Gość: anka IP: *.dial.pl 15.10.03, 12:44 Mam pytanie jak aktorka polska ma na imię Wanda, gra w jakimś (lub grała) serialu, wywodzi się z Metra, ma 42-43 lata. Prozę o ypy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znajoma_krolika Re: aktorka Wanda-ważne 15.10.03, 12:59 cóż, widzę, że Hugo - Bader niejednego zaciekawił... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.etel.net.pl 15.10.03, 14:21 w programach z początku "metra" były zamieszczone krótkie notki (ze zdjęciem) o każdym z występujących. tyle pamiętam, ale wątpię szczerze bym jeszcze gdzieś taki program chomikowała. w każdym razie nie koniecznie szukałabym "wandy". a ciekawa jestem straszliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
marella Re: aktorka Wanda-ważne 15.10.03, 22:16 Ja mam ten program, przejrzałam dokładnie - żadnej Wandy nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.etel.net.pl 16.10.03, 09:04 toteż włąśnie piszę, że nie szukałabym wandy tylko kogoś kto odpowiada opisowi. nie wiem - wiek, doświadczenie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 15:01 Gość portalu: anka napisał(a): > Mam pytanie jak aktorka polska ma na imię Wanda, Rapaczyńska Odpowiedz Link Zgłoś
fugazzi Re: aktorka Wanda-ważne 15.10.03, 17:37 sonny07 napisał: > Rapaczyński :D Nnnam nnnie jest wwwwszystko jjjjedno.... Pozdrawiam, Fugazzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: control Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 17:41 No tak, ale Wanda miała mieć koło 40, a Rapaczyński ma 140. Wanda umiała grać i śpiewać, a Rapaczyński umie najwyżej robic kasę i kręcić. To raczej nie ona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 00:04 > No tak, ale Wanda miała mieć koło 40, a Rapaczyński ma 140. Wanda umiała > grać i > śpiewać, a Rapaczyński umie najwyżej robic kasę i kręcić. Nie bądź złośliwy (a), Rapaczyński Wanda jest OK w całym tym towarzystwie pełnym szumowin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: control Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 01:16 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > Nie bądź złośliwy (a), Rapaczyński Wanda jest OK w całym tym towarzystwie > pełnym szumowin... Czy ja wiem...? Ja widzę w jej oczach jakieś krętactwo. Ale moę się mylić, bo np. w oczach posłanki beger widziałem pustkę, a okazuje sie że tam są jakieś kurwiki. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: aktorka Wanda-ważne 15.10.03, 19:54 przeciez niekoniecznie to musi byc prawdziwe imie;-) ponoc ta aktorka zdobyla wyroznienie w konkursie piosenki aktorskiej we Wroclawiu (tak bylo chyba w artykule??) moze wiec isc tym tropem i potem porownac ktora z wyroznionych robi obecnie kariere serialowa (z tekstu wynika ze to wiecej niz jeden serial..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madall Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.aster.pl / 10.71.8.* 15.10.03, 22:29 Chyba w Złotych Piaskach...ciekawe, kto to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.chello.pl 15.10.03, 23:15 jaja kobyły ;) pracownik Metra moge powiedziec tylko, ze do opisu najbardziej pasowalaby Malgorzata Duda bo najlepiej sie wpasowuje do opisu: - wlasciwy wiek - byla w pierwszej obsadzie Metra, - byla zwiazana z Teatrem Ochoty - w 1997 roku zdobyla 3. miejsce na PPA tylko nie mam pojecia w jakim by miala grac serialu (a moze gra pod zmienionym nazwiskiem, np. wyszla sobie za maz) :/ nie moge znalezc pierwszego programu Metra i nie moge sprawdzic, czy tam cos jest o jej domniemanym udziale w tym bulgarskim festiwalu * * * za serialowa "gwiazde" mozna uznac Katarzyne Skrzynecką (druga obsada Metra) ale z tego co wiem ja i oficjalna strona PPA, ona nigdy tam nie zdobyla wyroznienia ani nic innego no i ona chyba konczyla Akademie Teatralna a nie Szkolke Machulskich :/ * * * z innych metrowych dziewczyn na PPA w roznym stopniu nagradzano: - Kasie Groniec - Basie Melzer - Joanne Lewandowska ale wedlug mne wszystkie sa za mlode i zadna z nich chyba nie zostala gwiazda zadnego serialu * * * wieksza rola w Klanie moze pochwalic sie Ewa Szawłowska, ale ona jest tancerką i od tamtej pory chyba jej kariera się nie rozwinela :/ * * * dlatego ja obstawiam Dudę :) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: aktorka Wanda-ważne 15.10.03, 23:49 Gość portalu: kubu napisał(a): > jaja