Dodaj do ulubionych

Szpakowski w C+

IP: 217.172.244.* 19.10.03, 23:00
Najpóźniej od wiosennych rozgrywek ligowych w C+ zadebiutuje D. Szpakowski.
Jest to wynik utraty dotychczasowych wpływów w tej stacji wszechobecnego,
a "utopionego" w związku z aferą Rywina p. Basałaja. Do tej pory Basałaj
wskutek swoich długich łap skutecznie blokował Szpakowskiemu możliwość
zatrudnienia w innej niż TVP stacji. Na szczęście możliwości Basałaja można
określić jako byłe, wobec czego jeden z najwybitniejszych komentatorów
piłkarskich w powojennej Polsce, po długiej nieobecności na antenie, ponownie
będzie swoim wspaniałym głosem i celnymi pointami okraszał najważniejsze
czyli ligowe wydarzenia piłkarskie. Prawdziwi koneserzy już zacierają ręce na
tak oczekiwaną wiadomość. Panie Darku, CZEKAMY!!!!
Obserwuj wątek
    • lena_magda najmocniej przepraszam... 19.10.03, 23:05
      ... a co ma wspólnego Basałaj z Rywinem? To chyba inna liga? ;))
      • Gość: poinformowany Re: najmocniej przepraszam... IP: 217.172.244.* 19.10.03, 23:10
        lena_magda napisała:

> ... a co ma wspólnego Basałaj z Rywinem? To chyba inna liga? ;))

Do niedawna, niestety, liga ta sama. A to z racji wspólnej pracy (i nie tylko)
        w/w panów w rzeczonej stacji C+.
        • lena_magda aaaaaa...... 19.10.03, 23:14
          No i wszystko jasne. A na czym polega problem Basałaja? Czy tylko na tym że zna
          Rywina, czy może to on kazał usunąć słynny fragment "i czasopisma"? ;)

pytam, bom wielce ciekawa...
          • Gość: poinformowany Re: aaaaaa...... IP: 217.172.244.* 19.10.03, 23:35
            lena_magda napisała:

> No i wszystko jasne. A na czym polega problem Basałaja? Czy tylko na tym że
            zna
            >
            > Rywina, czy może to on kazał usunąć słynny fragment "i czasopisma"? ;)
            >
            > pytam, bom wielce ciekawa...

Długo by pisać. Najkrócej mówiąc. W wiadomej aferze często wraca wątek Mazur.
            Jako że ród Basałajów (w tym również brat Janusza, Bogdan, który aktualnie jest
            szychą w Wiśle Kraków) wywodzi się z tych terenów, naturalną koleją rzeczy po
            zakupie rancza przez Rywina w sąsiedztwie braci B. zawiązała się zażywna
            znajomość. Pan R. po objęciu prezesury w C+ nie zapomniał o pasjonujących się
            piłką nożną braciach B. i jednemu z nich (J.) zaoferował stanowisko szefa
            redakcji sportowej w C+. Drugi z braci (B.) zakręcił się przy robiącym w tym
            czasie kokosy na inwalidach (PFRON) niejakim p. Cupiale, któremu to ktoś
            zorientowany podpowiedział, aby wyssane z państwowego funduszu zainwestował
            min. w klub piłkarski. Tak powstała obecna potęga krakowskiego klubu, a obaj
            bracia grzali się w ciepełku "wybitnych" bisnesmenów i kreatorów kultury.
            Niestety, wiadoma afera oraz kłopoty p. C. (przykręcono nieco kurek z
            forsą "dla" inwalidów), każe zdrowo myślącym wyrzekać się znajomości
            z "niepopularnymi" postaciami. Więcej na tym forum chyba nie będę pisał, nie
            tylko z obawy o "namierzenie" poinformowanego. Druga przyczyna to moja mała
            wprawa w stukaniu w klawisze. Pozdrawiam
            • lena_magda Re: aaaaaa...... 20.10.03, 00:11
              Naprawdę jesteś nieźle poinformowany ;))Dzięki za wyjaśnienia
            • Gość: bodo Re: szpak na emeryturę IP: *.rtk.net.pl 20.10.03, 00:13
              afera aferą - nie to forum, nie ten temat został przywołany w tytule...
              a propos Szpakowskiego. chyba tylko po pijaku i w kompletnej malignie można było
              napisać:
              " jeden z najwybitniejszych komentatorów piłkarskich w powojennej Polsce, po
              długiej nieobecności na antenie, ponownie będzie swoim wspaniałym głosem i
              celnymi pointami okraszał najważniejsze czyli ligowe wydarzenia piłkarskie.
              Prawdziwi koneserzy już zacierają ręce na tak oczekiwaną wiadomość. Panie Darku,
              CZEKAMY!!!!"
              kto czeka ten czeka.
              ja osobiście rezygnuję z canal+ jeśli ta wiecznie myląca sie pierdoła znowu
              będzie truła o "spektaklach" bez ładu i składu, bez związku z tym, co dzieje się
              na boisku!
              • lena_magda Szpakowski -wracaj! 20.10.03, 00:21
                Ja tam go bardzo lubiłam. A za co? Lubię jak komentator się emocjonuje, jak
                umiejętnie podsumowuje spotkanie. Szpakowski to inteligentny gość, a jego
                odejście zniechęciło mnie na jakiś czas do oglądania meczów w TVP. Nie mam
                niestety Canal+, dlatego nie wiem jaki w tej tv reprezentują poziom. Nie znoszę
                komentowania Basałaja i tego nowego gościa, co teraz "robi" w Lidze Mistrzów.
                Ci to dopiero są do bani!

Pierdołą nad pierdołami jest za to Zydorowicz, który nieraz nie zauważył, że
                piłka właśnie wpadła do bramki...Dawno go jednak na szczęście nie słyszałam,
                więc mam nadzieję, że żyje teraz z emerytury.
              • spatologizowana_sempiterna Re: szpak na emeryturę 20.10.03, 21:18
                Wiecznie myląca się pierdoła? Janusz?
      • Gość: mahoney o rany toz to tragedyja , a tak lubialem jezdzic IP: 217.153.143.* 20.10.03, 00:08
        do kumpla na meczyki ,teraz ta pierdola mi bedzie przeszkadzac ,
        aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mahoney pzrestan zasmiecac ekran - ok aaaaaaaaaa
        aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
        eeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeee
    • spatologizowana_sempiterna Dobrze i niedobrze 20.10.03, 21:20
      Niech pan B. sam wraca do komentowania meczów Wisła Płock-Górnik Łęczna. Ja
      poproszę Szpakowskiego w LM, Euro 2004, meczach kadry...
    • Gość: janek canal oszołomów IP: 81.210.119.* 20.10.03, 21:34
      jeszcze niech sprowadzą Szaranowicza - drugą "gwiazdę"
      tvp do kompletu i będziemy mieli istny canal oszołomów
      • spatologizowana_sempiterna Re: canal oszołomów 20.10.03, 21:47
        Szaranowicz to ma chyba dożywocie na Woronicza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka