Dodaj do ulubionych

teksty Soltysika , Dzryzgi !

IP: 217.153.143.* 19.10.03, 22:34
mnie sie najbardziej podobal Soltysik " a teraz walka miedzy policjantami i
studentami ... jak w 68 " slyszeliscie to , czy mozna walic gorsze teksty ?
Obserwuj wątek
    • Gość: serafin Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! IP: *.chello.pl 19.10.03, 22:40
      Było jeszcze gorzej. Powiedział "policjanci walczą ze studentami. Jak w 68."
    • Gość: micho Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.10.03, 22:59
      Przecież w TVN wiedzieli, ze będzie to oglądać wielu ludzi - nie mogli wynająć
      do prowadzenia kogoś przynajmniej kulturalnego, a nie chama i kretynkę?
      IQ opada ....
    • uriel1 Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! 19.10.03, 23:23
      Faktycznie ten o policjantach i studentach był obrzydliwy.
      Ale mi szczęka opadła podczas części tektu dotyczącej logiki.
      Podczas prezentacji pytania kontrolnego z ciągiem liczb - pani Drzyzga po
      odpowiedzi udzielonej przez policjanta - nagle wypaliła: "No przecież to
      logiczne 6 plus 2j est 8." Nie byłoby w tym niczego głupiego, gdyby nie to, że
      to tłumaczenie miało się nijak do faktycznego wyjaśnienia tego ciągu
      logicznego. Chyba, że to miał być taki ŻART pani Drzyzgi.
      • Gość: verte Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 00:59
        Widac,ze było to wszystko sztuczne,wyrezyserowane,po wielu wcześniejszych
        próbach a te teksty to im po prostu ktoś wcześniej napisał.Ciekawe tylko kto?
      • los_manta Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! 20.10.03, 21:11
        Obawiam sie, ze to nie byl zart. Ona nie zrozumiala o co chodzilo w zadaniu.
        A jak zareagowal policjant?
    • Gość: 3x Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! IP: 62.233.183.* 20.10.03, 02:40
      Obejrzalam niestety tylko druga polowe II czesci.
      Wszystko czego sie spodziewalam pojawilo sie w tym programie.
      Soltysik trzymal rece w kieszeni jak amerykanski d.pek, a Drzyzga, co chwile
      mu przerywala. Dowcipy byly napuszone i bezsensowne, a podawanie wynikow
      zupelnie poplatane. I to przepytywanie ala ,,Rozmowy w toku''.
      Urbanski i Wojciechowska byliby chyba lepszym duetem.
      Wojciechowska wystartowala do oceny. Nie przepadam za nia, ale gratuluje
      odwagi.
      • los_manta Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! 20.10.03, 21:19
    • Gość: 3x Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! IP: 62.233.183.* 20.10.03, 02:40
      Obejrzalam niestety tylko druga polowe II czesci.
      Wszystko czego sie spodziewalam pojawilo sie w tym programie.
      Soltysik trzymal rece w kieszeni jak amerykanski d.pek, a Drzyzga, co chwile
      mu przerywala. Dowcipy byly napuszone i bezsensowne, a podawanie wynikow
      zupelnie poplatane. I to przepytywanie ala ,,Rozmowy w toku''.
      Urbanski i Wojciechowska byliby chyba lepszym duetem.
      Wojciechowska wystartowala do oceny. Nie przepadam za nia, ale gratuluje
      odwagi.
      • Gość: 3x Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! IP: 62.233.183.* 20.10.03, 02:47
        Cos mi sie dwa razy pojawilo, ale kombinuje z Linuxem i wrocilam przez swoj
        komentarz do glownej strony. Przepraszam.
        • los_manta Linux the best! 20.10.03, 22:18
          Ja tez opanowuje linuksa.
          :-)
      • Gość: 3x Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! IP: 62.233.183.* 20.10.03, 02:47
        Cos mi sie dwa razy pojawilo, ale kombinuje z Linuxem i wrocilam przez swoj
        komentarz do glownej strony. Przepraszam.
        • Gość: 3X Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! IP: 62.233.183.* 20.10.03, 02:53
          Znowu dwa razy. Przepraszam dwukrotnie!!
          A przy okazji. Nie slyszalam dowcipu o policjantach i studentach, ale moze pan
          prowadzacy nie wie o co wtedy chodzilo?
          Rozczarowalam sie, choc z drugiej strony nie oczekiwalam niczego lepszego. Po
          zapowiedziach, kto bedzie prowadzic program chyba nikt nie mial watpliwosci,
          ze to bedzie klapa. Mam tylko nadzieje, ze wielbiciele Rozmow w toku po
          obejrzeniu programu z ,,gwiazda'' na zywo uwierza, ze ten program jest
          montowany, a gospodyni niezbyt rozgarnieta.
          • Gość: Jagna Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.10.03, 13:27
            Drzyzga: "O! jeden z kulturystów machnął do mnie okiem, ciekawe dlaczego?" :))
            • Gość: x Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! IP: *.acn.waw.pl 20.10.03, 14:43
              To wszystko tłumaczy.
            • airishka Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! 23.10.03, 22:14
              "kiwnął do mnie okiem" :P
      • los_manta Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! 20.10.03, 21:13
        Wystartowala, ale nie podala wyniku na stronach onetu.
        To troche glupio, nie? Nie tylko zreszta ona.
    • Gość: eszte Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! IP: 212.109.135.* 20.10.03, 17:10
      Mnie rozwalily jeszcze:
      Soltysika - Jak nowo wybrana misske spytal sie czy to bylo trudniejsze niz
      wybory na NAJTRUDNIEJSZA (pewnie chcial powiedziec najladniejsza) Polke. :))
      Drzyzgi - "Gospel Katowice". ROTFL. Rozspiewane chlopaki ;)
      • Gość: agi Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 17:29
        Całość programu świadczyła o IQ realizatorów, bez względu na wyniki testu, np.
        prezentacja 10 boskich i znanych w kolejnosci dowolnej w stosunku do
        pojawiania sie na sali (chyba, ze to była część testu dla odbiorców -
        rozpoznac panią lub pana...czasem to twardy orzech), zapowiedź pytania
        próbnego z chyba drugiej serii - Ewa drzyzgnęła odpowiedzią w połowie próby
        (tu węszę 5kolumnę, myląca podpowiedź, atak śmiechu, utrata koncentracji u
        widzów)
        Zachowanie prowadzących wyglądało na zamierzone i wyreżyserowane - mieli być
        głupsi od gości i widzów. Inna sprawa, że wypadli w tych rolach znakomicie
        (porównać - spięty Sołtysik w łysych koniach, w słodko wchodząca w tyłki
        rozmówców w toku Drzyzga )
        • Gość: eszte Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! IP: 212.109.135.* 20.10.03, 17:52
          Z prezentacja rzeczywiscie dali po calosci. To juz nawet w Barze nie maja
          problemow z synchronizacja wyjsc uczestnikow z ich zapowiedzia. :)
          Drzyzga zachowywala sie jakby dziesiec kaw przed programem wypila.
          Rozkojarzona, wrzeszczaca na wszystkich. Najbardziej mnie zdrzaznila jak
          czytala odpowiedzi. Zamiast krotko, np: "Pytanie pierwsze. Odpowiedz: A.
          Pytanie drugie. Odpowiedz: B.", to ta zaczela "budowac napiecie" a'la Urbanski
          w Milionerach.
          Generalnie porazka. Zgadzam sie z opinia, ze juz lepiej porowadziliby to
          Urbanski z Wojciechowska.
          • aguszak Re: teksty Soltysika , Drzyzgi ! 21.10.03, 10:11
            Gość portalu: eszte napisał(a):

> Z prezentacja rzeczywiscie dali po calosci. To juz nawet w Barze nie maja
            > problemow z synchronizacja wyjsc uczestnikow z ich zapowiedzia. :)
            > Drzyzga zachowywala sie jakby dziesiec kaw przed programem wypila.
            > Rozkojarzona, wrzeszczaca na wszystkich. Najbardziej mnie zdrzaznila jak
            > czytala odpowiedzi. Zamiast krotko, np: "Pytanie pierwsze. Odpowiedz: A.
            > Pytanie drugie. Odpowiedz: B.", to ta zaczela "budowac napiecie" a'la
            Urbanski
            > w Milionerach.
            > Generalnie porazka. Zgadzam sie z opinia, ze juz lepiej porowadziliby to
            > Urbanski z Wojciechowska.

Ale czy wtedy Drzyzga zamiast Wojciechowskiej poddała się testowi?
    • Gość: ??? Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! IP: *.neonet.slask.pl 20.10.03, 17:56
      Zwykła, krakowska przekupka i smutny na wesoło. Ot, i wszystko.
    • spatologizowana_sempiterna Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! 20.10.03, 21:15
      Jesten coraz bardziej dumny z tego, że w tej kretyńskiej zabawie programowo nie
      wziąłem udziału.
      • oka5 Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! 20.10.03, 22:44
        spatologizowana_sempiterna napisała:

> Jesten coraz bardziej dumny z tego, że w tej kretyńskiej zabawie programowo
        > nie wziąłem udziału.

Może rzeczywiście tak trzeba było zrobić, albo rozwiązać ten test po cichu w
        Onecie? Ja się dałam podpuścić i pisałam w czasie programu TVN przy
        akompaniamencie podnieconej do granic możliwości Drzyzgi i śmiejącego się z
        własnych powiedzonek Sołtysika. Ale szczęka całkiem mi opadła, gdy na ekranie
        ukazały się plansze z błędami ortograficznymi! W adresie skrót 'ul.' napisany
        był wielką literą, a po 'dr' jakiś kretyn postawił kropkę. Było więc 'Ul.' i
        'Dr.'!!! Walnąć coś takiego w ogólnonarodowym teście na inteligencję to
        doprawdy kuriozum.
        • Gość: 3x Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! IP: 62.233.183.* 20.10.03, 22:51
          To byl narodowy test inteligencji, a nie ogolnopolski konkurs ortograficzny do
          diabla! Czepiacie sie! :-)
        • Gość: przemadrzala Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 23:41
          Droga oka5
          Czasami po dr stawia się kropeczkę np. gdy chcemy skrócić "idziemy do dr. XY",
          jeśli natomiast powiemy "to jest dr XY" wtedy nie stawiamy kropeczki. Tak mi
          się przynajmniej wydaje, a może się mylę?
          • Gość: przecinek Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 00:26
            Ty o tej porze zajmujesz się kropeczkami????
          • Gość: witek Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.10.03, 10:07
            Nie mylisz się. Jeżeli skrót kończy się tą sama literą, co wyraz skracany
            (uff;), to kropki nie stawiamy (nr, dr, dyr). Odnoszę wrażenie, że w TV
            (obojętnie której) nikt o tym nie pamięta, niestety.
            • oka5 Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! 21.10.03, 11:53
              Gość portalu: witek napisał(a):

> Jeżeli skrót kończy się tą sama literą, co wyraz skracany
              > (uff;), to kropki nie stawiamy (nr, dr, dyr).

Wszystko się zgadza poza 'dyrektorem'. Skrót 'dyr.' to pierwsze trzy litery, a
              nie dwie pierwsze + ostatnia. Dlatego po 'dyr.' stawiamy jednak kropkę. :-)

> Odnoszę wrażenie, że w TV
              > (obojętnie której) nikt o tym nie pamięta, niestety.

Przeciętny widz nie musi znać tych wszystkich zasad, ale telewizji absolutnie
              nie wolno promować błędów językowych, a już zwłaszcza w programie dotyczącym
              ilorazu inteligencji.
          • oka5 Re: teksty Soltysika , Dzryzgi ! 21.10.03, 11:46
            Gość portalu: przemadrzala napisał(a):

> Droga oka5
            > Czasami po dr stawia się kropeczkę np. gdy chcemy skrócić "idziemy do dr.
            > XY", jeśli natomiast powiemy "to jest dr XY" wtedy nie stawiamy kropeczki.
            > Tak mi się przynajmniej wydaje, a może się mylę?

Nie mylisz się. Jeśli doktor jest w mianowniku (a tak było w przypadku tej
            nieszczęsnej planszy), to po skrócie 'dr' kropki się nie stawia.
    • Gość: Kama I naprawde to puscili w telewizji? IP: 149.156.213.* 23.10.03, 22:16
      No to niewiele stracilam.
      Jak wypadl Rokita, bo slyszalam, ze mial byc w tym programie?
      • Gość: Martini Re: I naprawde to puscili w telewizji? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.03, 23:15
        No i był, ale widocznie osiągnął iloraz inteligencji gwoździa, bo bał się
        ujawnić ;)
      • Gość: 3x Re: I naprawde to puscili w telewizji? IP: 62.233.183.* 24.10.03, 01:32
        TYlko 3 osob wyniki podali. Rokity wyniku nie bylo. Obejrzalam tylko fragment 2
        czesci, ale tam Rokita nic nie mowil.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka