Dodaj do ulubionych

Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się

22.07.08, 17:44
Już drugi dzień nie ma filmu o Don Matteo o 15.10 w tvp 1. Mogę
zrozumieć wczoraj, bo pogrzeb pana Geremka, ale dzisiaj? Zamiast
tego filmu jakiś "Walc w chmurach". Oczywiście ani słowa przeprosin,
ani słowa dlaczego tak. Jestem po prostu wściekła. Żeby zdjąć z
anteny taki film i tak się nie liczyć z widzami. Telewizjo publiczna
wstydź się!
Obserwuj wątek
    • asiak44 Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 23.07.08, 00:30
      Okazuje się, że tego serialu już nie bedzie, w jego miejsce są
      jakies filmy. To nie koniec zmian - zamiast Zaginionych" dają
      znowu "Kamienie śmierci" , a w dzień też bez zapowiedzi powtarzają
      serial "Codzienna". Oni w tej publicznej telewizji pogłupieli chyba
      kompletnie... Nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi.
      • titerlitury Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 23.07.08, 09:09
        może to dlatego, że to była propozycja bardzo niszowa (ten Don
        Matteo) ;)
      • la.vita.e.molto.di.piu Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 23.07.08, 10:54
        Za Don Matteo mam ochotę kogoś w tej telewizji rozszarpać! Jedyny serial który
        oglądałam :(
        • asiak44 Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 23.07.08, 23:13
          Napisałam do telewizji w tej sprawie, ciekawe czy i kiedy mi odpiszą
          • asiak44 Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 24.07.08, 18:21
            No i odpisali, niżej ich odpowiedź:
            "Witamy
            Jest nam niezmiernie przykro, ale ze względu na rozpoczynające się
            niedługo Igrzyska Olimpijskie nasza oferta programowa ulega zmianie.
            Będzie bardzo dużo godzin emisji z olimpiady stąd konieczne zmiany.
            Serial powróci na nasza antenę ale dopiero od 29 sierpnia.

Najmocniej przepraszamy za taką sytuację.

Zespół ds. Kontaktów z Widzami"

Ta odpowiedź mnie w ogóle nie satysfakcjonuje.
            • kkokos Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 24.07.08, 19:38
              > Ta odpowiedź mnie w ogóle nie satysfakcjonuje.

a dlaczego? wolałabyś dostać parę odcinków teraz, a potem raz
              dostać, raz nie dostać, bawić się w ruletkę "będzie czy nie będzie",
              ale raczej nie będzie, bo przecież olimpiada... ja bym tam na twoim
              miejscu wolała sprawę postawioną jasno - przesuwamy, będzie od 29
              sierpnia...
            • la.vita.e.molto.di.piu Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 24.07.08, 23:52
              Dobrze że w ogóle wróci, tyle że 29 sierpnia to ja już sobie TVP nie pooglądam:)
            • la.vita.e.molto.di.piu Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 02.09.08, 17:05
              2 września jest na pewno po 29 sierpnia a jakoś Don Matteo nie wrócił :(
              • karen64 Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 02.09.08, 17:35
                wróci Don Matteo w wersji polskiej ze Zmijewskim :))
                • asiak44 Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 03.09.08, 00:53
                  No i nie będzie Don Mattea... Telewidzowie ich nie obchodzą wcale.
                  Przedtem odpisali mi, że serial wróci po olimpiadzie, no i wrócił
                  ale tylko na jeden dzień. Chamstwo totalne. Napisałam do tvp list

"Cierpliwie przeczekałam całą olimpiadę wierząc w Wasze słowa.
                  Niestety mój ulubiony (i nie tylko mój) serial pojawił się 29
                  sierpnia i tylko tego dnia. Pytam ponownie, kiedy zaczniecie go
                  normalnie, codziennie emitować, tak jak było na początku wakacji i
                  jak obiecywaliście. Czekam na konkretną i prawdziwą odpowiedź."

A oto jaką odpowiedź otrzymałam:

"Niestety jest nam niezmiernie przykro, tak rzeczywiście miało być,
                  ale z ostatnich informacji uzyskanych w redakcji wynika, że nadamy
                  29.08 już ostatni odcinek tego serialu. Być może w przyszłości
                  powrócimy do nadawania dalszych odcinków.

Zespół ds. Kontaktów z Widzami"

Dranie tam siedzą na Woronicza i niestety to się szybko nie
                  zmieni...
                  • kkokos Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 04.09.08, 15:00
                    ale nie zabiaj tej biednej pani z działu kontaktu z widzami, bo co
                    ona winna? ona tylko tłucze cały dzień podobne listy jak do ciebie,
                    pewnie jeszcze klnąc pod nosem, bo musi się tłumaczyć z tego, za co
                    sama miałaby ochotę swoich szefów powiesić...
                    • baba67 Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 04.09.08, 16:08
                      To jest stary serial, zobaczysz ze za rok dwa bedzie w kablowce-podobnie bylo z
                      Rexem. Ja sie tak nie wsciekam, bo widzialam go na pulsie 2 lata temu.Ale lacze
                      sie z wyrazami oburzenia i zazdroszcze ze masz jeszcze swietne watki przed soba
                      (romans komendanta) ktore ja juz widzialam:-(
                      • asiak44 Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 05.09.08, 15:20
                        Dzięki baba67 za pocieszenie, ale ja nie mam kablówki :-)
                        Może będzie tak jak piszesz...
                        • vivienne89 Re: Don Matteo - telewizjo publiczna wstydź się 16.09.08, 16:03
                          przyłączam się do protestu w sprawie don Matteo. również byłam
                          oburzona, kiedy przestali emitować serial, szczególnie, że najpierw
                          mówili, że będzie przez całe wakacje... ale w Polsce tak to już jest
                          mówią i na tym się kończy. jedynym pocieszeniem było to, że włosi
                          emitowali na rai uno 2, 3, 4 i 5 serie. ale z moją znajomością
                          włoskiego raczej kiepsko więc za wiele nie rozumiałam choć zawsze to
                          lepsze niż nic. przynajmniej mogłam się pośmiać z zalotów kapitana
                          Anceschiego do pani burmistrz Laury :). choć wolałabym po polsku. a
                          don Matteo w polskiej wersji mnie nie urządza, bo nie będzie tam
                          grał mój ulubiony Flavio Insinna. w rolę Anceschiego ma się wcielić
                          Polk a to dla mnie już nie będzie to samo. a poza tym ja nie lubię
                          podróbek a to niestety będzie zwykła podróbka. pozostaje mieć tylko
                          nadzieję, że za rok w TVP puszczą następną serię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka