Dodaj do ulubionych

07 zglos sie!

31.07.01, 17:20
Obywatelki i obywatele!
Poszukuje odcinkow 07 zglos sie :"Major opoznia akcje"- pierwszy z serii, "Wisior"-nr 2 i " Morderca dziala
noca"- odcinek 16. Jesli ktokolwiek ma, prosze niech da znac! Tylko tyle mi brakuje do skonczenia pewnego
ciekawego projektu! Najlepiej na video bo nie sadze by bylo na innych nosnikach...)
Obserwuj wątek
    • tolo123 Re: 07 zglos sie! 31.07.01, 17:31
      Tu 07, słucham:-)
      • porucznikewa Re: 07 zglos sie! 31.07.01, 17:38
        Tolo masz cos dla mnie? odbior!
        • tolo123 Re: 07 zglos sie! 02.08.01, 14:31
          Zaraz tak poważnie! Nic do ciebie nie mam. Odbiór:-)
          • porucznikewa Re: 07 zglos sie! 02.08.01, 14:44
            Oj tolo, nie bocz sie! Ja naprawde jestem w potrzebie, desperacko szukam tych odcinkow, a jak nie znajde to
            zostanie mi zakupienie ich kopii(jesli sie da) od telewizji... odbior
            • tolo123 Re: 07 zglos sie! 02.08.01, 15:14
              Przepraszam, ale co się stało że tak pilnie potrzebujesz tych filmów.
              • porucznikewa Re: 07 zglos sie! 02.08.01, 16:41
                Poniewaz robie z nich wlasny filmy ale otym dowiesz sie niebawem, jesli mieszkasz w Warszawie to zaprosze
                Cie na projekcje.... over
                • tolo123 Re: 07 zglos sie! 03.08.01, 09:00
                  Do Warszawy mam trochę daleko, mieszkam w Katowicach
                • Gość: alka Re: 07 zglos sie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.01, 10:25
                  A próbowałeś szukać w antykwariacie www.feniks.com.pl
                  Tam można też zgłaszać czego się poszukuje, pozdrawiam
                  • porucznikewa Re: 07 zglos sie! 03.08.01, 12:08
                    Alko, chwala Ci za pomoc! Zostajesz odznaczona orderem "Chwala Bohaterom" klasy III ! Over
                    • tolo123 Re: 07 zglos sie! 03.08.01, 14:58
                      Ja tego adresu niestety nie znam i orderu nie dostanę.
                      • porucznikewa Re: 07 zglos sie! 03.08.01, 16:00
                        Tolo, za odwage i odzew, choc bezskuteczny, nadal szukam tych odcinkow, zostaliscie tygodniowa
                        delegacje do osrodka wypoczynkowego msw w Kozich Bobach na lubelszczyznie. Do odebrania w
                        najblizszym posterunku milicji lub pod numerem 997. over :)
                        • tolo123 Re: 07 zglos sie! 03.08.01, 17:30
                          Przyjąlem; over.
                • Gość: onek Re: 07 zglos sie! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 11:24
                  A gdzie prawa autorskie?
                  Ja też o odcinki Bonda poproszę, bo robię własną, autorską wersję:).

porucznikewa napisał(a):
                  > Poniewaz robie z nich wlasny filmy ale otym dowiesz sie niebawem, jesli mieszka
                  > sz w Warszawie to zaprosze
                  > Cie na projekcje.... over

• porucznikewa Re: 07 zglos sie! 06.08.01, 11:44
                    Tak sie zklada, ze sie pytalam o to dobrych specjalistow od prawa autorskiego, wszystko zalezy od intencji - jesli
                    zrobisz z Bonda kretyna, sprobujesz osmieszyc jego tworcow itp to moze byc zle, w zagranicznych produkcjach
                    zeczywiscie moze byc problem w zakupie praw do przetworzenia - ale tylko finansowy ( polecam swietna prace
                    Douglasa Gordona, ktory wykorzystal slynna scene z Taksowkarza kiedy De Niro mowi do lustra i pokazal ja w
                    odbiciu lustrzanym, De Niro mowi sam do siebie a na dodatek te projekcje sa niezsynchronizowane i dialogi
                    spotykaja sie tylko co jakis czas) Wazny jest tez stopien przetworzenia, wiec nic nie jest takie oczywiste a moje
                    intencje plyna z uwielbienia dla tego serialu i tych czasow. Nie mam zamiaru niczego piratowac, nie chce czerpac
                    z tego zadnych profitow... over
                    • Gość: onek Re: 07 zglos sie! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 13:41
                      Ten problem finansowy może być w przypadku Bonda nie do przeskoczenia :).
                      Pamiętam jakie swego czasu przygody mieli twórcy "Yesterday" z muzyką The
                      Beatles. Poza tym wydaje mi się, że w przypadku profesjonalnych przedsięwzięć
                      można w sposób DOSŁOWNY cytować nieodpłatnie bodaj tylko sekundy z oryginalnego
                      dzieła.
                      A sam "07 zgłoś się" to interesujący serial. Może juz nieco zwietrzał (przede
                      wszystkim mocno zmieniły się realia) ale nadal da się oglądać. Pamiętam jak
                      przed laty kibicowałem realizacji jednego ujęcia tego serialu na wrocławskiej
                      ulicy. Bronisław Cieślak siedział w maluchu (wtedy jeszcze:) i mówił kilka zdań
                      do jakiejś aktorki. Ujęcie realizowano bodaj kilka godzin.
                      Mam wątpliwości, czy używając scen z dawnych filmów można powiedzieć coś
                      istotnie nowego. Będzie to zabawa li tylko formalna. Ileż zastrzeżeń budzi
                      taki na przykład proces kolorowania dawnych filmów.
                      • porucznikewa Re: 07 zglos sie! 06.08.01, 13:47
                        Oneku! Z tego co pamietam porucznik B nigdy nie siedzial w maluchu... Kanciak, poldek to
                        rozumiem... ale maluch? bryyy, moze nie weszlo do serialu? Naprawde musisz zobaczyc pierwszy
                        "moj" odcinek o seksie - wiele mozna powiedziec i to bardzo na czasie! Over
                        • Gość: onek Re: 07 zglos sie! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 15:27
                          Istotnie - to nie był Fiat - 126P! To był jakiś inny mały samochód. Ale cóż -
                          to Ty spędzasz upojne godziny nad taśmami z "07..."
                          A jeśli chodzi o wątki erotyczne, to najlepiej pamiętam ten z kapustą.
                          "Ta noc jest bez ciebie taka pusta":)))
                          • porucznikewa Re: 07 zglos sie! 06.08.01, 15:34
                            tak!! a Zubek mial taka mine!!! Boro to byl straszny pies na babki, "a doktor Wislocka mogla byc z niego dumna", a
                            jak prowadzil samochody, hehehe.... over

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka