Dodaj do ulubionych

CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 11:19
ten serial kiedyś sprawił, ze chciałem byc maklerem. Na szczęście mi
przeszło, ale wspominam go very very dobrze. A WY?!
Obserwuj wątek
    • red_45 Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? 05.08.03, 13:19
      Ja pamietam :-) Maklerem co prawda nie zostalem, ale skonczylem uczelnie o
      zblizonym profilu. Serial byl super, pierwsza emisja chyba w czasie naszego
      przelomu, mozna bylo szeroko otwierac oczy jak zyja ludzie na zachodzie i miec
      nadzieje, ze my tez tak bedziemy zyli... Sirka i Max rules ! ;-)
    • Gość: piątek z Pankracym Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? IP: 213.17.169.* 05.08.03, 13:21
      Czy Sirka byla ta blondynka jezdzaca PORSCHE???
      • red_45 Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? 05.08.03, 13:36
        Nieeeee...Sirka byla rowniez blondynka, ale pochodzaca z Finlandii, grana przez
        polska aktorke i majaca ciagle problemy ;-) Ta od Porsche to Michelle Hauptmann.
    • Gość: curly Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? IP: 213.173.205.* 05.08.03, 14:03
      Tak Sirke grała Polka. Chyba nazywała się Joanna Kanska.
      • fox Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? 05.08.03, 14:34
        Pamiętam.
        Najlepszy był oczywiście Max i jego zwariowane pomysły. Szkoda, bo o ile
        pamiętam nie natknąłem sie juz więcej na odtwarzającego go, bardzo
        charakterystycznego aktora.
        Rzadko widac z resztą tez innych, no może z wyjątkiem Leonarda.

Serial świetny, pierwsza emsja w 1990 gdy powstawała w u nas gospodarka
        rynkowa, pewnie przynajmniej kilku z widzów poszło w slady bohaterów filmu.
        • marcin_76 Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? 20.08.03, 11:10
          czy Sirka była lesbijką???abstrahując od tego serial był "w pytę"
          mogliby powtórzyć!
    • Gość: piątek z Pankracym Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? IP: 213.17.169.* 05.08.03, 14:59
      Wlasnie... ta od PORSCHE to Michell!!! Bardzo mi sie podobala "...moje grupa
      krwi"!!! Dzieki za przypomnienie :)
    • beemka1 Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? 05.08.03, 19:17
      Ja pamietam, wspominam go bardzo dobrze. Ogladalam 2 razy i tez chcialam byc
      maklerem:-) Dwoja z matematyki w pierwszej klasie liceum zdecydowanie mi
      uswiadomila, z jednak z moimi umiejetnosciami powinnam robic kariere w innym
      biznesie.
    • Gość: jacek01g Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? IP: *.chello.pl 06.08.03, 22:10
      > ten serial kiedyś sprawił, ze chciałem byc maklerem. Na szczęście mi
      > przeszło, ale wspominam go very very dobrze. A WY?!

hej! Mialem to samo, ale w koncu zostalem informatykiem. Film - bardzo fajny.
      Pamietam nawet jakis polski watek, jak Max przyjechal do Polski. Warszawa AD
      1990 [chyba to bylo wtedy..] byla na filmie baaaaaaardzo szara hehehe.
      • p_rzecinek Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? 07.08.03, 08:59
        Pamiętam, że w ostatnim odcinku pojawia się telefon komórkowy - wielkości cegły
        w długą antenką, pierwsza w moim życiu. A co aktorów grających w tym serialu -
        Chass, taki trochę ciapowaty makler, pojawia się dość często w filmach, jako
        postać drugoplanowa, najczęściej czarny charakter, np. Patriota, a teraz gra w
        Harrym Poterze Luciusa Malfoy'a przefarbowany na blond.
    • Gość: Klara Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? IP: 217.98.47.* 07.08.03, 12:59
      OJ ja też kochałam ten serial i też chciałam być maklerem ale
      zostałam............prawnikiem , ale serial dał mi kopa pt.kobieta i fajna
      praca!!!!!!!!!! oj oglągałam go póżniej jeszcze na kablówce na jakiejś
      angielskiej stacji z takiiiim sentymentem FAJOWY!!!!!!!!!!
      • Gość: alina1 Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 21:38
        Oglądałam ten serial i bardzo mi się podobał. Chętnie bym go znów zobaczyła.
      • Gość: Kama Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? IP: 149.156.213.* 19.08.03, 15:56
        Pamietam, choc nie wiem czy teraz tez by mnie tak wciagnal. Wtedy byl
        nowoczesny, ciekawy, jakby z innego swiata. U nas chyba dopiero powstawala
        gielda.
    • Gość: fanta9 Re: CAPITAL CITY!!!!!!!!!! - kto pamieta? IP: 213.146.40.* 20.08.03, 11:10
      ja pamiętam odcinek, gzie Max latał szybowcem i powiedział później, ze to
      lepsze niż orgazm. Wtedy chyba pierwszy raz usłyszałem to słowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka