Gość: Babcia IP: *.acn.pl 12.12.03, 19:53 Czy to prawda, że nie warto kupować dekodera TV Trwam, bo zmieniono częstotliwości? Czy jest gdzieś jakaś oficjalna informacja na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bulszyt Re: Dekodery TV Trwam 12.12.03, 20:58 Gość portalu: Babcia napisał(a): > Czy to prawda, że nie warto kupować dekodera TV Trwam, bo zmieniono > częstotliwości? Czy jest gdzieś jakaś oficjalna informacja na ten temat? www.satkurier.pl/?kat=48&id=10743 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Dekodery TV Trwam IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 12.12.03, 21:40 haha to dobre :). nie ma to jak przyglupi troll. oczywiscie,ze nie warto. juz nic za pomoca tych odbiornikow Babcia nie zobaczy, nawet tvtrwam. a szkoda, bo jutro maraton JR Nowaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babcia Re: Dekodery TV Trwam IP: *.acn.pl 12.12.03, 21:56 Niespodziewanie na transponderze Astry 2C - 19,2E gdzie przeniesiono niedawno TV Trwam pojawił się erotyczny kanał Free-X TV, kodowany w SkyCrypcie. Free-X TV zaczyna krążyć po transponderach satelitów Astra. Najpierw był na 12,633H razem z Europe Online. Teraz jest na 12,226H i 10,832H - tu obok TV Trwam - niezłe towarzystwo, bo przynajmniej fonia Free-X TV nie jest kodowana! Erotyczny kanał Free-X TV, który do niedawna był na transponderze 115 Astry 1H - 19,2E zmienił go na transponder 91 tego samego satelity. Free-X TV będzie kontynuował emisję tylko na 12,226H; SR=27500; FEC=3/4. 16 listopada Free-X TV opuścił tr.115 na Astrze. TV Trwam też jest na dwóch transponderach satelitów Astra - na 10,832H (SR=22000, FEC=5/6) ciągle wyszukiwana jako ... TV Twram i ta właściwa TV Trwam na 12,460H (SR=27500, FEC=3/4). Wydaje się, że towarzystwo tych dwóch kanałów na jednym kanale, mimo kodowania wizji w SkyCrypcie, chyba nieco razi... No to ja się nie dziwię, że przewielebny o.Dyrektor się ewakuował :-) Nie rozumiem jednak dalej czy te "talerze to działajo czy nie"? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Dekodery TV Trwam 12.12.03, 22:22 > Nie rozumiem jednak dalej czy te "talerze to działajo czy nie"? Babciu, Babcia jest babcią z pasją techniczną!! Gratulacje!! Co do "zestawów" wiem tylk tyle, że do RM ciągle dzwonia ludzie i jęczą (i słusznie!!), że w sierpniu zapłacili za "zestaw" i jeszcze go nie mają. Wot i dziejowa sprawiedliwość. Ja za żaden zestaw nie płaciłam, a TV TRWAM i tak mam w kablówce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Dekodery TV Trwam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 22:13 Nie warto. Ale nie dlatego, że zmieniono częstotliwości. zz Odpowiedz Link Zgłoś