kasia-mila 30.09.08, 18:16 Witam, mam Cyfrę+, pakiet podstawowy- dziś od godzin południowych nie mam dostępu do programów TVN, TVN24, TVN style, turbo. Czy ktoś z forumowiczów również nie ma dostępu do w/w programów. Dzięki za wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nielogniety Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 30.09.08, 20:54 Dziś trzeba wymienić kartę [nowa przyszła z gazetą i rachunkiem], kanały nie działają u wszystkich, ale stopniowo się pojawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
piwonia37 Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 01.10.08, 14:18 Ja tez nie mam tych programow.W zwiazku z tym mam pytanie, czy mam cierpliwie czekac na karte az mi ktos dostarczy(mieszkam za granica),czy moze te programy pojawia sie w najblizszym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 01.10.08, 14:25 Termin na wymianę kart był do wczoraj , jak kto nie wymienił cyfra obcina część kanałow chcąc ponaglić klienta tak samo jak przy niezapłaceniu rachunku , karte do wymiany dostałem miesiąc temu. Najlepsze że trzeba czekać 10 godzin az się nowa karta zaktywizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
piwonia37 Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 01.10.08, 14:37 Problem jest w tym ,ze moja mama nie dostala zadnej karty do dzis dlatego sie pytam czy jest to potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
kudlaty.z.bielska Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 01.10.08, 15:06 piwonia37 napisała: > Problem jest w tym ,ze moja mama nie dostala zadnej karty a przegląda dokładnie przesyłki z Cyfry? ja też w zasadzie znalazłem tę kartę przypadkiem, bo był taki okres, że w ogóle nie chciało mi się otwierać tych kopert, jeśli ktoś faktycznie nie dostał karty musi się skontaktować z centrum obsługi abonentów, bo na starej karcie nie będzie mógł odbierać Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_uszatek Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 01.10.08, 16:29 satkurier.pl/news/43100/nie-dostalem-karty-cyfry-co-zrobic.html Odpowiedz Link Zgłoś
sadura1 Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 01.10.08, 15:26 Wymieniałem trzy karty. Nigdzie nie trwało to dłużej niż 15-20 min... Odpowiedz Link Zgłoś
monty2 Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 02.10.08, 16:13 Kartę wymieniłem 30.09. I także nie odbieram części programów. Nie wiem, co jest przyczyną. Niestety, Cyfra kiepsko przygotowała się do tej operacji. Na infolinię nie da się dodzwonić. Generalnie kiszka. Jak sobie poradziliście z tym problemem? Może jest jakiś szcześliwiec, który dodzwonił się do C+ i podzieli się z nami jakimiś informacjami? Pozdrawiam wszytskich. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 02.10.08, 20:49 Wymieniłam trzy karty: swoją, mamy i koleżanki( każdą w innym dekoderze rzecz jasna:). Udało mi się nawet dodzwonić do centrum obsługi abonenta( cierpliwie czekałam 10 minut) bo miałam wątpliwości co do jednego dekodera( nietypowego). Udzielono mi wyczerpującej odpowiedzi. Wszystkie wymiany powiodły się bez zakłóceń. Wymiana mojej trwała 15 minut wraz przeprogramowaniem wstępnym. Wszystkie programy odbierają jak należy. Trzymałam się ściśle instrukcji dołączonej do karty. I to jest chyba dobry sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 02.10.08, 23:59 Jak ci sie udalo dodzwonic do Cyfry? U mnie w telefonie pan pieknie mowil, ze wszyscy asystenci sa zajeci i prosze zadzwonic w pozniejszym terminie, po czym polaczenie bylo przerywane automatycznie. Wiec nawet gdybym chciala czekac to nie mialoby to zadnego sensu. Probowalam dodzwonic sie chyba z 30 razy przez caly dzien, za kazdym razem wszyscy asystenci zapracowani. osobiscie uwazam to za szczyt chamstwa, nie wiem ilu jest tych doradcow, ale dodzwoniene sie tam jest po rpsotu neimozliwe. Ostatecznie poradzilam sobie sama, ale to jest karygodne tak traktowac klienta. Skoro podaja ten numer, zeby tam szukac pomocy to powinien byc dostepny. zwlaszcza, ze nie ma na stronie internetowej nawet podstawowego FAQ. (np co zrobic, jesli zapomnialo sie kodu blokady - co np wystapilo u mnie) Potwierdzam,z e te 8-10 godzin to nieprawda, wszystko trwalo nie dluzej niz kwadrans. Odpowiedz Link Zgłoś
mokichanin Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 03.10.08, 00:29 Polecam mój stary patent na takie historie - zamawiam miedzymiastową na dany numer (w tym przypadku do cyfry) i łączą w pierwszej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanka Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 03.10.08, 11:00 Po wymianie karty nie miałam nie tylko TVN24, TVN, ale i Canal+ i HBO :) Zadzwoniłam na infolinię, a tam na dzień dobry był nagrany komunikat, że jeśli nie odbiera, a wymiana karty powiodła się (taki tekst pojawił się w telewizorze) to należy wyjąć kartę z dekodera na kilka minut i włożyć ponownie. Lub na kilka minut odłączyć główny kabel zasilający dekoder. Ja wyjęłam kartę, po włożeniu wszystko działa bez zarzutu. Sądzę, że mnóstwo ludzi miało kłopot z odbiorem, więc kilka dni temu nagrali ten komunikat. Jeśli to komuś nie wystarcza to niech czeka na konsultanta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 03.10.08, 10:47 dr.verte napisał: > Najlepsze że trzeba czekać 10 godzin az się > nowa karta zaktywizuje. tez sie wystraszylam tych dziesieciu godzin, ale zadzialalo juz po pol godzinie Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 03.10.08, 12:43 ja wymienilam na noc, rano dzialalo wszystko bez zarzutu. pamietajcie, ze trzeba wczesniej przeprogramowac dekoder Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-mila Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 03.10.08, 13:06 nioma napisała: > ja wymienilam na noc, rano dzialalo wszystko bez zarzutu. > pamietajcie, ze trzeba wczesniej przeprogramowac dekoder a w jaki sposób skutecznie i bezpiecznie należy przeprogramować dekoder? czy czynności do wykonania podane na opisie lub stronie internetowej cyfry +, nie wystarczą, by zadanie powiodło się z sukcesem? Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 03.10.08, 13:16 ja robilam wszystko wg instrukcji dolaczonej do nowej karty najpierw trzeba bylo wlaczyc dekoder na kanal 19 wcisnac przeprogramowanie potem wylaczyc z pradu potem wlaczyc wlozyc nowa karte,z ostawic wlaczony dekoder na kanale 19 na 10 godzin i juz jakos tak to szlo u mnie przebieglo bez zaklocen, odbieraja wszystkie kanaly. nie wiem dlaczego u Ciebie jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Cyfra+ (Brak programów TVN,TVN24 itd... 03.10.08, 17:22 nioma napisała: > ja robilam wszystko wg instrukcji dolaczonej do nowej karty > najpierw trzeba bylo wlaczyc dekoder na kanal 19 > wcisnac przeprogramowanie > potem wylaczyc z pradu > potem wlaczyc > wlozyc nowa karte,z ostawic wlaczony dekoder na kanale 19 na 10 > godzin i juz > > jakos tak to szlo > u mnie przebieglo bez zaklocen, odbieraja wszystkie kanaly. > nie wiem dlaczego u Ciebie jest inaczej. > też robiłam wszystko wg instrukcji i działa co do tego co napisała Nioma to wydaje mi sie że najpierw trzeba bylo przeprogramowac terminal wchodząc w Menu a dopiero potem ustawic kanał 19,wyłączyc tv,odłączyc od prądu,wsadzic karte i zostawic na noc terminal włączony na kanał 19 z tym że ja mam dekoder prv,w ktorym kazali zmienic kartę konkretnie 29 września,a nie wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś