Dodaj do ulubionych

Telewizja N czy Cyfra + ?

• motylkowa07 Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 06.02.12, 19:48
      Powiem Wam że mnie to całkowicie obojętne, wazne zebym miałam tylko HBO bo w sumie i tak nic innego nie ogladam.
      • robsonos Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 07.02.12, 07:23
        motylkowa07 napisała:

> Powiem Wam że mnie to całkowicie obojętne, wazne zebym miałam tylko HBO bo w su
        > mie i tak nic innego nie ogladam.

Można mieć i takie podejście, ale ja wolę pozostawiać pieniądze również tam, gdzie nie przepłacam.
        • mir123bych Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 08.02.12, 18:16
          ile płacicie miesięcznie za telewizję i za jaki pakiet? myśleliście o zmianie cyfry na N?
          • robsonos Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 09.02.12, 06:47
            mir123bych napisał:

> ile płacicie miesięcznie za telewizję i za jaki pakiet? myśleliście o zmianie c
            > yfry na N?

Opcji jest dużo. Wystarczy wejść na stronę. Ja skorzystałem z pakietu za 59 zł - roczna umowa, w której 3 miesiące są gratis.
        • motylkowa07 Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 11.02.12, 17:21
          Czyli tak naprawde gdzie ???
          Dla mnie znaczenie ma oczywiscie i cena i ilośc programów. Ale nie oszukujmy się i tak przeciez nie ogladamy ich wszystkich, tylko wybrane.
          • robsonos Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 13.02.12, 11:23
            motylkowa07 napisała:

> Czyli tak naprawde gdzie ???
            > Dla mnie znaczenie ma oczywiscie i cena i ilośc programów. Ale nie oszukujmy si
            > ę i tak przeciez nie ogladamy ich wszystkich, tylko wybrane.

Ale przecież powszechnie występuje zapping, czyli skakanie po kanałach. A takie osoby mają spore wymagania, jeżeli chodzi o ilość kanałów. To oczywiście żart, ale nie do końca. Po prostu należy się wczytać w ofertę i wybrać dla siebie i innych domowników najlepszą opcję.
            • mir123bych Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 15.02.12, 19:39
              Ja uważam że jak ktoś wcześniej nie miał jeszcze telewizji cyfrowej i z 4 kanałów przechodzi na N spokojnie może wziąć na początek najmniejszy pakiet i potem sobie elegancko dokładać.
              • robsonos Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 16.02.12, 13:04
                mir123bych napisał:

> Ja uważam że jak ktoś wcześniej nie miał jeszcze telewizji cyfrowej i z 4 kanał
                > ów przechodzi na N spokojnie może wziąć na początek najmniejszy pakiet i potem
                > sobie elegancko dokładać.

Niby racja, ale teraz takich osób dużo nie ma, bo jak ktoś ma własny dom, to przecież już od dawna talerze weszły do użytku. Ale bywa tak, że ktoś przechodzi z kablówki, a tam również miał sporo kanałów.
                • mir123bych Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 18.02.12, 12:21
                  dużo właśnie ma te kablówki w blokach beznadziejne i tam 53 kanałów za 39 zł. miesięcznie nie uświadczysz, ciekawe kiedy cyfra i n połączą siły w jakąś porządną ofertę, jak narazie N wygrywa obecną promocją
                  • robsonos Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 20.02.12, 09:56
                    mir123bych napisał:

> dużo właśnie ma te kablówki w blokach beznadziejne i tam 53 kanałów za 39 zł. m
                    > iesięcznie nie uświadczysz, ciekawe kiedy cyfra i n połączą siły w jakąś porząd
                    > ną ofertę, jak narazie N wygrywa obecną promocją

Wszystko zależy gdzie, zależy od kablówki. Ale w tym masz rację, że platformy cyfrowe mają zazwyczaj większy wybór i lepiej dbają o klienta.
                    • tytus.wag Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 20.02.12, 13:20
                      moim zdaniem oferują o wiele lepszą jakość obrazu- wszystko jest w cyfrowej jakości- do tego nagrywarki HDD itd. dziś najbardziej rozsądny wybór to wypowiedzenie kablówki i przesiadka na satelitarną
                      • robsonos Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 21.02.12, 09:24
                        tytus.wag napisał:

> moim zdaniem oferują o wiele lepszą jakość obrazu- wszystko jest w cyfrowej jak
                        > ości- do tego nagrywarki HDD itd. dziś najbardziej rozsądny wybór to wypowiedze
                        > nie kablówki i przesiadka na satelitarną

Z moich poznańskich doświadczeń nie wynika, że to jest do końca prawda. Jakość usług jest na podobnym poziomie, oferty też się ze sobą niewiele różnią, może trochę ceny. Natomiast zrezygnować z kablówki jest trudniej. Platformy cyfrowe częściej modyfikują ofertę, niektóre na gorszą, zatem łatwiej się wyplątać z umowy.
                        • tytus.wag Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 22.02.12, 18:25
                          sam przeszedłem do enki z cyfry + przy którejś tam podwyżce, wystarczyło wysłać wypowiedzenie poleconym
                          • cinosa Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 23.02.12, 06:47
                            możesz napisać co dokładnie trzeba zamieścić w wypowiedzeniu?
                            • robsonos Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 23.02.12, 12:06
                              cinosa napisała:

> możesz napisać co dokładnie trzeba zamieścić w wypowiedzeniu?
                              Jejku! W necie pełno szablonów można wyguglać.
                              Generalnie dane teleadresowe Twoje i ich, data dokumentu, data rezygnacji, nr umowy i dlaczego?
                              • mir123bych Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 25.02.12, 15:21
                                Cyfrowy Polsat S.A.
                                Ul. Łubinowa 4a
                                03-878 Warszawa

Wypowiedzenie umowy,

Niniejszym wypowiadam moją Umowę Abonencką z zachowaniem 3 –miesięcznego okresu wypowiedzenia.

…………………………………………………………..
                                ( czytelny podpis Abonenta)
                                • robsonos Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 27.02.12, 08:22
                                  mir123bych napisał:

> Cyfrowy Polsat S.A.
                                  > Ul. Łubinowa 4a
                                  > 03-878 Warszawa
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > Wypowiedzenie umowy,
                                  >
                                  >

Przydałby się jeszcze powód wypowiedzenia.
                                  • tytus.wag Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 27.02.12, 19:22
                                    oczywiście poleconym, wszystkie dane osobowe z umowy, podpisać się tym samym podpisem co na umowie i po zakonczeniu okresu wypowiedzenia pamiętać by oddać sprzęt w regulaminowym terminie
                                    • robalinka Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 15.03.12, 16:33
                                      A wiecie coś o promocjach dla nowych? Zastanawiam się nad nimi od jakiegoś czasu bo dość intensywnie się ostatnio promują :):)
                                      • gregor.ltd Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 16.03.12, 16:02
                                        TEZ TO WIDZIALEM I TEZ MNIE TE MIESIACE W GRATISIE RUSZYLY. W OGOLE ZAUWAZYLEM OD DLUZSZEGO CZASU OFENSYWE ENKI I BOGATSZA OFERTE.
                                        • robalinka Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 26.03.12, 12:40
                                          No właśnie dlatego pytam. Non stop coś nowego i trudno się połapać w tym wszystkim. To co teraz jest jest godne uwagi?
                                          • kfiatkoski Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 27.03.12, 16:05
                                            Coraz krótsza umowa jest godna uwagi. Teraz już chyba zeszli do rku i nawet nie przy najdroższej opcji tylko tej co ja mam za 59. No ale jak ja kupowałem to nie było takiego bajeru.
                                            • gregor.ltd Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 30.03.12, 16:47
                                              A COS JESZCZE TANSZEGO JEST? :) 59 NIE JEST DUZO ALE NO MOZE SA JAKIES NAJMNIEJSZE PAKIETY?
                                              • kfiatkoski Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 31.03.12, 20:38
                                                Za 39 zeta masz zawsze. Podstawowe kanały i jak na taką cenę sporo w HD, wiec to zawsze się liczy, w naziemnej aż tylu nie będziesz miał w HD :)
                                                • robsonos Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 03.04.12, 11:04
                                                  kfiatkoski napisał:

> Za 39 zeta masz zawsze. Podstawowe kanały i jak na taką cenę sporo w HD, wiec t
                                                  > o zawsze się liczy, w naziemnej aż tylu nie będziesz miał w HD :)

Można i tak, ale jak ktoś ma dzieciaki to z pewnością będzie wolał ofertę za 59 zeta, bo ma 2 razy więcej kanałów dla dzieciaków, czy też PVR.
                                                  • gregor.ltd Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 16.04.12, 15:14
                                                    A JAK TO JEST Z TYM ICH NSPORTEM? JEST W KANAŁACH W PAKIECIE ZA 39?
                                                  • kfiatkoski Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 19.04.12, 12:33
                                                    Jest, jest, chociaż ja wziąłem 59. Masz wtedy dekoder z nagrywarką. Jak masz dwa mecze w tym samym czasie to nagrywasz. Trza się szykować na euro ;)
                                                  • robsonos Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 19.04.12, 13:31
                                                    kfiatkoski napisał:

> Jest, jest, chociaż ja wziąłem 59. Masz wtedy dekoder z nagrywarką. Jak masz dw
                                                    > a mecze w tym samym czasie to nagrywasz. Trza się szykować na euro ;)

Dlatego to jest najciekawsza oferta, bo taka dosyć uniwersalna -> technika oraz sport, rodzina, itd.
                                                  • alv_in Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 26.04.12, 15:14
                                                    tez wzialem ten za 59 i jestem zadowolony bo sa seriale, filmy, muza itd :)))) wszystkiego po trochu, czyli tak jak lubię :D
                                                  • robsonos Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 27.04.12, 12:05
                                                    alv_in napisał:

> tez wzialem ten za 59 i jestem zadowolony bo sa seriale, filmy, muza itd :))))
                                                    > wszystkiego po trochu, czyli tak jak lubię :D

Najpierw myślałem o abonamencie na 69, ze względu na nPremium i dekoder z nagrywarką, ale ile można. Wystarczy te 59 i tak jest mnóstwo kanałów, a bądźmy szczerzy, kto to wszystko ma oglądać?
                                                  • monia111175 Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 02.05.12, 20:05
                                                    myślicie--że będzie coś ciekawego w n--na EURO????
                                                    Umowa mi się kończy--i nie wiem co począć--oferte-mją do bani--bez recordera
                                                    bardziej nowa sie opłąci
                                                    ale moż epoczekac do konca maja????
                                                  • robsonos Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 11.05.12, 15:22
                                                    monia111175 napisała:

> myślicie--że będzie coś ciekawego w n--na EURO????
                                                    > Umowa mi się kończy--i nie wiem co począć--oferte-mją do bani--bez recordera
                                                    > bardziej nowa sie opłąci
                                                    > ale moż epoczekac do konca maja????

Masz wypaśną promocję "Polska gola", za gola polskiej reprezentacji miesiąc dodatkowo.
                                                    Zawsze jakieś dodatkowe emocje podczas oglądania Euro.
                                                  • biedronka2only Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 02.06.12, 10:29
                                                    > Masz wypaśną promocję "Polska gola", za gola polskiej reprezentacji miesiąc dod
                                                    > atkowo.
                                                    > Zawsze jakieś dodatkowe emocje podczas oglądania Euro.

no i jeszcze pilota kibica dostaniesz w gratisie z limitowanej serii na euro 2012 (ten biało czerwony)
                                                  • robsonos Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 04.06.12, 08:50
                                                    biedronka2only napisał:

> > Masz wypaśną promocję "Polska gola", za gola polskiej reprezentacji miesi
                                                    > ąc dod
                                                    > > atkowo.
                                                    > > Zawsze jakieś dodatkowe emocje podczas oglądania Euro.
                                                    >
                                                    > no i jeszcze pilota kibica dostaniesz w gratisie z limitowanej serii na euro 20
                                                    > 12 (ten biało czerwony)

Fajny, ale mało przydatny gadżet.
                                                    Ale kto tego nie lubi. Jestem juz w pełni przygotowany do Euro - mam szalik, koszulkę, flagę, kufel, czapeczkę.
                                                    Wszyscy kochamy gadżety.
                                                  • biedronka2only Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 02.06.12, 10:28
                                                    no masz teraz tę promocję "Polska Gola". Dodatkowo do każdej promocji dają unikatowy i limitowany pilot kibica w barwach narodowych ale trzeba zamówić nke przez telefon lub interner. Nawet fajny ten pilot. W katalogu poza promocją za 49zł.
                                                  • biedronka2only Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 02.06.12, 10:27
                                                    to z monsterboxem weź od razu. Będziesz mieć dekoder z 1tb dyskiem twardym. Chyba większego dekodera nie znajdziesz aktualnie na rynku.
                                              • biedronka2only Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 02.06.12, 10:26
                                                opłaca się wziąć ten pakiet za 49zł z dekoderem za 0zł. Zamawiaj przez neta lub telefon. Będą dodatkowe profity.
                                                • mir123bych Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 15.08.12, 19:38
                                                  Teraz jest jeszcze niższa cena, jest abonament za 39 zl, a w nim 53 kanały po polsku, 17 w jakości HD, a niezdecydowani mogą oddać po 10 dniach dekoder
                                                  • tengababa Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 28.08.12, 13:54
                                                    widać, ze zależy im na kliencie, nie żałowalam nigdy N…a w razie jakichś problemów łatwo się z nimi skontaktowac przez nowego fanpage’a na fejsie Eny Time – dobry pomysł mieli ;)
                                                  • kozakiewicz_j Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 22.09.12, 11:16
                                                    poprzednia strona nie była tak fajnie prowadzona :) a teraz i nowości i problemy mogą być rozwiązywane o niebo szybciej. ruszyli wreszcie do przodu.
                                                  • mir123bych Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 30.09.12, 14:03
                                                    Ale poprzedni jakoś zniknął. Ciekawe dlaczego. Co ciekawe promocja z abo za 39 zeta dalej trwa! Dobra wiadomość, jeżeli ktoś jeszcze nie skorzystał.
                                                  • marc_polo Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 13.11.12, 12:41
                                                    mir123bych napisał:

> Ale poprzedni jakoś zniknął. Ciekawe dlaczego. Co ciekawe promocja z abo za 39
                                                    > zeta dalej trwa! Dobra wiadomość, jeżeli ktoś jeszcze nie skorzystał.

Teraz są nowe promocje z umowami na 6 miesięcy. Warto spróbowąć.
    • cyfra-opinia Re: Telewizja N czy Cyfra + ? 04.09.13, 18:02
      Jak, ktoś z warszawy chce się zastanowić nad zakupem Cyfry + /nc to polecam wizytę w punkcie na Ząbkowskiej 6.
      Lokal to rudera z bałaganem, brudem, i nierzetelnym ajentem - od razu odechce sietej usługi.
      dodam że trafiłem tam po tym jak wiekowa sąsaidka poprosiła mnie o pomoc przy podłaczeniu dekodera, botechnik (tenże ajent) przyjechął i go jej wręczył bez podłaczenia.
      na miejscu zorientowałem się że przywiózł jej starego oblepionego rzęcha (także pilot) ze złączem euroscart - podczas gdy ona miała już LCD oraz dekoder po HDMI. na zwrocenie ajentowi uwagi ten się obruszył, a potem próbował zamydlić temat. na koniec mylnie zarzyczył sobie dostarczenie dekodera do wymiany (+upowaznienie bo kobieta sama nie mogła jechać). Żeby tego nie było mało to po przyjeżdzie wykręcił się i nic nie pomógł.
      teraz kombinuję jak starszej pani założyć coś od konkurencji (tez nie jest różowo, ale z takim numerem jak na Ząbkowskiej do tej pory sienie spotkałem).
      Ku przestrodze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka