shatmach 07.09.08, 21:14 Zaczęło się. Myslałem, ze teraz zobaczymy wszystkich, a tu okazuje sie, że reszta spiewała w ciagu dnia, a teraz na żywo tylko Lady Pank i Bajm. Buuu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malange Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:20 IMO nie ma czego żałować... Brodka, Kukulska i Doda - dobrze, że sobie to podarowali. Jedynie Kayah szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:24 Akurat Kukulską to bym zobaczył. Teraz przerwali Lady Pank (który lubię) i pokazują Dodę z godz. 16:00. Jak to ma tak wyglądać to ja dziękuje. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:28 Jak ona fałszuje... ojjjjjjjjjjjjjjjjj....... pierwszy raz słyszę ją live. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:31 W tv to prawie zawsze śpiewa z półplaybacku więc śpiew live. Powinni wyłączyć to kłamliwe "na żywo" skoro Doda z tasmy. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:32 shatmach napisał: > W tv to prawie zawsze śpiewa z półplaybacku więc śpiew live. Zatem dobrze, że słyszłam ją live pierwszy i (mam nadzieję) ostatni raz. Brrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
cristinka Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:36 co sie Gawlinskiemu stało? Wygląda tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:39 cristinka napisała: > co sie Gawlinskiemu stało? Wygląda tragicznie Alkohol go niszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:38 Fajny pomysł z tym festiwalem tylko ta relacja do d... Albo powinni dać fajnie zmontowana retransmisje albo wejścia na zywo w ciagu całego dnia albo dać teraz zaspiewać Lady Pank i Bajmowi. A tak teraz jakies głupie rozmowy i wystepy z taśmy gdy zespół na zywo daje tam koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:39 Ale przyznaj, że 'Son of a blue sky' miło posłuchać :) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:42 Ooo... bardzo ciekawy wywiad <ziew> Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:43 A tam "Marchewkowe pole" słychać. :( Odpowiedz Link Zgłoś
cristinka Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:47 Nie wiem z czym to jest fajny pomysł. Ze kasa tv czyli nasza idzie na koncert dla polonusów? Brrrr. Kasa powinna isc na promocje polskiej muzyki i zespołów (tyle ze na pewno nie typu Bajm) wsrod londynczyków/brytyjczyków. Nie kapuję czemu nie ma w nas checi zaprezentowania fajnych, młodych zespołów innym krajom? Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:49 Sponsorem (i chyba organizatorem) festiwalu jest PKO BP wiec to nie są abonamentowe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
cristinka Re: PKO BP London Live 07.09.08, 21:52 ok, racja, ale mimo wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran nagroda za montaż i scenariusz 07.09.08, 21:50 Skróty występów (tzn. po 3-4 piosenki) każdego wykonawcy byłyby OK w jednym ciągu a jakieś "the making of" ewentualnie przed lub po. Niestety, mam wrażenie że muzyka jest dodatkiem do histerycznego krzyku Kammella i mizdrzącej się Riczardson. Przerywanie w połowie piosenek, olewanie faktu, że właśnie ktoś tam gra na żywo, gadki-szmatki o tym, jak to wspaniale, że polska muzyka podbija Londyn (eech) - zmarnowali cały materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: nagroda za montaż i scenariusz 07.09.08, 21:53 Bo to tylko TVP tak potrafi. Płacą za transmisje live z Londynu i pokazują fragmenty koncertów z taśmy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: PKO BP London Live 07.09.08, 22:11 Kayah super! Po jakiego grzyba ciągle to przerywają? Żeby powiedzieć mi, że Doda ma problemy z kręgosłupem? Fascynujące. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: PKO BP London Live 07.09.08, 23:01 A moim zdaniem popsuła zupełnie "Na językach". Tak fałszowała, wykrzykiwała nie wiadomo co, żartowała ze swoich sióstr, że to nie była ta piosenka którą lubiłem. Zespół akompaniujący miał ciekawe brzmienie, ale po minucie, z chaotyczną wokalistką, samo tło stało się nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: PKO BP London Live 08.09.08, 10:32 ja rozumiem,ze całość będą pokazywać przez najbliższy rok w licznych powtórkach? byłem ciekaw BRODKI a tu raptem "lądąnkolin" i już... a te wypasione aranżacje Lady P. i próby wokaliz ... śmieszne to było. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky.man Bajm i Lady Pank - super! 08.09.08, 11:14 Ciekawy jestem ,a jakie to młode "gwiazdy" chcieliby tu co niektórzy pokazać w Londynie. Feel? Gosię Andrzejewicz? A może Anię Dąbrowską? (zresztą Monika Brodka i Natalka Kukulska były, to wystarczy). Bajm i Lady Pank to nieliczne już niestety przykłady zespołów długowiecznych, zachowujących klasę i posiadające mnóstwo przebojów. Teraz już takich wykonawców nie ma i obawiam się że nie będzie. Kto za 15-20 lat będzie pamiętał Feela czy Anię Dąbrowską? Lady Pank - Janusz Panasewicz śpiewał lepiej niż zwykle, a Jan Borysewicz wycinał znakomite solówki - kto teraz tak gra na gitarze? Bajm- można nie lubić strojów pani Beaty, ale wspaniały głos i charyzma sceniczna powalają - ciekawe czy kiedykolwiek będziemy mieć taką wokalistkę... Przy Jej głosie odpada Madonna - najpopularniejsza obecnie z najbardziej długowiecznych światowych gwiazd pop. Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: Bajm i Lady Pank - super! 08.09.08, 11:48 Tu chyba rzeczywiście kryterium nie było promowanie tego co w polskiej muzyce być może jest wartościowe, a raczej wybrano zespóły dobre koncertowo i z jakąś ilością przebojów znanych różnym pokoleniom. Trudno uznać aby ewentualnie obecni widzowie brytyjscy zachwycili się L.Pank czy Bajm, bo to mogło się podobać na świecie być może 20 lat temu... Wilki jak zwykle, Doda i Kayah słabiutko, reszty nie widziałem A.Dąbrowska nie pasuje jakoś do stadionów, chyba bliższe są jej mniejsze, klimatyczne sale, poza tym jakoś z widzianych w TV występów nie zachwyca mnie (poza Idolem), tym co prezentuje na koncertach, jej głos traci tą "płytową" barwę i urok... Była tam jakaś scena alternatywna, nie wiem kto występował, ale gdyby trzeba było jakieś dobrze grające zespoły to np. te z OFF Festival, było tam parę młodych zespołów, swietnie grających na żywo... Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: PKO BP London Live 08.09.08, 11:29 To niestety maniera wszystkich wokalistek z ambicjami. Każdy utwór na koncercie należy zagrać w aranżacji możliwie jazzowej/soulowej/funky i nie daj Boże aby wokalistka zaśpiewała tak jak na płycie, bez ozdobników i pokazania wszem i wobec, jaki to ona ma dobry i wyćwiczony głos, ile oktaw, albo kogo obecnie słucha ;-). Jeszcze pól biedy jeśli zmiana aranżacji miała jakieś uzasadnienie np.aby utwór na koncercie był bardziej energetyczny etc. ale to co obecnie słychać na koncertach pokazuje jakby, że koncert jest dla artysty a nie publiczności. Odpowiedz Link Zgłoś