kobyły ;) pracownik Metra moge powiedziec tylko, ze do opisu najbardziej > pasowalaby Malgorzata Duda bo najlepiej sie wpasowuje do opisu: > - wlasciwy wiek > - byla w pierwszej obsadzie Metra, > - byla zwiazana z Teatrem Ochoty > - w 1997 roku zdobyla 3. miejsce na PPA > tylko nie mam pojecia w jakim by miala grac serialu (a moze gra pod zmienionym > nazwiskiem, np. wyszla sobie za maz) :/ > nie moge znalezc pierwszego programu Metra i nie moge sprawdzic, czy tam cos > jest o jej domniemanym udziale w tym bulgarskim festiwalu > no chyba ta osoba najbardziej pasuje;-) mozna znalezc fotke i "po wygladzie" wpasowac ja w jakies seriale.. no i miala to byc panna znad jakichs jezior czy tez malej miesciny.. Kolega to niezla robote odwalil, musze przyznac:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: aktorka Wanda-ważne 15.10.03, 23:53 www.tvp.pl/klan/ktojestkim/obsada.htm w Klanie jest..(matka Joasi -choc nie pamietam kim byla Joasia hehehe) Odpowiedz Link Zgłoś
marella Re: aktorka Wanda-ważne 16.10.03, 12:05 > nie moge znalezc pierwszego programu Metra i nie moge sprawdzic, czy tam cos > jest o jej domniemanym udziale w tym bulgarskim festiwalu Oto co jest napisane o niej napisane: Małgorzata Duda, 27 Absolwentka warszawskiej PWST - grała w dyplomowanym przedstawieniu p.t. "Muzykoterapia" w reż. Andrzeja Strzeleckiego (Teatr "Rampa"). Obecnie aktorka Teatru Nowego w Warszawie, gdzie zagrała wiele ról w przedstawieniach w reż. A. Hanuszkiewicza, m. innymi Pannę Młodą w "Weselu". Otrzymała I nagrodę na Festiwalu Piosenki Francuskiej w Lublinie (1988). Odpowiedz Link Zgłoś
marella Re: W Lubinie! 16.10.03, 15:07 Jak dla mnie to może to być nawet w Kielcach, natomiast w programie stoi jak byk "w LUBLINIE". Odpowiedz Link Zgłoś
magda_s4 Gdzie znalazłam fotkę 16.10.03, 15:05 www.teatry.art.pl/miasta/mazowieckie/warszawa/roma/zesp_t.htm Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Gdzie znalazłam fotkę 17.10.03, 11:20 magda_s4 napisała: > www.teatry.art.pl/miasta/mazowieckie/warszawa/roma/zesp_t.htm No to, jak nic tylko pasuje Justyna Sieńczyłło. Kiedyś miała dużą rolę w "Klanie" - grała tam fizykoterapeutkę, czy kogoś takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Gdzie znalazłam fotkę IP: 62.111.250.* 17.10.03, 11:23 ale jest tez napisane ze skonczyla szkole muzyczna i podstawowke baletowa, a bohaterka artykulu skonczyla szkole gastronomiczna, wiec PUDLO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_l Re: Gdzie znalazłam fotkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 11:37 absolutnie nie sienczyllo! od dawna jest zona emiliana kaminskiego i maja male dziecko, nie gimnazjaliste moze hugo-bader celowo zamieszal z tym wiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: aktorka Wanda-ważne IP: 62.111.250.* 16.10.03, 08:08 oto rozwiazanie zagadki: "gwiazda" serialu "Lokatorzy", zaczynala w Teatrze Ochota, wystepowala w "Metrze" zdobyla wyroznienie na PPA 1997 and the winner is: www.stopklatka.pl/filmowcy/osoba.asp?oi=7548 poprosze o puchar im. Rokity Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: aktorka Wanda-ważne 16.10.03, 09:27 Tutaj zdjęcie www.seriale.pl/pics1/lokat003/079.htm ale niezbyt ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: aktorka Wanda-ważne IP: 62.111.250.* 16.10.03, 09:32 tutaj masz ladniejsze :) www.aq123.friko.pl/Malgorzata_Lewinska07.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: aktorka Wanda-ważne 16.10.03, 09:52 OK, to teraz dajcie namiary na tekst Hugo - Badera, bom ciekawa, czym Was tak zajął. pozdr agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.dial.pl 16.10.03, 10:03 To na pewno nie Lewińska, bo po pierwsze jest młodsza, po drugie skończyła szkołę filmową. To musi być ktoś inny ale kto? Szukajmy dalej.A tak w ogóle dzięki za odzew :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: aktorka Wanda-ważne IP: 62.111.250.* 16.10.03, 10:11 to daj link gdzie jest napisane ile Lewinska ma lat, w stopklatce jest napisane ze zaczynala od ogniska przy Teatrze Ochota (tak jak bohaterka artykulu), a szkole aktorska rozpoczela jak juz mieszkala w W-wie i wystepowala w "Metro", w tekscie JH-B nic nie ma ze nie skonczyla takiej szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_l Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 13:06 poza tym podobno ma syna w gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
magda_s4 Re: aktorka Wanda-ważne 16.10.03, 14:29 Małgorzata Lewińska Biografia zawód: aktorka wykształcenie: Akademia Teatralna w Warszawie Spotkania z aktorstwem rozpoczęła wcześnie, bo od ogniska teatralnego prowadzonego przy Teatrze Ochota przez Halinę Machulską. Potem był krótki epizod z "Metrem" Janusza Józefowicza, przerwany przez egzaminy na studia na PWST w Warszawie. W trakcie studiów i po ich zakończeniu grywała w teatrze, występowała w filmach reklamowych oraz śpiewała (dwukrotnie - w 1997 i 1998 roku - zdobyła wyróżnienia na Festiwalu Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu). W filmie nie występowała zbyt często z powodu zawirowań rodzinnych i uczuciowych. *** ZWRACAM UWAGĘ NA OSTATNIE ZDANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: aktorka Wanda-ważne 17.10.03, 10:26 Le nie ma nic w notce o festiwalu w Zlotych Piaskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krochmal Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.crowley.pl 16.10.03, 10:09 nieźle się trzyma jak na 42-23 lata Odpowiedz Link Zgłoś
znajoma_krolika Re: aktorka Wanda-ważne 16.10.03, 15:06 Wciągnęło mnie to śledztwo... :-) I wiecie, to chyba jednak nie jest Małgorzata Lewińska. Dopiero w 1996 roku grała w przedstawieniu dyplomowym. Więc nawet jeśli poszła do Szkoły Teatralnej w wieku 24 lat (to chyba maksimum?), to teraz ma nie więcej niż 35 lat... No, chyba że Hugo - Bader, dla niepoznaki, zmienił kilka faktów. www.filmschool.lodz.pl/w_a_f14.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_l Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 15:33 mnie tam, lewinska pasuje... a z jakiego miasta pochodzi? nie sadze, zeby z koscierzyny, pewnie w ogole nie z kaszub, ale raczej z prowincji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: aktorka Wanda-ważne IP: 62.111.250.* 17.10.03, 07:34 nie wiem czy 24 lata to to jest maksymalny wiek, ale przeciez bohaterka artykulu majac ponad 30 lat grala w "Metrze" (weszlo na scene we wczesnych latach 90). Pytanie za 100 pkt: Ile lat ma Lewinska?? Nie chodzi o przypuszczenia tylko o potwierdzone informacje (najlepiej linkiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.10.03, 15:09 To fakt :)Ale co jest przyczyną tych poszukiwań ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detektyw Małgorzata Duda-Kozera???????? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 16.10.03, 18:08 co naprowadzilo na to, że to może być M. DUDA?? Ważniejsze daty: 1989 - Wykształcenie - rok ukończenia studiów (PWST w Warszawie) 1997 - Nagroda (III nagroda i Nagroda Publiczności na 18 Przeglądzie Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu) Aktorka Teatru Nowego w Warszawie. Filmografia 1989 HALO, JESTEM TUTAJ ! Obsada aktorska, 1990 W ŚRODKU EUROPY Obsada aktorska, 1997 KLAN Obsada aktorska (matka Joasi, dziewczynki uczestniczącej w eliminacjach do zespołu dziecięcego "Arlekin"), 2000 14 w 13 POSTERUNEK 2 Obsada aktorska, 2000 ADAM I EWA Obsada aktorska (sędzina Sądu Rejonowego), 2000 SPONSOR (4) w DUŻA PRZERWA Obsada aktorska (matka), 2000 PROPOZYCJA. ROK 1976 (2) w TWARZE I MASKI Obsada aktorska (aktorka szykująca się do występu w lokalu), 2001 MARZENIA DO SPEŁNIENIA Obsada aktorska (pielęgniarka oddziałowa), 2002 SAMO ŻYCIE Obsada aktorska (Konopka, matka Rafała, sympatii Agaty), 2002 NIGDY WIĘCEJ (481) w ZŁOTOPOLSCY Obsada aktorska (listonoszka), TEATR 1991 LEONCE I LENA Obsada aktorska (Lena), 1993 NIM PRZYJDZIE WIOSNA Obsada aktorska, 1997 KRAM Z PIOSENKAMI Obsada aktorska, to chyba na siłe... Odpowiedz Link Zgłoś
summa Re: aktorka Wanda-ważne 16.10.03, 23:12 Gość portalu: Jagna napisał(a): > To fakt :)Ale co jest przyczyną tych poszukiwań ????????? to: www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34467,1714244.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: aktorka Wanda-ważne IP: *.dial.pl 22.10.03, 11:40 Lewińska w szkole katorskiej była na jednym roku z Dorotą Naruszewicz, Agnieszką Sitek, Joanną Brodzik, Agnieszką Warchulską. Nie była z nimi od początku tylko doszła na 2 czy 3 roku bo mała przerwę z powodu ciąży i porodu, jest więc niewiele starsza od nich starsza i na pewno ma trzydzieści parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś