu, który założył ten wątek, w końcu to pewnie w dużej mierze dzięki niemu będzie Zlot!!! Gdzie jest Gluś? Czy nas odwiedza? A może teraz inaczej się nazywa? Jak go wytropić? Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Co z Glusiem??? 15.10.03, 08:34 adresb napisała: > Czy ktoś coś wie o Glusiu-Filmowcu, który założył ten wątek, w końcu to pewnie > w dużej mierze dzięki niemu będzie Zlot!!! > > Gdzie jest Gluś? Czy nas odwiedza? A może teraz inaczej się nazywa? Jak go > wytropić? Lepiej go nie niepokoić, bo jak zobaczy co zrobił ... :)) Myślał pewnie ze zakłada taki sobie wątek na 3-5 wpisów, który po tygodniu znika gdzieś w najciemniejszym zakątku portalowego serwera, a tu taka lawina. To tylko potwierdza teorię, ze wielkie rzezczy często powstają przez przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.krosno-odrzanskie.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 21:04 ...Trochę wam zazdroszczę ..mimo iż nie jestem aż takim fanem serialu jak Wy- staram się oglądać możliwie jak najczęściej ;-)czytam to forum od 2 m-cy .. zaglądam często i czuję się tu jak wśród starych znajomych. Życzę przemiłej zabawy - nie przejmujcie się zbytnio frekfencją- nie ilość a jakość. A film o w as obejrzę..Pojata , Anmanika ,Sonny , Major07 i inni... z socjalistycznym pozdrowieniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 08:36 Mnie się narzuciła taka refleksja po ostatnim odcinku: środowisko koniarzy za czasów PRL-u było bardzo tępione jako reakcyjne siedlisko wszelkiej maści arystokracji itp. I to było widać w "07", a może jestem przewrażliwiona? Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 15.10.03, 13:57 Gość portalu: anmanika napisał(a): > Mnie się narzuciła taka refleksja po ostatnim odcinku: środowisko koniarzy za > czasów PRL-u było bardzo tępione jako reakcyjne siedlisko wszelkiej maści > arystokracji itp. I to było widać w "07", a może jestem przewrażliwiona? Nie dość że reakcja (oficer WP na Zachodzie) to jeszcze w dodatku kochający inaczej. Oj, chyba masz rację co do stosunku (tylko bez skojarzeń proszę) do środowiska końskiego. Ale dla mnie najbardziej klimatyczny był facet w szklarni (też wróg klasowy - badylarz). Jego opowieść snuta nad butelką piwa - modzio. Zwłaszacza jak tłumaczył Sławkowi odmienne preferencje seksualne. Zresztą badylarzom dostało się jeszcze później - jak Sławek zabral się z panią historykiem sztuki: Ten Kłyś to po inspektach ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 08:37 No nie znowu mi się udało zacząć "świeżą" cyfrę?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 11:08 Kochani rozmawiałam z Cieślakiem, specjalnie dla nas przyjedzie w sobotę z Krakowa, więc bądźmy tacy mili i stawmy się!!!!!! Wszyscy potwierdzili przybycie: P. Florczak, p. Szmagier, p. Dziewulski !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pojata zlot w mediach 15.10.03, 11:22 Moi drodzy! Trzymajcie za mnie kciuki i sluchajcie 1 Programu PR w piatek miedzy 9.30 a 10. Bedziemy tam z p. Krzysztofem Szmagierem opowiadac o calej tej naszej akcji. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: zlot w mediach 15.10.03, 12:23 Nieźle, nieźle! Podziwiam Was za talenty organizacyjne i odwagę do wystąpień publicznych! Mam nadzieję, że te wszystkie media na zlocie nie będą rozmawiały ze zwykłymi szaraczkami-fanami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: zlot w mediach IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.03, 15:07 pojata i anmanika, ale wy zawzięte jesteście dziewczyny, i skuteczne nie ma to tamto, gratuluję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: zlot w mediach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 18:17 ja już dziewczynom gratulowałem na spotkaniu, ale pogratuluję jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.pl 15.10.03, 18:48 A Pan Zdzisław Tobiasz ? Próbowałyście ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 08:43 Gość portalu: Norman napisał(a): > A Pan Zdzisław Tobiasz ? > Próbowałyście ? Mam niejasne przeczucie, że gdzieś się pałęta jakaś plotka, że p. Tobiasz nie żyje. Była to zresztą pierwsza "nominacja" na zlot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 16.10.03, 09:59 Szkoda, ze wujka "Zubka" nie będzie. Przyniosę jego zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 10:49 Gość portalu: kiwi napisał(a): > Szkoda, ze wujka "Zubka" nie będzie. Przyniosę jego zdjęcie. Za to będzie jego kuzynka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.pl 16.10.03, 12:15 Zdzisława Tobiasza widzialem na scenie Teatru Narodowego 2 lata temu. Filmpolski.pl nie informuje o jego śmierci. Warto spróbować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 12:26 Gość portalu: Norman napisał(a): > Zdzisława Tobiasza widzialem na scenie Teatru Narodowego 2 lata temu. > Filmpolski.pl nie informuje o jego śmierci. Warto spróbować... Masz bojowe zadanie: odszukaj i zaproś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 12:50 Norman już nie musisz, rozmawiałam z nim i być może będzie na zlocie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 19:06 No nie Anka!!! Masz u mnie flaszkę!! Przeszłaś samą siebie z Tobiaszem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major07 ale będzieeeeee się działo :) :) :) IP: *.unitron.lublin.pl / *.unitron.lublin.pl 16.10.03, 19:22 Witam orłów ! Oczywiście stawię się :) :) :) jestem na zwolnieniu lekarskim , ale czego się nie robi dla 07 ...nie no kaszleć nie kaszlę , nie ma obawy nie pozarażam WAS , ale głowa to tak mnie na.... że chyba tylko lorneta z meduzą mnie postawi na nogi , no i oczywiście miłe towarzystwo . Dobra to (w)łódkę mam brać czy jak ? bo w przypadku sztormu może być potrzebna ... Przypłynę do WAS łodzią radziecką , jako szpieg morski wysłany przez ZSSR celem likwidacji Porucznika B. ... Niesamowicie tajemniczy major07 ( major radziecki ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: ale będzieeeeee się działo :) :) :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 08:42 Gość portalu: major07 napisał(a): > Witam orłów ! > Oczywiście stawię się :) :) :) jestem na zwolnieniu lekarskim , ale czego się > nie robi dla 07 ...nie no kaszleć nie kaszlę , nie ma obawy nie pozarażam WAS , > > ale głowa to tak mnie na.... że chyba tylko lorneta z meduzą mnie postawi na > nogi , no i oczywiście miłe towarzystwo . > Dobra to (w)łódkę mam brać czy jak ? bo w przypadku sztormu może być > potrzebna ... > Przypłynę do WAS łodzią radziecką , jako szpieg morski wysłany przez ZSSR celem > > likwidacji Porucznika B. ... > > Niesamowicie tajemniczy major07 ( major radziecki ) Majorze ale gdzie zamierzasz "zaparkować" łódź? Pod klubem kiepsko z miejscem. Flaszeczkę proponuję brać własną. "No to cyk, powiedział budzik do zegara". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major07 Re: ale będzieeeeee się działo :) :) :) IP: *.unitron.lublin.pl / *.unitron.lublin.pl 17.10.03, 09:25 Łódź w Warszawie gdzieś tam zaparkuję , wystarczy że zobaczą kapitana to znajdzie się wszędzie miejsce ... Byle tylko OPK mną się nie zainteresowało , ma łodź czasami też lata ... tak już z niej łódź pływająco - latająca ... ,,Co to jest OPK ? ,, major07 Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Radio - 1 program - mówią o 07! 17.10.03, 09:32 Mam nadzieję, że słuchacie w tej chwili 1 programu radia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Radio - 1 program - mówią o 07! IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 17.10.03, 10:16 W dzisiejszej Stołecznej Wyborczej jest na drugiej stronie artykulik o zlocie z zaproszeniem dla wszystkich chętnych. Będzie baaaardzo fajnie, jak przyjdzie pół Warszawy. Na wszelki wypadek wezmę dużą wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Radio - 1 program - mówią o 07! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 10:22 Gość portalu: kiwi napisał(a): > W dzisiejszej Stołecznej Wyborczej jest na drugiej stronie artykulik o zlocie z > > zaproszeniem dla wszystkich chętnych. Będzie baaaardzo fajnie, jak przyjdzie > pół Warszawy. Na wszelki wypadek wezmę dużą wódkę. Jestem wściekła!!!!! Napisali bzdury bez konsultacji, jutro okaże się sprostowanie. Kofani: wejście jest wyłącznie za okazaniem zaproszenia lub podaniem nazwiska które mam na liście!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
opesta Re: Radio - 1 program - mówią o 07! 17.10.03, 11:08 Gość portalu: anmanika napisał(a): > > > Jestem wściekła!!!!! Napisali bzdury bez konsultacji, jutro okaże się > sprostowanie. Kofani: wejście jest wyłącznie za okazaniem zaproszenia lub > podaniem nazwiska które mam na liście!!!!! Czy jeszcze będzie można się do tej listy dopisać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
otto_von_bismarck Re: ale będzieeeeee się działo :) :) :) 17.10.03, 10:45 anmanika napisała: "No to cyk, powiedział budzik do zegara" No właśnie. A jak wyglądał pełny zapis dialogu? Bo Borewicz coś na to odpowiada (fakt, że krótko, chyba już zza kadru i jakby z offu, ale zawsze). Kto pamięta? Barmanka: No to cyk - powiedział budzik do zegara! Borewicz: (??????) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: ale będzieeeeee się działo :) :) :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 10:48 otto_von_bismarck napisał: > anmanika napisała: > > "No to cyk, powiedział budzik do zegara" > > No właśnie. A jak wyglądał pełny zapis dialogu? Bo Borewicz coś na to odpowiada > > (fakt, że krótko, chyba już zza kadru i jakby z offu, ale zawsze). Kto pamięta? Ładnie powiedział > > Barmanka: No to cyk - powiedział budzik do zegara! > Borewicz: (??????) Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio6776 Re: ale będzieeeeee się działo :) :) :) 17.10.03, 11:06 Do zobaczenia jutro,mam nadzieję,że Was wszystkich poznam. Mam tez nadzieję że będzie to pierwszy z wieeeeeeeeelu Naszych zlotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miczurin ANMANIKO!!! IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 11:37 BArdzo dziękuję za zaproszenie, jest świetne. Juz nie mogę się doczeka ć naszego spotkania, z niecierpliwościa przebieram nóżkami. A co jeżeli sie nie ma stroju z epoki? Mam nadzierję, że to nie zepsuje nam zabawy. Pozdrawiam bardzo serdecznie i do zobaczenia, do jutra. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: ANMANIKO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 11:44 Gość portalu: miczurin napisał(a): > BArdzo dziękuję za zaproszenie, jest świetne. Juz nie mogę się doczeka ć > naszego spotkania, z niecierpliwościa przebieram nóżkami. A co jeżeli sie nie > ma stroju z epoki? Mam nadzierję, że to nie zepsuje nam zabawy. Pozdrawiam > bardzo serdecznie i do zobaczenia, do jutra. > Ania Ja już też nie mogę się doczekać, szkoda, że nie masz stroju, przewidujemy nagrodę niespodziankę za najbardziej klimatyczny strój. "Na wódkę? W biały dzień? Oficera MO? Z największą przyjemnością." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miczurin Re: ANMANIKO!!! IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 12:07 Ale wiesz co, przecież nic nie ma prawa zepsuć nam zabawy... Powiedz mi tylko, ile osób sie spodziewamy? Czy cała ekipa podstawowa stawi się? O rany, czemu to dopiero jutro... Zatem do zoba... Ania Odpowiedz Link Zgłoś
otto_von_bismarck Re: ale będzieeeeee się działo :) :) :) 17.10.03, 14:05 anmanika napisała: >"Ładnie powiedział" Brawo! Wystarczyły niespełna trzy minuty na poprawną odpowiedź, więc na pewno nie zdążyłaś sięgnąć po magnetowid. Od razu widać, że listy dialogowe każdego odcinka macie wszyscy w małym paluszku. Bardzo Was proszę, abyście podczas jutrzejszego spotkania gorąco namawiali twórców serialu na kontynuację. Ryzyko jest ogromne, ale legenda musi żyć nie tylko na pożółkłych taśmach. Dzisiejsi nastolatkowie po prostu nie wiedzą, jakiego bohatera stracili i karmią się jakimiś plastikowymi imitacjami. Korekty scenariusza byłyby konieczne, ale raczej tylko na zasadzie "trzeba zmienić wszystko, aby NIC się nie zmieniło". Po prostu trzeba znaleźć klucz dla oddania nowej rzeczywistości i wierzę, że jutro wspólnie tego klucza poszukacie (między innymi;) ) A może podyskutujemy o tym na forum? Pan Cieślak jest w wyśmienitej formie (widziałem go ostatnio pod KPRM - czyżby spotkanie z kiwi? :) )W ogóle się nie zmienił - nic, tylko kręcić nowe odcinki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.pl 17.10.03, 18:20 Anmanka szybsza jest nawet ood Dużego Fiata ! Czy trop z Narodowym był trafny ? Do zobaczenia jutro, będę ja, żona i nasze katary. Będzie super ! 'Do !' Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: ! ! ! UDANEJ IMPREZY ! ! ! 17.10.03, 15:07 tego Wam życzę!!! niestety nie będzie mnie z Wami (dziuraaaa budżetowa), ale myślami będę na Marszałkowskiej na pewno!!! Pozdrowienia dla wszystkich i czekan z niecierpliwością na jakieś newsy ze zlotu, fotki, filmy itp.! Mam nadzieję, że użyczycie czegoś ze zlotu?? Udanej DALIBÓG imprezy!!! Kurwa, szkoda... ! Pozdrowienia specjalne dla P. Cieślaka - przekażcie i przeproście, że mnie ni ma.. Brawa dla wszystkich, ktorzy się przyczynili!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major07 Re: ! ! ! UDANEJ IMPREZY ! ! ! IP: *.unitron.lublin.pl / *.unitron.lublin.pl 17.10.03, 16:38 Pan Tobiasz ( major ) będzie ? echhhhh gdyby tak dwóch majorów się spotkało :) I tak będzie fajnie ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: ! ! ! UDANEJ IMPREZY ! ! ! x 2 IP: *.revers.nsm.pl 17.10.03, 17:34 sonny07 napisał: > Udanej DALIBÓG imprezy!!! Ode mnie tak samo. Dalibóg, uwierzcie, że chciałbym też być tam z Wami. Pozdrowienia dla Pana Bronisława "Dalibóg" Cieślaka (zanotujcie ile razy powie jutro 'dalibóg' :-D ) > Kurwa, szkoda... ! Ano szkoda! Ale dla uczestników 1. Zlotu ma to swoje dobre strony - fakt, że nie będzie Sonny'ego i mnie oznacza, iż zwalniają się dwa miejsca na podium w konkursie znajomości serialu :-))))))) Niestety, u mnie za jakieś 7 dni egzamin dyplomowy, no i balansuję na krawędzi deficytu. Zresztą ewentualne środki i tak przeznaczałbym na praski koncert Iron Maiden (ma wyższy prorytet jednak niż Sławek...). Bawcie się dobrze i nacieszcie Sławkiem. I uważajcie na Dziewula. W końcu to zawodowy killer ;-) pozdr,M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 21:10 A propos ostatniego odcinka -jak wam się podobał Tomasz Stockinger w parominutowym epizodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
stalowy_szczur1 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 18.10.03, 12:51 Mam nadzieję, że w tym natłoku widomości o Zlocie ktoś zwrócił uwagę na artykuł w "Gazecie Telewizyjnej"- niestety w wersji papierowej. Otóż sprawa dotyczy nowego serialu kryminalnego TVP w Jedynce ("Tak czy nie"- niedziela godz. 20:15), gdzie narratorem ma być...Bronisław Cieślak. Pzdr ! Szyba Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_76 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 18.10.03, 15:53 teraz kolej Kochani (mam nadzieję, że załatwicie to na zlocie...na którym nie mogę być...miczurin wie czemu...)na kontynuację przygód Borewicza...pozdrawiam i wszystkim dobrej zabawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Wróciłem z ZLOTU !! IP: *.acn.pl 18.10.03, 23:00 Kofani, Było super ! Nie przyszło nas 100 ani 200 osób, ale zawsze mówiłem, że najlepiej, żeby nie było za dużo. Podziękowania dla anmaniki i pojaty - to był niezapomniany wieczór ! Dla tych co nie byli - krótko: - był Borewicz, Dziewul, Krzysztof Szmagier, Pani Ewa Florczak i Pani Tatiana Sosna-Sarno. Był też, co mnie cieszy najbardziej, Pan Zdzisław Tobiasz (nieskromnie mówiąc pomogłem w jego zaproszeniu na zlot). - był quiz i nie wiem jakim cudem dostałem dyplom i III miejsce - gdyby był tu sonny, to bym w ogóle nie wszedł na podium, ale strasznie się cieszę z nagrody !! Wygrała adresb. - były meduzy z lornetą, 'brudzie' z posłem Cieślakiem, tańce ze wszystkimi i klimatyczny lokal w hotelu Metropol (doskonały wybór) - były media i jutro po odcinku na TVP3 będzie półgodzinna relacja ze Zlotu ! Jeszcze raz dziękuję, postaram się umieścić gdzieś zdjęcia. Pozdrawiam Zagrypiony Norman PS. Kto chce jeszcze - jeszcze zdąży - ja wyszedłem ze względu na zły stan zdrowia. 'jak by co to gdzie was szukać ? W Grandzie czy w Kamieniołomach ?' Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_76 Re: Wróciłem z ZLOTU !! 19.10.03, 00:16 ale ci zazdroszczę...słyszałem jaka tam atmosferka przez tel. bo dzwonłem do miczurina...ehh nie odżałuje...ale nie mogłem kurde nie mogłem!!!life is brutal...Norman zamieść te fotki jak najprędzej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
motyl69 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 19.10.03, 00:11 Dostałem drugą nagrodę i jestem w szoku.Moje wystąpienie optowało (za poprzednikiem)za realizacją serii.Głos mi drżał i może wypadłem nieco niekorzystnie.W tv leci "Fuks".Piękne kolory,dynamika i .......komercja.Taki los.PZDR Paweł(MOtyl). P.S.Następny zlot będzie MEGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miczurin taaak.... i już po IP: *.acn.waw.pl 19.10.03, 00:59 No własnie, wszystko sie skończyłoa było tak bardzo sympatycznie. Pani Ewa Florczak to przemiła kobieta, jak zreszta wszyscy. Cieszę się że byłam tam... Marcin nie przejmuj sie, nastepnym razem przyjedziesz do mnie to razem pójdziemy! Dziękuję wszystkim!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Re: taaak.... i już po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.03, 10:22 Tak, niestety zlot mamy juz za soba. Co pozostalo? Potezny bol glowy, he, he. A tak naprawde to wspaniale wspomnienia, autografy, zdjecia i nowe znajomosci. Wszyscy byliscie super!! Mam nadzieje, ze to jakze zacne grono jeszcze sie kiedys "przypadkiem" znajdzie w tym samym miejscu i o tej samej porze. A gdzie? To juz tylko od nas zalezy. pzdr i brykam po mineralna :) Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: taaak.... i już po 19.10.03, 12:56 Witam ! Ja jeszcze baluję w Warszawce , no mało mi kurcze !!! a było świetnie naprawdę doskonała zabawa , pani Ewa to taaaakkkkkkkaaaa kobieta :) , wszyscy goście byli wspaniali , co do foto to widzę że tutaj chyba nie da rady wstawiać załączników , jeżeli tylko chcecie to jeszcze raz polecam forum w którym jest taka możliwość aby do wiadomości dołączać zdjęcia www.hydepark.pl/grupa/07 Wiem doskonale że tutaj się wszystko zaczęło i wszyscy jesteśmy przywiązani do forum gazety ale proponuję też alternatywę , w przypadku np. takich sytuacji gdy na forum gazety , pewne opcje nie będą możliwe . Ok to tyle , wszystkim dzięki za wszystko . Dupa ze mnie nie detektyw ... major07 Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio6776 Re: taaak.... i już po 19.10.03, 14:38 Gość portalu: miczurin napisał(a): > No własnie, wszystko sie skończyłoa było tak bardzo sympatycznie. Pani Ewa > Florczak to przemiła kobieta, jak zreszta wszyscy. Cieszę się że byłam tam... > Marcin nie przejmuj sie, nastepnym razem przyjedziesz do mnie to razem > pójdziemy! Dziękuję wszystkim!! Aniu ! Jeżeli możesz,to odezwij się do mnie proszę. Wysłałem Ci smsa,lecz nie dostałem raportu doręczenia. Nie wiem czy go przeczytałaś. Dziękuję Ci i dziękuję Wam wszystkim ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.pl 19.10.03, 14:42 'Pozdrawiam i bardzo Wam gratuluję !' Dziś zobaczymy to w TV. A Fuks i tak jest niezły w porównaniu z obowiązującym dresiarskim kinem spod znaku Pasikowski czy Lubaszenko, że o reżyserze podszywającym się pod Juliusza Machulskiego nie wspomnę... Pozdrówka, Norman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman ZDJECIA ZE ZLOTU IP: *.acn.pl 19.10.03, 15:38 Moi drodzy, Tu możecie zobaczyć moje zdjęcia z wczorajszego zlotu: wlo.koti.pl 'wrzućcie to na komputer' Pozdrawiam, Norman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: ZDJECIA ZE ZLOTU IP: *.goclaw.net.pl / *.crowley.pl 19.10.03, 16:00 Dzięki Norman za szybkie zdjęcia. Wrzucę je jeszcze dzis na stronkę. Dzięki Anmanika, dzięki Dorota poraz n-ty! Zabawa przednia! No i Tobiasz.....Cudnie! Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: ZDJECIA ZE ZLOTU 19.10.03, 16:35 Kochani! Jakimś cudem wygrałam konkurs wiedzy o 07!!! W dużej mierze dzięki Normanowi - jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI! Pozdrawiam wszystkich! Baśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: ZDJECIA ZE ZLOTU IP: *.acn.pl 19.10.03, 18:20 Basia wygrała, bo sama wiedziała lepiej tam gdzie ja wiedziałem źle ! Zasłużona nagroda w pełni. Czerpcie ze zdjęć i kopiujcie, a kto chce na płycie do druku niech sie zgłosi na maila adventures_polska@interia.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Relacja ze zlotu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.03, 20:37 Wlasnie wymienilem z Anmanika wrazenia po emisji reportazu z naszego wczorajszego zlotu. Oto jej oficjalny komentarz: "...Nie dzwonic, nie czekac. Autografy rozdaje dopiero od jutra, dzisiaj mam wolne..." Chyba nie musze nic dodawac? :) Oj, dzialo sie ludziska pzdr Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: Relacja ze zlotu 19.10.03, 21:17 Natomiast ja mam poważne kłopty po emsji reportażu ze zlotu , ktoś mnie cały czas obserwuje i śledzi , mam wrażenie że to są ludzie od ,, Dziewula ,, , plany likwidacji porucznika B. odkładam gdzieś tak do wiosny ( oczywiście jeżeli tylko będę szybszy , celu swego dopnę ) . Śmiertelnie poważny major07 Popsuli samolot ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Relacja ze zlotu IP: 81.219.114.* 19.10.03, 23:10 A jak ostatni odcinek ? Tekst Zubka: - byłem dwa lata w Kuwejcie - a może małej też przydało by się słońce Afryki !!! :-))) Bart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: Relacja ze zlotu IP: *.revers.nsm.pl 20.10.03, 03:35 Gość portalu: Bart napisał(a): > A jak ostatni odcinek ? Maxem był Zubek, ale w innym tekście: [pijąc sok ze szklanki, mały palec odchylony, obserwuje gości restauracji hotelowej, kiwa głową z niesmakiem]: "Ja bym to całe towarzystwo pogonił z powrotem - do PeGeeRu..." Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: Towarzysze!! Test wiedzy o 07 poproszę! 20.10.03, 08:37 witam!!!! ale fajnie mieliście, uuuuh!Obejrzałem wczoraj relację ze zlotu.. miodzio!!! Aż łezka się w oku zakręciła, że nie mogłem tam z Wami być... Czy test wiedzy o 07 możecie podesłać mi @??? Odpowiedź na pytanie o tym gdzie babcia Borewicza.. :)) Wczoraj podali nawet w relacji, ale reszty ciekaw jestem! A co do wczorajszej BRUDNEJ SPRAWY.. Odcinek rewelacyjny, jeden z lepszych! Muzyka podczas sceny na cmentarzu i pogrzeby Grabiik masakrystycznie kojarzyła mi się z muzą Badalamentiego z TWIN PEAKS, odgłosy skrzypiącego śniegu cuuuuudne, klimaty miasteczek w okolicach Mińska Maz booooskie (mam tam w okolicach rodzinkę - znam te teamty).. pima odcinek!!! my first name is ewa, my second name is 50 dollars :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Towarzysze!! Test wiedzy o 07 poproszę! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 08:49 Widziałam wczorajszą relację ze zlotu w TV (nie widziałam początku nieststy) i gdybym nie wiedziała wcześniej o Was to nigdy bym nie skojarzyła ze to zlot internetowych fanów - prowadziła chyba ta Pani która ostatnio zespsuła troszkę klimat wywiadu w TV - NAPRAWDĘ ŚWIETNIE WYPADŁ major07 - BRAVO - niezły strój majorze!!! Pozdrawiam borewiczomaniaków Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Towarzysze!! Test wiedzy o 07 poproszę! 20.10.03, 09:40 I ja żałuje, że że tylko mogłem sobie na Was popatrzeć... Jakociekawostke podam, że w czasie gdy na tvp3 była relacja ze zlotu, na jedynce p. Cieślak rozpoczynał nowy serial na jedynce. Oba odcinki z wekeendu super, zwłaszcza "Brudna sprawa" Wnioskuję, że za tydzień pójdzie mój ulubiony Rozkład jazdy z Miedzianowskim.. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: Towarzysze!! Test wiedzy o 07 poproszę! IP: *.revers.nsm.pl 21.10.03, 16:24 > Wnioskuję, że za tydzień pójdzie mój ulubiony Rozkład jazdy z Miedzianowskim.. Jak na dzisiaj, to anonsują na sobotę Ferettiego, a na niedzielę "szarego, nieciekawego takiego, typowego 'nikogo' i w dodatku w kapeluszu" Miedzianowskiego-Sulimę. pozdr,M Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: Towarzysze!! Test wiedzy o 07 poproszę! 20.10.03, 17:39 Achhh dziękuję , napiszę tylko że w czasie zlotu byłem na zwolnieniu lekarskim ,a do tego jeszcze z gorączką prawie 38 stopni C , hehehe ale tak było fajnie że poprostu o tym zapomniałem :) :) :) , dopiero jak nad ranem wróciłem do domu .... uuuuuuuu Wyrażę teraz i tu swój osobisty szacunek dla NASZYCH kochanych obywatelek milicjantek - dziewczyny : całuski , cukiereczki , ciasteczka ... na masę zazerosiudmiony major07 :) Odpowiedz Link Zgłoś
stalowy_szczur1 Re: Towarzysze!! Test wiedzy o 07 poproszę! 20.10.03, 10:25 sonny07 napisał: > witam!!!! ale fajnie mieliście, uuuuh! Wielkie gratulacje dla organizacji. Aż dech mi zaparło z wrażenia. > A co do wczorajszej BRUDNEJ SPRAWY.. Odcinek rewelacyjny, jeden z lepszych! > Muzyka podczas sceny na cmentarzu i pogrzeby Grabiik masakrystycznie kojarzyła > mi się z muzą Badalamentiego z TWIN PEAKS, YES ! YES ! YES ! Wczoraj też na to wpadłem. Pierwsza myśl- Badalamenti (druga fifty dollars B-) Pzdr ! Szyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Towarzysze!! Test wiedzy o 07 poproszę! IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 20.10.03, 11:07 Dzięki jeszcze raz za zlot, mam nadzieję, ze bawiliście się do białego rana :) Bardo fajny był we wczorajszym odcinku dialog Zubka z Borewiczem na dworcu, gdy Zubek wypomina Borwiczowi, że ten nie reaguje na "ludzi sztuki", ale za to , gdyby tu szły roznegliżowane szansonistki, to... Na to Borewicz: "Roznegliżowane szansonistki? W poniedziałek rano? Z największą przyjemnością" Fakt, klimat trochę z Twin Peaks no i wiedźma palące znicze. Aż ciarki mi przeszły... Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: Towarzysze!! Test wiedzy o 07 poproszę! 20.10.03, 11:12 taaaak, ta wiedźma była straszna, mnie też wygięło na fotelu!!! a w ostatnich odcinkach Sławek strasznie szasta wizytówkami, zauważyliście? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Podziekowania dla wszystkich 20.10.03, 11:31 Moi kochani! Bardzo dziekuje wszystkim obecnym (cialem lub duchem). Szczegolne podziekowania dla Ani, Tomka, Marcina i Grzegorza. Pozdrowienia dla wszystkich od p. Dziewulskiego. Dzwonil do mnie w niedziele i przepraszal, ze tak szybko musial wyjsc. Aniu, dzieki ogromne za majora Wolczyka! Cudowny czlowiek, nie ma dwoch zdan. Pan Jurek Pasikowski i cala zaloga Metro Jazz Club wyczarowali fantastyczna atmosfere tamtych lat, prawda? Chlopcy (zespol Gang Bang) grali swietnie. Dzieki za wszystkie SMSy z pytaniem co dalej. Kochani, powiem tyle. Na razie (przynajmniej dla mnie) chwila odpoczynku. Wlozylam w te akcje duzo serca, emocji i czasu. Musze troche odsapnac. :))) Pozdrawiam bardzo goraco, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika I ode mnie też. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 12:29 Jesteście wszyscy kochani!!! Świetnie było aż dech zapiera w piersiach. Niech żałują ci co nie byli!!!! Mam do tych co byli ogromną prośbę, czy mogą podsyłać zdjęcia ze zlotu bo chciałam dać je naszym gościom honorowym na pamiątkę. Pozatym dwoiłam się i troiłam by wszystko było super więc sama nie mam zdjęć a chętnie bym powspominała. P. Ewa Florczak dzwoniła w niedzielę z serdecnzymi podziękowaniami. Zlot będziemy mogli powspominać w listopadzie, wtedy pokażą w TV2 program z Kevinem. Widzicie kofani ile straciliście, sam widok mnie i pojaty w mundurze wart był wysiłku. Duże brawa dla majora który pokonał i chorobę i odległość by być z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Gratuluję organizatorkom!!! 20.10.03, 13:48 Fajnie było móc wczoraj, chociaż w TV zobaczyć imprezę. Mnie choróbsko powaliło. Ale mam zaproszenie! Już wisi na ścianie, na zaszczytnym miejscu. Szlag mnie trafia, że nie dane mi było przyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Towarzysze!! Test wiedzy o 07 poproszę! 20.10.03, 12:27 sonny07 napisał: > taaaak, ta wiedźma była straszna, mnie też wygięło na fotelu!!! > a w ostatnich odcinkach Sławek strasznie szasta wizytówkami, zauważyliście? :)) Nic dziwnego, ze później panienki mu sie wpraszają do mieszkania (vide: "Złoty kielich...") W kwestiach męsko-damskich, to z czyjego domu wychodzili nad ranem z p. docent w "Kielichu" - od niego czy niej ? Ciekawym czy cos wyszło póxniej z p. przedszkolanką z domu dziecka (co miała być w teatrze) - swoją drogą żeby nawet w snigu po kostki nie przepuścić kobiecie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Kto oglądał wczoraj Borewicza? IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 20.10.03, 14:37 Aż się łezka w oku zakręciła, gdy wyfiokowane dewizówki śmigały w futrach z lisów, pamiętam, że futro z lisów było szczytem elegancji i zmożności (nota bene strasznie kiczowato wygląda futro z lisów). Pani przedszkolanka w pięknych białych lisach (to chyba lisy?) - ach, jakbym Matkę widziała 20 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Towarzysze!! Test wiedzy o 07 poproszę! IP: *.goclaw.net.pl / *.waw.cdp.pl 20.10.03, 17:20 cały test wiedzy razem z odpowiedziami jest na www.serial07.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Towarzysze!! Test wiedzy o 07 poproszę! IP: *.goclaw.net.pl / *.waw.cdp.pl 20.10.03, 17:22 tekst konkursu i odpowiedzi są na stronie www.serial07.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domel_sa@wp.pl Z wokalizą czy bez? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 20:59 W jakiej wersji wolicie piosenkę z 07, z wokalizą czy bez (sam saksofon). Moim zdaniem zdecydowanie lepsz jest ta druga wersja. I właśnie - występuje ona w nowszych odcinkach, ale np. występowała też w jednym z 1978 roku. Jak to z tym właściwie jest - od którego odcinku przy końcowych napisach puszczana jest wersja bez wokalizy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Z wokalizą czy bez? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 10:24 Koniecznie musi być wokaliza!!! Ja kofani ponawiam prośbę o zdjęcia na adres: anmanika@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: Z wokalizą czy bez? 21.10.03, 17:22 Jasne że z wokalizą , ludu pracujący miast i wsi - w sobotę ROZKŁAD JAZDY , reżyseria Andrzej Jerzy Piotrowski ( z mego Lublina był ) , niestety już nie żyje , świetny odcinek , major07 poleca :) Żyjemy na forum ! nie może być zastojóóóóóóóówwww - pamiętajcie ustanawiamy rekord wpisów na forum gazety !!! major07 ( zdrowy już ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Z wokalizą czy bez? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 08:55 major07 napisał: > Jasne że z wokalizą , ludu pracujący miast i wsi - w sobotę ROZKŁAD JAZDY , > reżyseria Andrzej Jerzy Piotrowski ( z mego Lublina był ) , niestety już nie > żyje , świetny odcinek , major07 poleca :) > Żyjemy na forum ! nie może być zastojóóóóóóóówwww - pamiętajcie ustanawiamy > rekord wpisów na forum gazety !!! > > major07 ( zdrowy już ) Rozkład Jazdy? Też lubię ten odcinek. Jasne, że nie może być zastojów!!!! Piszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Dla mnie "bez" IP: *.nsm.pl 21.10.03, 20:30 A ja wolę wersję "dmuchaną" w rurę. A najbardziej taką improwizowaną, jak robił mąż Anny Marii z orkiestry na dancingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Przed nocą i mgłą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 13:01 Przed nocą i mgłą Ochroń mnie Zabierz z serca samotność (...) Kto zna dalej, bo w internecie nie ma całego tekstu, a nie chce mi się szperać po moich kasetach VHS. Może razem ustalimy cały tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
pojata nowa propozycja 23.10.03, 11:02 Wiecie co, ja sie chyba dosyc szybko regeneruje! :))) Mialam wczoraj dzien urlopu i fajnie mi bylo. I tak sobie myslalam, ze w czasie tego naszego zlotu to wlasciwie nie mialam czasu, zeby pogadac z wszystkimi naszymi forumowiczami. Norman, Tobie bym chciala jeszcze raz podziekowac za wsparcie przez zlotem. Moniko Kiwi, Basiu Adresb, Aniu Miczurin i wszyscy zlotowicze, pogadajmy sobie dluzej, co Wy na to? Juz bez bez milej (ale troche meczacej) obecnosci mediow i chyba (wybaczcie Kochani) bez naszych gosci honorowych. Tylko my. Anmanika, Phantom, Marcin, Pawel, Tomek, Grzegorz, wy tez sie zgloscie! Miejsce zostawilabym to samo, bo dobrze nam tam bylo. :))) Czas to najpewniej poczatek listopada, po swietach. Wymienilibysmy sie wspomnieniami ze zlotu i oczywiscie fotografiami. Co Wy na to? Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: nowa propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 12:19 pojata napisała: > Wiecie co, ja sie chyba dosyc szybko regeneruje! :))) > Mialam wczoraj dzien urlopu i fajnie mi bylo. I tak sobie myslalam, ze w > czasie tego naszego zlotu to wlasciwie nie mialam czasu, zeby pogadac z > wszystkimi naszymi forumowiczami. Norman, Tobie bym chciala jeszcze > raz podziekowac za wsparcie przez zlotem. Moniko Kiwi, Basiu Adresb, > Aniu Miczurin i wszyscy zlotowicze, pogadajmy sobie dluzej, co Wy na to? > Juz bez bez milej (ale troche meczacej) obecnosci mediow i chyba > (wybaczcie Kochani) bez naszych gosci honorowych. Tylko my. Anmanika, > Phantom, Marcin, Pawel, Tomek, Grzegorz, wy tez sie zgloscie! > Miejsce zostawilabym to samo, bo dobrze nam tam bylo. :))) Czas to > najpewniej poczatek listopada, po swietach. Wymienilibysmy sie > wspomnieniami ze zlotu i oczywiscie fotografiami. Co Wy na to? > Pozdrawiam, Dorota Absolutnie jestem za!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: nowa propozycja IP: *.acn.pl 23.10.03, 13:04 Ja też, ja też ! Dyplomowany Borewiczomaniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: nowa propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 13:33 Gość portalu: Norman napisał(a): > Ja też, ja też ! > > Dyplomowany Borewiczomaniak Ładny ten dyplom, aż ci zazdroszczę;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Re: nowa propozycja IP: *.stacje.agora.pl 23.10.03, 15:53 Jestem na ”TAK” w calej rozciaglosci. Pozdrawiam wszystkich wspanialych ludzi, oddanych sprawie :) strasznie zapracowany Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: nowa propozycja IP: *.acn.pl 25.10.03, 21:19 Widok dyplomu bardzo mnie zmiobilizował, rzeczywiście super, poleciałem na papier, nie ma co ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: nowa propozycja IP: *.goclaw.net.pl / *.waw.cdp.pl 23.10.03, 19:43 Nie widze przeciwwskazań! Pojata jak zwykle błysnęła inwencją. Piszę się na spotkanie oczywiście. Ale z tekstem piosenki to moglibyście pomóc. Bardzo proszę, bo mi zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio6776 Re: nowa propozycja 23.10.03, 16:11 pojata napisała: > Wiecie co, ja sie chyba dosyc szybko regeneruje! :))) > Mialam wczoraj dzien urlopu i fajnie mi bylo. I tak sobie myslalam, ze w > czasie tego naszego zlotu to wlasciwie nie mialam czasu, zeby pogadac z > wszystkimi naszymi forumowiczami. Norman, Tobie bym chciala jeszcze > raz podziekowac za wsparcie przez zlotem. Moniko Kiwi, Basiu Adresb, > Aniu Miczurin i wszyscy zlotowicze, pogadajmy sobie dluzej, co Wy na to? > Juz bez bez milej (ale troche meczacej) obecnosci mediow i chyba > (wybaczcie Kochani) bez naszych gosci honorowych. Tylko my. Anmanika, > Phantom, Marcin, Pawel, Tomek, Grzegorz, wy tez sie zgloscie! > Miejsce zostawilabym to samo, bo dobrze nam tam bylo. :))) Czas to > najpewniej poczatek listopada, po swietach. Wymienilibysmy sie > wspomnieniami ze zlotu i oczywiscie fotografiami. Co Wy na to? > Pozdrawiam, Dorota Jestem jak najbardziej ZA !!! Podpisuję się pod tym obiema rękami ! Rzecz jasna,wrzućcie wcześniej info co do proponowanego miejsca i terminu spotkania... Czas pomyśleć tez o Sylwestrze... Może tak w klimatach i przy muzyce z lat 70-tych i 80-tych...? Co Wy na to? Wspolny sylwester i tym samym,jeszcze lepsze integrowanie się ? Pozdrawiam Was wszystkich i czekam na Wasze wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.03, 13:32 przeglądając różne wątki forum w tym portalu znalazłem jeden pt. "Szkoła Podstawowa nr 7" (forum regionalne: Olsztyn). Wątek ten ma już ponad 2700 wpisów - do rekordu więc jeszcze daleko drodzy Borewiczowcy. Obgadaliście już zlot, rozebraliście na strzępy każdy odcinek 07 i wszystkie związane z tym okoliczności przyrody, o czym teraz będziecie rozmawiać ? Z ciekawością będę zaglądał, żeby to sprawdzić. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 23.10.03, 16:18 Niech kolegi o to głowa nie boli , jeżeli będzie trzeba to przedstawię tutaj szczegółowo swój barwny życiorys ... :) Tematów jeszcze jest tyleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee a może i więcej . zazerosiudmiony major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl69 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 00:36 Czołem Obywatele!!! Szykuję długi list dla Naszych Kochanych Dziewczyn! Kilka dni myślałem nad naszymi dalszymi losami i muszę przyznać,że jest to temat niewyczrepalny.Widziałem na zlocie kilka ciekawych prywatnych kamer.Sam zajmuję się produkcjami video i ze względu na okoliczności hm..wyskokowe,nie wziąłem sprzetu.Żałuję,żałuję również na brak por.Jaszczuka?!?!?Nie ma co biadolić-Komitet Blokowy działa !!!!! PZDR MOtyl Odpowiedz Link Zgłoś
motyl69 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 24.10.03, 00:41 Jak zwykle zapomniałem się zalogować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Nowa wersja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 09:10 Na zlocie padło hasło o dalszych przygodach Borewicza, może sobie pofantazjujmy cóżby nasz bohater robił po 1989 roku. Może kiedyś nasze dywagacje przydadzą się przy pisaniu nowego scenariusza:))) Moje przemyślenia są następujące: rzecz jasna nasz bohater musi przejść weryfikacje ale ponieważ babcia rąbała drewno za kręgiem polarnym, przechodzi weryfikację bez problemu. Jaszczuk zostaje po delikatnym zafałszowaniu życiorysu i poglądów, szefem Borewicza. Major Wołczyk idzie (niestety na emeryturę)...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Nowa wersja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 09:12 Zapomniałam dodać w poprzednim poście. Jasne, że nie możemy poprzestać na tym jedym zlocie, ja już w niedzielę (po zlocie) dzwoniłam do Pojaty by zapytać kiedy zabieramy się za coś nowego:))) Jak zwykle rzecz jasna przy waszej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: nowa propozycja 24.10.03, 10:04 Pojato! Jestem za! Pomysł o spotkaniu integracyjnym jest super! Muszę przyznać że właśnie tej integracji mi brakowało na zlocie, ale nie ma się co dziwić przy tym natłoku mediów i zamieszaniu, jakie powodowały! Norman! Pozazdrościłam Ci Twojego nowego tytułu.... Dyplomowany Borewiczomaniak to brzmi dumnie! Pozdrawiam! Baska (też z dyplomem) Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Re: nowa propozycja 24.10.03, 11:04 Bardzo sie ciesze, ze podoba Wam sie pomysl spotkania. :)))) Dokladnej daty jeszcze nie proponuje, ale tak sobie mysle, ze moglibysmy sie spotkac w tygodniu. Po pracy, jakos tak ok. 19. Tomku Phantomie, Ty mozesz sie spoznic, chyba posiedzimy dluzej niz godzine! :) Weekendy to jednak czas dla rodziny (albo dla siebie), a poza tym wiekszy tlok w lokalach rozrywkowych. Jutro i pojutrze spotykamy sie przy telewizorach, prawda? :))) Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Re: nowa propozycja IP: *.stacje.agora.pl 24.10.03, 17:13 Dorotko powiedz tylko kiedy, a stane na glowie i zjawie sie punktualnie!! :)I na pewno nie posiedzimy tylko godzinke :) pzdr 4@ll Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Re: nowa propozycja 24.10.03, 17:43 Ciesze sie Tomku. :))) Przegladalam sobie teraz z rozrzewnieniem poczatkowe posty naszego forum. I wiecie kto pierwszy rzucil haslo "Zlot"? Do tej pory nieskromnie myslalam, ze to ja... :( A jednak nie, bo zrobil to Sonny! Wyslalam mu od razu SMSa z ta informacja. Ale wypada mu tez podziekowac publicznie, co wlasnie czynie. :)))))))))))) I juz nie czynie wyrzutow za nieobecnosc, bo dziura budzetowa to b. powazny argument, rozumiem to swietnie. PS. Marcinie ze strony o serialu! Naprawde sie staralam odszukac gdzies slowa do piosenki ze "Strzalu", ale nie dalam rady. Trzeba bedzie chyba jednak spisac z filmu... Pozdrawiam wszystkich, juz sie ciesze na weekendowe odcinki. :))) Chyba znow bedzie o Dorotce! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin słowa thx major07 IP: *.goclaw.net.pl / *.waw.cdp.pl 24.10.03, 18:38 Tam gdzie kropki tam ja i major nie mogliśmy odcyfrować:). W nawiasach alternatywne słowa (zależy jak kto słyszał:)) Przed nocą i mgłą , osłoń mnie . Zabierz z serca samotność , cień , .................... Wytarty ( ły ) jak ( biast , piast, piach , gwiazd ) , ten czas , mój czas. Co za nim się stał, zbiegł. Zapal ogień we mgle, niech nie zgasi go wiatr, tyle dróg plącze się, zły jest świat. Na spotkanie mi wyjdź i zawołaj przez zmrok, że to ty. Przed nocą i mgłą osłoń mnie W ciepłej łodzi twych ramion chcę ( płynąć w rejs ) Ze szczęścia ten wiersz ( ty wiesz ) i ja chcę mieć Maleńką jak łza , część . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin maile dziwnej treści IP: *.goclaw.net.pl / *.waw.cdp.pl 24.10.03, 19:00 Dostałem na skrzynkę maile od ludzi, którzy odwiedzili stronkę. Dwa muszę Wam przytoczyć: PIERWSZY: w odcinku konczącyn sie poscigiem za skradzionym radiowozem w scenie koncowej Borewicz krzyczy wychodz ujecie kamery od jego strony - na ziemi lezy juz poistolet za moment scena gdzie ten pistolet jest wyrzucany z radiowozu, 24 godziny Zubek idzie sie dowiedziec cos do rodziny zamordowanej wychodząc z domu nad glową widac mikrofony DRUGI: W zestawie VII "Szczegóły" do pytania 2 jest odpowiedź, że Major Wołczyk w serialu poza komendą pojawia się 2 razy. Jednak poza podanymi miejscami w odpowiedzi pojawia się także przecież na lotnisku Okęcie w odcinku pt. "Złoty kielich z rubinami" BARDZO WAS WSZYSTKICH PROSZĘ, CZY MOŻECIE SIĘ USTOSUNKOWAĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin maile dziwnej treści IP: *.goclaw.net.pl / *.waw.cdp.pl 24.10.03, 20:01 Dostałem 2 maile od ludzi odwiedzający ch stronę i chcę je wam przytoczyć: PIERWSZY: w odcinku konczącyn sie poscigiem za skradzionym radiowozem w scenie koncowej Borewicz krzyczy wychodz ujecie kamery od jego strony - na ziemi lezy juz poistolet za moment scena gdzie ten pistolet jest wyrzucany z radiowozu, 24 godziny Zubek idzie sie dowiedziec cos do rodziny zamordowanej wychodząc z domu nad glową widac mikrofony DRUGI: W zestawie VII "Szczegóły" do pytania 2 jest odpowiedź, że Major Wołczyk w serialu poza komendą pojawia się 2 razy. Jednak poza podanymi miejscami w odpowiedzi pojawia się także przecież na lotnisku Okęcie w odcinku pt. "Złoty kielich z rubinami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin maile dziwnej treści IP: *.goclaw.net.pl / *.waw.cdp.pl 24.10.03, 20:04 Dostałem 2 maile od ludzi odwiedzający ch stronę i chcę je wam przytoczyć: PIERWSZY: w odcinku konczącyn sie poscigiem za skradzionym radiowozem w scenie koncowej Borewicz krzyczy wychodz ujecie kamery od jego strony - na ziemi lezy juz poistolet za moment scena gdzie ten pistolet jest wyrzucany z radiowozu, 24 godziny Zubek idzie sie dowiedziec cos do rodziny zamordowanej wychodząc z domu nad glową widac mikrofony DRUGI: W zestawie VII "Szczegóły" do pytania 2 jest odpowiedź, że Major Wołczyk w serialu poza komendą pojawia się 2 razy. Jednak poza podanymi miejscami w odpowiedzi pojawia się także przecież na lotnisku Okęcie w odcinku pt. "Złoty kielich z rubinami" CZY MOŻECIE SIĘ USTOSUNKOWAĆ, MOI DRODZY FANI? Odpowiedz Link Zgłoś
major07 24 godziny śledztwa nad tekstem piosenki ... :):) 24.10.03, 22:13 Witam ! Udało się wreszcie , po długim i wyczerpującym śledztwie mamy poprawny tekst , udaję się na spoczynek i zapraszam do śpiewania :) major07 Przed nocą i mgłą , osłoń mnie . Zabierz z serca samotność , cień , co tam legł . Wytarguj od gwiazd , ten czas , mój czas. Co za nim się stał, zbiegł. Zapal ogień we mgle, niech nie zgasi go wiatr, tyle dróg plącze się, zły jest świat. Na spotkanie mi wyjdź i zawołaj przez zmrok , że to ty. Przed nocą i mgłą osłoń mnie . W ciepłej łodzi twych ramion chcę , płynąć w rejs . Ze szczęścia , ty wiesz i ja chcę mieć . Maleńką jak łza , część . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: movement Re: 24 godziny śledztwa nad tekstem piosenki ... IP: 195.117.203.* 25.10.03, 15:19 witam wszystkich. Piszę tu po raz pierwszy, ale 07 znam już od dawna i od dawna mam nagrane wszystkie odcinki. Nieustannie nurtuje mnie "Brudna sprawa" : gdzireś w połowie odcinka się gubię i nadal nie wiem... Grabik miała dziecko z Janickim? Kto zabił te dziecko? Czyje dziecko mieszkało u sąsiadów Grabik...? Zabił ją ten młody sąsiad, ale kumam czemu...? Pomóżcie. Przy okazji kolejny kwiatek: "Co jest najgorsze dla mężczyzny? Kiedy kobietu mówi mu aby wciągnął brzuch, a on to właśnie przed momentem zrobił" - to z któregoś z odcinków, kiedy podrywał stewardesę. I jeszcze Dyr. Skotnicki (Niemczyk): do swojej modelki: Nie bądź wulgarna; tobie to nie dodaje uroku, a ja jestem na to za stary" Pozdrawiam wszystkich maniaków i wyjaśnijcie proszę "Brudną Sprawę"...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Istota "Brudnej sprawy" IP: *.revers.nsm.pl 25.10.03, 17:25 Ja "Brudną sprawę" oglądałem raptem 2 razy (nie mam nagranej) - a zatem ###nie jestem pewny### swojej wersji - a wygląda ona tak: - Grabik miała dziecko X z Masłowiczem - oddała je do przytułku - Grabik miała sąsiadów - znajomy sąsiadów - Janicki - miał dziecko Y - żona Janickiego zmarła - Janicki wyjechał krótko po narodzinach dziecka Y na długi kontrakt - dziecko Y Janicki powierzył opiece sąsiadki Grabik - syn sąsiadki (ten od fotografii) razu pewnego "nachlany był" i nieupilnował dziecka, które utopiło się w rzece przy wiejskiej posiadłości sąsiadki Grabik - wiedząc że Grabik oddała dziecko X - w takim samym wieku jak zmarłe dziecko Y - do sierocińca, dokonano transakcji, w efekcie której zabrane z przytułku dziecko X zaczęło odgrywać rolę dziecka Y. I ono było nieświadome i Janicki był nieświadomy. Wiedzieli tylko: Grabik i sąsiadka z synem. Masłowicz robił własne dochodzenie i się też skapnął. Tak mi się wydaje. Jedno jest pewne: - dziecko Y Janickiego i kobiety NN zmarło tragicznie (Janicki o tym nie wiedział) - dziecko X Grabik i kogoś tam (Masłowicza chyba), oddane do sierocińca, użyte zostało "do podmienienia" zmarłego dziecka Y Janickiego - ten nie skumał po powrocie - a głupio byłoby mu o tym powiedzieć - stąd "brudna sprawa". pozdr,M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Kozień ja tylko na chwilkę IP: *.acn.waw.pl 12.11.03, 15:00 uff, dwa tygodnie temu potrącił mnie samochód i liżę rany. W każdym razie wpadłam do was na chwilke, by pozdrowić i przeprosic za nieobecnośc, która potrwa jeszcze z miesiąc, az przestanę przypominac Michalczewskiego po walce. jakby co piszcie: monikaaleksandra@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: maile dziwnej treści 25.10.03, 18:18 Donoszę że pierwsza sprawa wyjaśniona . :) Osoba która napisała meila o treści : ,,w odcinku konczącyn sie poscigiem za skradzionym radiowozem w scenie koncowej > Borewicz krzyczy wychodz ujecie kamery od jego strony - na ziemi lezy juz > poistolet za moment scena gdzie ten pistolet jest wyrzucany z radiowozu ,, ma całkowitą rację , dokładnie tak jest , przeanalizowałem tą scenę kilka razy klatka po klatce ... Chodzi oczywiście o odcinek - ,, 300 tysięcy w nowych banknotach ,, Przy ścianie parkingu w porwanym radiowozie MO siedzi Heniek , Borewicz krzyczy do niego , wysiadaj !!! , ( wówczas widać leżący już pistolet ) za chwilkę Heniek wyciąga broń( ten sam pistolet który chwilę wcześniej leżał na podłodze parkingu !!! ) i rzuca go w stronę porucznika Borewicza , tak kończy się odcinek ... Pozostałe sprawy są na etapie wyjaśnień . Bez odbioru . major07 Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_76 Jakieś wrażenia po "Dlaczego Pan ......."??? 25.10.03, 20:28 w mordę mać!ja nie mam żadnych wrażeń bo po prostu zapomniałem na śmierć żeby sobie obejrzeć i nagrać ten odcinek 9a jeszcze przed 18 pamiętałem!)...nie wybaczę sobie tego cholera jasna...niech to szlag!!!a akurat ten odcinek widziałem bardzo dawno i tak chciałem sobie odświeżyć...jakby ktoś miała jakieś fajne teksty to przytoczcie na forum...no nic co się stało...jutro na szczęście "Rozkaład.."może będe pamiętał....co za pech cholera..pozdrawiam wszystkich Borewiczuff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadownik Re: Jakieś wrażenia po "Dlaczego Pan ......."??? IP: *.w3cache.pl / *.pl 26.10.03, 11:35 Borewicz i Zubek pojechali na wybrzeze mercedesem (ten co to miejscami mial 190 jechac:). Wyjezdzaja z Wawy jednym mercedesem, na trasie jest drugi, scena z zawracaniem to trzeci egzemplarz a pod Victorie zajezdza ... pierwszy:) 1: WAS 3855 2: WR 4587 3: 2754 WO Uwazni "stop-klatkowcy" dostrzega jeszcze inne roznice, ale narodowy test IQ juz sie skonczyl:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: nowa propozycja IP: *.acn.pl 25.10.03, 21:23 Dwa dyplomy mnie w życiu ucieszyły: - ukończenia studiów wyższych - 3 miejsca w konkursie na temat 07. W końcu dyplomowanych Boromaniaków jest tylko troje na świecie z adresb na czele ! Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: nowa propozycja 25.10.03, 22:59 Cześć Norman ! Czy to TY robiłeś mi foto na zlocie ??? :) Wtedy po zlocie jeszcze poszedłem do tej knajpy co Kevin był gościem honorowym i gdzieś zgubiłem adres do tej osoby z aparatem ... :( Jeżeli to TY byłeś to świetnie , pisz na adres kresy@o2.pl Pozdrowienia major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józefka Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.03, 01:20 Drodzy Borewiczomaniacy, rzadko sie udzielam na forum, ale śledze przygody porucznika, bo jest on również moim ulubieńcem (choc nie wiem, czy nie wolę Zubka). Pozwolę więc sobie dorzucić trzy grosze. Czy ktoś może policzył ile papierosów wypalono w tym serialu? Wszyscy tam kopcą niemiłosiernie (narady u majora!). Czasy się zmieniają, co? I dostrzeżona mała "niedoróbka", o ktorej chyba nie wspomniano na forum. W odcinku, którego akcja dzieje się na Mazurch (zamknąc za sobą drzwi?) porucznik wyskakuje ze śmiglowca w takie jakieś niefortunne miejsce, bagienko, czy coś i wychodzi z niego utytłany. A w nastepnym ujęciu jest juz w czystych, jasnych spodniach :)) pozdrowienai dla wszystkich Borewiczomaniaków józefka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 11:06 Dawno nie sprawdzałem programu TV i to co wczoraj zobaczyłem było miłym zaskoczeniem: (TeleŚmele- Wybiórczej) NIEDZIELA TVP3 18:50 )7 Zgłoś Się Odc 9/21 Wynika z tego, ze jednak puszczą wszystkie odcinki!!?!! Pozdrowienia dla wszystkich ZeroSiódemkowców!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmi79 znowu tonio zubek IP: *.icpnet.pl 26.10.03, 14:25 to by tylko wyjaśniało dlaczego tivi pokazała nam ponownie "dlaczego... ?" ten odcinek leciał juz przecież w wakacje w poniedziałek!!!! miałem nadzieję że będzie "rozkład jazdy" . Może dzisiaj (nareszcie). Odpowiedz Link Zgłoś
stalowy_szczur1 Reklamy 26.10.03, 14:34 A czy ktoś zwrócił uwagę na reklamy, których twórcy w sposób prosty nawiązują do serialu (chociaż może powinienem pisać "Serialu" ?). Najwcześniej dostrzegli to marketoidzi z PKO BP, rzucając na rynek reklmay "000 zgłoś się- po mieszkanie"- reklama kredytu mieszaniowego "Własny kąt", oraz firma MBM (znana ostanio głównie w sprawie komputera p. Jakubowskiej), organizująca konkurs "01 zgłoś się"- szczególy na www.mbm.com.pl/konkurs/. Może jeszcze jakieś pomysły ??? Pzdr ! Szyba Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? grande scandale 26.10.03, 21:30 Niestety w programie TVP 3 podanym na telegazecie możemy przeczytać że w następną sobotę i niedzielę o godz. 18.50 jest ,, Czterdziestolatek ,, ... Koniec panie i panowie ??? Wszystko git ale jednego odcinka zapomnieli !!! BILET DO FRANKFURTU gdzie jest ??????????? analfabeci w TVP 3 czy co ??? dali wczoraj DLACZEGO PAN ZABIŁ MOJĄ MAMĘ - odcinek który już był na TVP 1. Ja tego tak nie zostawię , dzwonię do RADIOKOMITETU , oj polecą głowy ... wpieniony major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porucznik zUB-ek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? grande scandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.03, 22:35 Bilet do Frankfurtu był latem na TVP1 Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? grande scandal 28.10.03, 01:48 hehehe ,, BILET DO FRANKFURTU ,, był , tylko mnie nie było , przepraszam pomyliłem się ... cholera a głowy poleciały ... ale i tak tvp wybierała sobie odcinki , zamiast wyemitować od 1 do 21 w kolejności ! major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Dziurawy scenariusz w "Rozkładzie" IP: *.revers.nsm.pl 27.10.03, 02:25 Niestety, w moim ulubionym odcinku jest poważna luka w scenariuszu... Ok. 1970 roku, w wypadku Żuka uczestniczyło 2 gości. Prawdziwy Miedzianowski i prawdziwy Jan Sulima. Sulima przeżył wypadek, Miedzian nie. Cała intryga opiera się na tym, że Sulima - nie posiadający rodziny (żona zmarła rok wcześniej) - znika i podaje się nowo poznanym osobom za pewnego tam Miedzianowskiego. Wychodzi na to, że w wypadku zginął Sulima (doszczętnie spalone zwłoki). Pytam zatem: A co na to rodzina prawdziwego Miedzianowskiego? Raczej chcieliby go zobaczyć - no bo skoro "przeżył" wypadek... Niestety, za bardzo nierealny ten scenariusz. pozdr,M Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Dziurawy scenariusz w "Rozkładzie" 27.10.03, 11:00 Kolego Trooper, ręce precz od "Rozkładu jazdy" :))) Po obejrzeniu go wczoraj dokałdnie, potwierdzam moją wcześniejsza opinię, że jest to (dla mnie oczywiście) najlepszy odcinek serii, a postać Miedzianowskiego vel Sulimy, najbardziej charakterystyczną ze wszystkich które się przewinęły przez 21 odcinków. Tu mała dygresja - czy to tylko moje złudzenie, czy głos pod niego podkładał inny aktor ? Dialogi bezbłędne, o dziwo najbardziej dowcipem byłyszcy Zubek: "Macie tu jakąs lodówę, żeby to zagrzać ?" "Czy to pod napięciem" "- Panie Gryzboń - Karolak - Panie Gryzboń..." A scena ze zbiegami ? Pamietam ze gdy zobaczyłem ją pierwszy raz (mając chynba z 7-8 lat) przez parę dni nie dawała mi zasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: Dziurawy scenariusz w "Rozkładzie" 27.10.03, 12:25 Ku pochwale Zubka trzeba jeszcze dorzucić: 'a po co MY właściwie tak biegamy?' podczas gdy Sławek biega hotelowym korytarzem, a spocony Zubek siedzi i mierzy czas Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: Dlaczego pan zabił.... 26.10.03, 21:23 Spóźniłam się parę minut i nie widziałam początku wczorajszego odcinka i mam pytanie o lokalizację domu, w którym mieszkała babcia Dorotki - gdzie to jest??? Czy ktoś kojarzy to miejsce? Jest niesamowite, nie wiedziałam że nad naszym pięknym morzem można mieć domek z widokiem na morze..... A druga rzecz - bardzo mi się podobał ekwipunek Dorotki w szkole gdy siedziała w szatni i zmieniała buty... Pewnie niektórzy pamiętają te tornistry i worki na kapcie, a taką kurtkę ortalionową z obszytym sztucznym futerkiem kapturem to ja też kiedyś (dawno temu) miałam.... zresztą chyba większość polskich dzieci w takich chodziła.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: Dlaczego pan zabił.... IP: *.revers.nsm.pl 27.10.03, 02:17 Jak w filmie: Gdynia-Orłowo. Bardzo fajne miejsce. Ale złośliwe szczury lądowe mawiają, że my w Trójmieście nie mamy morza, tylko zatokę :) pozdr,M PS> Zawsze można zamieszkać na jednym z 3miejskich osiedli - wprawdzie dalej od wody, ale na jakimś wyższym piętrze. Nawet Hel widać wtedy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Re: Dlaczego pan zabi3.... 27.10.03, 11:08 Lubie ten odcinek zwlaszcza za majora ("miedlugo bedziesz lepszy od wafla") i monolog barmana o wielkiej milosci. Na kobiete najlepiej dzialaja slowa mowione na przydechu, pamietajcie o tym drodzy koledzy! :)))) A w takim fartuszku z przypinanym bialym kolnierzykiem tez chodzilam, zupelnie jak moja mala filmowa imienniczka. Fajna postac to zreszta jest. Zadna kobieta nie traktowala Slawka tak z gory jak ona. :))))) Chlopaki, dzieki za slowa do piosenki! Myslalam sobie, ze uda mi sie zaspiewac sobie z zespolem na zlocie, ale jakos chyba zabraklo czasu (no i pewnie odwagi tez). :))) Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: Dlaczego pan zabił.... 27.10.03, 12:12 Po prawdzie to faktycznie w innych miejscach można zobaczyć troszkę większe fale niż w Trójmieście... :-)). Ale nie miałabym nic przeciwko zamieszkaniu w takiej 'chatce' jak na filmie... a ciekawe jakie tam u Was ceny lokalowe??? Może kolejny zjazd powinien odbyć się w nadmorskiej miejscowości, jeśli ktoś ma jeszcze legitymację studencką, to Grand Hotel oferował noclegi za 60 zł.! Mam nadzieje, ze ta ich oferta jest jeszcze aktualna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin rozkład jazdy IP: *.wne.uw.edu.pl 27.10.03, 13:39 Wg moich informacji pod Miedzianowskiego, czyli Wojciecha Standełłę nikt głosu nie podkładał. Wniosek z tego, że postsynchrony po prostu spieprzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: rozkład jazdy 27.10.03, 13:57 Coś w tym jest, bo rzeczywiscie ruch ust sie z dzwiękiem nie pokrywa. Tym bardziej nadaje to tej postaci "niezwykłości" Mówcie co chcecie, ale ostatnie ujecie (w windzie, wzrok w lampę na suficie) jest powalające... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: rozkład jazdy IP: *.revers.nsm.pl 27.10.03, 14:35 Już kiedyś pisałem, że gdy z siostrą zobaczyliśmy Miedzianowskiego przyu okazji emisji przed 2 laty - to mieliśmy (i mamy nadal) totalną jazdę na jego punkcie. Ten "idealny nikt, w dodatku w kapeluszu" to najbardziej wyrazista postać - wzrok świra, przylizane włoski, wysunięta szczena, no i ten głoooos!!! Uwielbiam scenę kiedy składa zeznania - świetnie wypowiada tekst (choć postsynchrony schrzanione jak u Bareji), np: - "to taki stary romans, dawno przebrzmiały" - "na postoju stałem jak pod pręgieżem" - "nie, nie, nie - to nie mogłem być ja!" - "ale była taka zaborcza i miła jednocześnie, że nie miałem siły udawać nieprzystępnego!" - "Ewa jest miła, ale gadatliwa!" z booooskim uniesieniem lewej brwi :-) Typ przeohydny, ale dobrany znakomicie! Ohydniejszy nawet od Jagodzińskiego na wózku, w tej piżamie i 'pantoflach, miękkim obuwiu' :) Mam tylko ten odcinek nagrany (rozkład) i uważam go za "the best of Borevich". Tylko ta drażniąca luka w scenariuszu, co się kupy nie trzyma... Ale świetne dochodzenie - Zubek: "jest, nooo jest! znalazłem trochę" Bieganie po korytarzu z tym "start!" to też max. Stwierdzenie "nos pan może _wysiąkał_?" też brzmi dla mnie nietypowo. Rewelacyjna jak zwykle "hrabina Lala Koniecpolska" (Ewa)! Dalej: Panie Gryzboń! - też niezły typek. "Pojechał na tańce" - hehehe. Stroje jego i goryla - spodnie spięte pasem, wpuszczone w saperki, albo 'kozaki' :) No i wreszcie borewiczowy tekst odcinka IMHO: [do Ewy, kierując prośbę]: "(...) jeśli tylko zechcesz skierować na niego _ócz_ swych błękity." - "Co mam skierować?" - "A co się da, dziecinko!" :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmi79 Re: rozkład jazdy IP: *.icpnet.pl 27.10.03, 16:43 teksty nakońcu tez dobre "czasami wolałbym nie zdażyć..." to moze być tylko wrażenie ale w tym odcinku wyjatkowo duzo było Zubka i to w najlepszym wydaniu, taka rozmowa przy furtce z gorylem i poźniej gdy porównywał swój wzrost z nim, to wyszło prawie naturalnie :-) miedzianowski to rzeczywiscie typ z taka geba że od razu na sznurek z nim , najlepiej dobrany czarny charakter nie złapałem tej sceny na poligonie o kim oni rozmawiali ? o pierwszym podejrzanym ? Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: rozkład jazdy 27.10.03, 18:00 Właśnie, zgadzam się! to był odcinek STARRING Zubek! A na poligonie wydaje mi się ze rozmawiali o pierwszym podejrzanym, tym złapanym z nożem w ręce Odpowiedz Link Zgłoś
qian Re: rozkład jazdy 27.10.03, 18:08 fox napisał: > Mówcie co chcecie, ale ostatnie ujecie (w windzie, wzrok w lampę na suficie) > jest powalające... Racja! Scena jak z egzekucji przez powieszenie - czy też mieliście takie skojarzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brian Re: rozkład jazdy IP: *.defbank.com.pl 27.10.03, 18:30 > Racja! Scena jak z egzekucji przez powieszenie - czy też mieliście takie > skojarzenia? Identyczne !!!! Dwóch milicjantów prowadzi skutego Sulimę, jeden z nich otwiera drzwi windy - wprowadzają go - stają przy nim - wypisz wymaluj jak na "Dekalogu V" ( na "Dekalogu" byli strażnicy więzienni, a zamiast drzwi była czarna kotara do celi śmierci...) I jeszcze to spojrzenie w sufit, jakby na stryczek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brian Re: rozkład jazdy IP: *.defbank.com.pl 27.10.03, 18:39 I jeszcze a'propos skojarzeń. Ostatnie zdanie Borewicza: "Chcę zobaczyć, jak wygląda porządny człowiek", skojarzyło mi się z "Va bank" ( Kwinto do Kramera w hotelu: "Ty...porządny człowieku" ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: rozkład jazdy IP: *.goclaw.net.pl / *.crowley.pl 28.10.03, 07:29 Mówiłem że najlepszy odcinek? No, może na równi z "Ściganym przez....". Ale uwaga, bo mi mailem jakiś fan ciekawostkę przesłał, cytuję: "(...)w ostatniej scenie jak milicjanci wproawadzają Miedzianowwskiego do windy, widać wyraźnie odbicie kamerzysty w szybie zamykających się drzwi windy(...)". Macie ochotę sprawdzić sami? A dla mnie gwiazdą odcinka jest Gryzboń! Typ taki, że wali się takiego w mordę na dzień dobry. Jak Borewicz z Zubkiem z nim wytrzymali? Co za bezczelny typ. A scena przesłuchania Miedzianowskiego to faktycznie kanon serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: rozkład jazdy 28.10.03, 11:19 No to widzę, po powyższych głosach, że nie jestem osamotniony w zachwycie nad "Rozkładem..." Z ciekawostek: goryla Gryzbonia, tfu.. chciałem napisać Karolaka, gra Bruno O'Ya, słynny z "Wilczych ech" (taki western z Bieszczad); na poligonie był rzezcywiście mowa o Dworzaku, swoja droga zwróciliscie uwagę na oficera-komandosa ? Ten rozpięty "nieregulaminowo" mundur, łańcuch na szyi - czysty PRL'owski macho :)) fajny tekst Sławka: " trzydziesty czwarty nie zgub go, bo nam dwudziesty piaty głowy pourywa" super były też wizje loklane: zarówno ta w hotelu (kobieta wychodząca z pokoju, dziwnie patrząca na Sławka, "biegamy" Zubka) jak i przy totach (facet w gajerku musiał sie połozyc mna ziemi, potem milicjannt go otrzepał, usłyszał dziękuję i poszedł dalej ze swoją teczką Jesli to juz koniec emisji w Trójce, to rzecywiscie szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIM Re: rozkład jazdy IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 28.10.03, 13:00 A dialog: Za co płacę podatki? - A za 3 hektary pod szkłem! Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: rozkład jazdy 28.10.03, 13:09 Witam ! W ostatniej scenie z ,, Rozkładu jazdy ,, w szybie winy odbija się kamerka , widać też głowę operatora :), sami zobaczcie ... Marcin dobrych masz informatorów . Wojciech Standełło (Jan Sulima ) rzeczywiście doskonały , ale dla mnie nr.1 w temacie aktorów grajacych przestępców pozostaje Gustaw Kron (Henryk Jagodziński ) - mistrzostwo świata , jako jedyny zrobił w dudka naszego Sławka , podobno mało brakowało a odcinek zakończył by się sukcesem Jagodzińskiego w ostaniej chwili jednak zmieniono scenariusz , dlatego taki dziwny koniec odcinka z tym końcowym komunikatem radiowym ... ( bardzo miło i warto było pogadać z panem Szmagierem ) major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Re: rozkład jazdy IP: *.stacje.agora.pl 28.10.03, 16:00 Tez na to zwrocilem uwage. Szkoda, bo sam odcinek jest super, a tu na koniec takie powazne niedopatrzenie. pzdr Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmi79 Re: rozkład jazdy IP: *.icpnet.pl 28.10.03, 17:07 Gość portalu: phantom napisał(a): > Tez na to zwrocilem uwage. Szkoda, bo sam odcinek jest super, a tu na koniec > takie powazne niedopatrzenie. Aż mi szczena opadła jak to zobaczyłem, za kamerzystą chyba jeszcze kogos widać, takie dlugie i właściwie niepotrzebne ujęcie. Jagodziński rzeczywiście jedyny który zrobił sławka w bambuko, a wygladał tak niepozornie.... Odpowiedz Link Zgłoś
major07 24 godziny śledztwa 28.10.03, 17:42 Zgłaszam się ponownie . Jeszcze coś ... :) W końcowej scenie , odcinka ,, 24 godziny śledztwa ,, gdy Borewicz wychodzi od aresztowanego Adama Fordona (Piechociński) po zamknięciu drzwi , widać mikrofon , jest słabo widoczny , ale można go zauważyć , proszę patrzeć w prawy górny róg ekranu :) major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadownik Re: 24 godziny śledztwa IP: *.man.polbox.pl 29.10.03, 06:56 W sumie szkoda, ze TVP3 nie pusci nastepnych odcinkow bo porownujac szczegolowo odcinek puszczony przez TVP1 i TVP3 "Dlaczego pan zabil moja mame" wyszlo na to, ze TVP3 ma inny material zrodlowy, znacznie lepszy (nagrany z innej kliszy). Jesli sa chetni popatrzec na dowody - umieszcze to gdzies na www. Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: A P E L A P E L 29.10.03, 08:38 Słuchajcie no wiaruchna! Mam taki oto planik. skoro nasze forum zdołało doprowadzić do czegoś takiego czego nawet sami panowie Szmagier i Cieślak się nie spodziewali, skoro pisano o Nas w gazetach, mówiono w radiu, pokazywano w tiwi... do sedna przejdę: jeżeli dalibóg TVP (chyba) wypuściła już wydane na VHS oryginałki z ALTERNATYWY 4, WOJNA DOMOWA, KARIERA NIKODEMA DYZMY.. to czy nie mozna by w ten sam sposób reaktywować 07 ZGŁOŚ SIĘ??? Owszem, TV dała nam możliwość nagrania ponownie wszystkich odcinków tego lata i jesieni, ale tak jak np w moim przypadku - nie zawsze byłem o odpowiedniej porze w odpowiednim miejscu, no i niektóre odcinki mam porozrzucane po różnych kasetach... Ktoś kiedyś pisał, że w archiwum TVP taśmy zamokły czy coś w tym stylu.. Nie proszę już o wydawnictwo VD 07, ale chociaż ten ładnie zkompletowany zestaw na VHS byłby już czymś.. Co Wy na to?? A ROZKŁAD JAZDY faktycznie masakrystyczny!!!! Odbitka kamerzysty w okienku windy też ma swój urok :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: A P E L A P E L IP: *.acn.pl 29.10.03, 12:52 To ja pisałem o zamokniętych taśmach-matkach. Tak mi powiedzieli w TVP rok temu. TVP wydała kiedyś 4 czy 5 kaset z pierwszymi odcinkami (nie było tam chyba "Major opóźnia śledztwo"), był też osobno wydany przez Abox "Zamknąć za sobą drzwi". Moim zdaniem TVP spokojnie może wydać 07 na VCD. Może jakiś list, petycja do komitetu blokowego (w bloku "F" :-) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: rozkład jazdy 29.10.03, 08:56 Gość portalu: kosmi79 napisał(a): > Aż mi szczena opadła jak to zobaczyłem, za kamerzystą chyba jeszcze kogos > widać, takie dlugie i właściwie niepotrzebne ujęcie. Niepotrzebne ??? Dla mnie najbardziej powalające 5 sek. odcinka, mina Miedzianowskiego tak wstrząsająca, że na kamerzystę nie zwróciłem w ogóle uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
pojata SPOTKANIE 29.10.03, 14:47 Czy moglibysmy sie spotkac 5 lub 6 listopada (sroda, czwartek)? Miejsce jest nam znane, godzina 19. Jesli to Wam odpowiada, to zadzwonie tam i zarezerwuje miejsca na 8,10 osob. Pozdrawiam, Dorota :))) Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: SPOTKANIE 29.10.03, 17:18 Mi szykuje się (i od jakiegos czasu już zresztą jest) długie siedzenie w pracy na prawie cały listopad, ale jeśli w ogóle mogę coś prognozować to raczej 6 listopada. Dzięki za inicjatywę! Pozdrawiam, Baska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: SPOTKANIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 19:12 Ja tam nie lubię "Rozkładu jazdy" i nie ma to absolutnie nic wspólnego z tym, że gra w nim moja macocha;-). Jakiś ten odcinek jest posępny i nawet dialogi go nie ratują, no i te dłużyzny. Zwróciliście uwagę na to, że aktorka grająca tancerke w "Kto zabił moją mamę" była dubbingowana? Ciekawa maniera w polsich serialach. Pamiętam jeden gdzie dubbingowano Himilsbacha bo uważano, że ma niefilmowy głos. Co do spotkania to dostosuję się do ogółu, tylko zdrowia mi życzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: SPOTKANIE 30.10.03, 08:28 Gość portalu: anmanika napisał(a): > Ja tam nie lubię "Rozkładu jazdy" i nie ma to absolutnie nic wspólnego z tym, > że gra w nim moja macocha;-). Pochwal się w jakiej roli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 08:46 fox napisał: > Gość portalu: anmanika napisał(a): > > > Ja tam nie lubię "Rozkładu jazdy" i nie ma to absolutnie nic wspólnego z t > ym, > > że gra w nim moja macocha;-). > > Pochwal się w jakiej roli ? > Taksówkarki Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: SPOTKANIE 30.10.03, 14:49 Gość portalu: anmanika napisał(a): > Taksówkarki Pamiętam, nawet w pierwszej chwili zastanawiałem sie czy to nie jest p. prokurator z późniejszych odcinków (zdaje się p. Elzbieta Kijewska), ale to tylko takie pierwsze skojarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
motyl69 Re: SPOTKANIE 30.10.03, 01:15 pojata napisała: > Czy moglibysmy sie spotkac 5 lub 6 listopada (sroda, czwartek)? Miejsce > jest nam znane, godzina 19. Jesli to Wam odpowiada, to zadzwonie tam i > zarezerwuje miejsca na 8,10 osob. Pozdrawiam, Dorota :))) Dorotko,myślę że tych osób będzie deczko więcej.Proponuję potwierdzeniem na mail PZDR MOtyl 69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 09:02 Zdradzę wam szczegóły (zresztą mam pozwolenie:-))programu kręconego m,in na naszym zlocie, z uczestnictwem Kevina. Wczoraj kręcili w Adrii Alicję Majewską scene gdzie śpiewa naszą "słynną" piosenke. Więcej nie powiem bo dostanę po uszach:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Re: SPOTKANIE 30.10.03, 11:28 Ok. Ustalmy wiec, zeby to bylo 6 listopada, godz. 19, lokal zlotowy. Zamawiam stolik dla 10 osob. Jak sie pojawi wiecej, na pewno nie bedzie problemu. Pozdrawiam, Dorota :))) Odpowiedz Link Zgłoś
fox KONIEC WAKACJI Z 07... 31.10.03, 08:42 To juz naprawdę koniec, rzeczywiście w sobote pierwszy odcinek "Czterdziestolatka". To juz prawdziwy koniec naszych wakacji z Borewiczem. Jako ciekawostkę podaję, że Ojciec Założyciel naszego wątku Glus Filmowiec, żyje i ma się dobrze, odezwał się w wątku Sonnego "ile macie lat.." Ciekawym czy pamięta jeszcze że zapoczątkował ten wątek i czy widzial ile jest wpisów Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: KONIEC WAKACJI Z 07... 31.10.03, 09:18 Ja też sprawdzałam i w moim programie też jest 40-latek........ A Glusia 'widziałam' też w innym wątku, więc jest i działa, ciekawe czemu tutaj nigdy sie nie dopisze... Z wątku 'ile macie lat' można się dowiedzieć, że Gluś ma 26 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: KONIEC WAKACJI Z 07... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 10:06 Jak to koniec????? Ta wspaniała przygoda i znajomość z wami fantastycznymi Borevitchmaniakami ma się skończyć??? Nigdy!!! Będziemy 3mać się razem i ten wątek nigdy nie zejdzie z forum Gazety Wyborczej!!! Będziemy pisać aż nas wywalą;-) no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: KONIEC WAKACJI Z 07... 31.10.03, 10:10 no jasne!!! dalibóg itp :)) a widzieliście na regionalnej wczoraj chyba Dziewula pod krawatem???? rewela!!! :)) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_76 Re: KONIEC WAKACJI Z 07... 31.10.03, 11:07 1451 postów......mięło jak jeden dzień...Borewiczowi nic nie dorówna ale Stefek Karwowski też jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
pojata KONIEC WAKACJI Z 07... ale spotykamy sie! 31.10.03, 11:07 Ja tez wczoraj sobie krzywdowalam z tego powodu. Nawet SMSy slalam do Ani i Marcina. :(( Ale na pocieszenie obejrzalam sobie "Morderca dziala noca". A potem dostalam SMSa od p. Cieslaka i w ogole zrobilo sie calkiem milo. :))) No a jak z tym spotkaniem? Chyba przyjdziecie 6 listopada? Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Byc moze to wcale nie koniec 31.10.03, 13:00 Wlasnie dostalam SMSa od Anmaniki z prosba, by napisac na forum, ze dalsze odcinki "07" beda pokazywane na WOT w soboty o godzinie 23. Mam nadzieje, ze to prawda, ale na stronie TVP nic o tym nie pisza... Poza tym zarezerwowalam juz miejsca w naszym lokalu. Wystarczy zapytac o stolik na nazwisko Szymborska. Pozdrawiam. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Byc moze to wcale nie koniec 31.10.03, 13:39 pojata napisała: > Wlasnie dostalam SMSa od Anmaniki z prosba, by napisac na forum, ze > dalsze odcinki "07" beda pokazywane na WOT w soboty o godzinie 23. > Mam nadzieje, ze to prawda, ale na stronie TVP nic o tym nie pisza... W imieniu niewarszawiaków protestuję Chyba zabiore się następnym rrazem z taksówkarzami jadącymi na protest do stolycy, żeby się załapać na jakis odcinek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Do adresb i marcina-hansa-franka IP: *.acn.pl 31.10.03, 14:44 Mam dla Was płyty z fotkami ze zlotu, ale skoro się znów widzimy, to może po prostu przyniosę ? Majorowi07 wysłałem pocztą. 'Do !' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin spotkanie IP: *.goclaw.net.pl / *.crowley.pl 31.10.03, 18:27 Wiam Mes Amis! Nie miałem internetu 3 dni i jak widzę jest to wieczność. Pojata dzięki za fotki, ale SMS-a to ja żadnego od Ciebie nie dostałem. Na spotkanie się oczywiście piszę. Norman jeśli możesz to prznieś oczywiście te zdjęcia na spotkanie. Będę Ci wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: spotkanie IP: *.chello.pl 01.11.03, 12:10 Zapomniałam dodać pojacie bo sama nie doczytałam esemeska od Asi Szelągowskiej, że emisja zaczyna się w przyszłą sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: spotkanie IP: *.goclaw.net.pl / *.waw.cdp.pl 01.11.03, 17:59 Alleluja!!! Niech żyje TVP3 i nasze genialne koneksje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nitek Re: spotkanie IP: *.icpnet.pl 01.11.03, 20:52 Ludzie napiszmy do TVP zeby wydali Borewicza na VCD .Na pewno to im sie oplaci !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman 07 i VCD IP: *.acn.pl 03.11.03, 13:06 Moi drodzy, Pan Szmagier mówił mi, że wydanie serialu na kasetach czy DVD jest w gestii TVP. Podobno zajmuje się tym Pan Nowotarski. Trzeba by to sprawdzić (ja mogę spróbować), a jak tak - to każdy obowiązkowo list lub kartka pocztowa z wnioskiem na Woronicza !! Do zobaczenia Norman Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Ci, którzy odeszli... Zapalmy świeczkę . 01.11.03, 21:18 Cześć ! Napisałem na stronce u Marcina www.serial07.prv.pl/ nowy artykuł . Jest to wspomnienie Wszystkich którzy odeszli a mieli związek z NASZYM SERIALEM 07 . Serdecznie WAS zapraszam do poczytania sobie i chwili zadumy . major07 Odpowiedz Link Zgłoś
motyl69 Re: Ci, którzy odeszli... Zapalmy świeczkę . 02.11.03, 02:23 Brawo Major07!!!!!! Będziesz 6 list? MOtyl69 (spotkanie zeroszóstego jest niepoprawne poli.....cyjne(ha ha!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: Ci, którzy odeszli... Zapalmy świeczkę . 02.11.03, 15:07 Znany aktor Henryk Machalica zmarł w szpitalu w Warszawie po długiej i ciężkiej chorobie - poinformował PAP w niedzielę jego syn Piotr Machalica. Aktor miał 73 lata. "Ojciec miał pół roku temu wypadek i czas od tego wydarzenia spędzał w szpitalach. Miał uszkodzony rdzeń kręgowy, cierpiał" - powiedział Piotr Machalica. Pan Henryk w serialu 07 grał w odcinku '' GROBOWIEC RODZINY VON RAUSCH '' Obsada aktorska (John Cieplik ) . Smutna to bardzo wiadomość i duża strata dla całej kinematografii ... major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadownik Re: Ci, którzy odeszli... Zapalmy świeczkę . IP: *.w3cache.pl / *.pl 03.11.03, 07:54 TVP podaje na najblizsza sobote: 23:05 07 zgłoś się; polski serial sensacyjny, odc. 10/21 - ZA ZGODĄ RODZICÓW Tego odcinka nie znam - przynajmniej o takim tytule:) Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Ci, którzy odeszli... Zapalmy świeczkę . 03.11.03, 08:54 Po pierwsze to bardzo miło, że mimo braku emisji w tvp zobaczyłem nasz wątek znów na "szczycie" Gość portalu: Sadownik napisał(a): > TVP podaje na najblizsza sobote: > 23:05 07 zgłoś się; polski serial sensacyjny, odc. 10/21 - ZA ZGODĄ RODZICÓW > Tego odcinka nie znam - przynajmniej o takim tytule:) Hmm, no cóż, jeśli tak to zadzwonię do staruszków, mam nadzieję ze mi pozwola oglądać, aby sie poźniej móc podzielić wrażeniami Odpowiedz Link Zgłoś
pojata tak ogolnie 03.11.03, 12:01 Smutne swieto minelo, ale mozemy sobie jeszcze powspominac na naszym spotkaniu.. Marcinie, nie dostales Smsa ode mnie, bo ja go wyslalam do Marcina z Poznania. :))) A zdjecia ode mnie mozesz tez wrzucic na strone, autor nie ma nic przeciwko. Chyba ze sa za ciezkie. Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: tak ogolnie IP: *.wne.uw.edu.pl 03.11.03, 13:18 Taaa... no nie wrzucę zdjęć na stronę bo na serwerze mam 5 MB a dwa Twoje zdjęcia ważą ok.5,20. To nawet jakbym wszystko wywalił to kiszka. Postaram się je jakoś obrobić i skompresować to może coś będzie z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Re: tak ogolnie IP: *.stacje.agora.pl 03.11.03, 16:07 ...to Dorotka jest wielka. Zakonotowalem, 6 listopada, godz.19.00, miejsce znane. Niech mnie nagla krew zaleje :) Juz sie nie moge doczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: Ci, którzy odeszli... Zapalmy świeczkę . 03.11.03, 12:28 Witam! Nie no jednak być to mnie nie będzie ... mam ten kawałeczek z Lublina , w ciągu jednego dnia tak ze 400 km bym musiał zrobić , ale na oficjalne zloty stawię się zawsze , nawet z gorączką ... major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Prośba o "Rozkład jazdy" IP: *.acn.pl 03.11.03, 13:22 Kofani, czy ktoś może mi pożyczyć "Rozkład jazdy", co go przeoczyłem jako jedynego ? Pożyczę 6 listopada i oddam szybciutko, nie widziałem tego odcinka od paru lat, a opisy Wasze są smakowite ! Pozdrawiam, Norman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Prośba o 'Rozkład jazdy' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 08:44 Właśnie, dlaczego nie spotykamy się 07 hmmm.....? Ja niestety z góry uprzedzam, że się spóźnię, ale na pewno będę więc czekajcie na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: Prośba o "Rozkład jazdy" 04.11.03, 09:58 Norman, ja Ci chętnie pożyczę, mam nadzieję, że jakość nie będzie najgorsza (nagrywam na podwojnej szybkości czy jak to się nazywa)! Rozumiem, że masz możliwość przegrania? Bo z kolei mi brakuje trzech odcinków, ale może uzbieram je teraz na TV3? Czy mogę się też zapisać na płytkę ze zdjęciami? Dzięki bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
pojata !!! 05.11.03, 11:47 Spadlismy z pierwszej strony! No, kochani, tak zle to jeszcze nie bylo... Zagladajcie tu czasem, co? Do zobaczenia jutro! :)))) Tez sie chyba troszke spoznie, ale bede na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:00 No niestety robota, nauka i nie ma czasu na obcowanie z intrnetem. Niech każdy napisze jeden post i umocnimy się na pozycji lidera. Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: !!! 05.11.03, 12:15 No właśnie, robota, robota, robota.... Norman! przyniesc Ci jutro Rozkład jazdy? I ponawiam prośbę o płytę ze zdjęciami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: !!! IP: 212.160.235.* 05.11.03, 13:15 To kto się nie spóźni??? Może spotkajmy się o 19.30? W życiu nie damy się zepchnąć z 1-szej strony. Jestesmy siłą przewodnią;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Re: !!! IP: *.stacje.agora.pl 05.11.03, 18:02 19.30 to znakomity pomysl, postaram sie co prawda byc o czasie, ale znajac moje szczescie to akurat jutro bedzie sie najwiecej dzialo. Hi, hi Pozdrawiam Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 19:14 specjalnie pójdę jutro wcześniej do roboty, coby wcześniej wyjść. O 19.30 to ja będę najpóźniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 11:19 Będę ok. 19.15 z płytą dla adresb i marcina. Prośba o "Rozkład..." aktualna, pozdrówki ! N. Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: !!! 06.11.03, 12:34 Moja obecność dziś wieczorem jest poważnie zagrożona przez pracę, ale nawet gdyby nie udało mi się przyjść 'normalnie', to wyjde na chwilę z pracy i przyniosę film oraz odbiorę płytę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 16:31 Ja mam też nadzieje być dzisiaj w wiadomym miejscu- to w końcu mój patriotyczny obowiązek. Dla tych których nie bedzie- Do zobaczenia przed telewizorami w sobotę o 23 z hakiem!!! Cholera to juz po dobranocce i nie wiem czy mi rodzice pozwolą tak długo siedzieć i oglądać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin spotkanko super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 10:13 No było nas mało, czyli było miło! Posiedzieliśmy, pogadaliśmy, oczywiście obrobiliśmy d.. wszystkim, których nie było, więc to dla Was nauczka, żeby na drugi raz przyłazić. Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Re: spotkanko super 07.11.03, 13:05 Owszem, tylko dlaczego nie przybyli wszyscy, ktorzy sie zapowiadali? Ale nie bojcie sie, z tym obrabianiem wcale nie bylo tak zle jak to pisze Marcin. :))) Ale byla tez mowa o ewentualnym utworzeniu oficjalnych struktur. No, kto chce byc prezesem fanklubu??? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: spotkanko super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 13:09 He he Uniwersytet Borewiczowski z siedzibą w Ostrołęce... Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: spotkanko - do Normana 07.11.03, 13:51 Norman, bardzo dziekuję za zdjęcia i przepraszam, że nie zdążyłeś odebrać ode mnie filmu! Przyszłam w końcu ale bardzo spóźniona, gdzieś przed dziewiątą. Tak czy siak, pożyczka nadal aktualna! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Re: spotkanko super IP: *.stacje.agora.pl 07.11.03, 16:37 Drodzy, mili, borewiczo.... Nie ma co sie dlugo zastanawiac, tylko szybko skrzyknac nastepne spotkanie, bardziej ”zaangazowane” ;) pod wzgledem stojacych przed nami wyzwan. pzdr Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: spotkanko super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 18:57 I ja bym tu od razu dawał od Gis!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio6776 Re: spotkanko super 08.11.03, 10:49 Dziękuję Wam wszystkim,było przesympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: spotkanko super IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 17:40 Bhueeee, zapomniałam nastawić magnetowida a na tej mazurskiej głuszy gdzie mnie wywiało nie ma tv3. Normalnie rozpacz. Żałujcie ci co nie byliście na spotkaniu, poczyniliśmy pewnie ustalenia co do przyszłości. Jeszcze będzie o nas (znowu;-)) głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
freriks Re: spotkanko super 08.11.03, 19:24 Zdarzył się cud i nasza wspaniała TVP 3 jednak postanowiła wyemitowac wszystkie odcinki (mam nadzieję, że się nie rozmyślą). Czy to zasługa kogoś z Was? Jeśli tak, to chętnie bym tej osobie podziękował, w końcu skompletuję sobie wszystkie odcinki. Pamiętam, że na stronie serialu oddawaliśmy głosy, by TVP wyemitowała wszystkie odcinki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: spotkanko super IP: *.goclaw.net.pl / *.waw.cdp.pl 08.11.03, 22:20 Ano oddawaliśmy, 157 za i 2 przeciw! Widać TVP3 sama wyciągnęła wnioski. A może to zasługa Asi z TVP3? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freriks Re: spotkanko super IP: *.energis.pl 09.11.03, 11:17 No to dziękuję wszystkim, którzy głosowali, a także Pani Asi z TVP. A przy okazji - kto oglądał wczoraj Borewicza...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freriks Re: spotkanko super IP: *.energis.pl 09.11.03, 11:49 A przy okazji - pewnie wiecie, że we wczorajszym odcinku została przedstawiona prawdziwa historia rozkwaszonego nosa Bronisława Cieślaka? Pół roku temu opowiadał w gazecie, że będać na studiach pojechał z kolegami w Tatry, wybrali się na górską wędrówkę i tam spotkali kilku góroli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: spotkanko super IP: *.crowley.pl 09.11.03, 12:52 pani surmacz rulez:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: spotkanko super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 14:47 Gość portalu: Kasia napisał(a): > pani surmacz rulez:)))) ABSOLUTNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: spotkanko super IP: *.revers.nsm.pl 09.11.03, 19:37 Gość portalu: Janek napisał(a): > Gość portalu: Kasia napisał(a): > > > pani surmacz rulez:)))) > > ABSOLUTNIE!!! No właśnie - od lipca zachodzę w głowę - co to do diabła znaczy? "Pani Surmacz powiedziała 'absolutnie!'"? Hmmm?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: spotkanko super IP: *.goclaw.net.pl / *.waw.cdp.pl 10.11.03, 00:10 zgrywasz się, czy naprawdę nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper nie wiem na serio IP: *.revers.nsm.pl 10.11.03, 12:37 Gość portalu: marcin napisał(a): > zgrywasz się, czy naprawdę nie wiesz? Na serio. Sprawdziłem w "liście płac" odcinka na www.filmpolski.pl i nie ma tam żadnej Surmaczowej. Może zbyt młody jestem (26)? To jakiś kultowy tekst? Ktoś z tego odcinka zagrał może kogoś charakterystycznego? Czy to jakieś powiedzonko? Za diabła na serio nie mam pojęcia! Myślałem że tylko w pierwszym poście się to pojawiło, nikt nie zwrócił uwagi... Do wczoraj! pozdr,M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brian Re: spotkanko super IP: *.defbank.com.pl 10.11.03, 09:53 Dla mnie numer 1 odcinka, to końcowa pointa Zubka: "uczciwy człowiek powinien liczyć na uczciwą emeryturę" :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) (to w `świetle reformy emerytalnej) Numer 2 to......piękne oczy stewardessy Małgorzaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman 1500 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 10:15 No i mamy 1500 ! Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: 1501 :) i tak do śmierci ... 10.11.03, 11:06 Norman - dzięki za zdjęcia , git , masz piwko ... Byłem w puszczyyyyy , tam jak pewnie wiecie nie ma TV ... ALE generalnie , ok , żubry karmiłem :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio6776 Re: 1501 :) i tak do śmierci ... 10.11.03, 13:51 Co do przesławnej Surmaczowej,chodzi tu o aktorkę Żółkowską ktora grała w jednym z odcinków 07,zaś w KLANIE nosi nazwisko Surmaczowej ot,cały sekret... Co do spotkania,już niestety coraz bardziej odległego,było ekstra. Bardzo sympatycznie i kameralnie... Mamy dużo (możliwych do zrealizowania)planów... Pozdrawiam Was wszyskich,do następnego spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: spotkanko super IP: *.goclaw.net.pl / *.waw.cdp.pl 10.11.03, 22:09 Otóż drogi Trooperze obejrzyj sobie jeden, losowo wybrany, odcinek Klanu a wszystko stanie się jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
pojata tak... 12.11.03, 10:37 W sobote obejrzelismy "Grobowiec rodziny von Rausch", czyli historia zatoczyla kolo. Duzo sie zadzialo od czasu slynnego postu Glusia Filmowca. Ale moze czas juz zakonczyc? Jak w piosence Perfectu: "Trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc." Zostana bardzo mile wspomnienia... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: tak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 12:06 Mam nadzieję, że Wyborcza wytnie Teój post, bo inaczej Cię tu Dorotko zlinczują. Choć ja oczywiście rozumiem, że czujesz się zmęczona psychicznie i finansowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Re: tak... 12.11.03, 17:49 Jak widzisz Marcinie, nic zlego sie nie stalo. Forum powoli zamiera, dlatego zaproponowalam zakonczenie tej dzialalnosci. Dzialanosc na rzecz 07 poza forum interesuje mnie wciaz zywo. Pozdrawiam. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: tak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 19:03 Ja myślę! Eviva Ostrołęka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmnika Re: tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 08:20 Nawiązując dop postu pojaty: no właśnie? Kiedy się spotykamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: tak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.03, 16:49 Raz fani serialu z Warszawy Co nieco liznęli sławy Zlot bowiem zrobili Był czad, a po chwili Uciekli z mediów obławy Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Co dalej? 13.11.03, 17:15 Ladne Marcinie. :))) Tylko z tymi mediami nie do konca sie zgadza. Dla jednych niestety, a dla drugich na szczescie. :)))))) Ale zgodnie z tematem: co dalej? Juz wspominalam, ale powtorze. Czekamy na propozycje. Tym razem chyba Ania ustali cos z Grzegorzem i da nam znac. Prawda? Pzdr. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: Co dalej? 13.11.03, 17:49 Witajcie ! OJJJJ szkoda że nie mieszkam w Warszawce ... ale mam nadzieję że podczas zimy , gdy będzie kilka dni wolnego spotkamy się w większym gronie :):):) Piszę scenariusze do przygód 07 ... [ narazie tyle mogę powiedzieć ] hihi... '' Wy jesteście małe hieny ... '' major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 12:45 major07 napisał: > Witajcie ! > OJJJJ szkoda że nie mieszkam w Warszawce ... ale mam nadzieję że podczas > zimy , gdy będzie kilka dni wolnego spotkamy się w większym gronie :):):) > Piszę scenariusze do przygód 07 ... [ narazie tyle mogę powiedzieć ] hihi... > > '' Wy jesteście małe hieny ... '' > > major07 Właśnie chciałam nawiązać do tematu. Spotkajmy się z głową pełną pomysłow na scenariusz, proponuję u mnie. Kupię duuużo piwa i coś sklecimy. Termin do uzgodnienia. Majorze prześlij propozycję meljem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Co dalej? IP: *.goclaw.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 16:21 Fiu, fiu, widzę że poważne tu się plany uknuwa. Jestem za jak najbardziej, choć nad scenariuszem w życiu nie myślałem, jako zagorzały przeciwnik kontynuacji. Sprawa mnie jednakowoż kręci i jeśli uzgodnicie termin spotkania (mnie obojętne, byle z wieczora), to się zjawię z jakimiś pomysłami. Ok to ustalajcie, a ja idę myśleć. Raz fani serialu z Warszawy W ręce swe wzięli sprawy Po piwku na bani W chałupie u Ani Scenariusz spłodzili klawy Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Re: Co dalej? 14.11.03, 16:35 Tu nie ma co ustalac. Osoba najbardziej bezposerdnio zaintersowana podaje termin, reszta sie zgadza lub nie. Tyle. :))) Do! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Hehe, ale numer! IP: *.revers.nsm.pl 15.11.03, 03:50 Gość portalu: marcin napisał(a): > Otóż drogi Trooperze obejrzyj sobie jeden, losowo wybrany, odcinek Klanu a > wszystko stanie się jasne. Wystarczyło że zobaczylem role w "Klanie" na filmpolski.pl ALE JAJA!!! Rozumiem teraz Wasze zdziwienie! Tak, tak - uchował się jeszcze ktoś taki, kto nie czai czegokolwiek z Klanu - oto ja - Trooper! No faktycznie kumam teraz, czemu myśleliście że się wygłupiam z tą Surmaczową... Czułem że może chodzić o inną rolę kogoś z 07, ale nie przeczuałem że przesławnym "klanie", hihihihi! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freriks Re: Hehe, ale numer! IP: *.energis.pl 15.11.03, 10:50 Słuchajcie, co myślicie byśmy na forum (trzeba je jakoś rozruszać) zorganizowali debatę na temat najlepszy dialog Sławka Borewicza albo cytaty z serialu, które stały się już niemal legendą? Ja zacznę od zgłoszenia moich ulubionych: 1. Popsuli samolot 2. - Ja Foxtrot 12 do 07, zgłoś się! - Ze wszystkim mi się Pan kojarzył, ale nigdy z Foxtrotem... - Może chociaż na fonii darujecie sobie te uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Hehe, ale numer! IP: *.goclaw.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.03, 11:12 Ja już pisałem, ale napiszę jeszcze raz: Samowiczówna: Zapalą panowie? Francuskie gauloisesy? Zubek: Dziękuję, nie palę. Borewicz: Francuskich szczególnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freriks Re: Hehe, ale numer! IP: *.energis.pl 15.11.03, 13:11 Jaszczuk: jest w ciąży? Przecież jest panną. Borewicz: Wie Pan, tego się nie robi obrączką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Hehe, ale numer! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 08:48 Dobra!!!! Podaje termin spotkania pt. piszemy scenariusz. Co powiecie np. na sobote wieczor, np. 22 listopada 18.00. Oto moja propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Hehe, ale numer! IP: *.wne.uw.edu.pl 17.11.03, 14:06 Mi pasi chyba Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio6776 Re: Hehe, ale numer! 17.11.03, 14:17 Mi również odpowiada. Szczegóły,otrzymamy zapewne mailem? Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
pojata spotkanie 17.11.03, 14:34 No to jak dla mnie OK. Co prawda w piatek mam impreze pracowa... Mam nadzieje, ze bede sie nadawac. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: spotkanie IP: 195.116.92.* 17.11.03, 15:34 Dorotko nic się nie martw, strzelisz dwa browary i będziesz w pełni sił twórczych;- Proszę o przygotowanie konspektu scenariusza do soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio6776 Re: spotkanie 17.11.03, 15:58 Mojego maila chyba znacie? Jeżeli nie,to proszę o smski,dotyczące Spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Re: spotkanie IP: *.stacje.agora.pl 21.11.03, 18:08 Spotkanie z przyczyn obiektywnych zostalo odwolane, a tego wpisu dokonalem z calkiem innego powodu - nasz watek wpadl w odlegle zakamarki gazetowego forum, a tak byc nie moze!!! :) pozdrawionka 4@all Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radziu najlepszym odcinkiem był "Złocisty" IP: *.tele2.pl 18.11.03, 12:05 poprostu swietna kreacja Zbigniewa Buczkowskiego w roli "Portiera" oraz Artura Barcisia w roli "Strażaka" ucieczka Portiera samochodem marki KRAZ i potracenie rowerzysty( w tle muzyka zespołu Bolter "daj mi te noc") zabicie Dziewula poprostu 1 klasa, pozatym ciekawe ksywki jak Coca-cola czy Literat, duze kombinacje i swietnie ukazany obraz przestepstw gospodarczych, no swietne teksty "własnie przyszły nowe filmy z Hamburga" czy "pan Emil to sie ze mnie nigdy nie smiał" lub "są dni kiedy centrala nie skupuje, tony sledzia ida do piachu" no co sie bede rozpisywał to kultowy odcinek chociazby ze względu na obstawe i atmosfere bazaru różyckiego:), no ten odcinek obnaża porostu niedociąłości poprzedniego systemu i mozliwości jakie otworzyły sie przed kombinatorami szara strefa i półświatkiem przestepczym:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekR Re: najlepszym odcinkiem był "Złocisty" IP: 195.117.203.* 18.11.03, 19:59 moim zdaniem złocisty to kompletna kiszka. Podobnie jak Zamknąć za sobą drzwi" : nad i tak skromną fabułą górę biorą tu tzw. efekty specjalne i elementy kina akcji. Na sprawne kino akcji potrzeba jednak dobrego sprzętu i funduszy, a jak wiemy, w PRL-u było z tym ciężko. Zdecydowanie bardziej wolę starsze, pierwsze odcinki pierwszej i drugiej serii. Wtedy jeszcze O7 rozwiązywał kryminalne zagadki, a nie pozował na Bonda PRL-u, wtedy to było prawdziwe i szczere... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin nowy kwiatek IP: *.goclaw.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.03, 14:46 Witam! Dostałem nowy kwiatek na maila. Cytuję: Odcinek "Grobowiec rodziny..." Borewicz na lotnisku, parking, po rozmowie z milicjantem chce wrocic na hale przylotow i na przejsciu dla pieszych przepszcza JEGO jadacego poloneza. Trwa sprawdzanie, czy to prawda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radziu Re: najlepszym odcinkiem był "Złocisty" IP: *.tele2.pl 19.11.03, 22:13 spoko jak chcesz obejrzec sprawne kino akcji to włącz cos amerykańskiego a interesująca fabuła kryminalna jest np w teatrze sensacji "KOBRA" czy filmach z Bogartem jak Sokół Maltański, ja tego filmu nie ogladam jako kryminał bo to raczej nie ma za duzo wspólnego z tym gatunkiem tu chodzi o klimat tamtej epoki , aktorów i teksty i smiech a Złocisty to najsmieszniejszy odcinek ze wszystkich i nawet nie chodzi tu o zadne fabuły itd, ale obraz rzeczywistosci tamtych lat Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Witam po długim czasie! 23.11.03, 16:23 Witam mordy kochane! Jak mnie tu długo nie było! Pozmieniało się, fanów przybyło, starzy trzymają się nieźle. Że tak zapytam: kto oglądał wczoraj Borewicza? Podobało mi się jak Zubek mówił: "Panie Jagodziński!" Klasa. Pozdrowienia od autowidola! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Hit wieczoru - reklamy specyfików medycznych! IP: *.revers.nsm.pl 23.11.03, 17:12 Witam również :) O ile wczorajszy odcinek mnie niczym nowym nie zaskoczył (chociaż uważałem kiedyś że jest lepszy - a wczoraj wydał mi się zdecydowanie "przegadany"), to hitem wczorajszego wieczoru były reklamy: - przed Borewiczem: ok. 5-7 reklam leków - po Borewiczu: ok. 8 reklam leków - zaraz potem (po zapowiedzi telekuriera): dalsze ok. 5 reklam leków Średnio 2/3 reklamy to były leki, oczywiście na koniec formułka o konsultacji z farmaceutą / z ulotką. Czy oni, tam w TV, mają Borewiczomaniaków za ludzi: - z bólem głowy? - z bólami menstruacyjnymi? - ze zgagą? - wiecznie przeziębionych i zagrypionych??????? pozdr,M ---------------------- Zu Risiken und Nebenwirkungen lesen Sie die Packungsbeilage und fragen Sie Ihren Arzt oder Apotheker. Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Re: Hit wieczoru - reklamy specyfików medycznych! 23.11.03, 22:23 Chodzi raczej o to, że "07..." jest jednym z chętniej oglądanych seriali i idzie zatem o widownię. Większa widownia, więcej reklam przed i po serialu. Cieszę się tylko, że nie przerywają jeszcze Borewicza, by mi jakiś pan oświadczył: "Goździkowa miała rację". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Hit wieczoru - reklamy specyfików medycznych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 09:57 A ja jak zwykle sie zastanawiam gdzie ten Jagodzinski chcial uciekac przez to Hyzne??? Taki inteligientny przestepca, wywiodl w pole samego Borewicza a tu sie pchal nie pod ta granice co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quest Re: Hit wieczoru - reklamy specyfików medycznych! IP: 217.153.142.* 25.11.03, 12:01 Do Mołdawii ?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radziu nie kupuj żonie tv do kuchni IP: *.tele2.pl 25.11.03, 12:01 Propaganda musiała przedstawiac kraj jako szczelnie zamknięty syytstem:))) dla mnie ta koncówka jest conajmniej zastanawiająca ale to moze swiadczyć o 1) wina=kara, sprawiadliwośc cie dosięgnie, 2) PRL ma dobrze strzezone granice i Ci którzy chcecie uciec wybijcie to sobie z głowy:)) no mozna by tak mnozyć ale dla mnie wypływa jeden ogólny morał z tego odcinka nie stawiaj żonie telewizora w kuchni :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stalowy_szczur1 Re: nie kupuj żonie tv do kuchni 25.11.03, 15:55 Hm.... a nie było to tak, że ten odcinek miał kończyć się zwycięstwem Sił Zła- czyli Jagodziński uciekał przed karzącą ręką sprawiedliwości i taka miała być pierwotna wersja, ale.... po interwencjach "wicie rozumicie towarzyszu reżyserze" doklejono z tyłu ten idiotyczny tekst. Pzdr ! Szyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: nie kupuj żonie tv do kuchni IP: *.goclaw.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.03, 16:10 owszem tak właśnie było Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Co w sobotę??? 27.11.03, 23:01 Jakiż to odcinek zobaczymy w sobotę? Orientuje się ktoś? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: Co w sobotę??? IP: *.revers.nsm.pl 28.11.03, 02:21 13/21 czyli wypadałby "Strzał na densyngu" Ale... czasu w ramówce jest 65 min, a strzał ma ponad 80. No i czy... Czy przedostatnio był nr 11 - "Wagon pocztowy"??? Czy nie było (mogłem przeoczyć)? On ma 61 min, więc pasowałby. Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Co w sobotę??? 28.11.03, 09:52 Witam starych szanjomych ! Na tvp3 Wagonu jeszcze nie było (ostatnio Jagodziński), więc pewnie jutro puszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Borewicz w Playboyu 28.11.03, 16:36 W grudniowym numerze ukazal sie tekst pt. "Borewicz reaktywacja". Chyba mial byc smieszny z zalozenia i taki inteligentnie zlosliwy. Coz, nie udalo sie. Glupie jest i tyle. Ale za to zdjecia ladne. :))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Borewicz w Playboyu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 15:23 Grudniowym czym Dorotko????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Borewicz w Playboyu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 15:25 Sorry: nie zauważyłam tytułu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika 'Kochamy polskie seriale" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.03, 14:13 Ewa Florczak wypowiadała się właśnie nadzwyczaj entuzjastycznie o naszym zlocie. Miło było usłyszeć:))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_76 Re: 'Kochamy polskie seriale" 30.11.03, 21:32 ..beznadziejny artykuł...ale tu dawno nie zaglądałem a wątek żyje to bardzo miłe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Duży fiat-borewicz. 30.11.03, 22:42 Zajrzyjcie na www.fsoautoklub.pl Okazuje się, że ludzie nie jeżdżą już Polskim Fiatem, tylko "borewiczem". Gorąco pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Niech jeszcze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 00:40 ...zaspiewa. I wszystko jasne!! Watek umiera, ale my zyjemy!! A tak powaznie, to i tak zawsze damy rade. Pozdrawiam wszystkich Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Niech jeszcze... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 09:48 Watek zostal zalany postami o Barze (cokolwiek to jest)ale my sie nie dajemy!!! I kto ogladal wczoraj Borewicza? Bo ja tak, rzecz jasna;-) Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Re: Niech jeszcze... 07.12.03, 11:23 Gdzie umiera, gdzie umiera....Borewicza, porzucić? Nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
pojata program o 07 11.12.03, 11:09 Witajcie kochani. Zlotowicze na pewno pamietaja, ze na imprezie oprocz regionalnej trojki, byl takze program 2 TVP. Dostalam wczoraj informacje, ze program Kevina Aistona poswiecony "07" bedzie mozna obejrzec 8 stycznia o godz. 21.30. Pozdrawiam wszystkich :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stalowy_szczur1 Strzał na dancingu 11.12.03, 13:43 A miałem nadzieję, że dyskusja tryśnie jak krew z przeciętej tętnicy.... a tu cisza. Jeden z najbardziej klimatycznych odcinków, intryga nie zestarzała się ani w ząb, a tu cisza. Łowcy kwiatków nie trąbią, że w scenie na dancingu widać było cień mikrofonu na ścianie, znawcy piękna nie mlaszczą nad panią dentystką. Ja do dziś jestem pod wrażeniem pana mecenasa- jedej z największych gnid na małym ekranie. Usiłowałem sobie wyobrazić, cóż Pan Mecenas dziś porabia.... zapewne jest dobrym znajomym Kiełbasy i Budzika, albo innych oberbandziorów, którzy wtedy zaczynali właśnie od takich lokali z ruletą, albo handlu walutą. Ma szanowaną kancelarię z ciężkimi, dębowymi meblami, kilku wspólników, kilkunastu biednych studentów na posyłki i pisanie pozwów. A gdyby tak jeszcze raz zrealizować ten film, to Mecenas zapewnie zajmowałby się lobbowaniem, i miał klaster z automatami "zręcznościowumi" i prał na całego lewą kasę. IMHO Mecenas to jedna z najbardziej złowrogich postaci w całym serialu, zapowiedź Gawronika i Sekuły. A jak politycznie jedziemy.... to malutki smaczek w postaci Stoczni znanej z pewnego elektryka z wąsem B-). A na ścianie kalendarz z magicznym rokiem 1981.... A sądząc po ubraniach, serial relizowano w lecie, może w sierpniu B-). Pzdr ! Szyba Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Re: program o 07 12.12.03, 09:29 A ja mam informację nie mniej ważną. Mianowicie: jutro o godz. 23:05 w TVP 3 pokazują "07...". Nie wiem jak Wy, ale ja jak co tydzień, sobie obejrzę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: program o 07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 10:16 Oczywiście, że będziemy wszyscy oglądali prawda?....... Niestety przegapię 2 odcinki bo w przyszłym tygodniu wyjeżdżam. Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Głosujemy na Borewicza! 12.12.03, 15:09 Czy Szanowni Państwo swój głos już na Sławka oddali? Jeśli nie, to czas najwyższy: www.gazeta.pl/tv Odpowiedz Link Zgłoś
westpoint Dzisiejsza gazeta Telewizujna!!! 12.12.03, 15:07 Cytują was w Gazecie Telewizyjnej na stronie 15! "Sonda wśród internautów "Borewicz i inni". Fajnie wam! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
westpoint Re: Dzisiejsza gazeta Telewizyjna!!! 12.12.03, 15:12 Aż z wrażenia literki mi się mieszają! Telewizyjna ma być! Gratuluję jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Dzisiejsza gazeta Telewizyjna!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 19:00 Ja to juz sie przyzwyczailam, bez przerwy mnie cytuja, ciekawe dlaczego;-) Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 12.12.03, 23:26 Witam wszystkich po dlugiej przerwie! Przegapilam niestety parę sobotnich odcinków, a polowałam na "Hieny", które wg mojej rozpiski byly odcinkiem nr 14. Tymczasem program TV 'mówił' że odc. 14 to był Strzał na dancingu... Powiedzcie, czy Hieny juz byly???? i jeszcze coś, co przypadkowo odkrylam na forum TV - troszkę chyba nieładnie , czy może mi się tylko wydaje?? ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=14&w=9448582 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.03, 17:08 A co to jest bo mi sie nic nie wyswietla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.03, 17:30 P.S Hieny nadali ca 2 tyg temu, zla jestem bo jest to jeden z nielicznych odcinkow ktorego nie nagralam. A teraz patrzcie: Pietrasik wspomina o naszym zlocie w swoim artykule:)) polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1143577&MP=2 Nie wiem czy ten link da sie otworzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 13.12.03, 22:35 Anmaniko, ten link podany przeze mnie faktycznie nic nie pokazuje, trzeba go skopiowac w 2 kawalkach. To wątek założony przez Sonnego 'skad wasze nicki' czy cos w tym stylu, mozna go znalezc na forum TV, chodzilo mi o jego wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
pojata prawda, nieladnie Sonny 15.12.03, 10:40 Oto cytat z forum wspomnianego przez Basie: "Tak sumie dumam Kochani, skąd się do cholery wzię3y te niektóre Wasze nicki?? :) for egzampel taki s_I albo lahliq??? Ja odrazu śpiesze z wyjaśnieniem, że moje sonny07 wzię3o się stąd, że pewnego dnia przypadkowo trafiając na to forum, pierwszym wątkiem w jakim się udzieli3em by3 wą tek z MIAMI VICE związany. Lubię ten serial i Dona Johnsona szczególnie bardzo za jego ciuchy i pociąg do p3ci pięknej. No i tak wysz3o, że podpisać się jakoś musia3em a sonny crocket mi podpasowa3 i tak już zosta3o. cyferka 07 to stąd, że fanem i mi3ośnikiem serialu o Borewiczu strasznym jestem i w wątku o nim pierwsze skrzypce gra3em a nawet sam pose3 Cieślak do mnie dzwoni3.. Z czasem jednak ten wątek zaczę3o odwiedzać zbyt dużo osób 'spoza początku' (np wyglądający na totalnie zbakanego major07 na zlocie w tiwi).. nevermind! skąd Wasze nicki???" Rozumiem Sonny, ze to wszystko nieco z przymruzeniem oka, ale czasem warto sie zastanowic chwile zanim sie cos napisze. Taki "fun" na sile czasem bywa nieco zalosny, a nie smieszny. Tyle. Pozdrawiam Marcinie. Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: prawda, nieladnie Sonny 15.12.03, 10:47 Z przymrużeniem oka... hmmm, trochę tak, ale wyraziłem tylko swoje zdanie na temat tego co zobaczyłem w tiwi. Gościa nie znam osobiście - w przeciwieństwie do was i dlatego nie wiem jaki jest in real, ale oglądając relację takie skojarzenie, o którym wspomniałem i którym Cię 'rozdrażniłem', automatycznie mi się nasunęło (nie tylko zresztą mi - jeszcze jedna osoba 'z początku' ma podobne zdanie do mojego). A żałosny w tym wszystkim, a nie smiesznym, wydał mi się właśnie ów jegomość.. również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: prawda, nieladnie Sonny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 12:16 Osobiście ciebie nie znam sonny więc nie będe się wypowiadała na temat twojej osoby. Majora za to poznałam i zapewniam ciebie, że jest bardzo sympatycznym młodym człowiekiem który pokonał chorobę i xxxx ilość kilometrów by być na zlocie. Nie bardzo rozumiem co ma czas wpisu na formu borewiczowskim do całej sprawy. Nie wiedziałam, że trzeba mieć staż forumowy by się zaliczać do "prawdziwych" fanów Borewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: prawda, nieladnie Sonny IP: *.wne.uw.edu.pl 15.12.03, 14:11 Taaak, niektórzy wszystko potrafią spieprzyć, nawet jeśli chodzi o tak cudne wydarzenia jakie miały (mają) miejsce od kilku miesięcy. Tak więc drogi, czcigodny Sonny! Racz zachować opinie na tym poziomie wyłącznie dla siebie, a jeśli nie potrafisz mój drogi, to pomyliłeś towarzystwo. I tyle A w sobotę leciał "Morderca działa nocą", gdzie pokazano szpital, w którym przyszedłem na świat. Niestety moja mama mówi, że to nie Maria Probosz asystowała przy moim porodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Uwaga zmiana daty emisji!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 14:49 UWAGA, UWAGA. Zmiana daty emisji programu Kevina na 29 grudnia na godz. 21.25!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: prawda, nieladnie Sonny IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.03, 11:29 sonny vel pierwsze skrzypce robi za gwiazdę forum TV, ma kilka zagorzałych wielbicielek, które piszczą na wszystko co on napisze toteż trochę mu palma odbija. Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: dezerterku trepku.. 16.12.03, 12:18 dezerterku - już kilka razy próbowaliśmy ci (czy to z Vince'm czy innymi) wytłumaczyć parę spraw, ale widać, że masz jakieś zmiany w mózgu, chociaż... jak to mawiał pewien kolejny kultowy pan z serialu (innego niż ten o którym piszecie): żeby mieć jakieś zmiany w mózgu, to najpierw trzeba ten mózg mieć :)) Kończąc pozdrawiam Cię niedowartościowany trepie i trochę mi Was szkoda, że z takiej głupoty robicie aferę na cały świat. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Borewicz!! 16.12.03, 18:28 Jak to jest, ze w Internecie ludzie sa tacy agresywni? Moze to wynika z tej anonimowosci? Przykre to niestety, taki jakis smietnikowy swiat. Ale wracam do tematu. Kiedys Pimienta prosila, zeby sie nie wdawac w takie dyskusje (ona jest teraz w Hiszpanii, pozazdroscic). I miala racje. To forum zaistnialo, bo spotkalo sie kilku fajnych ludzi (bez ambicji bycia "pierwszymi skrzypcami"), polaczonych wspolna pasja. Powtorze jeszcze raz: Bardzo sie ciesze, ze dowiedzialam sie, ze tylu mam "wspolwyznawcow". Dobrze, ze caly swiat sie dowiedzial! Chociaz pan Pietrasik w Polityce, sugerowal jakby leciutko, ze jestesmy milosnikami PRL. Jak ci ludzie nic nie rozumieja... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper O! Ja też mam tutaj coś do powiedzenia! IP: *.revers.nsm.pl 16.12.03, 19:01 Jestem tu także gdzieś od począku lipca. Na zlocie nie byłem. Obejrzałem za to relację w tiwi, nie sam zresztą - a z rodzinką najbliższą, która zna moją miłość do Borewicza i słyszała o naszej grupie. I wszystko było piknie - Koleżanki w mundurkach a'la Olszańska, ludzie choć ciut a'la PRL - aż do momentu gdy pokazali Kolegę w mundurze ruskiego moriaka, czarnych agenturalnych okularach i z tekstami jak to napisałem completnie "out of real Borevich klimat". Pomyślałem: Co to do cholery ma wspólnego z klimatem Borewicza, punktem wyjścia tego całego zbiorowego orgazmu, który na tym forum przeżyliśmy? Nie wiem do dziś. Po prostu tego nie czuję. Widocznie podnieciło mnie co innego. A zresztą moja rodzinka właśnie wtedy ten jeden jedyny raz się skrzywiła - "A ten co? Co ma taki strój i teksty do Borewicza?". Wiadomo - po stroju nieznanej mi osoby nie zamierzam oceniać i nie robię tego przecież. Ale skoro już ktoś (Major) przybiera taki jaskrawy wizerunek, to ja osobiście jego (tzn. wizerunku) dopasowanie DO ODCZUWANEGO PRZEZE MNIE KLIMATU BOREWICZA oceniam w skali 0-10 na (-1). pozdrawiam wszystkich serdecznie i bez urazy pls, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper klawisz "Shift" IP: *.revers.nsm.pl 16.12.03, 19:08 No to będę niemiły: Widzę po tym i kilku innych postach, że klawisz "Shift" na klawiaturze Koleżanki funkcjonuje prawidłowo... W moim odczuciu, zresztą także powszechnie przyjętym, w pisemnym dialogu wyrazy "Ciebie", "Twojej" powinno pisać się z wielkiej litery. Pisanie ich z małej litery oznacza natomiast, że ma się adresata wypowiedzi w "szanownych czterech literach". W tym przypadku chciałbym się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: klawisz "Shift" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 21:01 Uczyl mnie ktos swiatly, ze z duzej litery pisze sie o zmarlych z wyrazami szacunku..... I jedno i drugie tu nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: klawisz "Shift" IP: *.revers.nsm.pl 16.12.03, 21:37 Gdyby ktoś napisał Tobie - "Kocham cię" - to co? Za życia nie byłoby to wcale rażące? Ja tam wymagam większego szacunku, chyba że ktoś mnie nie lubi i chce to pokazać. Poza tym niezbyt ten Twój nauczyciel światły, albo Ty nie słuchałaś zbyt pilnie, bo "duże" litery to stawiają dzieci w swoich zeszycikach. Co innego "wielkie", o których ja wspominałem... A w ogóle to Anglicy, których zdaje się Borewicz bardzo ceni, mawiają w takich przypadkach "no comments". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: klawisz "Shift" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 22:31 aleś się gościu nakręcił, weź sobie jakąś wielką literę i się nią walnij w dyńkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: klawisz "Shift" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 08:49 I w dodatku nie ma odwagi pisać pod swoim stałym nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper o łaaaaał IP: *.revers.nsm.pl 17.12.03, 10:10 Gość portalu: anmanika napisał(a): > I w dodatku nie ma odwagi pisać pod swoim stałym nickiem. Ale mnie to ubawiło :D O kogo Wam chodzi? Bo ja z pewnością od początku do końca jestem sobą (trooper). "Nie ma odwagi" - hehehe, faktycznie 'wielkiej' odwagi potrzeba, by się z Wami, Mili Państwo, pokłócić. Michał Łałak, Gdańsk (czyli TROOPER, a nie kto inny, a na pewno nie Sonny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: o łaaaaał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 21:12 Proponuję zaprzestać już tych "uprzejmości", nasz wątek niestety wygasa, więc może chociaż stanie się to w lepszym stylu... 'o czym Wy mówicie, towarzysze ?!' Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Cytat. 21.12.03, 12:12 Oglądałem wczoraj odcinek "Morderca działa nocą" i kolejny raz serdecznie się uśmiałem gdy domniemany morderca spytał: "25 lat bez piwa?". Już raz o tym pisaliśmy, ale może od tamtej pory wyłowiliście inne kwiatki? Czekam na wasze ulubione teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freriks Re: Cytat. IP: *.toya.net.pl 23.12.03, 23:57 Wiecie, zawsze obolewałem nad tym, że twórcy serialu nie pozwolili Sławkowi zaciągnąć do łóżka Pani Prokurator Ołdakowskiej... W sobotę obejrzałem "Skok śmierci" - nie pierwszy raz oczywiście, ale dopiero teraz uświadomilem sobie, że twórcy zmarnowali szansę na świetny wątek. Wyobrażacie sobie co by było, gdyby Sławuś do swojej kolekcji dorzucił Panią Jaszczuk? Ale by było na komendzie... Dobrze, że na osłodę pojawia się w tym odcinku śliczna Danuta Kowalska - ciąg dalszy znajomości w "Śladzie rękawiczki"... A z okazji nadchodzących Świąt - wszystkim fanom Borewicza życzę Wszystkiego Najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Brawo Kevin IP: *.goclaw.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 21:57 No, niezły program. Z jajem, itd. Tylko czy wszyscy dziennikarze muszą zadawać wiecznie te same pytania? Przecież Cieślak się wykończy jak przez następne 15 lat będzie musiał odpowiadać tak samo na te same pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl69 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 04:15 Zostaję rozpoznawalny przez moich starych przyjaciół(vide TV).A ja tylko miałem drugie miejsce i zielony "tiszert"(zresztą pod spodem ;-) .........Zza węgła wyłonił się Czterdziestolatek(konkurencja).Też niezłe,ale czasami kulawe kino :-( Byłem na podwórku Karwowskich.Rany!Jaki to skraweczek podwóreczka wielkopłytowego-szwenk OK.Przeanalizowałem także ujęcia u nich w mieszkaniu.Sam "Mniód"życia w blokowisku.Saloon centralnie,czyli- przechodni,łuki&kotary+nieśmiertelny kuchenny stół."LICENCJA FIAT" na nadprożach malca to był blichtr.Zabrakło go nieco w drugiej części 40- latka.PZDR MO(RMO)tyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona zubka Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.tkdami.pl 09.01.04, 13:51 jutro o 23.00 kolejny odcinek.......na TVP3{regionalna} Sławek jest boski.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.za.digi.pl 11.01.04, 22:16 lubie takie odcinki, akcje na Okeciu, chlopaki od Dziewula w swoim zywiole :). no i ta Pani doktor psychiatra, ktora robi kawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 22:26 podbijam ten legendarny wątek do góry z szacunku dla koleżanek anmanika + pojata (niczego nie umniejszając innym zasłużonym), bo zrobiły ze zwykłej dyskusji na forum coś większego. Sam nie trawię takich imprez w rodzaju zlotów fanów jakiegoś starego serialu i w ogóle żadnych fanów czegokolwiek nie lubię, ale doceniam wysiłek zakończony sukcesem. A więc do góry ! Niech nie zniknie co najmniej przed upływem roku od założenia. Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 23.01.04, 00:02 No właśnie kto oglądał wczoraj Borewicza? Ja przerobiłem "Zamknąć za sobą drzwi". Gość portalu: dezerter napisał: Sam nie trawię takich imprez w rodzaju zlotów fanów jakiegoś starego serialu i w ogóle żadnych fanów czegokolwiek nie lubię, ale doceniam wysiłek zakończony sukcesem. A mnie osobiście do dziś dzień szlag trafia, gdy pomyślę jak mnie grypka rozłożyła i na zlocie nie byłem. W jednym się zgadzamy: wysiłek został zakończony sukcesem (mam nadzieję,że nie na zawsze "zakończony"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.04, 10:30 Ja Borewicza ogladalam:))) Przyjechal znajomy ze Szwecji i pokazalam mu relacje ze zlotu a dzisiaj niespodzinka, watek pojawil sie ponownie na stronce. Fajny byl ten zlot..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozieniówna nowy zlot? IP: *.acn.waw.pl 23.01.04, 13:36 Witam anmanikę i innych wielbicieli Borewicza :) Tak mnie w październiku auto trzepnęło (niestety, nie polonez :( ), że jeszcze się nie zdążyłam wyrehabilitować :) Gdyby szykował się nowy zlot, dajcie znać na maila. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Aktualności: 24.01.04, 00:08 Nie pozostaje życzyć nic innego jak szybkiego powrotu do zdrowia!!! Na nowy zlot chyba jeszcze za wcześnie (widać po dynamice wątku), ale nie mówione że sprawa zaprzepaszczona (prawda? - Pojato, Anmaniko). Z aktualności: no nie myślałem, że zobaczymy jeszcze "Sławka" w jakiejś nowej roli. No i masz... Rzcznikiem został! Pozdrawiam: autowidol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Borewicz w Wybiorczej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 10:23 Czytaliscie??? Zastanawia mnie fakt wydrukowania ww. artykulu. Takiego steku komunalow w zyciu nie czytalam. Dziecko w podstawowce napisalo by lepiej. Jakto ma byc doktorat to ja sie zabieram do pisania profesury;-). Odpowiedz Link Zgłoś
stalowy_szczur1 Re: Borewicz w Wybiorczej 02.02.04, 12:47 to ja od razu rzucam link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17&w=10493051&a=10504256 I walczcie w obronie dobrego imienia 07 !!! Pzdr ! Szyba Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio6776 Re: Borewicz w Wybiorczej 10.02.04, 13:04 Czyżby Nasz wątek umarł??? Nie dajmy mu zaginąć,pomimo zakończenia emisji 07 w TVP 3 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Borewicz w Wybiorczej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 13:15 Ktos ogladal Borewicza????? Zdziwilam sie jak zobaczylam nasz;-) watek ponownie na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Witam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 15:06 Zdziwieni, że wątek do góry?? Tak tylko chciałem zobaczyć czy jeszcze wszyscy żyjecie... Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Kolejny raz 31.03.04, 19:27 Wyglada na to, ze kolejny raz na Krakowie, od 12 kwietnia, bedziemy miec przyjemnosc ogladania porucznika Borewicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Kolejny raz 01.04.04, 08:59 Przeciez Krakow moze go ogladac na codzien;-)? Czy ogladal ktos WOT w sobote wieczor? Dziewul opowiadal o autentycznych akcjach na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Kolejny raz 01.04.04, 16:33 anmanika napisała: > Przeciez Krakow moze go ogladac na codzien;-)? Teoretycznie tak :)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Do miłośników i wszechwiedzących... IP: *.derbynet.pl / *.crowley.pl 01.04.04, 10:53 Przepraszam, jeżeli było to już poruszane - ale nie mam siły czytac 1600 postów. Czy chodzą jakieś słuchy na temat wydania 07 na DVD? Mam nagrany na VHS ale od wielokrotnego oglądania już ledwie dyszy. Kupiłabym bez namysłu...... sądząc po ilości postów w tym wątku - znalazłoby się jeszcze paru takich. Problemy z prawami autorskimi, niechęć do serialu władz TVP? O co chodzi - praktycznie wszystkie inne seriale TVP już są - a Borewicza ani widu ani słychu? Odpowiedz Link Zgłoś
sonny_z_posen Re: Do miłośników i wszechwiedzących... 01.04.04, 10:57 podobno kiedyś zalało wodą archiwum TVP i wśród poszkodowanych znalazły się m.in. taśmy z '07'... ktoś o tym w jednym z 1600 poprzednich wątków wspomniał, ale nie wiem czy to sprawdzona informacja.. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Do miłośników i wszechwiedzących... 01.04.04, 13:21 Gość portalu: Aska napisał(a): > Przepraszam, jeżeli było to już poruszane - ale nie mam siły czytac 1600 postów > . > Czy chodzą jakieś słuchy na temat wydania 07 na DVD? Mam nagrany na VHS ale od > wielokrotnego oglądania już ledwie dyszy. Moze teraz po 1600 postach cos sie zmieni i puszczu Borewicza na diwidi? > Kupiłabym bez namysłu...... sądząc po ilości postów w tym wątku - znalazłoby > się jeszcze paru takich. Problemy z prawami autorskimi, niechęć do serialu > władz TVP? O co chodzi - praktycznie wszystkie inne seriale TVP już są - a > Borewicza ani widu ani słychu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phantom Re: Do miłośników i wszechwiedzących... IP: *.stacje.agora.pl 01.04.04, 18:36 Jejku. Kofani, jak milo tu wrocic!!! Przez prace zaniedbalem forum i 07, wstyd jak nic. Milo widziec znajomych. To co? Kombinujemy cos? Anmanika, dowiedz sie prosze o zdjecia ze zlotu. Mowie o fotkach G., bo nie mam do niego namiarow. pzdr4@ll Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Do miłośników i wszechwiedzących... 02.04.04, 10:40 Gość portalu: Phantom napisał(a): > Jejku. Kofani, jak milo tu wrocic!!! Przez prace zaniedbalem forum i 07, wstyd > jak nic. Milo widziec znajomych. To co? Kombinujemy cos? Anmanika, dowiedz sie > prosze o zdjecia ze zlotu. Mowie o fotkach G., bo nie mam do niego namiarow. > pzdr4@ll > Phantom Jakby co to mam te zdjatka:))) Pewnie, ze kombinujemy, najwyzsza pora:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phantom Re: Do miłośników i wszechwiedzących... IP: *.stacje.agora.pl 05.04.04, 17:30 Anmaniko kochana, zglosze sie do Ciebie po swietach, bo aktualnie jestem w ciaglych rozjazdach. Wtedy tez porozmawiamy o ewentualnych planach imprezowo- zlotowych. Caluje i zycze najlepszego Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Tez wracam! 09.04.04, 13:52 I pozdrawiam wszystkich forumowiczow wiosennie i swiatecznie. Do! :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper 12.04.2004., 18:55, TVP 3 - Miedzianowski !!! IP: *.revers.nsm.pl 12.04.04, 15:18 Witajcie! Z okazji odgrzewania przypadkowych kotletów w TVP3, na patelnię wleciał także wyjątkowo smaczny kąsek - odcinek 9. Borewicza! "Rozkład jazdy"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOBUZ88 Re: 12.04.2004., 18:55, TVP 3 - Miedzianowski !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 13:37 Wleciał wleciał , był przepyszny :) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: 12.04.2004., 18:55, TVP 3 - Miedzianowski !!! 18.04.04, 16:08 Wyglada na to, ze nasz watek nigdy nie "zdechnie":-), swoja droga czy ktos nowy mialby sile by sie przekopac przez 1610 postow? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika to znowu ja:)))) 19.04.04, 14:42 Czy ktoś słuchał tego o:www.osloskop.net/?cmd=show&id=5648 bo mnie nie chce się otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.04, 12:20 Borewicz wraca ,w sobote 3.07.2004 byl pierwszy odcinek "Major opoznia akcje" z 1976 r. z poprawiona jakoscia obrazu i dzwieku.Kolejne odcinki w soboty!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 05.07.04, 23:01 No wreszcie! Jeżeli rzeczywiście poprawili dźwięk, to należą się duże brawa TVP. Nurtuje mnie tylko, czy puszczą wszystkie odcinki, a jeśli tak to czy będą one w kolejności? Pozdrawiam wszystkich borewiczologów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glus filmowiec Tajemnica krempliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:21 Wczoraj obejrzalam sobie nagrany na VHS pierwszy odcinek Borewicza. Pojawia sie w nim tajemnicza tkanina - kremplina, ktora spekulacyjnie handlowano. Ruszyla mnie zwykla ludzka ciekawosc (nazwa kremplina byla mi znana z dziecinstwa, ale nie pamietalam dokladnie coz to takiego). Siegnelam wiec do slowinika jezyka polskiego z 1978 roku i wyczytalam, ze jest to tkanina pochodzenia zagranicznego (!!!) o strukturze klebiastej, odpowiednik polskiego bistoru. Moze ktos wie co to dokladnie jest? Bardzo mi sie podobal zachwyt borewicza drzwiami rozsuwanymi na Centralnym :). Jaka wtedy slniaca byla tam podloga!!! I dla kontrastu to ciemne centrum miasta, rozswietlane jedynie mdlym neonem DOMY TOWAROWE CENTRUM. Za wszelkie informacje o kremplinie bede wielce zobowiazana. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Tajemnica krempliny 06.07.04, 09:02 Jesooo znalazl sie nasz watek, myslalam, ze juz nie da sie odtworzyc. Tylko sza bo znowu beda o nas pisali w Gazetach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madex Spotkanie watkowiczow Borewicza:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:20 A ja sadze ze za rok znowu sie tu wszyscy spotkamy bo TVP nic nowego nie wymysli. A moze poprostu zrobmy spotkanie 'watkowiczow' live??:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glus filmowiec Re: Spotkanie watkowiczow Borewicza:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 14:16 Jestem za, kto zorganizuje i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
madalini Re: Spotkanie watkowiczow Borewicza:) 07.07.04, 13:02 Nie wierze, sam Ojciec Zalozyciel! Witamy!!! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Spotkanie watkowiczow Borewicza:) 08.07.04, 08:56 Zapraszam ponownie na forum bo ten watek ciezko sie otwiera:forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20923 Odpowiedz Link Zgłoś
pojata mala uwaga 21.07.04, 16:14 Czesc! Mam taka, spozniona nieco, uwage po sobotnim odcinku. Kiedy docent Wereda pojechal z pania Wolinska na kawe do Bristolu widac bylo, ze bawia sie tam glownie ludzie w "powaznym" wieku: co najmniej 40,50-latkowie. W latach 80. na tzw. dancingi masowo chadzali juz bardzo dorosli panowie i panie. Swietnie to pamietam, bo robili tak rowniez moi rodzice. I w filmie sie to sfotografowalo. Wydaje mi sie, ze teraz juz tacy ludzie nie chodza do zadnych knajpek. Pewnie umieja sie bawic, ale np. nie maja na to pieniedzy, sa zmeczeni codziennym dniem, itd. Nie pisze tego z pozycji bezczelnej mlodosci, bo mam rowno 30 lat. W kazdym razie szkoda.A moze jednak nie mam racji? Odpowiedz Link Zgłoś